Hysteria (2011) (Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.12.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Romanttinen tosikomedia vibraattorin keksijästä. Tarina ajoittuu viktoriaaniseen Lontooseen, jossa naiset onnesta kiljuen testaavat nuoren lääkärin hoitokeinoa.

    Nuori ja kunnianhimoinen lääkäri Mortimer Granville pääsee töihin Lontoon kuuluisan hysteria-asiantuntijan, tohtori Robert Dalrymplen vastaanotolle. Viktoriaanisessa Englannissa valtaosa naisten vaivoista saa puritaanisen yleisluokituksen ”hysteria”, jota tohtori Dalrymple hoitaa tehokkaalla lantionpohjan hieronnalla.

    Pian komean Granvillenkin luo jonotetaan, mutta menestyksellä on hintansa. Käsikramppien ja Dalrymplen feministityttären puoskarisyytösten uuvuttama Granville turvautuu edistykselliseen ystäväänsä, joka on innostunut sähkön mahdollisuuksista. Hän saa sähkökäyttöisestä pölyhuiskusta idean, joka mullistaa naisten elämän.

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 16.12.2011
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tämä pitänee käydä katsomassa. Tässähän on suunnilleen kaikki ainekset mitä hyvään leffaan tarvitaan. :)
     
  3. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    No niin... tämäkin on nyt nähty. Aika hilpeä leffahan tämä on, sanoisinko jopa laatukomedia. Ajankuva oli melko virheettömän oloinen ja näyttelijät tehtäviensä tasalla kuin jossain BBC:n draamoissa, aihepiiri vain oli vähän keskivertoa reipashenkisempi. :)

    Yleisö oli jostain syystä suurimmaksi osaksi naisia ja heitä ainakin nauratti moneen kertaan leffan aikana. Itse ehkä naurahdin kerran ja muuten vain hymyilin leveästi noin 80% ajasta. Saatanpa siis katsoa tämän joskus toisenkin kerran.

    Mitäpä tästä tämän enempää selittämään, kaikki oleellinen on jo kerrottu ketjun alussa.

    4/5
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tämä oli ehdottomasti yksi vuoden parhaista komedioista: sopivan kepeästi ja ironisesti toteutettu ja ajankuvaukseltaan laadukas. Brittiläisen työväenluokan kurjuus ei ehkä käynyt yhtä raadollisesti ilmi kuin Karl Marxin kirjoituksista, mutta luokkaerot olivat kaiken aikaa läsnä. Dalrymplen vastaanoton luonne – yläluokkaisten naisten tyydyttäminen käsipelillä – kertoo sukupuolten epätasa-arvon saavuttaneen aivan uskomattomat mittasuhteet.

    Maggie Gyllenhaal oli tämän elokuvan tähti – hänessä on samaa tenhoa kuin 1980-luvun Nancy Allenissa ja enemmänkin.

    Arvosana 4/5

    Tuonaikaisten lääketieteellisten käsitysten vanhentuneisuus kävi selvästi ilmi: hysteria johtuu kohdusta, ja useimmat naiset ovat hysteerikkoja. Ei ihme, että Wienissä kohoteltiin kulmakarvoja, kun eräs tohtori esitti, että miehetkin voivat kärsiä hysteriasta. Itävaltalais-sveitsiläiseen näkökulmaan saataneen tutustua David Cronenbergin uutuudessa A Dangerous Method.

    (En aivan ymmärrä viittausta "Dalrymplen feministityttären puoskarisyytöksiin". Puoskari tarkoittaa valelääkäriä, mutta elokuvassa ei Granvillen lääkärinoikeuksia koskaan riitautettu.)
     
  6. Knuttila

    Knuttila Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2010
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä helvetti on tosikomedia?
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämä oli hauska leffa. Ääneen ei tarvinnut nauraa, mutta 1½ tuntia meni mukavasti hymyillessä leveästi. Vaimo kyllä nauroi ihan ääneenkin, joten tätä voi kai suositella niille joilla on nainen taloudessa. Hyvin tehty elokuva. Tarina oli mukava, mutta sisälsi vähän ajattelemisen aihetta meille sovinistisikamiehille, jotka olemme aiheuttaneet kaikki maailman vääryydet. Sujuvaa kerrontaa ja hyvää näyttelijäntyötä. Tykkäsin kohtuulisesti 3½/5.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2013