Real Steel (2011) (Shawn Levy / Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Anthony Mackie, Kevin Durand)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.05.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Real Steel -elokuvan tapahtumat sijoittuvat ajallisesti lähitulevaisuuteen. Nyrkkeily on urheilumuotona muuttunut ja nyt kehässä ottelevat erikokoiset teräksiset robotit.

    Charlie Kenton (Hugh Jackman) on entinen nyrkkeilijä, joka menetti mahdollisuutensa titteliottelluun, kun lähes 1000-kiloiset ja 2.5 metriset botit valtasivat nykkeilykehät. Nykyään pienimuotoista promoottorin tehtävää hoiteleva Charlie tienaa juuri ja juuri sen verran, että pystyy parsimaan kasaan romumetallista muutamia botteja, joiden kanssa hän kiertelee alamaailman otteluita.

    Kun Charlien elämä ei oikein ota tuulta alleen niin hän hieman vastahakoisesti liittoutuu poikansa Maxin kanssa (Dakota Goyo) rakentaakseen ja kouluttaakseen mestaritason haastajan. Panosten kasvaessa tässä brutaalissa taistelussa Charlie ja Max - vastoin kaikkia odotuksia - saavat vielä viimeisen mahdollisuuden tehdä paluu kehään.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 07.10.2011)
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    IMDB:n mukaan tytöt tykkäävät tästä. Eihän se näin voi mennä, tällaisen robottirymistelyn pitäisi normaalisti olla poikien leffa. Pureeko tässä nyt Hugh Jackmanin karisma vai onko leffassa oikeasti koskettava tarina.
     
  3. mooglez

    mooglez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    140
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllättävän hyvä oli
     
  4. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samanlaiset fiilikset jätti kuin ensimmäinen Transformers aikoinaan; leffa ruokki sisäistä pikkupoikaani elikkä poistuin salista virne kasvoillani :)

    Oikein mukava aivojen tyhjennys-pätkä / perjantaiviihdettä.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 104
    Saadut tykkäykset:
    440
    No kyllä tämä on sellainen chick flick/poikien leffa hybridi. Tässä on koskettava tarina, jotain romantiikan tapaistakin ja ärsyttävä ipana joka ei ole ihan sietämätön kuitenkaan ja lisäksi tappelut käydään enimmäkseen robottien välillä joten homma ei ole niin verisen väkivaltaista kuin nyrkkeilyleffat yleensä. Tässä on kyllä muutakin väkivaltaa mutta ajallisesti mitattuna mitättömän vähän ja sillä vain alleviivataan hyviksien ja pahiksien eroja. Eikä tosiaan pidä aliarvioida Hugh Jackmanin viehätystäkään... Joten kyllä, ymmärrän täysin jos tytöt tykkää tästä ihan kybällä. Uskallan jopa suositella treffileffaksi vaikka yksin nyt kävin katsomassa.

    Ja muutenkin hyvä leffa, yksi vuoden parhaista.

    4,5/5 (miinusta tuli siitä ärsyttävästä ipanasta)
     
  6. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulee väkisin mieleen muinainen Amiga-peli Metal Masters:

    [​IMG]

    Kaipa tämän voisi jossain välissä vilkuillakin.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Melko loistava :)
    Robot olivat erittäin upeita ja nättejä ja istuivat ympäröivään maailmaan realistisen näköisesti. Tässä oli käytetty ilmeisesti jonkin verran ihka-aitoja täysikokoisia robotteja. Selittänee osaltaan maailmaan "sulautumisen" tasoa.
    Eikä tämä muutenkaan ollut mitään aivotonta Transformers -huttua. Tarinassa on aivan todellinen ja toimiva juoni, joka saa katsojan välittämään. Kaikki vain toimii, sekä bonuksena näyttää ja kuulostaa mahtavalta.

    Tämä oli melkoinen yllättäjä minulle; odotuksia ei juurikaan ollut, mutta elokuva olikin kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Muutamat yksittäiset (ipanasta johtuvat) kohtaukset särähtivät kuitenkin sen verran että kokonaisarvosana jää 4/5.
     
  8. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toiminut muulla kun efekti tasolla. Paljon oli asioita jotka ärsyttivät. Juoni oli "nähty" niin monta kertaa aikaisemmin. Näyttely oli keskinkertaista koko elokuvan ajan. Robottitaistelut, eli elokuvan suola oli todella kesyä, ja loppua kohden tylsää katsottavaa. Paha maku tästä jäi, vaikka lapsenomaisella robotti-innolla yritinkin elokuvaan suhtautua. Rocky + Transformers = Real Steel. Tulossa on ilmeisesti myös 2. osa, jonka jätän kyllä suosiolla väliin :(
     
  9. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Samoin. Ei jaksanut oikein kunnolla keskittyä, kun kokoajan oli tunne, että tämä on jo nähty. Lisäksi pentu oli uskomattoman ärsyttävä, joten skippailtua tuli aikalailla.
    Robot oli nättejä ja "realistisempia", kuin Transformersissa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2012
  10. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä meninkään katsomaan ಠ_ಠ
    Odotin kiihkeää suhdetta Evangelinen ja Wolverinen välillä, cooleja robotteja ja brutaalia mättöä! Mutta elokuva olikin Disneyn tuotantoa. Erästä arvostelua lainatakseni:

    Leffan alusta loppuun oli lämmin myötähäpeän tunne. Juoni, ennalta-arvattavuus (lopun pientä twistiä lukuun ottamatta), dialogi, hahmot, koko hela hoito... leffa on selkeästi tehty ihan eri kohderyhmälle.

    Taistelut olivat tosi väsyneen näköisiä, ja missään vaiheessa ei vaikuttanut siltä, että 400kg teräshirviöt vetäisivät kehässä toisiaan turpaan. Ei varmaankaan ole helppoa tehdä cgi-häkkyröistä oikean tuntuisia, ja Real Steel ei onnistunut tässä. Kaiken kaikkiaan tappelut olivat tosi pliisuja, ja niiden lisäksi leffassa ei paljoa muuta ollutkaan. Ei hyvä.

    1½/5
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2012
  11. M1gu

    M1gu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai toinen peliklassikko One Must Fall 2097
    [​IMG]
     
  12. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Odotin trailerin perusteella transformersin kaltaista silmäkarkkia, ja sitä sainkin. Tarina oli kuitenkin yllättäen varsin lämminhenkinen ja hyvin kerrottu. Elokuvan loppukohtaus noudatti perinteistä kaavaa, mikä sinällään ei ole iso miinus. Hugh Jackman ei petä koskaan, ja lopputulos on taas kerran laatukamaa. Pidin yllättäen jopa siitä lapsinäyttelijästä, mikä on todella harvinaista. Joskus kaikki vaan loksahtaa kohdalleen, jopa tällaisessa robottimätössä. Todella viihdyttävä elokuva, jonka tarinaan on saatu mukaan ripaus sydäntä. Loppukaneettina voisin mainita, että blu-ray:n kuvan ja äänenlaatu hivelevät aisteja.

    4/5
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lähtökohta tässä on ihan kiva. Toisiaan muistuttavia urheiluleffoja kun on aina nähty näistä taistelupiireistäkin, niin erilaisuus auttaa. Tosin elokuvan edetessä tällä piristeellä ei sen kummempaa tenhovoimaa ollut. Tarina oli tehty sitten kuitenkin perheleffaksi mikä vähän yllätti, ja se lapsikin ja sitä kautta tullut sentimentaalisuus alkoi vähän rasittamaan. Hugh Jackman oli tässä ihan perushyvä, sellainen Disney-sopiva. Botit oli toki kanssa kivoja, joskin ihmetytti se sivusta tapahtunut varjonyrkkeily oli kai jostain sitten jäänyt harhakuva että ohjaajat olisivat itse niiden sisällä, mikä lisäisi dramatiikkaa tuntuvasti. Mutta ihan peruskivaa kaikki yhdessä volumet täysillä lauantaiviihdykettä tämä oli. Vähän tekopirteä ja lapsellinen toisaalta. Taistelukohtauksissa oli oma tunnelmansa, vaikka touhu pinnalliseksi jäikin.

    ***
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, itse sain tälle kanssa suosituksen tytöltä juurikin tuollaisella kuvauksella (emotional). Eli vastaus on periaatteessa jälkimmäinen, tosin tarkennuksella: tyttöjä koskettava.
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei lainkaan hassumpi Over the Top -päivitys. Lapsi oli paikoin ärsyttävä, mutta eipä se suuremmin haitannut. Perheleffafiilis toimi hyvin ja robotitkin oli toteutettu taidolla.

    :):):)+
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tässä on kuvattuna hyvin myös meikäläisen odotukset Real Steelin suhteen, joten arvattavastikin elokuva tuotti pettymyksen. Kun vihdoin mieleni oli otollinen efekti-ilottelulle ja kunnon mäiskinnälle, niin Real Steel tarjosikin siistin paketin isänä kasvamista ja ärsyttävää pentua. Juoni oli kovin siirappinen ja kliseinen. Visuaalisesti tässä ei ollut valittamista ja CGI oli ihan meikäläiselle riittävän kaunista. En ilmiselvästi kuulunt elokuvan kohderyhmään, ja odtukseni elokuvan suhteen vielä pudottavat arvosanaa. Olkoon arvosana tällä kertaa (ja uusintaa ei tule) 2/5. Ymmärrän kyllä noita hyvän arvosanan antaneita, sillä elokuva oli ihan kelvollisesti tehty.