Boardwalk Empire (HBO)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 03.09.2009.

  1. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka ei erikseen lue jenkkitahtiin niin tämä on silti "se" ketju. Epäilemättä ensi kuussa tulee "suomen tahtiin" ketju kun tämä kakkoselta alkaa. Siinä taas mennään suomen tahtiin ja ei spoilata mitään tulevia tapahtumia, niinkuin kaikkien muidenkin sarjojen kohdalla pätee.
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    2.12 - To The Lost...
    Kyllähän tuo Michael Pittin poistuminen pistää harmittamaan, sillä jäbä veti rooliaan erinomaisesti ja hahmokin oli ehdottomasti sitä tuon porukan mielenkiintoisimpiin kuuluvaa, ellei jopa se mielenkiintoisin. Intensiivinen näyttelijä kyseessä ja ilmeisesti aika hankala tapaus kuvauspaikoillakin, mikäli nyt on kulissien takaisia juorujuttuja uskominen. Mitä nyt on muiden boardien kommenttisatoa lueskellut, niin kyllä siellä aika monet ovat olleet tyrmistyneitä ratkaisusta ja hanskojakin ollaan lyömässä pöytään sarjan jatkoseuraamisen suhteen. Itsellä on kyllä luottoa, että tarina se tuosta vaan paranee mitä pidemmälle edetään. Kirjoitustiimi on osaavaa.

    Finaali oli kyllä hienosti ohjattu veteraaniohjaaja Tim Van Pattenilta. Hienoa ambienssia ja visuaalista iloittelua, josta jo Sopranosin aikoihin sai nautiskella. Toivottavasti mies on ohjaushommissa mukana myös jatkossakin.

    Nelson Van Aldenin kautta sinne pikkukaupunki Ciceroon viittaaminen pitänee jatkossa huolen ainakin siitä, että tällä kaudella aika vähäiseen ruutuaikaan jäänyt Al Capone tulee seuraavalla kaudella olemaan kirjoitustiimin hyppysissä tiukemmin. Eiköhän ne muutkin tosielämän konnaset siirry enemmän ja enemmän etulinjaan, kun sarja pärähtelee todenteolla sinne pauhaavalle 20-luvulle...
     
  3. nevermind

    nevermind Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.09.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä 2 kausi, ei kuitenkaan niin hyvä 1.
    Saattaa olla että 3 kautta ei tule välttämättä niin tiivisti seurattua, typerän juonenkäänteen takia. autenttinen tämä sarja ole ollut muutenkaan ;)
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2011
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Semmonen oli se. Onhan tämä kyllä nostanut osakkeitaan koko ajan ja tykkäsin kakkoskaudesta enemmän kuin siitä ensimmäisestä. Ei nyt konseptiltaan niin mahdottoman omintakeinen tai ennennäkemätön, vaan eipä tämä sarja mitään väärinkään tee, vaan pelaa omalla tontillaan suvereenisti. Tosin sanat eivät riitä kertomaan kuinka paljon tuo "boychickin" lähtö vitutti - pidin hahmosta erittäin paljon. No, tarina kuljetettiin hyvin loppuun saakka ja oli ihan koskettavaakin kuvastoa saatu mukaan. Nuckysta tehtiin taas vähän epämiellyttävämpi.

    Muutenkin vähän kumma sarja, kun Buscemin näyttelemä Nucky ei ole edes kiinnostavin hahmo, vaan kyllä tämä elää ja hengittää noista sävykkäistä sivuhenkilöistä, jotka tosin yhä enemmän nousevat valokeilaan. Hämmentävää ja ehkä hieman erikoista sanoa näin, mutta kykenisin katsomaan sarjaa ihan hyvin ilman Buscemiakin :confused: Joo. Ykköshahmo on ollut Harrow, joten mielenkiinnolla odotan miehen seuraavaa liikettä.
     
  5. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olihan toi kauden lopetus todellinen järkytys! En missään vaiheessa osannut odottaa tuollaista! Ja Jimmy oli ehdottomasti minunkin suosikkihahmo joten on vaikeaa kuvitella sarjaa ilman häntä. Ja en todellakaan ymmärrä käsikirjoittajien päätöstä Jimmyn suhteen. Mielestäni hän oli sarjan päähenkilö. Michael Pitt teki aivan uskomattoman hienoa työtä roolissaan ja tulisi ehdottomasti jotenkin palkita loistavasti roolityöstään! On suorastaan vääryys, että Buscemi palkitaan Pitt:in sijaan! Steve tekee mielestäni rutiinisuorituksen Pitt:iin verrattuna. On mielenkiintoista seurata mihin suuntaan Michael Pitt jatkaa tästä uraansa.
     
  6. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olin todella pettynyt kauden loppupuoliskoon. Loppupään jaksot menivät jyrkkään alamäkeä ja lopetus ei yhtään yllättänyt. Kausi oli kokonaisuudessaan kyllä parempi kuin ensimmäinen, alku- ja keskivaiheilla jopa mahtava. Mutta tuo loppupuoli ei vaan iskenyt ollenkaan. Odotin todella paljon mahtipontisempaa meininkiä, mutta ei, Jimmy hengiltä ja business as usual taas. Jotenkin tuo lopun meininki muistutti niin vahvasti monia vastaavia teemoja käsitteleviä leffoja/sarjoja, että se vahvisti aika paljon sitä miksi tuo loppu tuntui typerältä. Se oli yksinkertaisesti kliseinen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2011
  7. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Olen menossa kuudennessa jaksossa ja tähän mennessä kakkoskausi on ollut aivan loistava. Ykköskausi tuntuu ihan lämmittelyltä, ellei jopa kehnolta tähän kakkoskauteen verrattuna.
     
  8. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä kakkoskausi nosti sarjan osakkeita olemalla huomattavasti mielenkiintoisempi kuin ykkönen. Loppu tietenkin varsin mielenkiintoinen ratkaisu kun tuntuu että Jimmyn kasvutarina ollut jopa keskeisemmässä osassa kuin Nuckyn. Toisaalta tämä saattaa tuoda vähän tuoreutta ensikauden kuvioihin ja nostaa sivuhenkilöitä keskeisempään asemaan. Richard Harrown edesottamukset kiinnostavat itseäkin kovasti ja toivottavasti häntä nähdään ensikin kaudella.

    //
    Aika jännä lukea tällaistakin mielipidettä. Omasta mielestä Pitt on istunut traumaattispsykoottiseen rooliinsa ihan mukavasti (taitaa kummitella alitajunnassa vielä Funny Games-assosiaatiotkin) ja näyttelijäkaartin ylivoimaisesti heikoin lenkki on Paz De La Huerta, jonka toivoisi sarjasta lähtevän kokonaan pois varsinkin nyt kun hahmolla ei ole enää mitään virkaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2011
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpas hiljaista tässä ketjussa, vaikka yksi tämän hetken isoimman profiilin sarjoista jatkanut varsin väkevällä otteella.

    Jimmyn poispotkiminen sarjasta vaikutti loppujenlopuksi meininkiin yllättävän vähän. Sarjan massiivisessa hahmogalleriassa löytyykin seurattavaa yllinkyllin, omat suosikit vähemmän esillä olevista hahmoista Micky Doyle ja tietenkin Richard Harrow. Michael Shannonin karismaattisuudesta huolimatta Van Aldenin touhuista en vieläkään ole innostunut, mutta ainakin Paz De La Huerta on saatu kammettua ulos häiritsemästä sarjaa pökkelönäyttelyllään. Kauden uusista hahmoista Gyp Rosetti on kyllä täysi napakymppi. Harvoin saadaan samanlaista uhkaavuuden tuntua aikaiseksi ruudulla, kuin mitä Rosetti tuo läsnäolollaan jokaiseen kohtaukseen. Erinomaista työtä Cannavalelta, ainoa huolenaihe on se, että pystyykö Station Agentia enää katsomaan näkemättä Rosettia :D. Ensimmäisellä kahdella kaudella hahmojen valtava määrä vaikutti oikeastaan negatiivisesti ja meininki takkusi, mutta nyt hidas rakentelu on alkanut tuottamaan tulosta. Ainut mikä tällähetkellä tökkii, on tuo huoratalon sivujuoni.

    Ulkoisesti sarja on ollut aina priimaa, mutta nyt juoni, hahmot ja maailma on ruvennut imaisemaan sisään ihan eri tavalla, sarjan viimeinkin ruvetessa lunastamaan täyttä potentiaaliaan. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2012
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Ööö... eri mieltä. Kausi kuitenkin puolivälissä jo, eikä tunnu ottavan kipinää ei sitten millään. Rosettin murhayrityksessä oli sitä jotain, mutta nyt taas painettiin jarrua. Ei ihme että on hiljaista, ei ole juurikaan mitään kirjoitettavaa.

    Tiivistetysti vika on juurikin tuossa, eli liikaa hahmoja ja sivujuonia. Vaikka sarjassa onkin kiinnostavia henkilöitä, tällä hetkellä ylivoimaisesti Rosetti ja Harrow, ja ehkä myös Chalky sekä Al Capone siinä perässä, niin ei se paljoa lohduta kun moninaisten sivujuonteiden ja triviaalien hahmojen takia nämä mainiot henkilöt ovat ruudussa about joka toinen tai joka kolmas jakso ja yhdessä tai kahdessa kohtauksessa. Mitä helvettiä nyt oikeasti. Fokus on täysin kateissa. Hahmojen valtava määrä todellakin vaikuttaa nyt negatiivisesti.

    Harmittaa sanoa tällaisen laatutuotannon kohdalla, mutta pettymys ollut tähän asti ja välillä joutuu oikein etsimällä etsimään syytä miksi jatkaa katsomista. Jaksot vain lipuvat ohi, eikä mitään tähdellistä tunnu jäävän käteen, että oikein innolla odottaisi miten jatkuu. Täysin välinpitämätön fiilis, eikä aina tule katsottua edes heti maanantaina uutta jaksoa. Homeland, Walking Dead ja Dexter tykittävät paljon kovemmin nyt. Mitä Boardwalkille oikein tapahtui...
     
  11. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuo on kyllä totta, että painotus on tällä hetkellä aivan liiaksi näiden suht turhanpäiväisten sivupuuhastelujen puolella (kaikki Margaretiin liittyvä, Nuckyn hempukkaongelmat, Gillian Darmodyn haikailut, Nelsonin kaupparatsupakoilut...). Al Caponet sun muut Chalky Whitet äkkiä sinne eturintamaan näiden tilalle, niin homma alkanee maistumaan paremmin. Veikkaisin kyllä, että vaaka alkaa kallistumaan sinne puolelle viimeistään parin jakson päästä. Parempi ainakin olisi.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä kolmas kausi ei ole lähtenyt kunnolla käyntiin. Pitäisi pistää käyntiin kunnon lahtaus ja antaa turhille henkilöille lähtö ja tuoda Al Capone ja kumppanit takaisin keskiöön. Puolet vielä kautta jäljellä, joten toivoa on.
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä edellisten kanssa. Jaksot lipuu vain ohi, kauniita maisemia on ja melkein liikaa tunnelman luontia ilman että mitään merkittävää tapahtuu. Jos jotain kiintoisaa tapahtuukin niin se unohdetaan seuraavaan jaksoon mennessä. Tuntuu ettei tämä sarja oikein tiedä itsekkään mikä se on. Itse en juuri välitä edes Harrowin mumistelusta ja huulenlipemisestä, ei sitä jaksa loputtomiin katsella kun mitään muuta ei tapahdu.
    Margaret on kyllä ottanut Lorin paikan ärsyttävimpänä muijana nyt kun Walking Dead on vihdoinkin alkanut lunastaa odotuksia. Ketä vittu kiinnostaa se sairaalajuoni tai apurin paneskelu???
     
  14. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli katsottua uusin jakso ja pitää kyllä myöntää, että ei vakuuttanut samalla tavoin kuin esimerkiksi viides jakso. Rosetti, Capone, Chalky loistivat poissaolollaan ja muuallakaan ei oikein tapahtunut mitään.
     
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Vaikka olenkin samaa mieltä jossain määrin edellisten kirjoittajien kanssa, niin on tämä edelleen laadukasta katsottavaa. Lisäksi uusimmassa jaksossa oli hauska kohtaus kun Nucky kysyi josko virkailija voisi rikkoa satasen maksaessaan vitosen sakkoa.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Voi helvetti, tunnin tuhlasin tuohon uuteen jaksoon... eihän siinä tapahtunut taaskaan mitään!

    Eiköhän tää sarja ollu tässä...

    Wikipediasta olisin voinut sekunneissa lukea pelkästään tämän tiivistelmän:

    "It's Easter Sunday. The Thompson brothers, along with their respective families, bond over Easter dinner. Richard takes young Tommy to dine at the home of Segorski and his daughter, who later accompanies Richard and Tommy on the boardwalk. In danger of reprisal over his actions in Tabor Heights, Rosetti brokers a deal with his boss Masseria. Gillian comes to terms with the death of Jimmy."

    ja käteen olisi jäänyt tasan saman verran.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  17. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Malttia kaverit, malttia. Nelson joutuu turvautumaan gangstereihin ja löytää lain toiselta puolelta taloudellisesti kannattavan uran. Miettikääpä Nuckyn ilmettä kun Nelson esitellään sille uutena lupaavana rikollisena...

    I don't consume alcohol. -Nelson
     
  18. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Seitsemän jaksoa on mennyt hyvin hiljaisella vauhdilla. Välillä sarja potkaisee menon käyntiin, mutta nopeasti painetaan jarrua. Toivottavasti Rosetti laittaa ensi jaksossa ryminän päälle ja annetaan katsojille sitä jännitystä ja toimintaa, mitä aiemmat kaudet ovat sisältäneet. Nämä sivujuonet ja varsinkin tässä seitsemännessä jaksossa esiintyneet lässytykset ei paljoa lämmitä. Muutaman jakson ehkä menisi, mutta nyt jo yli puolet kaudesta mennyt ja ollaan samassa pisteessä, kuin alussa.

    Toivon, että meno tästä kohenee. Sarjaa en ainakaan kesken lopeta, ellei luvattu neljäs kausi vedä mattoa kokonaan alta, mutta valitettavan hidas ja jähmeä tämä kolmas kausi ollut. Ja kyllä. Nelson, Capone ja kumppanit ovat kyllä erittäin mielenkiintoisissa vaiheissa, mutta kunhan nyt edettäisiin heidän osaltaankin ja jätettäisiin ne kaksi ämmää :rolleyes: sivuun.
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2012
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täällähän aletaan oppia. ;) Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten paljon on itse säästänyt aikaa jättämällä katsomatta valtaosan nykysarjatarjonnasta. Veikkaan että kevyesti satoja tunteja...
     
  20. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan totta, sen säästetyn ajan voi käyttää paljon hyödyllisemminkin, esim. notkumalla internetissä keskustelupalstoilla valittamassa siitä kuinka kaikki on nykyään näkemättä paskaa.