Kaapeli-tv:n tilalle antenni-tv?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pekkajp, 11.05.2010.

  1. pekkajp

    pekkajp Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa oli taloyhtiön kokous ja siellä oli ruvettu puhumaan kaapeli-tv:n vaihdosta antenni-tv:seen. Kyllähän siinä tietenkin jonkin verran säästää vuodessa, mutta...

    Itsehän olemme hankkineet kalliit tallentavat kaapelidigiboxit ja kaapelikortit yms lisäkanavat. kokouksessa oli joku sanonut, että on mahdollista katsoa antenniverkon lähetystä kaapelidigiboxilla, kuulemma on konstit siihen. En tuota oikein usko, kellään kokemuksia?

    Lisäksi oli sanottu, että nykyään saa kaikki samat kanavat antennilla kuin kaapelillakin. Tuohan on nyt aivan höpöpuhetta, miksi edes kaapelia nykyään olisi jos antennillakin saisi samat kanavat. Esim. meidän perheessä kovin rakastettu Big Brother 24/7 taitaisi jäädä näkymättä...

    Ja eikös kaapeli-tv nosta talon arvoa? Ja entä sitten kuvanlaatu, hd-lähetykset, sääilmiöt, häiriöt ym?

    Onko kellään kokemusta tämmösestä asiasta?
     
  2. spacman

    spacman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    MUTUna sanoisin että saahan ne näkymään jos talojakamoon hankkii laitteet millä muuttaa taajuudet sopivaksi, mitä ne sitten maksaa ja mikä on käytännön hyöty... Et maininnut missäpäin Suomea olet mutta Welhohan lähettää (lähetti?) terrestiaalisignaalia omassa kaapeliverkossaan, lienee kokouksessa mennyt jollain mennyt käsitteet sekaisin jos vakavalla naamalla väittää että kaapeliboksilla pystyy katsomaan terrestiaalilähetystä "tuosta vaan". Lisäksi joutuu vaihtamaan kanavakortit ym.

    Yleensähän noissa yhtiökokouksissa jokainen esittää asiantuntijaa "kaiman serkun siskon mies sanoi että näin voidaan tehdä" mutta sitten kun alkaa tarkemmin kyselemään menee suut suppuun :confused: Äkkiä laskien antenniverkossa näkyy noin 30 kanavaa, TTV:n (Elisan) verkossa kanavia on 130, ei taida ihan kaikki kanavat löytyä antenniverkosta :king:
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    On mahdollista asentamalla talojakamoon transmodulaattori muuntamaan signaalia. Suht arvokas investointi, joskin kertaluonteinen, eli tietyllä aikavälillä kyllä säästöä varmaan tulee. Transmodulaattoriverkkojen on tiedetty aiheuttaneen jonkin verran ongelmia kaapelilaitteissa kanavahakujen yms. suhteen, muistan ainakin tarinaa jonkun Sonyn integroidun television suhteen moisesta. Luultavasti tilanne on viime aikoina parantunut tuossa suhteessa laitteiden ohjelmistojen osalta.

    Tämä on, kuten sanoit, täydellistä höpöhöpöä. Kanavatarjonta on huonompi ja maksullisten kanavapakettien laatu monella tapaa, vaikka hinta on sama. Näin esimerkiksi Canal+:n kanavapaketin tapauksessa, josta puuttuu terrestriaalissa kanavia, kuvanlaatu on merkittävästi huonompi ja esimerkiksi DD-äänet puuttuvat.

    Nostaa arvoa niiden silmissä, jotka sitä osaavat arvostaa. Maksukanavien tilaajat usein osaavat ja kyllä muutenkin monet asioista perillä olevat yleensä hyvin tunnistavat maanpäällisen lähetysverkon puutteellisuudet.

    Kuvanlaatu on ainakin suomalaisilla maanpäällisillä ilmaiskanavilla identtinen kaapeliverkkoon nähden, mutta satelliitista peräisin olevilla maksukanavilla palvelun taso on, kuten edellisessä sanoin, merkittävästi heikompi kuvanlaatu mukaan lukien. Pysyvää HD-tarjontaa T-verkkoon on tarjolla vasta T2:n myötä (jolloin muuten luultavasti puhutaan transmodulaattorin päivityksestä, tuskin ilmaisesta sellaisesta).

    Sääilmiöt ja häiriöt ovat toki mahdollisia T-verkossa, mutta ammattilaisten asentamalla keskusantennilla vastaanotettu lähetys kyllä yleensä lienee T-verkossakin jokseenkin virheetöntä, jos talo ei satu sijaitsemaan aivan näkyvyysalueen rajamailla (tähänkin asiaan T2 tuo muuten muutoksia, koska lähettimet eivät sijaitse samoissa paikoissa).
     
  4. pekkajp

    pekkajp Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kysymystä vanhaan aiheeseen: Voiko esim. Topfieldin kaapeliverkkoon tarkoitetulla tallentavalla boksilla tallentaa nuita antenniverkon lähetyksiä signaalimuutoksen jälkeen? Ja käykö PlusTV-kortti em. digiboksiin?
     
  5. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viittaan tuohon unrealin vastaukseen.
    Vastaus pätee edelleen, niin kanavien hinnoittelun kuin määrän ja laadunkin suhteen.
    Kesällä tilanne oli hivenen parempi, mutta sitten DNA ja Canal+ "paransivat palvelua" ja hävittivät C+:n HD-kanavan tarjonnastaan.

    Kaapeliverkon boksilla ei voi katsoa antenniverkon lähetyksiä, ellei keskusantennijärjestelmässä ole mainittua muunninta.
    Tai jos boksi onkin ns. hybridimalli, l. siinä on sekä kaapeli- että antenniverkkoa "ymmärtävät" virittimet.
     
  6. pekkajp

    pekkajp Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jos tuo muunnin on keskusantennijärjestelmässä niin tallentava kaapelimallin boksi toimii kuten ennenkin?
     
  7. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, näinhän sen pitäisi mennä.
    En vaan yhtään tiedä, onko markkinoilla jo DVB-T & -T2 --> DVB-C konvertteria, että uusia SD- ja HD-kanaviakin näkisi.