Ongelma: Tv Viihteen HD-kanavat ei näy!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Nks, 19.12.2011.

  1. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Ongelmana on siis, ettei Antenna HD Ready (DVB-T2) -televisiolla näy Yle HD, MTV3 HD ja Nelonen HD. Maksukortti on nyt kolmesti aktvioitu Tv Viihteen asiakaspalvelussa ja he ovat nyt nostaneet kätensä pystyyn ja eivätkä osaa auttaa mitään. Tuossa tv viihteessähän tulee aluksi lyhyt kokeilujakso, jolloin kaikki tv viihteen kanavat näkyvät ja silloin näkyivät kaikki ylimääräiset SD-kanavat, mutta ei mikään HD. Tämähän viittaa käsittääkseni siihen, että kortti kuitenkin toimii, eikä ole viallinen? Vaiko?

    Tv viihteen ja digitan peittoaluekartta kummatkin totevat, että F-kanavanippu (HD-kanavat) näkyy tässä osoitteessa (Helsinki) ja lisäksi digitan sivuilla sanotaan, että f-kanavanippu näkyy uhf-antennilla ilman erillistä suuntaamista, eli samoin kuten antenni on tähänkin asti ollut. Talossa on sekä uhf- että vhf-antennit.

    Eli siis canal+:t sun muut näkyvät sd:nä, mutta Ylen, MTV3:n eikä Nelosen HD-kanavia saa millään näkyviin. Kanavat ovat kanavapaikoilla 21, 23 ja 24, mutta tv hyppää kanavahaussa suoraan kanavalta 20 kanavalle 40. TV on Samsung UE40D6507. Onko nyt vika tv:ssä, vai sählätäänkö tv viihteeltä nyt toden teolla? Kaikenlainen apu ja kokeilujen ehdottelu on nyt tarpeen, sillä tilanne alkaa olla epätoivoinen (kortti otettu käyttöön 2vk sitten) :( Kiitos kaikille vastaajille!
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    F-nippu on virittämättä keskusantenniin...
    Ota yhteys isännöitsijään/taloyhtiöön/vuokranantajaan/antenniurakoitsijaan riippuen asumismuodostasi....

    T: Vesku
     
  3. hanumi

    hanumi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.11.2005
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helsingissä pitää olla
    VHF-antenni oulunkylään ja siihen vahvistimet E5,E6 ja E8 kanaville
    em. näkyy DNAn T2 lähetykset

    UHF-antenni kivenlahteen ja vahvarit U24, U32, U44, U46, U52 ja U53 kanaville ja näillä tulee Digitan ja Anvian lähetykset.
    Keväällä varmaan vielä uusi muxi vapautuu DNAn mobiili-TVn poistumisen myötä... Digitan T2 lähetyksille.

    Lisäksi toisen UHF-antennin voi lisätä ja suunta teletorniin jolloin näkyy 5 virolaista kanavaa kanavalta U28
    http://www.levira.ee/dyna/site/cgi/digilevi
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2011
  4. Nks

    Nks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon! Mieltä lämmittää, että näinkin nopeasti alkaa toivo taas sarastaan. Asumismuoto on siis omakotitalo, joten täytyy jostain sitten ulkoinen antenniheppu tilata. Toivottavasti saisi ammattilaisen vielä ennen joulua katsomaan.
     
  5. jaskavaan

    jaskavaan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka lähellä lähetys/Kivenlahden tornia asut? Jos asut lähellä (20 km?) niin duunaa itse sisäantenni ja kokeile sillä. Toimii ainakin meillä.

    http://oma.afterdawn.com/teme565/blog_entry.cfm/2212
    "Testailin ensin tee-se-itse-dipoliantennilla, eli laitoin antennijohdon päähän kaksi rautalangan pätkää, toisen kiinni keskijohtimeen ja toinen suojavaippaan. Nämä vaan sojottamaan eri suuntiin ja haku päälle."
     
  6. sriver

    sriver Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on saman television kanssa vastaava ongelma, eli TV Viihteen linkatut HD-kanavat eivät näy (muita en ole tilannutkaan). Käytössäni on LA Digitalin CI+ kortinlukija Verkkokaupasta. Jostain syystä tuntuu, ettei televisio tunnista lainkaan korttia & lukijaa, sillä television asetuksissa CI-valikko (Menu->Järjestelmä->Yl.liitäntä) pysyy harmaana, eli ei ole käytettävissä. Myöskään television ruudulla ei näy merkkejä kortin toiminnasta, vaan "salattu kanava" pysyy ruudulla. Testasin korttia ja lukijaa vanhassa digiboksissani ja CAM-tiedot näyttivät olevan ok (TDF). Vastaavasti voimassa oleva PlusTV:n kortti ei aiheuttanut mitään reaktiota Samsungissa. Näkyykö omassa televisiossasi, että kortti / lukija on kytketty?
     
  7. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    PlusTV:n kortti ei ole paritettava eikä siksi toimi CI+ -moduulissa ja siksi telkkarikaan ei sitä tunnista.
    PlusTV pitäisi kyllä toimia telkkarissa "tavallisen", vanhemman version CI-moduulin kanssa, jollaista sinulla ei ilmeisestikään ole.

    PlusTV:kin jossain vaiheessa vaihtuu sekin paritettavaksi, mutta mitään vahvistettua aikataulua en ole missään nähnyt.
     
  8. sriver

    sriver Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    ok. PlusTV:n kortti tässä oli vain sivujuonne. Ihmetystä herätti se, että Samsung ei tunnista lainkaan älykortin / lukijan läsnäoloa. Olin siinä käsityksessä, että jos pairingia ei ole tehty, niin tästä tulee virheilmoitus. Kortti ja lukija sinänsä toimivat yhteen ainakin vanhassa digiboksissa (CI). Antennina sekä omakotitalon antenni että pöytäantenni. Salaamaton Yle HD sekä Anvian testi-HD kanavat näkyy ok.

    Seuraavaksi yrittämään linkitystä uudelleen..
     
  9. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä kakkosTV, 32" Samppa tunnisti korttimoduulin mutta ei hyväksynyt sitä eikä mitään muutakaan moduulia. Takuuhuollossa vaihtoivat siihen uuden emon->sama vika. Ensi viikolla haen gigantista uuden töllön takuuna.