Robert Helenius

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana marcoolio, 28.11.2010.

  1. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Omituinen ottelu. Helenius passaili ja tumma mies kävi päälle aktiivisesti - osuikin. Osui kyllä Heleniuskin. 7. erä ja etenkin 12. erä olivat parasta antia - osumia vaihdettiin puolin ja toisin ja molemmat horjuivat hieman. Hajaäänituomiolla Helenius Euroopan mestariksi, hieman yllättäen. Itse olisin tuominnut hävityksi ta korkeintaan ratkaisemattomaksi. Selitys Heleniuksen passiivisuudelle tulikin sitten matsin jälkeen - käsi murtui taas. Hintelät on miehellä luut. Kuntopuolta vielä paremmaksi ja uusintamatsiin sitten vaikka...
     
  2. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Odotin Heleniukselta kehitystä ja olin hyvin pettynyt matsin jälkeen, mutta olkapäävamma selittääkin lyömättömyyden. Kaiken pitäisi olla täysin kunnossa ja tuollainen vaikuttaa ratkaisevasti.
    Olisiko maha hiukan pienentynyt mutta paljon pitäisi tehdä työtä lihasten ja kunnon eteen. Epäilen Heleniuksen olevan hiukan laiska tekemään oheisharjoitteita. Telkassa näkyi joskus kun hän juoksi ja se oli surkean näköistä.
    Vastustaja hakkasi kyllä enimmäkseen Heleniuksen kilpikonnapuolustukseen ja korvalliselle. Ehkä ottelun voisi nähdä ratkaisemattomaksikin kunnon osumilla ja voi olla että Chisoran käytös vaikutti tuomarien asenteisiin. Tuollaiset juntit pitäisi saada pois lajista tai oppimaan käytöstapoja kunnon rangaistuksilla.
     
  4. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja se Heleniuksen rikkinäinen ja erittäin turvonnut käsi/rystyset ei vaikuttanut mitenkään vai??? Vaikeeta se varmaan on nyrkkeillä 12 erää jos ekassa erässä käsi hajoaa, ei taida uusintaa ihan heti tammikuussa tulla. Mutta paikat kuntoon ja uusintaa kehiin.
     
  5. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hieman erilainen ruumiinrakenne tosiaan, jos vertaa esimerkiksi maailmanmestareihin, kuten vaikkapa Mike Tysoniin. ;)
     
  6. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se sakua läpsimässä käynyt jenkki siinä yhdessä lämmitelymatsissa oli kyllä omaa luokkaansa, jos puhutaan "timmistä kunnosta". Kunnon jenkkakahvat, eikä näkynyt lihaksen lihasta ulospäin. Tipahtikin sitten ekasta iskusta. :D
     
  7. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Juu ei vaikuta, ei.
     
  8. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7

    Tsekkaas vaikka Eric "Butterbean" Esch, urheilullisen näköinen?
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Läski antaa kestävyyttä, ei lopu energia heti kesken.

    En tiedä kauanko 12 nyrkkeilyerää ajallisesti vie, mutta minä (25 kilon LIIKAläskeineni) pystyn kuntoilemaan 12 tuntia putkeen ilman lisäravintoa, sen jälkeen tulee kiire vessaan. Jos pääsisin kuselle välillä, varmaan 24 tuntia liikuntaa keskeytyksettä hoituisi. Tai 48 tuntia, en ole kokeillut. Siis ottamatta kaloriakaan energiaa sisään.

    Pystyn mainiosti syömään 48 tunnin välein yhden ison aterian. Valvomaan 3 vuorokautta putkeen. Ja oletan läskin auttavan tällaisessa. Jos olisin rasvaton, alkaisin itkeä syötävää varmaan kolmen tunnin liikunnan jälkeen ja tajuttomuus seuraisi 181 minuutin kohdalla tai jotain.

    Paras kestävyys minulla on kun lähden heräämisen jälkeen ulkoilemaan enkä syö tai juo mitään. Eli 10 tunnin ravinnottoman hirrenvedon jälkeen jatketaan ravinnottomasti esim. 12 tuntia liikuntaa, ollen yhteensä 22 tuntia putkeen ilman lisäenergiaa. JOS syön heräämisen jälkeen jotain ja sitten lähden ulos, olotila toki on hetkellisesti vireämpi, mutta kun sokerisapuska on kohta kulutettu, seuraa kunnon romahtaminen, paleleminen, ja kestää aikansa ennen kuin rasva alkaa jälleen palaa ja kone käynnistyy uudelleen. Tarkkuutta vaativissa tekniikkalajeissa tällainen moodinvaihtelu on katastrofaalista, olotilan vaihtelu (veren sokeri-/insuliinitaso?) sekoittaa fysiikan ja pään täydellisesti. Paljon vakaampi toimintataso pysyy yllä kun ei ota kalorin kaloria koko reissulla tai sitä ennen. Näin toimii läskimahainen kuntoilija.

    Se, mitä rasvaa keho sitten käyttää polttoaineenaan, en osaa sanoa. Mahdollisesti sisäelinrasvoja tai maksan rasvoja ensin poltetaan, eli ihonalainen rasvakerros otetaan käyttöön vasta lopuksi. Jos iholla ei näy olevan mitään rasvaa, se kertoo siitä, että henkilö on aivan liian kuiva ja vararasvaton. Väsyy todella nopeasti eikä tule toimeen ilman suorituksen aikaista lisäravintoa.

    Luultavasti nyrkkeilijä toimii liian suurella sykkeellä eli lähes maksimilla, ja tällöin elimistön rasvageneraattori ei toimi normaalisti, joten se mitä olen sanonut, ei ehkä päde nyrkkeilyyn, mutta pätee pitkäkestoiseen liikuntaan, jossa ollaan aerobisen tason alapuolella tuntikausia.
    .
     
  10. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Ei nyrkkeilyssä tarvitse olla bodaaja. Liika puntti vie vaan herkkyyden.

    Mittarin mukaan Robbe lyö kovempaa kuin Tyson parhaimpana aikanaan.

    Matsissa Chisora löi pääosin suojaan.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Helenius on pitkä (2 m) mies ja Tyson puolestaan 178 cm. Eli helposti luonnostaan isommat lihakset. 2-metrinen painaa helposti sen 100 kiloa luonnostaan, kun Tysonin pituinen saa asua punttisalilla päästäkseen raskaan sarjan painoihin.

    Tysonmaista tappajanvaistoa ei voi opettaa, mutta Tysonilta Helenius voisi ottaa muutaman oppitunnin koukuista ja varsinkin sivukoukuista, jotka Tysonilla oli varmaan lajihistorian tappavimmat.

    Helenius ei nyt vaan näyttänyt hirveän hyvälle lauantain ottelussa ja voitto ei todellakaan näyttänyt ansaitulta. Suorien heittäminen ei riitä, varsinkaan jos pihtaa oikeaa. Kuntopohjakaan oikein näytä vakuuttavalle. Voi olla, ettei pitkät lenkit maistu (joka selittäisi myös jenkkakahvat). Ja Chisora on ainakin yhdessä asiassa oikeassa - Heleniuksen letti on ruma, eli tukka lyhyeksi.

    Oma fiilis, on että Heleniusta treenataan liikaa ja sen takia näyttää niin tukkoiselle ottelutilanteessa. Herkkyys puuttui täysin.

    Todennäköisesti myös lähes kaikki raskaan sarjan maailmanmestarit ja huiput ovat jossain vaiheessa (tai säännöllisesti) vetäneet doping-kuureja. Heleniuksellekin tekisi tässä vaiheessa uraa erittäin hyvää. Auttaa toipumaan vammoista ja treenaamaan kovempaa, ja saisi rasvatkin pois. Jarno Rosbergin kroppa (ennen käryä) on hyvä esimerkki doupin tehosta. Voi herättää tunteita, mutta ammattilaisurheilu on ammattilaisurheilua.
     
  12. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Sitä minäkin olen miettinyt että likaisilla keinoilla Robbe kehittyisi huimasti, mutta omasta mielestäni hänen pitää jatkaa vaan rehellisellä linjalla ihan jo terveydenkin puolesta. En usko että hänen läskeillään on mitään strategista vaikutista koska on itsekin sanonut haavena olevan että saisi urheilullisen näköisen kropan. Ja se on sanottava ettei hän Chisoraa vastaan mikään läski todellakaan enää ollut, mutta aika kynäniskan näköinen verrattuna Chisoraan ja muihin raskaansarjan nyrkkeilijöihin.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Katsoin minäkin tämän kyseenalaisen ottelun ja omaan silmään Chisora oli aktiivisempi, ja vaikka hän ei sinänsä näyttänyt saavan kunnon lyöntejä perille ja löi enimmäkseen sidonnassa koukkuja (tuomari näytti olevan koko ajan huomauttelemassa Chisoralle jostain, varmaan näistäkin), niin kyllä Robbe olisi saanut hävitä alisuorituksensa takia. Toisaalta nähtävästi ilman hidastuksia ei kaikkia perillemenneitä iskuja näe, sillä eräässäkin kuvassa Robbe näköjään sai melkoisen mojovan iskun perille, missä Chisoralta sylki lensi ja posket lerpatti. Robbehan on ottelun jälkeen dissannut niitä, jotka sanovat, että hänen olisi kuulunut hävitä ottelu. Miehen sanan säilä on huitonut etenkin "foorumeissa aliaksella huutelevia kritisoijia. Nämä Robben kommentit ovat siinä mielessä typeriä, että onhan tässä uutisoitu muun muassa "maailman parhaimman nyrkkeilyvalmentajan" sanoneen, että Chisora kärsi vääryydeen. Aika jännä, että Robbe kritisoi vain foorumikirjoittajia... :)

    Taas toisaalta on mielenkiintoista, ettei kukaan mieti Chisoran huonoutta, kun ei saanut raajarikkoa vastustajaa kaadettua. Ilmeisesti Robben on sitten mahdollista tehdä jalkapallomaailman Italiat eli voittaa pelkällä puolustamisella ja passiivisuudella. Tästä näkökulmasta on absurdia, että Chisoraa ollaan povattu Klitschkon haastajaksi ja että hän nousi nyrkkeilun arvostuslistalla siinä missä Robben sijoitus laski.

    Kummaltakin ottelijalta käyty ottelu oli kohtuullisen ala-arvoinen. Toivottavasti Robbe hioo kuntoon puutteensa, sillä uskottavuus on tainnut kärsiä jo hitusen satumaisen alun jälkeen.
     
  14. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko näin?
     
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ammattinyrkkeilyssähän ei tyylipisteitä jaeta eikä pikku taputteluita lasketa. Ja hyvä niin.

    Pitäisikö Heleniuksen nyt sitten antaa vyö Chisoralle vai? Kyllä se vaan on niin, että Helenius voitti hajaäänituomiolla (ja pitää muistaa, että tuomarit olivat puolueettomista maista). Foorumi, johon Heleniuksen leiristä viitataan lienee boxing.fi. Suomessa on pienet piirit ja kateellisia piisaa.

    Siinä mielessä olisi kiva nähdä uusinta, että Helenius terveenä voisi lyödä Chisoran ulos. Loppuisi se suunsoitto ainakin. Mieluummin kuitenkin näkisin Heleniuksen ottelevan muita vastaan, turha jäädä junnaamaan tuohon suunpieksijään. Nyt Chisoraa yritetään puhua jo mm-matsiin ja huonosti tulee käymään tuolla esityksellä.
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä! Robbe lyö kovempaa kuin Ivan Drago! :thumbsup:

    Googletin huvikseni tuota ja ymmärtääkseni Tysonin iskuvoimaa ei ole mittarilla koskaan testattu vaan perustuu valistuneeseen arvioon. Moni nyrkkeilijä ei myöskään ole ollut innostunut testaamaan asiaa, jottei käsi hajoaisi. Ehkä Robbenkin olisi ollut parempi olla lyömättä mittaria, kun nyt on käsi rikki joka matsissa.

    Olikohan muuten Pekka Mäki, joka kommentoi Robben käyttämiä "meksikolaisia" hanskoja niin, että ne suojaavat käsiä erityisen huonosti ja kädet pitäisi sitoa äärimmäisen hyvin niitä käyttäessä. Ehkö Robben olisi kuitenkin fiksumpaa käyttää paremmin suojaavia hanskoja, niin ei tarvitsisi sen takia säästellä oikeaa ja selitellä matsien jälkeen.

    Tuo lyöntivoimaväite (kovempaa kuin Tyson) on Heleniuksen taustajoukkojen (isän?) kertomaa, joten ihan purematta ei kannata niellä.

    Jos olisin valmentaja, niin nyt satsaisin juoksulenkkeihin, saliin ja koukkujen treenaamiseen. Pelkät suorat ei riitä huipulle asti. Tysonin saisi varmaan halvalla treenauttamaan sivukoukut. ;) Tai edes Jarno Rosbergin opettamaan sen oman alakoukkutappolyöntinsä!

    Ivan Dragolla on muuten edelleen epävirallinen ennätys iskuvoimassa. ;) Toinen mielenkiintoinen tieto on, että Helenius on mittojen puolesta hyvin lähellä Ivan Dragon aikaista Dolph Lundgrenia. Dolphilla oli vain vähemmän läskiä.
     
  17. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    **tut, kukaan ei lyö kovempaa kuin Ivan "I must break you now" Drago. Tyytyisi kommentoimaan Robbea ainoastaan näin "If he dies, he dies".
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2011
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
  19. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Samaa ajattelin, kun eilen näin tuon uutisen. Heleniuskin olisi tyrmännyt Chisoran ilman kipeytynyttä kättä.
     
  20. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä matsi tulossa. :D