Transformers: Dark of the Moon (Michael Bay / Shia Labeouf, Rosie Huntington-Shiteley, John Malkovich, John Turturro)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.12.2010.

  1. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vittu, että ihminen osaa joskus huijata itseään. Piti sitten tuokin käydä leffateatterissa loppukesästä katsomassa. Ei olisi pitänyt käydä. :OI Oikeastaan se mitä kirjoitin sivulla 2 oli jopa liiankin positiivinen ennakkoarvio leffasta. ROTF oli hirveää paskaa ja niin oli tämäkin. DOTM oli vain ehkä astetta parempi, mutta se on vähän sama kuin vertaisi koiranpaskaa lehmänpaskaan.

    Pahinta tässä on se, että nykyään ihmiset jopa pitävät tällaisesta ja siksipä näitä tullaankin näkemään varmaan vielä toinen trilogia tod. näk. itse Michael Bay ohjaimissa. Kai se kaikenlainen paska vaan myy nykyään. Mistähän lie johtuu? Onko ihmisillä niin hektinen elämä nykyään, että ei oikein jakseta keskittyä mihinkään missä on vähääkään juonta. Se juoni kun tuntuu olevan monille sellainen pakollinen paha, mikä tulee sen toiminnan, tissien ja räjähdysten tielle. Eihän leffan nyt tarvitse olla aina suurta taidetta tai oscarin arvoinen (mitä nekään nyt sitten lopulta kertoo), mutta aika hämilläni olen siitä, kun tätäkin hehkutetaan parhaana ikinä. Kun ei se nyt ole minusta edes mitenkään loistavaa actionia ottaen tosiaan huomioon Bayn tapa kuvata ja leikata kohtauksia. Aika sekavaa se lähinnä on.

    P.S Michael, jos muuten luet tätä, niin sä saatanan lerppakulli olet mulle 20€ velkaa niistä paskoista leffoista!!! Tosin enää kolmatta kertaa en mene tohon ansaan ja kyllä 4 saa jäädä katsomatta kokonaan.

    Ainii...arvosana: :sick: /5
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Miljardin paremmalle puolelle on tämä päässyt tuotoissaan, joten tuskinpa sarjasta helpolla eroonkaan päästään.

    Vuoden tuottoisimmat elokuvat ja keräämänsä miljoonat:
    • 1 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 $1,328.1
    • 2 Transformers: Dark of the Moon $1,123.2
    • 3 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $1,043.9
    • 4 Kung Fu Panda 2 $663.0
    • 5 Fast Five $626.1
    • 6 The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 $594.2
    • 7 The Hangover Part II $581.5
    • 8 The Smurfs $561.7
    • 9 Cars 2 $551.8
    • 10 Rio $484.6

    BoxOfficeMojo
     
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Niin uskomatonta kuin se onkin niin tämä oli paljon kakkososaa huonompi. Alkoi todella puuduttamaan efektit jo ennen puolta väliä kun sitä vaan tuli koko ruudun täydeltä ja jatkui loppua kohden. En olisi moiseen uskonut mutta nyt kävi näin. Todella surkea leffa mikä ei antaitsisi edes ykköstä. Pidin vielä ensimmäisestä missä oli homma balansissa vaikka teennäistä huumoria oli siinäkin jo liikaa. Siinä oli sentään nähty vähän vaivaa juoneen ja hahmoihin.

    1/5.
     
  4. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    ROTF on kelpo leffa DOTM:iin verrattuna. Itse en saanut edes lusittua DOTM:ia loppuun saakka. En muista milloin viimeksi olisin jättänyt leffan näin tylysti kesken. Se sekopäinen aasialainen konttorirotta sai mittani täyttymään lopullisesti. Jos se paska oli jonkun mielestä hauskaa, niin kannattaa tehdä ihmiskunnalle palvelus ja syöksyä kaivoon. Edellisen kerran on elokuvan katseleminen vituttanut näin paljon pari vuotta sitten kun katsoin WWE-studion ala-arvoista slasher-kalkkunaa See No Evil. Tuolloin olin niin tyhmä, että katsoin kyseisen pökäleen kokonaan. Nyt sentään tajusin jättää leikin kesken, joten ilmeisesti jonkinasteista viisastumista on tässä vuosien varrella tapahtunut.
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan kelpo toimintaa mielestäni, mutta olisi tuosta voinut tunnin verran (tai edes kolme varttia) ihan huoletta tiivistää turhia pois.. Tämä meni paikoitellen yhdeksi autonäyttelyksi kaikkine ferrareineen, sls mersuineen ja maybacheineen (ei sillä, kyllähän tuo avo-maybach on aivan törkeän upea auto). Ne mukahauskat pikkurobotit nujuamisineen kiristivät vannetta edellisiäkin osia enemmän.
     
  6. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Positiivinen uutinen jos Michael jatkaa. Kakkososa oli vaisuhko mutta muut Transu leffat olivat mielestäni todella viihdyttävää katsottavaa. Vähän turhan ankarasti tuntuu porukka lynkaavan nämä leffat. TF3 tarjoaa ihan mukiinmenevän tarinan höystettynä järkyttävän komeilla efekteillä ja soundeilla. Toki ymmärrettävää että tällaiset lapselliset robottirymisteltyt ei kaikille uppoa.
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan törkeän huono leffa. Ei ehkä ihan niin huono kuin kakkonen mutta todella puuduttava paska silti.
    Lopun ryminässä meinasi taas pariin kertaan nukahdella, en tajua miten toiminnastakin voi tehdä noin järjettömän puuduttavaa.
    Shia ärsytti aivan vitusti jälleen, mimmi ei lähellekkään Meganin luokassa töröhuulista huolimatta.
    1.5/5 Kakkosen ohella pääsee kategoriaan "elokuvia joita en katso enää ikinä"
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2011
  8. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    ROTF:in rastarobotit, Devastatorin pallit ja Turturron paljas perse sitten olivat hauskoja? En halua nähdä enää ikinä ROTF:ia, muut osat (tai ainakin ensimmäisen) ajattelin ostaa ihan hyllyyn asti pienistä ärsyttävyyksistä huolimatta.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hienoja nää suosikkilistat, tostakin puolet on suoralta kädeltä kokonaan näkemättä täyttä roskaa. Ja toiset puolet tietty animaatiotrendikamaa. :sleep: Nostakaa vaan lipun hintaa.
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hienoja nää turhat itkuviestit. Kyseessähän oli (vieläpä selkeästi otsikoituna) "Vuoden tuottoisimmat elokuvat" lista. Eivätkö lapset ja nuoret saisi mielestäsi käydä elokuvissa laisinkaan? Minun käsitykseni mukaan Harry Potter, Transformers, Pirates of the Caribbean, Kung Fu Panda, Twilight, Smurffit, Cars sekä Rio ovat kaikki ainakin suunnitellulta kohderyhmältään "lasten ja nuorten elokuvia". Yhteinen leffailta lapsille ja vanhemmille on varmaankin ihan mukava kokemus, etenkin elämäntapafaneja paljon keränneille Potter- ja Twilight faneille vanhempineen. Hangover ja Fast Five tyyppiset sitten ovat nuorten miesten huumorileffoja, joita voi mennä katsomaan vaikkapa porukalla ennen baari-iltaa. Näinhän niitä katsontakertoja ja edelleen dollareita sitten kertyykin kassaan.
    Mutta minullapa onkin hieno idea josta varmaan pidät: Suosittujen, lapsille suunnattujen, hauskojen sekä helposti lähestyttävien elokuvien tekeminen pitää välittömästi lopettaa ja alkaa tekemään ainoastaan synkkiä, monitahoisia ja syviä ajatuksia herättäviä taide-pläjäyksiä tyyliin Tree of Life!
     
  11. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Paskaa tuossa listassa oli vain smurffit, twilight ja ehkä fast 5. Kaikki muu taattua viihdettä. Viihteelläkin on nääs yleisönsä ja jotkut meistä haluavat katsoa muutakin kuin ranskalaisia taide-elokuvia. Ju Nou? :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2011
  12. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nauroin ROTFia katsellessani tasan kerran eikä kyseinen naurahdus liittynyt mitenkään noihin listaamiisi asioihin. Tai no okei, se yksi naurahdukseni liittyi John Turturroon, mutta ei kuitenkaan hänen takapuoleensa. En väittänyt ROTFia mestariteokseksi. Huono leffahan se on. Mielestäni kuitenkin DOTMia parempi, jota en siis kyennyt edes katsomaan loppuun.

    Pärjäsikö Smurffit noin helvetin hyvin?? Tämä tuli minulle aivan puun takaa, vaikka säännöllisen epäsäännöllisesti näitä box office-juttuja seuraankin. Noh, ei muuta ku jatko-osaa kehiin :D
     
  13. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mulla on vielä parempi idea: mitä jos tehtäisiin enemmän hauskoja, seikkailuntäyteisiä ja toiminnallisia, mutta edes jollain tapaa ns. fiksuja leffoja. Elokuvia joissa kaikki sisältö ei tule vain esim. jostain hienoista 3d-jutuista ja räjähdyksistä.

    Harry Pottereita on tullut katsottua aika vähän, mutta ovat ne nyt sentään fiksumman oloisia kuin nämä TF-leffat, joita tämä keskustelu koskee. Sitäpaitsi ei TF-leffoja nyt ole tehty vain lapsille, vaikka heitä ne nyt taitavat sitten lähinnä kiinnostaa. Esim. kaikki ne typerät kaksimieliset jutut yms. kertovat, että niitä on tyrkytetty myös muille ikäryhmille. Harva penska varmaan myöskään osaa arvostaa Megan Foxin persettä tai jotain tökeröitä pikkuhousutirkistelyjä.

    Joku tässä myös arveli, että kaikille eivät jättirobotit maistu ja siksi penseä vastaanotto. Omasta puolestani voin sanoa, että TF-krääsää keräävänä henkilönä kyllä maistuisi. Mechat/jättirobotit, jotka vielä muuttavat muotoaan olisivat muuten aika winwin, mutta kaiken voi aina pilata paskalla toteutuksella. Olen toki TF-fani (tavallaan), mutta pidän myös hyvistä leffoista. TF-leffat eivät vaan kuulu niihin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2011
  14. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mun mielestä TF:n tyyppisillä leffoilla on paikkansa maailmassa. Nykyään tehdään paljon "fiksuja" toimintaleffoja tyypiin Dark Knight, Thor, Iron Man jne. Mutta silti TF3 upposi täysillä. Juonella ja näyttelijöillä ei niin väliä kun meininki on kun vuoristoradassa. Jos silmille ja korville tarjottava karkki on ehkäpä komeinta elokokuvissa tähän mennessä niin onhan sitä nyt perkele kiva katsella :) Laatuleffoja katsellaan sitten toisella ajalla ja eri mielialalla.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin ne maut vaihtelevat... Tämän ketjun perusteella odotin laimeahkon kakkosleffan jälkeen paluuta ensimmäisen elokuvan tasolle. Valitettavasti Transformers 3 osoittautuikin elokuvaksi, joka on paitsi selkästi edeltäjäänsä huonompi niin myös niitä elokuvia, jotka olisi pitänyt jättää katsomatta. Suurin ongelma elokuvassa lienee liiallinen määrä hahmoja ja materiaalia: elokuva oli ajoittain sekava ja tahditus oli etenkin lopussa pielessä pahemman kerran. Ärsyttävien ja jo minimaalisen esilläoloaikansakin puolesta yhdentekevien robottien määrää oli lisätty tuttujen hahmojen kemian kustannuksella: ihan kuin Sam ja Optimus eivät olisi koskaan tavanneet. Myös "lihamarkkinoilla" oli alennusmyynti, sillä Victoria's Secret -malli Rosie Huntington-Whitleyllä ei ole sitä särmää, mikä teki Megan Foxin roolisuorituksesta ulkoisten avujen lisäksi edes jollakin tavalla toimivan -- Huntington-Whitley olisi yhtä hyvin voinut olla robotti. Ainoa uusi hahmo, joka jollain tavalla viihdytti, oli John Malkovich.

    Ymmärrän ihmisiä, joiden mielestä Transformers-elokuvat ovat täyttä roskaa. On kuitenkin viihdyttäviä ja hyvin tehtyjä roskaelokuvia ja sellaisia, jotka eivät ole kumpaakaan. Transformers 3 kuuluu selvästi jälkimmäiseen ryhmään, enkä jo elokuvan sekavuuden, huonon tahdituksen ja henkilökemioiden puuttumisen takia ymmärrä, miten tämän voi nostaa edes Transformers 2:n yläpuolelle.

    1 (+) /5 :naminami: (plussa tulee Malkovichistä)

    Niin huonon maun tämä jätti, että ellei Bay ja kumppanit päätä radikaalisti muuttaa tekotapaa nelosleffassa, niin jätän seuraavat leffat katsomatta. Kolmosleffankaan katsomisesta en olisi rahaa maksanut.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2012