Missä "sulavin" liiketoisto?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana janne57, 20.11.2011.

  1. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä tykissä olisi nykimättömin liiketoisto?
    Jos olette nähneet esim Philipsin "Natural Motion" tekniikalla muokattua kuvaa niin tiedätte mitä tarkoitan.
    Tiedän että monen mielestä sillä vain pilataan elokuvanautinto, ja pitäisi katsoa 24p jne, mutta olen päässyt telkkaria katsoessa tottumaan siihen täysin "luisuvaan" ja sulavaan kuvaan ja videotykillä nykiminen häiritsee.
    Tykkinä minulla on nykyään Optoman HD80 ja voisi vaihtaa johonkin nykimättömään. 3D-kuva ei minulle ole niinkään tärkeä, mutta sehän alkaa uusissa olla jo mukana.
    Luin jostakin, että Optoman HD33.ssa on parannettu liiketoisto mutta ei kuulemma niin hyvä kuin "joissain toisissa merkeissä"? Missähän olisi parempi?
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2011
  2. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko se olla BenQ W1200 ? ?
    Onko kellään kokemuksia?
     
  3. Daworder

    Daworder Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosta osaan sanoa vain kokemukset epson Tw3200 Esim Elder scrool skyrim ja Cod black opsin pohjalta että ei häpee kun vertaa tollaseen perus Lg:tä parempaan 42" töllöttimeen. Vähintäänkin yhtä sulavasti peli pyörii, ei ole haamuja tai häntimisiä edes nopeissa kohdissa ja musta tuntuu jopa aivan liian mustaltakin väliin ( ei näe Esim. pimeässä väijyvää vihollista)

    Suositukset täältä tykille + leans shiftillä voin pitää sohvan vieressä tykkiä
     
  4. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hyvä. Otetaanpas Epsonikn harkintaan.:)
     
  5. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eli tarviit tykin, jossa on liikeinterpolointi. Muutamia uusimpia vaihtoehtoja: Sony HW30, Epson TW6000 ja TW9000, Panasonic PT-AT5000, JVC X30, Mitsubishi HC7800, Optoma HD83.
     
  6. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    No just tämä se varmaan on mitä haen:thumbsup:
    Eli Kymmenen uutisissakin kuvan alalaidassa juokeva uutisteksti luisuu vähääkään värisemättä ohi.
    Tuossa aiemmin mainitsemassani Benq:ssakin on tämä sama ominaisuus, jossa prosessori laskee ja lisää kuvien väliin ylimääräisiä kuvia.
    http://www.benq.eu/products/Projector/index.cfm/product/1256

    Osaisittekohan sanoa missä tykissä ominaisuus toimisi parhaiten?
     
  7. kiewi

    kiewi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilman interpolointia tw3200 oli ainakin ihan hirveä nykijä. Jos on massia niin kannattaa sijoittaa tw4400 tai tw5500 tykkiin. ainakin tuossa 5500 versiossa on kolme ei interpoloinnin tasoa. Jos vetää tuon featuren tappiin, niin ei nyi ei, mutta kuvasta tulee "ylisulava". Valokuvamainen. Mutta siis joo jos tuossa epsonin 3200 mallissa on samat interpoloinnit kuin noissa isoveljissä, niin siinä on kaikin puolin hyvä tykki ja hintakin on kohdallaan. Ite käytän pienintä mahdollista interpoloinnin tasoa. Kuva ei pahemmin nyi, eikä myöskään muutu luonnottomaksi. Mulla on siis tuo 5500.
     
  8. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sepä se, kun olenkin vähän niinkuin tottunut sellaiseen yhdenlaiseen "ylisulavaan". Tiedä sitten onko samanlainen.
    Olen perustellut itselleni, että kun katson ikkunasta ulkona ohi ajavaa autoa, ei sekään nyi eikä värise:)
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ikkunasta katsominen ja 24p tallennetun elokuvan katsominen on kaksi eri asiaa. Jos käännät päätäsi mahdollisimman nopeasti vesemmalta oikealle, niin ei nyi ei, mutta et siinä mitään näekään. Tai jos tapitat auton ikkunasta suoraan sivulle kohtalaisessa nopeudessa.

    kamera ja silmä ovat kaksi eri asiaa ja motionflowattu kuva sitten kolmas.
     
  10. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ymmärrän kyllä tuon. Ja myös sen, että varmaan ehkä 98% tuomitsee koko motionflow-toiminnon, ja vastaavat viritykset varsinkin elokuvissa, kun katoaa se "alkuperäinen taiteellisuus",ym.
    Kyselinpähän vain ihan mielenkiinnosta josko nämä toiminnot olisivat tulleet myös videotykkeihin, mutta vähäiseltä tuntuu.
    Harmi vaan kun olenkin päästänyt itseni tottumaan siihen luonnottomaan kuvaan.
    Täytynee yrittää vieroitusta siitä :).
     
  11. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    En osaa absoluuttisen sulavimmasta mitään sanoa, mutta olen ollut tyytyväinen oman HD33:ni Pure Engine -napin alta löytyvään PureMotion -toimintoon. Aika karkeasti säädettävissä tosin. Elokuvilla en yleensä käytä (poikkeukset vahvistavat säännön), mutta Apple TV:n signaalilla esim. TvKaista/Youtube -käytössä en varmaan osaisi olla ilman.
     
  12. kiewi

    kiewi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvailisin tuota interpolointia niin, että se tekee elokuvasta halvalla tehdyn tv elokuvan näköisen. Kuva ja liike on kyllä upeaa, mutta tunnelma on tv elokuvasta...vaikea selittää.. Toinen tapa kuvailla efektiä on, että kaikki näyttää vähän siltä, kuin olisi menossa jokin semihuonosti tehty trikkikohtaus. Eli näyttelijä on liimattu taustan päälle.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1) Ei se nyt ole kyse mistään alkuperäisestä taiteellisuudesta sinänsä, vaan siltä, miltä se elokuva näyttää. Noita sivuttaisia kamerapannauksia - joissa se flicker näkyy selkeästi 24fps - tehdään tuo mielessä siten, että sen pannauksen nopeudessa on otettu tämä huomioon. Sen sijaan kun televisio alkaa noita laskea, niin se vetää sitä pehmennystä kun jäniksiä hatusta. Huomaa erityisen selkeästi kohdissa, missä nopea liike hidastuu, esim. juokseva hahmo pysähtyy tms., efekti on aivan kaamea.

    2) Ei se 24fps sekään luonnollinen ole, mutta kun 'luonnollista' olisi se, että aivot sammuttavat tuon visuaalisen informaation vastaanottamisen, jos näkökenttä liikkuu liian nopeasti (käännäpä pääsi vauhdilla äärivasemmelta oikealle) ja se olisi jokseenkin tylsää elokuvassa.

    Tuon liikkeenpehmennyksen ongelma on se, että se näyttää ei-elokuvamaiselta, lähinnä suoraan videolle kuvatulta halpistuotannolta tms. Ja siitä nyt on ihan turha mussuttaa, että tekniikassa on vikaa, kun se kuvaa vain sen 24 kuvaa sekunnissa - olkoon miten on, niin ei se, että syötetään jonkun ohjelman syöttämää kuvaa 76% kuvamateriaalista - siis sellaista, mitä ei ole koskaan kuvattu! - ei todellakaan ole mikään ratkaisu. Poislukien joku fudismatsi, jossa elokuvamaisuudelle ei ole käyttöä, jos vaihtoehtona on paras mahdollisuus seurata pelin etenemistä nopeissakin tilanteissa.

    (edellinen 76% väite perustuu siihen, että mikäli 100hz liikkeenpehmentäjä syötää sata kuvaa sekunnissa ja elokuvassa on vain 24 kuvaa sekunnissa, niin eikö se silloin tuuttaa hatusta 76 kuvaa sekunnissa?)
     
  14. Petri94

    Petri94 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.06.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän nuo interpoloinnit tuottaa alkuperäisen kerrannaisia eli 24p signaalilla yleensä 96 tai 120 kuvaa sekunnissa. 50p materiaalilla sitten tulee se tasan 100 kuvaa sekunnissa. Muutkin kerrannaiset tietenkin mahdollisia, mutta taitavat yli 200 hz pystyvät laitteet olla vielä harvinaisia, varsinkin tykit. Samaa mieltä kyllä siitä, että elokuvien kanssa ei tulisi käyttää (animaatiot ehkä?), mutta jokaisellahan on omat mielipiteet.

    Janne57:n varmaan kannattaisi käydä joissakin liikkeissä katsomassa ja vertailemassa eri tykkien "liikkeen parannuksia", mikäli vain mahdollista. Jos nykyiselläsi HD80 tykillä tuntuu 24p toisto liian tökkivältä, ehkä tuo liikeinterpolointi on sitten sinulle juuri sopiva.
     
  15. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta. Katsomalla ja vertaamallahan se selviäisi. On vaan täällä kaamosalueella nuo tykkejä varastossaan pitävät liikkeet aika harvassa.

    Ja kuten jo sanoin niin olen ihan samaa mieltä siitä 24-kuvan kuvauksesta ja kaikki muu on ylimääräistä.
    Lieneekö perinnettä filmille kuvaus ajoilta?
    Vaikka eikös siellä kuvattavassa kohteessa tapahdu jotain liikettä myös niiden 24-kuvatun kuvan välissäkin? tai no, ehkä ei :)

    Mutta toisaalta olis sekin mukavaa kun valkokankaan katsominen jossain National Geographic-maisemadokkarissa olis sama kuin katselisi suuresta maisemaikkunasta ulos tai jopa olisi itse siellä maisemissa.
    Ne pitäisikin ehkä kuvata jollain suurnopeuskameralla niin tulis sitä matskua, mitä minä juuri haen.

    Ain niin...Jäi sanomatta ehkä aika oleellinen asia eli katselen enimmäkseen Viasatin tai Canal Digitalin dokkaripuolta, (riippuu kumpi kanavapaketti milloinkin on)

    Elokuvat ja niiden katsominen ovat taas sitten ihan eri juttu.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2011