Apua uuden tykin valitsemisessa? (Mahdollisesti LED?)

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Vittee, 30.12.2011.

  1. Vittee

    Vittee Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Eli mulla on tällä hetkellä tykkinä Hitachin CP-X980 (Infoa: http://www.projectorcentral.com/Hitachi-CP-X980W.htm) joka on nyt hajoamassa ilmeisesti.

    Liittyy vanhan tykin korjaukseen:

    Jos ei löydy mitään korjausmenetelmää tuohon CP-X980 tykkiin niin olen uusihan siinä sitten pitää ostaa, kriteereinä olisi lähes ainoastaan melkeempä että on yhtä hyvä tai parempi nykyisen tykkiin verrattuna ja on halpa. LED tykkiä oon lähinnä katellu lampun eliniän takia, toi 50,000h on melko houkutteleva koska käytän tykkiä melko paljon joten halua että se tykki menee rikki/lamppu palaa heti 2 - 3kk sisään.

    Tässä on linkkiä siihen tykkiin mitä katoin, näytti vastaavan aika paljon tota hitachin tykkiä.

    http://mediahomesireland.com/catalog/product_info.php?products_id=30
    http://www.huuto.net/kohteet/uusi-suosittu-teravapiirto-projektori-5-sharp-lcd-led/203324899

    Jos tuo on sitten täysin paska niin olisko mitään ehdostusta tilalle? Pienenä lisä kysymyksenä vielä että onko nuo LED tykit mistään kotosin vai kannattaako unohtaa ne kokonaan?
     
  2. yani

    yani Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2001
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen tutustumaan huolella, ennen kuin sijoitat rahaa LED-tykkiin. Nykymuodossaan halvat LED-tykit ovat varsin vaatimattomia, pienellä valoteholla ja matalalla kontrastilla varustettuja puhisijoita. En ole tutustunut linkittämääsi projektoriin, mutta XGA-resoluutio, järjettömän epärealistisesti speksattu 2200 lumenin valoteho 65W syövässä masiinassa eivät kyllä riemastuta. Hieman lisää sijoittamalla saa Vivitek Qumi, Acer K330, tai muun edes auttavasti kelvollisen uudella PICO-chipillä varustetun LED-projektorin. Itselläni kävi taloudessa tuollainen Acer K330, jollaisesta povailin hauskaa, välittömästi käynnistyvää peliprojektoria. Palautin kuitenkin laitteen melkein heti, sillä valoteho ei tuntunut alkuunkaan riittävältä, tarkkuus kärsi epämiellyttävästä timanttipikselirakenteesta, muovinen halpislinssi heijasti väkevät kromaattiset aberraatiot, ja laite itsessään puhisi pienessä kopassa pienillä tuulettimella kuin syötävä. Katsastan tilanteen seuraavan sukupolven LED-tykeillä sitten uudelleen.

    Tällä hetkellä suosittelisin budjettivalinnassa yhä perinteistä lampputykkiä. Käytettynä löytyy monenmoista värkkiä kohtuuhintaan. En suosittele kuitenkaan LCD-tykkiä, josta löytyy orgaaniset paneelit, sillä nämä laukeavat todennäköisesti 4000-5000h lampputunnin paikkeilla ja sitten sellaiseen pitäisi vaihtaa koko optinen blokki (hinnakasta.) DLP-tykki on yleensä pölynblokkausarkkitehtuurineen melko turvallinen valinta, vaikka kyllähän niistäkin voi vaikka väripyörät laueta iän mukana. Tuollainen Optoman HD67 / Acer H5360 on mielestäni aika hyvä budjettivalinta. Loppuvarastoista niitä voi saada halvalla. Itse möin tuollaisen noin tuhat tuntia käytetyn kapineen alle neljällä sadalla eurolla. Saat aika helvetisti käyttää tykkiä vuodessa, että saisit tuon 2000h mittariin. Lampun kesto on n. 4000-5000h, lampun hinta alle 200€.