Samsungin 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 29.12.2010.

  1. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo local dimmingkään enää nykyään takaa että lcd olisi aidosti taustavalaistu. Usein se saattaa olla reunavalaistu, jonkinlaisella valoa hajoittavalla taustapanelilla ja "local dimming" pimentää vain reunaledejä tarpeen mukaan.
    Samsungilla ei tietääkseni taida nykymallistossa olla ollenkaan aitoa local dimming mallia.
     
  2. kahvis

    kahvis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2005
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö tässä sitten oikeasti ostaa plasma tai odottaa olediä kymmynenvuoden päähän. :(
     
  3. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on yksi vaihtoehto: ProCaster Bluetooth Audio Receiver BT-01
     
  4. Warlord

    Warlord Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään kokemuksia UE46D5005 telkusta ja sen kaverina (tai ilmankin sitä) BD-D8200N- digiboksi/blu-ray- combolaitteesta?

    Onko Samsungin telkuissa valoisuustunnistinta tms? Tai saako asetuksista jotenkin erilaisia kuvatiloja eri valoisuuksille helposti?

    Kiitti!
     
  5. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö jostain infoa mitkä 3D lasit sopii mihinkin Sampan laitteeseen, UE46D6207 kysessä?

    Samsungin sivuilla yhteensopivuu haku, mutta tuntee vain yhden mallin, mutta kun selaa tuotetietoja niin usemmastakin löytyy sopivuus, mutta hankalasti se on löydettävissä.

    Ebaytä kun katselee niin kovin paljon ovat vain maailmalla edullisempia kuin kotomaan tarjonnassa, mutta jotta osaa oikeat tilata pitäisi tietää mitkä mallit käy.
     
  6. uusi telkkari

    uusi telkkari Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2011
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Pikkasen ohi asiasta. Olen harkinnut tuon saman Samsungin ostamista. Onko ollu millainen tv sinun mielestä?
     
  8. ponttu

    ponttu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on laskettavissa valovuodoksi? Itsellä on 8005:ssa molemmilla reunoilla vaaleaa sekä keskilinjan oikealla puolella joku kolme tai neljä kappaletta sellaisia ehkä kämmentä pienempiä valkoisia läiskiä. Nämä taasen eivät ole havaittavissa oikeastaan muussa yhteydessä kuin silloin kun käynnistäessä näkyy se Smart-TV logo hetken aikaa. Joskus myös jonkun pelin yhteydessä, jos on TÄYSIN musta ruutu, niin samat laikut ovat havaittavissa. Onko jollain muulla sellaisia läiskiä, mitkä näkyisivät ihan normaalissa tv:n tai blurayn katselussa tai pelattaessa tummissa kohtauksissa, vai ovatko nämä valovuotoasiat enemmän sellaisia, että ne ärsyttävät tämän hintaluokan televisiossa, mutteivät kuitenkaan varsinaisesti ole häiritseviä kuin aivan satunnaisissa tilanteissa / olosuhteissa?

    Itse kun asiaa tv:tä ostettaessa kysyin G:n myyjältä, niin kaveri kertoi että jos ruudun tulee olla 100% tasainen musta, niin sitten ei kannata LEDitelkkaria harkita. Että kaikissa LEDitelkkareissa näitä valopilkkuja esiintyy varmasti. Ei ole provotarkoituksessa kirjoitettu, vaan ihmettelen ylipäänsä suurta haloota näistä valovuodoista, jos niillä todella tarkoitetaan tällaisia vuotoja mitä nyt esim. omassa yksilössä on. Ärsyttäväthän ne tietysti, mutta ärsyttävätkö siinä määrin että jaksaisi alkaa palauttelemaan ja ostamaan uutta tv:tä, jossa ehkä on yksi laikku vähemmän tai laikut eri paikassa. Ja sittenhän tv tulisi myös ostaa jostain toisesta liikkeestä, joka ei ehkä anna palauttaa tv:tä ylipäänsä moisen haitan vuoksi. Sitten on kuitenkin laikkuinen tv, jota katsella.
     
  9. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minkä vuoksi telkkarin youtube sovelluksella eikä searchilla löydä kaikkia youtube videoita ? Onko jotain rajoituksia ?

    Esim tätä ei kertakaikkiaan näytä löytyvän telkkarin kautta:

    http://www.youtube.com/watch?v=o1np9AHF-pc
     
  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Varmaan ikärajotteinen ohjelma ja tarvitsee kirjautumisen.
     
  11. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole mitenkään rajoitettu eikä vaadi kirjautumista. Ei vaan silti löydy telkkarin kautta.
     
  12. ponttu

    ponttu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos nuo 8005 sammuiluongelmat jo ratkenneet jollain tavalla. Rovin käytöstä poistaminen ei ainakaan tunnu auttavan. Noin 3 minuutin välein menee tv kiinni.

    Edit: Tv ollut siis kohta viikon käytössä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2011
  13. JaniBee

    JaniBee Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 16.12.2011
  14. prootus

    prootus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmia paratiisissa...

    Telkkarina 46d6327 ,laitoin kortinlukija systeemin telkkarin taakse, telkkari välähti ja ei lähde enää päälle??
    Vilkuttaa kyllä punasta virta valoa telkkarin oikeassa alalaidassa, muttei käynnisty..soitin samsungin tukipuhelimeen ja huoltomies tilattu ,ei ne puhelimassa osannu
    mitään konsteja antaa mitä tuolle on tapahtunut..

    Kuinka pitkissä kantimissa yleensä nuo huoltomiesten saapumiset yleensä on..? eipä paljoo ketuta..
     
  15. oqa

    oqa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt takuuvaihdossa saatu uusi Lacie Rikiki alkoi hajoamaan. SMART näyttää että kahdeksan sektoria rikki. Televisio ei suostu tunnistamaan kovalevyä, pitänee selvitellä saako tallenteita palautettua. Käytössä 1018 firmware.

    Saa nähdä mitä Samsungin tuki vastaa.
     
  16. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain Seinäjoen Gigantista 55"8005 mallin 2200€. Pyynti oli jotain 2450€ tjsp.
     
  17. error

    error Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin pari viikkoa sitten 8005 55 telkun ja kysyisin yhtä asiaa.
    Eli kuuluuko tuon kuvan reunan hieman aaltoilla, eli se kapea musta reunus kehyksen ja kuvan välissä hieman elää itsellä. toisella reunalla enemmän kuin toisella. Vika vai ominaisuus.. Kyllä tuon kanssa nyt pystyy eläämään mutta onko tuo normaalia...
     
  18. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se, kun valoa vuotaa LCD-panelin läpi. Ja sitä siis tapahtuu kaikissa LCD-televisioissa, taustavalon tekniikasta riippumatta. Käytännössä tämä näkyy niin, että musta ei ole mustaa, vaan enemmän tai vähemmän tummanharmaata. Kuitenkin siis täysin tasaisesti. Tämä siis on se LCD-tekniikan normaali ominaisuus. Eli että LCD-panelin "luukut", eli pikselit eivät mene koskaan täysin kiinni. Siksi valoa vuotaa aina hieman läpi.

    Local Dimming (käytännön nimitys vaihtelee valmistajasta riippuen), eli yhden sijaan useasta osasta koostuva taustavalo auttaa jonkun verran. Se ei tosin esitteissä luvattuihin ihmeisiin kykene, vaan on lähinnä vain LCD-tekniikan tekohengitystä. Sillä niitä alueita on aina hirmuisesti vähemmän, kuin pikseleitä. Mutta asiallisesti toteutettuna kuitenkin parempi, kuin perinteinen, eli kiinteä taustavalo. Eli hämärämmässä kohdassa ruutua taustavalo hieman himmenee --> pilveily ei näy yhtä herkästi.
    Lisäksi kirkkaassa kohdassa kuvaa voidaan ko. alueen taustavalon kirkkautta kasvattaa, jolloin dynaaminen kontrasti paranee. Miinuksena LD:n tekninen monimutkaisuus ja lisähinta, toki toteutustavastakin riippuen.


    Pilveily (engl. Clouding) tarkoittaa sitä, että eri kohdissa LCD-panelia tuo taustavalon läpivuotaminen on epätasaista. Enemmän tai vähemmän epätasaista. Lievä pilveily tosiaankin näkyy vain testikuvalla tms. Silloin vain pilkunviilaaja tai kuvahifisti harmistuu.
    Sen sijaan todella paha pilveily näkyy millä tahansa kuvalla törkeän häiritsevänä. On olemassa myös kaikenlaisia valoviuhkoja vain tv:n nurkissa esiintyen jne. Mutta ne kaikki ovat kuitenkin jonkunlaista pilveilyä, tai oikeammin LCD-panelin lävitse epätasaisesti vuotavaa taustavaloa.

    Se varsinainen ongelma tässä on se, että myyjän, huollon ja asiakkaan määritelmät lievälle ja pahalle tuppaavat olemaan varsin erilaisia.

    Skaala on suuri. Sillä jotkut LCD-televisiot eivät - aikuisten oikeasti - pilveile lainkaan, jotkut taas pilveilevät törkeän paljon. Luotettavaa tilastotietoa ei kuitenkaan edelleenkään ole, joten prosentteja on mahdotonta mennä sanomaan. Muutaman vuoden takaisissa LCD-töllöissä mustan taso oli varsin vaatimaton, mutta sen vastapainoksi pilveilykin taisi olla harvinainen ilmiö.
    Uusimmissa huippuunsa kustannustehostetuissa ja ohuissa EdgeLED-töllöissä tuntuu ainakin netistä lukemani perusteella olevan suorastaan poikkeuksellista, jos se uusi ja kallis tv ei lainkaan pilveile. Noh, toivottavasti todellisuus ei aivan niin kurjaksi kuitenkaan ole mennyt. Mutta varsin huolestuttavalta tilanne kuitenkin kuulostaa. Ainakin keskustelupalstojen perusteella.

    No ei nyt sentään kaikissa. Mutta yleinen olettamus - vailla tukevia tilastoja - lienee, että nykytyylin mukainen, eli ohut, maksimiinsa kustannustehostettu, reunaledillinen ja suurpiirteisen laaduntarkkailun läpäissyt LCD-televisio pilveilee harmillisen usein. Mikä useimmiten ei kaupan valaistusta vastaavissa olosuhteissa varmaankaan ketään häiritse. Mutta sitä hämärämmässä valaistuksessa voikin käydä niin, että tasaisen mustaksi/tummaksi tarkoitettu tausta näyttääkin ikävästi pilveilevän. Pikkuriikkinen pilveily vielä hieman nuristen menettelee, mutta suurempi kyllä tehokkaasti pilaa leffan kuin leffan.

    Ainakin joissain televisioissa LD-toiminto on menuissa liikuttaessa pois päältä, mikä saattaa selittää sen, että välillä pilveilyä esiintyy ja välillä ei lainkaan. Sen lisäksi eri inputeille voi olla aivan erilaiset asetukset taustavalolle, kirkkaudelle jne. Esim. USB-muistitikulle tms. saattaa olla aivan omat asetuksensa ja siksi vain silloin pilveilyä näkyy, mutta muulloin ei.
    Jos vain sellaisesta on kyse, niin tuskinpa kannattaa ihan noin vain vaihtaa. Sillä seuraavassa yksilössä se pilveily saattaakin näkyä aivan kaikissa tiloissa, kaikella kuvalla. Ja siitäpä sitten olisikin hauska jatkaa vääntöä kolmannen yksilön saamiseksi. Joka puolestaan saattaisi olla kahta edellistä selvästi parempi. Tai sitten huonolla tuurilla niitä molempia reilusti huonompi, jolloin pitää koettaa neljättä yksilöä...



    Itselläni muuten on LCD-televisio, joka ei käyttämissäni säädöissä (= Local Dimming on aina päällä) pilveile lainkaan. Ei siis yhtään. Ei edes täysin säkkipimeässä huoneessa yöhiippailua pilkunviilaus-moodissa katsottaessa. Ja juuri näin asian pitäisi aina olla. Itsestäänselvästi ja automaattisesti. Koska kerran muutakaan ei esitteissä ole mainittu. Vaan kun ei tunnu olevan.
    Oma töllöni on LED-taustavalaistu Sony X4500 parin vuoden takaa, eli nykymittapuun mukaan paksukainen (~14 cm), eikä reunaledeillä varustettu. Ilman LD-toimintoa olisi sopivissa olosuhteissa havaittavissa pikkuisen pilveilyä, joka ei käytännön katselua juurikaan häiritsisi. Hieman siis kuitenkin, ainakin minua.

    Myös hieman vanhempi, perinteisemmillä loisteputkilla taustavalaistu Sony D3000 oli täysin pilveilemätön, kun sitä aikoinaan tutkiskelin. Tosin sen kohdalla mustan taso on niin paljon X4500:aa heikompi, että koko asialla ei juurikaan käytännön merkitystä ole. Sillä joka tapauksessa on käytännössä "pakko" suhteellisen valoisassa katsoa, jolloin pieni pilveily ei siis käytännössä edes näkyisi. Mutta ainakaan näkemässäni yksilössä sitä ei siis ollut lainkaan ihmissilmin havaittavissa.
    Vanhoissa LCD-televisoissa sellainen taitaakin olla täysin normaalia. Eli vasta syvemmän mustan tavoittelu toi pilveilyn esiin, ei niinkään LED-tekniikka. EdgeLED:n suurin vaikutus lienee lähinnä se, että niissä valoisuus jakaantuu ainakin keskimäärin epätasaisemmin. Nykyiset valonohjaimet + LD-tekniikka tosin ainakin teoriassa poistavat moiset ongelmat, mutta käytännössä taitaa kuitenkin melkoista lottoa olla.


    ==> Jos vain suinkin mahdollista, niin osta televisio - tekniikasta riippumatta - sellaisesta kaupasta, jossa tarjotaan täysi palautusoikeus (aniharva Suomessa tarjoaa!). Jos nimittäin ei tarjoa ja pilveilyt tms. "ominaisuudet" ottavat pattiiin, niin sitten pitää vääntää merkkihuollon ja/tai myyjän kanssa. Ja jos he jotain kuvaa sieltä pilvien lomasta näkevät, on se useimmiten toleransseissa, täysin normaali ominaisuus, speksien rajoissa jne. No, kaipa niitä asiallisiakin myyjiä joukossa on, jotka ymmärtävät ajatella asiaa myös asiakkaan näkökulmasta.
    Valmistajan esitteissä luvataan joka tapauksessa UltraMegaBlackTurbo+ elokuvateatterielämys, todellisuuttakin mustempi musta, totaalisen virheetön kristallinkirkas kuva, täydellinen nautinto jne. Digi-Karpolle olisi asiaa.
     
  19. ponttu

    ponttu Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos asiallisesta ja kattavasta vastauksesta. Juuri tuota samaa ajattelin tuon palautusoikeuden suhteen ja siksi en paljon muita kauppoja kuin Giganttia edes harkinnut. Tosin kuten sanottua, G ei kuulemma myy samaa tuotetta uudelleen, eli eivät lähde mihinkään palautusrumbaan mukaan. Itsellä on vielä 30 pv palautusaikaa jäljellä, mutta en tiedä jaksanko alkaa asian kanssa leikkimään, kun ei tuo "pilveily" näy kun kanavan vaihdon yhteydessä, jolloin ruutu on kokomusta. Vähänhän se ärsyttää, mutta minkäs pieni ihminen asialle tekee, paitsi hankkii kuvaputkitelevision.
     
  20. karkkka

    karkkka Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 7005 löysi wlan:n kautta palvelimelta tv:n oman pävitysohjelman avulla uuden ohjelma version 1019 firmware -> ei ole kyllä tietoa mitä parannuksia tuo tullessaan...
    Kaikki asetukset ja tallennukset säilyivät.