Samsungin 2011 Plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jokke79, 27.01.2011.

  1. lepardiselka

    lepardiselka Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken kävin tekee kaupat ps59d7005 expertiltä 10min ennen supersunnuntain loppumista,hinta siis oli se moneen kertaan mainittu 1499+kaupan päälle 80e lahjakortti! Tiistaina pitäis saapua kotio:) Mitäköhän mahtaa suunnilleen maksaa ulkonen kovalevy missä oma virtalähde? ja onko kokemuksia merkeistä mitkä ainakin toimii hyvin! entäs tuo netin käyttö kaukosäätimellä,onko kuinka sujuvaa? tai oisko helpompaa ladata ilmanen ohjelma iphoneen ja käyttää sillä nettiä?
     
  2. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin kävin supersunnuntailla D7005:n noukkimassa. 80€ lahjakortin käytin Pioneerin viritinvahvistimeen joka maksoi alennuksen jälkeen enää satasen. :)
     
  3. masa9881

    masa9881 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä muistitikkuja ootta saanu toimimaan tallennuksen kanssa. Yritin jo kahta tikkua sekä yhtä vanhempaa usb kiintolevyä mutta ei onnaa.
    Olisiko suositella jotain hyvää nopeaa merkkiä/mallia?

    Itelle sattui pahasti suriseva malli. Katseluetäisyys on 6 metriä ja surina kuuluu ikävästi sohvalle. No huolto on soitettu ja katotaan josko sieltä jotain apua sais...
     
  4. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siinä oli kyllä kauppa jossa sait rahoillesi todella vastinetta. 59" plasma ja uusi AV vahvistin 1600€, mahtava diili sanoisin.
     
  5. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen sain kokea sitten tuon floating blacks/brightness ongelman katsottuani King Arthur Blurayn koemielessä. Aika pahasti mustan taso välillä heittelee. Varsinkin musta alapalkki oli varsin rauhaton koko elokuvan ajan. Onko kukaan löytänyt säädöistä tai lisäasetuksista ratkaisua tuohon ongelmaan?
    Taitaa olla vähän leffakohtaista sillä toisen elokuvan aikana en huomannut mitään vastaavaa.
    Muuten ei ole kyllä valittamista sirinäkin on vaimentunut alkutunneista huomattavasti.
    Töllö siis tuo PS59D7005.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2011
  6. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, aika moni on käynyt Expertissä omansa hakemassa. Toisaalta ei mikään ihme kun tuota tarjousta katselee. Ei muuta kuin käyttökokemuksia jakamaan, omani tulee vasta keskiviikkona ja vanha 50" plasmakin pitäisi saada myytyä pois uuden alta. :)

    No ihan varmasti telkkarin nettiselaimen käyttäminen on yksi vitsi kaukosäätimellä. Kannattanee ladata iPhoneen se aplikaatio, jos sellainen on olemassa. Me Android käyttäjät voimme ladata tämän ja hallita sillä puhelinta:

    https://market.android.com/details?...51bGwsMSwxLDEsImNvbS5zYW1zdW5nLnJlbW90ZVRWIl0.

    Muistitikuthan eivät kuulemma toimi. Vain kovalevyt ja mielellään omalla virtalähteellään varustetut. Katselin Verkkiksestä ja aika huono oli valikoima niille jotka löytyvät varastosta. Koska en halua maksaa Teostolle hyvitysmaksuja, tilaan varmaan Ruotsista Sweburnista:

    http://www.sweburn.com/home.php?cat=28
    Tuolta olen esim. DVD levyni ostanut ja hyväksi mestaksi todennut.

    Tuosta valikoimista esim. Verbatim 3.5" External SuperSpeed USB3.0 Hard Drive 1.5TB kovolla hintaan 86€ tai Verbatim 3.5" External eSATA/USB2.0 Combo Hard Drive 500GB kovolla hintaan 64€. Molemmissakin ulkoinen virtalähde. Kun hintaero on noin pieni, niin lienee sama ostaa kolme kertaa isompi ja USB3:lla varustettu kalliimpi malli...

    Mitä AVS:n foorumia ennen ostamista luin niin joku sielläkin valitti surisemista, mutta kertoi, että käytön myötä se oli hävinnyt. Ei siis kannattane heti alussa pelästyä.
     
  7. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapa Sampan omistajat (PSD8005/7005/6905) että oletteko huomanneet kirkkauden vaihtelua blu-ray elokuvia katsellessanne. Tuossa justiin katoin taas yhden leffan. Ja Niin vaan ylä- ja alapalkien mustan taso vaihteli ja samalla myös koko ruudun kirkkaus tekee outoa pumppausta. Tuota on aika rasittavaa katsella.
    Alkaa jo tulemaan ajatuksia vaihtaa TV. Harmittaa kun muuten kuvanlaatu on todella hyvä. Mustan tasokin riittävä mutta tuo kirkkauden vaihtelu.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2011
  8. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS59D7005 enkä ole huomannut tuota pumppausta. Dynaamiset kontrastit ym. ylimääräiset on pois päältä, mutta en tiedä vaikuttavatko tuohon kirkkauden vaihtelun puuttumiseen.
     
  9. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa että Android luureihin saa ihan applikaation jolla voi hallita puhelinta, iphoneissa sellainen on onneksi ihan sisäänrakennettuna ja sitä kutsutaan iOS käyttöjärjestelmäksi ;)
    Tuo Samsungin kaukosäädinsovellus on saatavana myös iPhoneen, mutta siitä puuttuu se TV:n etäkatseluominaisuus mikä kai Android versioissa on, vai onko se vain Samsungin puhelimiin/padeihin?
     
  10. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo joka elokuvalla noin pahaa olekaan. Olen myös kokeillut ottaa kaikki kuvanparannushärpäkkeet pois mutta ei näytä auttavan ongelmaan. Tiedostin tuon kyllä ostopäätöstä tehdessä mutta enpä olisi uskonut noin pahaksi. Outoa että ongelma vaihtelee noin paljon näytettävästä materiaalista riippuen.
     
  11. lepardiselka

    lepardiselka Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt pitäs saada tietää saako toimimaan mokkulaa tuohon masiinaan(ps59d7005) reitittimen avulla? Mulla saunalahden mokkula("10 meganen") ja toiminu tietokoneessa ihan hyvin,toki löytyisi ylimääräinen rinnakkaiskorttiki,jos toimisi suoraan usbista mikä ei kyllä vissiin toimi!vai pitääkö suosiolla liittyä paikalliseen puhelinfirmaan ja ottaa laajakaista ja maksaa triplahinta!!!pystyykö teksti-tv:n alasivuja millään itse selaamaan?,ku ite olen vasta yhden yön kerinny tutustumaan telkkariin!
     
  12. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli oma PS59D7005 ja tässä päivän käytön jälkeiset fiilikset:

    + Lagittomat valikot, vihdoinkin! Sonyn LCD:n valikot lagasi ja edellisen 50" Samsung plasman valikot lagasivat pahasti, vihdoin valikot jotka toimivat viiveettä.
    + WiFin säätäminen hoitui heittämällä.
    + 3D toimii erinomaisesti, kahdet lasit yhdistyvät vaivatta. Ei tämä 3D mikään killer juttu ole, mutta ihan jees kai kun tulee mukana kuitenkin.
    + Kaukosäätimessä taustavalaistus, joskaan kaukosäädin ei yhä ole yhtä hyvä kuin Sonyn vastaavat. Lisäksi harmittaa edellisen Sampan HDMI-napin puuttuminen.
    + Ohut ja tyylikäs alustasta kehyksiin.
    + Sähköä tuntuisi äkkiseltään kuluvan saman verran kuin entisessä 50" telkussa, mikä on mainiota.
    + Kuva hyvää, joskaan vielä en osaa tarkemmin arvioida, meni lähinnä 3D:n kokeiluksi ja pelaamiseksi, pelaamisessa ei havaittavaa lagia.

    +/- Samsung Appsit ihan siistejä kai, mutta käyttäminen lähinnä vitsi. Kyllä noita käy kokeilemassa, mutta ei tulisi mieleenkään alkaa käyttämään kakella ja tuolla UI:lla Facebookkia, Picasaa tai asentaa sovelluksia.

    - USB näppis ei toiminut kun yhdistin, eikä Samsungin Android sovelluskaan anna kirjoittaa kirjaimia, kakella kirjoittaminen on tuskaa.
    - Telkkarista kuuluu selkeä surina kokoajan. Toivottavasti tämä häviää käytön myötä kuten olen lukenut.
    - DLNA yhteensopivuus täysin turha, sillä ei toistanut mitään testaamiani Matroska tiedostoja.
    - En löydänyt valikoista kanavien järjestyksen muuttamista lainkaan, ei voi olla, että tätä ei ominaisuutta ei löydy?!

    Eli erinomaiselta hankinnalta vaikuttaa. Pitää vielä ostaa joku 500 Gt USB-kovo jotta pääsee nauhoituksia kokeilemaan.
     
  13. R-a-M

    R-a-M Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epäilisin että tuo saattaa johtua DLNA-palvelimesta, Synologyn NASin DLNAlta toistuu 720p TV-sarja-MKV:t nätisti jopa irtotekstien kera.
     
  14. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kanavien järjestystä voi muuttaa, itsellä esim Nelonen HD on paikalla 4.
    Muistaakseni ensin piti päävalikosta jostain käydä aktivoimassa joku kanavien muokkaus tms. Sen jälkeen kanavien numeroa pääsee muuttamaan, olikohan se Tools napilla jostain kanavalistasta.
    Voin katsoa vielä illalla miten se oikeasti tapahtuu, kovin intuitiivisesti sinne kanavien muokkaukseen ei kyllä eksy ;)
    Erinomainen telkku, todellakin. Kesästä lähtien katsellut eikä juuri moitteen sijaa. Surina oli itselläkin kuuluvampaa alussa, nyt sitä tuskin kuulee (tuskin kuulo kuitenkaan on heikentynyt tuolta surina-alueelta...). Tuntuu että viimeisimmän softapäivityksen jälkeen surinan esiintyminen vaihtui siten että ennen surisi enemmän mitä enemmän valkoista kuvassa, nyt surisee mielestäni enempi kun on pelkkää mustaa. Surina on sen verran hiljaista jokatapauksessa ettei häiritse.
    Yksi vihreä vilkkuva pikseli on kuvan vasemmalla puolella, näkyy lähinnä vain 3D kuvalla ja harvoin välähtelee Game modessa.
    Filtterin kuplimista on kahden n. 1-2mm kokoisen pienen kuplan verran yläreunassa. Ei yllä kuva-alueelle eikä ole lähtenyt leviämään siitä kun sen ensimmäisen viikon aikana havaitsin.
    Pikku vikoja jotka tietenkin olisi kivempi jos ei olisi, mutta esim. noihin kupliin ja surinaan tuskin olisin edes enempi kiinnittänyt huomiota jos en olisi niistä lukenut kauhujuttuja foorumeilta, niin eivätpä häiritse.
    Pelkän kirkkauden ja kontrastin säädön ja turhien kuvasäätöjen poiskytkennän jälkeen kuva on jo niin hyvä että aiemmin suunnittelemani kalibrointilaitteen hankinta saanee jäädä :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2011
  15. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai? Mulla oli PS3 Media Server striimaajana, en sitten esim. Windows Media Center -serverillä kokeillut.

    Hyödytön omassa käytössäni tuo DLNA on silti, sillä pistin tikulle yhden 1080p Planet Earth jakson ja TV ei suostunut sitä USB-muistilta edes avaamaan. Eli PS3:lla ja mahdollisesti joskus tulevaisuudessa WD Livellä mennään...

    Kerro vielä ihmeessä myöhemmin rautalangasta vääntäen mistä se löytyy. Tuon kanavien muokkauksen sallin minäkin asetuksista, mutta muuten en kanavalistan muokkausta löytänyt.

    Jengi voisi muutenkin kertoa millaisia asetuksia tässä käyttää. Itse inhoan perhanasti uuden telkkarin mukana tuomaa asetusrumbaa. Lähinnä laitoin XBoxin puolelle (pelaaminen) asetukset niin, että kirkkautta ja taustavaloa lisää, reunanpehmennykset ja kaikki kuvanparannukset pois. PS3:n puolelle pitää tehdä sama (leffojen katsominen), mutta leffoihin ja sarjoihin tämä on paljon pelaamista haastavampaa. Digi-tv -puolelle en tehnyt mitään, annoin jopa "kuvanparannus" ominaisuuksien olla päällä: SD lähetykset näyttävät niin oksennukselta, että niitä nyt ei saa siedettävän näköisiksi millään asetuksilla. :)
     
  16. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä tosiaan ole helppo löytää tuota kanavien uudelleennumerointia :) Aiemmat ohjeeni eivät päde, vaan:
    1. Mene Smart TV valikkoon
    2. Siellä "Channel" kuvake
    3. Ylhäällä oikealla "Edit Mode"
    4. Ruksaa haluamasi kanava, alhalla "Edit Channel Number". Vaihda numero haluamaksesi.

    Asetukset mulla seuraavat:
    DigiTV:
    Picture Mode: Movie
    Cell Light: 18
    Contrast: 93
    Brightness: 53
    Sharpness: 20
    Colour: 52
    Tint: 50/50

    Picture Size: Auto Wide
    4:3 Screen Size: 4:3

    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast: Off (välillä käytän Low asetusta TV kuvalle, en osaa päättää...)
    Gamma: 0
    Colour Space: Native
    White Balance: Oletusarvot
    10p White Balance: off
    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancement: Off
    Motion Lighting: Off

    Colour Tone: Warm 1
    Digital Noise Filter: Auto
    MPEG Noise Filter: Auto
    Film Mode: Auto 2

    Blu-ray
    Picture Mode: Movie
    Cell Light: 18
    Contrast: 91
    Brightness: 58
    Sharpness: 15
    Colour: 52
    Tint: 50/50

    Picture Size: Screen Fit (System - Screen Burn Protection - täytyy olla Off ennenkuin 1:1 pikselimappaus toimii)

    Black Tone: Off
    Dynamic Contrast: Off
    Gamma: 0
    Colour Space: Native
    White Balance: Oletusarvot
    10p White Balance: off
    Flesh Tone: 0
    Edge Enhancement: Off
    Motion Lighting: Off
    xvYCC: ON (Itsellä soittimena Oppo 93 jossa Deep Colour asetus myös päällä, tämä yhdistelmä näyttää omassa laitteistossani parhaalta, kannattaa testailla. Esim. täällä on asiaa tuosta.

    Colour Tone: Warm 1
    Digital Noise Filter: Off
    MPEG Noise Filter: Off
    Film Mode: Cinema Smooth

    PS3:
    System valikosta Game mode päälle, muuten asetukset periaatteessa samat kuin Blu-ray:lle paitsi:
    Picture Mode: Standard (ei voi edes valita muuta)
    Picture Options valikossa HDMI Black Level: Normal

    System valikon yleisasetukset:
    Eco Solutions - Kaikki off paitsi No Signal Power Off 30 min
    Screen Burn Protection - Auto Protection Time 10 min, Side Grey: Dark

    Edit: Juuri uudesta Hifimaailma lehdestä luin PS64D8000 testin, siellä kerrotaan väriavaruuden valinnoista Auto, Native ja Custom, jotta Custom olisi lähinnä oikeaa. Auto on "aneeminen", Native näitten väliltä. Eli kannattaa ainakin noitten kahden välillä itse silmämääräisesti testailla myös 59D7000 mallin kanssa. Itse vaihdoin Customiin, eroa noilla tosiaan on jopa silmämääräisesti kun tarkkaan katsoo (varsinkin sinisen sävyissä äkkiseltään oli eroa).
    Tuon Customin valinnan jälkeen tuntuisi myös ainakin TV kuvalla että Colour Tone Warm 2 olisi myös parempi. Täytyy vielä testata testikuvilla.
    Edit2: Harmaasävypalkistolla Warm 1 näyttää omiin silmiin paremmalta, Warm 2 näyttää hieman punertavalta ja vaaleaan päähän myös joihinkin palkkeihin tulee lievää vihertävyyttä. Tuo Custom - Native - Auto ei sinänsä vaikuta harmaasävytoistoon. Elokuvamateriaalilla Warm 2 näyttää kuitenkin luonnollisemmalta. Ehkä se kalibrointilaitteen hankinta kuitenkin olisi tarpeen. Vaikka kuva sinänsä olisi kuinka hyvä, niin aina kun eksyy noita testikuvia tiirailemaan niin tekisi mieli saada säädöt tarkasti kohdalleen :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2011
  17. Glfi

    Glfi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin sivulla on uusi päivitys PS51D8005 malliin mutta telkkuni sitä ei hyväksy, miksiköhän?
     
  18. Bietro

    Bietro Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro, pitän tännekki tän minkä tuonne toiselle foorumille.

    Itsellä tässä tarkoitus vaihtaa samsung LE32R72:sta vähän isompaan ja uudempaan. Lukenut näitä keskusteluja aika paljon. Ja alkanut tuo Samsung 46" 3D LED-TV UE46D6327 ja Samsung 51" 3D Plasma-TV PS51D555 kiinnostaa.

    Kävin juuri gigantissa katselemassa, siellä ei nyt juuri tuota plasmaa ollut, mutta oli 59" ja joku toinen parempaa mallisarjaa. Tuli sitten huomattua, kun vertasi nuita plasmoja lcd töllöihin, että hirveetä pätkimistä nopeat liikkeet nuissa plasmoissa. Jotaki myyjäkin sano, että tulee tuosta Samsungin 600hz tekniikasta, kun 50hz muutetaan 600:taan. Myyjäkin ihmetteli, ku kysyin miks tommonen 600hz on pitänyt laittaa, ku se saa näyttämään sen kuvan pätkivän. Vai onko se mahdollista huoltovalikoista tms saada kytkettyä pois?

    Ja myös lcd:t oli huomattavasti kirkkaampia ja plasmat tummempia, onko sitten asetuksista vai?

    Videona siellä pyöri joku 1080p50 materiaalia siinä jos oikein muistan. Kuvasi videossa semmoista isoa riippusiltaa, jossa huomasi niistä vaijereista, kun ei piirtänyt niitä terävästi, niinkuin lcd:t vieressä, vaan näytti niinkuin kuva pätkisi. Myös muissakin kohissa sitä huomasi, pelkästään kun henkilö käveli. LCD:n kuva näytti paljon sulavammalta.

    Jääkiekkoakin kun tarkotus katsella, niin siinähä tulee nopeita liikkeitä, niin onko se sitten kuin huonoa katsoa? Eikö nimenomaan plasmoissa pitänyt olla parempi liikkeentoisto? Ainaki jotenki niin käsitin kun oon lukenut.


    Plasmasta vaan innostuin kun ois paljon isomman saanut ja foorumeilla niin paljon hyvää juttua tuosta PS51555:stä. Ja muutenki, tuli käsitys kun luki, että ois leffoja katsellessa plasmat parempia. Eli pitiköhä se tyytyä tuohon Samsung 46" 3D LED-TV UE46D6327? Ei tarvis sitten pelätä, että palaa kuvat kiinnikkään tai on bandingia?

    Ehotuksia voi tietenki nakata mitä kannattaisi ostaa opiskelijabudjetilla. Eli max 1000€. Noin 3 metrin päästä tulee katsottua. Pelattua tulee jonkun verran ps3:lla. Eli enimmäkseen hd leffat ja normi tv lähetykset.
     
  19. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vihjeestä! Todella käsittämättömän vaikeaa oli tästä operaatiosta saatu tehtyä, mutta nyt toimii. Lisäksi tuo pikselimappaus vinkki on hyvä myös.

    ---

    Tietääkö kukaan miten nämä Samsungin uudet telkkarit reagoivat digitaaliseen tallentamiseen NAS-verkkolevyille? Meinaan, tekisi tuollainen NAS-levy mieli ostaa, mutta vain jos sille voi USB:n yhdistämällä tehdä tallennuksia tästä telkkarista. Jos ei, niin ostan normalain USB-kovon, mutta vaikea olisi kuvitella miksi ei myös NAS-levy kävisi. Paitsi jos koko levy pitää formatoida johonkin Samsungin hyväksymään muotoon ja levyn sisältöä ei sitten enää voi PC:ltä käsin hallita. Kokemuksia kaivataan!
     
  20. Herni

    Herni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt koristaa Sampan Ps59d7005 olohuonetta. Komeeta. Olis yks kysymys. Mites teillä muilla jotka omistaa kyseisen telkkarin, niin vilkkuuko teillä television takana vihreä led? Mista lie johtuu?