Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

  1. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä kausi käynnissä, ehkä jopa 4. kautta parempi, ei tietty ensimmäisen tasolle ihan yllä. Melkein toivoisi, että
    finaalissa tapahtuisi jotain mullistavaa sarjan perusteiden suhteen, esim. Dexter puuhat paljastuisi jollekkin (Debra:lle?).
    En kuitenkaan usko tuotannon uskaltavan tälläista riskiä ottaa, joten reset taitaa taas odottaa kunhan Travis saadaan paloiteltua.
    Sivujuonista mielenkiintoinen on nähdä kuinka Cpt. Matthews:n ja sen tietokonenörtin juonipolut käsitellään. Voisiko jälkimmäisestä
    olla jopa seuraavan kauden pahikseksi?
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä todellisena ultimate-yllätyksenä Dexteri paljastuu itsekin mielikuvitusolennoksi, minkä tarkkaavaisimmat internet-analisaattorit olivatkin kuulemma huomanneet jo kolme kautta sitten.
    Dexterin veli fileroi ensin Batistan ja Quinnin korruption takia, mikä kuitenkin osoittautuu kymmenen jakson jälkeen uneksi.
    Tästä Dex masentuu ja yrittää itsefilerointia koska kokee olevansa paha mies, mutta ei kuolekaan koska on mielikuvitus-Morgan. Dexteri kokee käänteisregressio-progression ja fileroi leikisti Batistan ja Quinnin toiseen kertaan mitä ei tietenkään koskaan tapahtunut koska kapteeni Mathews on Dexterin oikea real-father -isä joka puuttuu asiaan viime hetkellä.
    Kauden puolivälissä Dexter-kommuunissa kohahtaa oikein kunnolla kun Debra paljastuu shemaleksi, Dexterin todelliseksi velipuoli true-brotheriksi. Tämän kuultuaan Quin herää valekuolleista ja nirhaa itsensä vesurilla oikeasti.

    Seuraavalla kaudella Dexteri muuttaa Kanadaan CSI-Toronton -splatteri analisaattoriksi ja saaga alkaa alusta. Harrison on kasvanut vuodessa aikuiseksi ja aloittaa Dexterin oppipoikana työelämävalmennus-oppisopimuksella sarjamurhaajan työharjoittelun intiaanireservaatissa.



    P.S. Tältä paskalta voisi ihan oikeasti vetää jo töpselin seinästä.
     
  3. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä tämä kausi on nyt loppujen lopuksi osoittautunut todella hyväksi. Alkupuolella vaikutti siltä, että sarja on huonontunut, mutta ei. Pari edellistä jaksoa ovat olleet todella hyviä. Odotan sarjan lopetusta mielenkiinnolla ja toivon, että ihan täydellistä resettiä ei tulisi. Resetointi ärsytti viime kaudella jo pirusti, toinen samanlainen niin perkele...
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pakkohan tuon hahmon on huonoa mielikuvitusta olla, itsehän keksin tämän jo ekan kauden alkumetreillä.
     
  5. Lehtopöllö

    Lehtopöllö Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Oh God" :thumbsup:
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Olipa lopetus. Vetästy oikein kunnon hängi seuraavaan kauteen. Varmaan koitetaan vääntää Dexin ja Depin yhteinen ymmärrys tai jotain seuraavaan kauteen.
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt oli juuri sellainen lopetus jota toivoikin kaudelle :thumbsup:.

    Ei menty sitä tuttua ja turvallista resettinappulareittiä. Finaali jätti hyvän maun suuhun ja kyllähän tämä kausi kokonaisuutena oli yksi Dexterin parhaita.
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Hyvä veto loppuun! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

    Olis voitu vetää tosiaan pöntöstä alas helposti tyyliin vitoskausi, mutta huh. Nyt jaksaa taas seurata ja odottaa uutta kautta.
     
  9. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, piristävä finaalijakso! Siitäkin huolimatta olihan tällä kaudella vähän tylsiä hetkiä ja tyhmiä juttuja matkan varrella. Tai sitten se vaan tuntui siltä, kun jaksot katsoi putkeen viikonlopun aikana... No eipä siinä, viihdyttävyydessään Dexter on edelleen ihan omaa luokkaansa.

    J.Carpenter vetää noita kohtauksia välillä mielettömällä tavalla, hieno näyttelijä!

    Parhaiten minuun edelleen iskevät kaudet 1 & 4, siinä vasta loistavat kokonaisuudet. Tämä kausi menee taistelemaan jumbopaikasta vitoskauden kanssa.

    Edit: Tärkeä huomio! Dexter ei ikinä käytä farkkuja. Pakko saada tuollaisia letkeitä housuja jostain...
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2011
  10. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMHO Neljännellä tuotantokaudella oli loppupeleissä todella paljon toistoa ja saman jumittamista kauden keskivaiheilla. Finaalijakson käänne jätti kaudesta paremmat mielikuvat kuin mitä se olikaan. Voi olla että tämänkin kauden arvon näkee myöhemmin paremmin asiaa sulateltuaan. Ensimmäinen kausi on yhä ylivoimaisesti paras Dexter-kausi, muut tulevat kaukana perästä.
     
  11. grinxu

    grinxu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, ykköskausi oli *niin* arvattava, ettei mitään määrää. "Hyvä veli", >< "paha veli" -veriside...kuin välttämättömyys, joka piti saada alta pois. Yhtä tylsä kuin kreikkalaiset jumaltarustot kouluaikoina esitettyinä. Arkkityypit aseteltiin paikalleen ja se siitä, hohhoijaa... Kakkoskausi on toistaiseksi ylittämätön - alkoi varsinainen stoori, monine käänteineen ja mukana mielenkiintoisesti seko, ripustautuva britti-bitch Lila (Jaime Murray). Nyt sitten ensimmäinen kunnon käänne, jota todella tarvittiin. Alkoi käydä tappavan tylsäksi täsmälleen saman kaavan toisto kaudesta kauteen - ydintä pitää välillä vähän myös sorkkia...
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Quoted for truth. Eka kausi oli 5/5, muut korkeintaan 3.5


    Tuo loppu muuten oli aivan vitun typerästi rakennettu. Dexter lahtaa kaveria paikassa jossa Deb tiesi Dexterin olevan juuri siihen kellonaikaan ja Dexter tiesi sen. Keksin muitakin tapoja miten tuo olisi voinut paljastua mutta mielestäni tuo oli todella tökerösti tehty ja katsojan älyä aliarvioiva kohtaus (yksi monista typeristä ja tarpeettomista riskeistä mitä Dexter jälleen kerran otti kauden aikana)
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2011
  13. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on minun mielestäni vaivannut sarjaa jo pitkään, eli käsikirjoittajat tarkoituksella kirjoittavat typeriä solmuja, millä saadaan aikaan teennäistä jännitystä. Pahimmillaan tulee sitten vitoskauden lopun kaltaisia, aivan idioottimaisia "kuinka tyhminä katsojia oikein pidetään" -osaston mahalaskuja. Kun katsoo sarjan jaksojen käsikirjoittajien listaa, siellä on aika paljon vaihtelua tv-veteraaneista tuoreempaan kastiin, ehkä laadunvaihtelu johtuu siitä. Mutta kun toisaalta kun tuntuu, että ongelmat ovat usein vaivanneet koko kautta, eivät pelkästään yksittäisiä jaksoja...

    En tiedä, onko amerikkalainen Showtime-kanavan perusasiakas sitten niin yksinkertainen, että tuollainen uppoaa.

    Pidin muuten itselleni tehdyn lupauksen, enkä katsonut tätä nykyistä/viimeistä kautta enää :thumbsup:
     
  14. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Et semmonen. Kauden loppupuoli lässähti kyllä aika pahasti, mutta oli tässä kaudessa niitä hyviäkin hetkiä, joten kausivertailussa päästäneen jonnekin sinne keskivaiheille. Käsikirjoittajien ties missä aivokaasuissa pläjäyttämä velirakkautta sillä silmällä -kuvio oli kyllä ehdottomasti sitä tämän kauden kamalinta paskaa ja saapa tosiaan nähdä, että mitäköhän nerokasta ne tuostakin vielä kehittelevät. Kauden huippukohtana pitäisin ehkäpä sitä oikeasti yllättämään päässyttä Rudyn ilmaantumista, mutta tokihan sitten sekin meininki kyettiin jollain tapaa antikliimaksoimaan. Käsikirjoittamisen taso tuntuu heittelehtivän holtittomasti. MCH:n tekeminen pysyy sentään kaudesta toiseen hyvällä mallilla.
     
  15. nissu

    nissu Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän Dexter tästäkin selviää:

    Kutoskauden päättäneestä cliffhangerista jatketaan siten, että Deb pyörtyy järkytyksestä, Dexter pistää ehkä vielä piikin jotta ei heti herääkään, siivoaa jäljet ja herätessään Deb luulee kuvitelleensa kaiken. Eikö Deb saanut jonkun ahdistuskohtauksen ennenkin siellä hylätyssä kirkossa?

    Ehkä pieni epäilys Debille kuitenkin jää takaraivoon, jota sitten psykologin kanssa setvitään ensi kausi.
     
  16. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh, toive toteutui.. Ihme kyllä reset:iä ei painettu.


    Valitettavan todennäköinen skenaario..

    Se ykköskaudelta peräisin oleva käsihän jäi paketissaan myös Dexterin asuntoon. Kukahan sen mahtaa löytää. Jännä nähdä sen
    tietokonenörtin kohtalo myös jatkossa.

    Kokonaisuudessaan viihdyttävä kausi oli, olkootpa threadissa trollaajat mitä mieltä tahansa.
     
  17. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    6. Kauden alku oli ihan OK, mutta sitten puolivälin jälkeen lässähti useammaksi jaksoksi. Eikä finaalin tökerösti tehty "yllätys" kautta päässyt pelastamaan. Alkaakohan tähän jo kyllästyä, kannattaisi varmaan tämäkin sarja päätellä ensi kauteen.
     
  18. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauden loppuyllätys oli hyvin linjassa sarjan nykymenon kanssa: tampio heiluu puukon kanssa. Vielä apinampi lopetuksesta olisi saatu kun sarja-Morgan olisi pistänyt rituaalinsa pystyyn Miami Metron aulaan virka-aikana.
     
  19. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sarjan aiemmat merkit huomioiden ei Metron porukka edes olisi huomannut Dexterin puuhia...
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikä dvdplazan faniporukka sarjan tökeryyttä vaikka Dexter itse sen suomeksi ilmoittaisi. :D