Klovni - Kyllä nolottaa (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.06.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kahden koomikon, Frank Hvamin ja Casper Christensenin, luotsaama Klovn tv-sarja oli huikea menestys kotimaasaan Tanskassa. Sarjan päähenkilö Frank on kuuluisa siitä, että tilanteessa kuin tilanteessa hän onnistuu munaamaan itsensä. Klovni-elokuvan takaa löytyy Lars von Trierin elokuvat tuottanut Zentropa.

    Elokuvassa Frankin ja hänen kaverinsa Casperin toilailut viedään äärimmilleen. Nämä kaksi aikuista miestä, joilla molemmilla on parisuhde- ja raha-asiat kunnossa, päättää lähteä irrottelemaan kanoottiretkelle. Pääkohteena on maalla sijaitseva Euroopan paras bordelli ja Casperin ainoa motiivi viihtyä luonnon helmassa on saada naista.

    Juuri ennen lomaa Frank saa kuulla, että hänen tyttöystävänsä Mia on raskaana. Mia epäilee, ettei Frankissa ole riittävästi isäainesta, ja suhde on ajautumassa kriisiin. Frankilla on kuitenkin tähänkin tilanteeseen ratkaisu: hän haluaa näyttää tyttöystävälleen pystyvänsä kantamaan vastuuta ja kidnappaa mukaan naistenkaatoretkelle 13-vuotiaan sukulaispojan. Ei ole vaikea arvata, miten paljon Frankia reissun jälkeen nolottaa.

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 17.06.2011
     
  2. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nähtyä ennakko viikko sitten - yllätysbonuksena Frank ja Casper kipusivat ennen leffaa lauteille esittelemään leffaa. Ja heittämään levottoman hauskaa läppää:thumbsup:

    Elokuvassakin sai nauraa, melko härskiä juttua. Selvästi yksiulotteisempi kuin sarja, eli huumori liittyi lähes kokonaan navanalus-osastoon. Ei huono, mutta monipuolisempikin olisi voinut olla.
     
  3. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    hauska oli. Todella hauska :D
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Itse tv-sarja on toki timangia ja tätäkin odottelen vesi kielellä, näyttää vain olevan sen verran marginaalista kamaa ettei tänne Lappiin asti yllä, elokuvateattereihin siis. Kungfu pandaa ja karibian piraatteja kyllä tungetaan kankaille tämän tästä. Jotenkin olisin halunnut nähdä Klovnin nimenomaan isolta kankaalta ja elokuvateatteriyleisön kanssa, kenties kollektiivisena kokemuksena tämä nousisi ihan uudelle tasolle kun salissa kuuluisi epäuskoisia "ei voi olla totta" -kommentteja jne. Frankin ja Casperin edesottamukset tuntien huumori kun on todella kipeää.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Löytyisikö lisää kommentteja? Kannattaako käydä katsomassa Finnkinon superpäivän hinnalla?
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kannattaa käydä, oli parhaimpia ja ilkeimpiä komedioita miesmuistiin ja taatusti toimii tämä vapautunut ja normeista itsensä irti tempaiseva myötähäpeäsirkus parhaiten ison yleisön kanssa. Etenkin loppuhuipennus on jotain ihan käsittämätöntä ja kirvoittaa varmasti mukavat reaktiot itse kultakin :D Ja jos mahdollista, niin vielä esim. tyttöystävä, vaimo, äiti tms. mukaan niin se kruunaa kokemuksen. Voi olla elokuvan jälkeen hieman hiljaista, "mitä minä juuri katsoin?"

    Jos nyt tv-sarjaan vertaa, niin tässähän huumori oli sinällään paljon yksipuolisempaa juttujen keskittyessä lähes poikkeuksetta alapääasioihin eikä erinäisten sosiaalisten tilanteiden havainnointi ole yhtä tarkkanäköistä ja oivaltavaa kuin sarjassa parhaimmillaan, vaikka toki tabuja rikotaan oikein olan takaa. Yllätyin kuitenkin kuinka hyvin tarinan kertominen toimi myös pitkän kaavan kautta, elokuvan muodossa. Tietenkin kun sarja on tuttu, niin elokuvaakin ns. oppii katsomaan ja tietää että varmasti tietyt elementit tulevat esille vielä myöhemässä vaiheessa ja aiheuttavat katastrofin, joten en voi sanoa että jokaisesta kohtauksesta ja "käänteestä" olisin suoranaisesti yllättynyt. Veljeni, joka ei ole sarjaa katsonut, piti myös suuresti näkemästään eikä tv-sarjan katsominen ole todellakaan mikään välttämättömyys.

    Tuolla taboo-smashing-saralla elokuva heittää kaiken niin äärimmäisyyksiin että huhheijaa. Farrellyn veljesten mukarohkeat tunaroinnit taikka American Pien seksiseikkailut eivät tunnu yhtään miltään. Jotenkin uskomatonta että Klovn-elokuva on Tanskassa K11, sen verran rajua settiä on mukana. Ihmeelliset kulttuurierot...

    Hyvä että elokuva säilytti sen tv-sarjasta tutun pelkistetyn ilmeen ja realistisen toteutuksen, eikä kokonaisuutta oltu liiaksi viilattu "elokuvamaiseksi".
     
  7. Onnenonkija

    Onnenonkija Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli kyllä mainio :D Parissa kohdassa sai nauraa lähes katketakseen.

    Onko sarjassa huumori yhtä härskiä? Saako tuota sarjaa hankittua Suomesta suomi/enkkusubeilla? Levykauppa X:ssä on kaudet 1-3 tulossa myyntiin, mutta mites loput?

    Edit. CDONissa näyttäisi olevan kaikki kaudet 27€ :eek: Loistavaa
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2011
  8. Lampero

    Lampero Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    anttilasta eilen ostin 1-3 kaudet samassa boksissa. Hinta oli 19,95 €. Suomitekstit löytyy. On kyllä huippu sarja, voi sitä myötähäpeän määrää kun Frankin toilailua katsoo...
     
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Toivottavasti Anttilasta löytyy vielä boksia, ei olisi meinaan paha hinta pari kymppiä.

    Nyt on elokuvakin tullut vuokralle ja ainakin Makuunin top kympin sijalla 11, vissiin suosio tullut vuokraamollekin yllätyksenä kun Turun keskustan Makuunessa oli kyseistä DVD:tä vain 2kpl.

    Noh, siis tämähän toimi elokuvan pituisena todella hyvin, paremmin kuin mr Bean vertailussa tv-sarja vs. elokuva.
    Tilanteet oli viety jotenkin vielä roisimmaksi kuin sarjassa. Aivan huippuleffa kerta kaikkiaan :) :)
     
  10. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeinkin sain katsottua leffan, kun kerran jäi leffateatteri kierros väliin. Mookid:n kommentti tiivistää omatkin fiilikset leffasta.

    :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: / 5x:thumbsup:

    Tarkoitus oli antaa leffa lainaan anoppilaan, mutta harmikseni heillä ei ole Blu-ray-soitinta. Nyt jos joskus, olisi ollut yhdistetty Blu-ray/DVD-julkaisu paikallaan.
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Huh :D
    Melkoista meininkiä. Helmikaulanauhan luulin jo olevan kaiken huippu, mutta se menikin vain pahempaan suuntaan ja suunta jatkui aivan loppuun saakka. Toteutuksessakaan ei ole juurikaan moitittavaa. Kuvaus oli hyvin intiimisti mukana tapahtumissa. Kaikki oli kauttaaltaan hyvin pelkistettyä, mutta juuri siksi erittäin hyvin toimivaa. Yllätyksellisyys säilyi melko hyvin kautta leffan, ainoa täysin selkeästi ennalta arvattava käänne oli
    se, että pojan toi sairaalaan juuri se lettunainen.
    Sarjaahan en ollut nähnyt jaksoakaan, mutta nyt alkoi sekin kiinnosta. 4/5
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Voi kauhistus mikä leffa. Sarja on huomattavasti monipuolisempi, siis myötähäpeää saa kokea muillakin kuin seksuaalisuuden saralla. Tämä oli oikeasti hauska leffa, vaikka olikin yksi ällöttävimmistä komedioista mitä olen nähnyt. Pahempaa kamaa lienee vain Pekko Aikamiespojan seikkailuissa. Elokuvalle 4/5, sarja saa ½ pojoa enemmän.
     
  13. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä nolottanut. Parissa kohtaa sai naurun aikaiseksi, mutta muuten jätti kylmäksi. Jotenkin raisumpaa revittelyä odotin arvostelujen perusteella, mutta aika varovaista oli meno. Viimeiset sekunnit pelastivat jonkin verran.

    2/5
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Luulin tämän olevan vähän arkisempi komedia, mutta kyse olikin pitkälti seksikomediasta - ja harvinaista kyllä, varsin toimivasta sellaisesta. Tv-sarjamainen visuaalinen tyyli (kyseistä sarjaa tosin en ole seurannut) toimi tässä hyvin ja överikohtauksetkin olivat omalla tavallaan lähes uskottavia. Härskiydet sopivat kokonaisuuteen luonnikkaasti ilman niiden turhaa ylikorostamista. Sarja jos vielä uusintakierroksen joskus aloittaa, niin pitääpä seurata.

    :):):)½
     
  15. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä tulee huomenna telkkarista
    Yle Fem
    21.00 Sunnuntai 16.12.2012
     
  16. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Olihan tämä hauska ja hyvä elokuva, tosin aika ennakko-odotusten mukainen. TV-sarjaa en ole nähnyt, mutta tämän jälkeen kiinnostaa kyllä kovasti. Muutamat isot naurut irtosi, mutta suuria ylläri-pylläreitä ei ollut, vaan tapahtumat etenivät aika lailla siihen suuntaan mihin katsoja olettikin.

    3.5/5
     
  17. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin telkkari ensi-illan ja en oikein syttynyt. Ensimmäiseksi voi todeta että Klovnin huumori puree paremmin lyhyissä ja ytimekkäissä tarinoissa. Periaatteessa tässä oli 1.30 pitkässä leffassa yhtä monta kohokohtaa kuin hyvässä 0:30 Klovnin tv-sarjan jaksossa.
    Juoni oli todella väkisin tehty, tason huononemista näkyi jo viimeisillä tv-sarjan tuotantokausilla. Kaudet 1-3 on sarjasta aivan loistavia ja olen fani. Mutta tarina alkoi pyöriä samojen juttujen ympärillä viimeisillä kausilla ja ei mitään merkittävää uutta enään keksitty, se näkyi myös elokuvassa joka oli siinä mielessä odotettu jatkumo heikkenevälle sarjalle. Tämä oli omasta mielestä väkisin tehty rahastus suositusta tv-sarjasta elokuvalevitykseen.
    Tylsä juoni Klovnin mittapuulla, muutama erittäin härski kohtaus millä haluttiin shokeerata yleisöä, haluttiin mennä yli siitä mitä tv:ssä näytettiin.

    TV-sarjan ekat tuotanto kaudet 5/5
    TV-sarjan vikat tuotantokaudet 3/5
    Tämä Leffa 2/5


    Iso