Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

  1. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Meillä yhtiöön tuli Tampereen Puhelimen kuitu ja sen mukana LumoTV:n kaapelitv. Kuvassa sinänsä en ole eroja nähnyt mutta EPG toimii huomattavasti paremmin kuin TTV:llä. Taisi tulla yksi päivä lisääkin loppuun.
     
  2. SNOW69

    SNOW69 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytössäni on ainoastaan Jag's EPG v.3.0 beta 5 TAP Jag's olen käyttänyt aina silloin kun se on ollut mahdollista vanhoissa Topfield:ssä
    Signaalin voimakkuus on 75-77% ja laatu 99%. Niin ymmärrän, että pitkät kaapelit vaimentavat myös signaalia. Asiaan löytyy myös apuja, tutustu eri antennikaapeleihin, niiden liittimiin ja niiden vaimennuksiin. Tee itsellesi parempi.
     
  3. TKe_

    TKe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tämä purkki toimii ns. peruskäytössä? Purkki tulisi soneran kaapeliin ja maksukanavia löytyy urhot + canal, mutta ei HD:ta (ainakaan vielä, kun pitäisi tuo vanha kuvaputki vaihtaa ensin pois :D).

    Tämä laite kiinnostaisi kovasti, kun on tottunut noihin tiettyihin tapeihin (Jag's EPG) niin haluaisi niiden säilyvän myös jatkossa.

    Olisi pitänyt surffailla jo aikaisemmin tänne niin olisi älynnyt vaihtaa noi huonot konkat ajoissa tuohon vanhaan toppyyn :(
     
  4. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aivan erinomaisesti toimii peruskäytössä ja Jag's EPG v.3.0 beta 5 TAPilla. Maksu- ja HD-kanavien kuvalliset pikakelaukset eivät oikein toimi ja salausten puruissa on joskus ongelmia. Olen huomannut, että jos jonkin maksu- ja tai hd-tallenteen katsomisessa tai salauksen purussa on tullut ongelmia, niin tällöin myös muissa maksu- ja hd-tallenteissa on ongelmia niin kauan kuin boksin käynnistää uudelleen. Tämän jälkeen taas maksu- ja hd-tallenteet pelittävät normaalisti, lukuun ottamatta tuota kuvallisen pikakelauksen ongelmaa.

    Minulla on käytössä myös useita muita TMS –tapeja, jotka toimivat täysin moitteetta. Ongelmia on mielestäni ollut ainoastaan Auto Scheduler ja tai smartepg tapeissa. Jompikumpi tai molemmat aiheuttivat sitä, että tallenteet eivät näkyneet boksin omassa tiedostoluettelossa, vaan pelkästään weppiselaimella tai ftp-yhteydellä.

    Mielestäni tämä boksi kyllä voittaa moninkertaisesti vanhan hyvän sotaratsun TF 5100 PVRc –hdmi boksin.
     
  5. TKe_

    TKe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tuon tilaukseen (nyt vain odotellaan sen rantautumista satking.de, kuinka pitkät toimitusajat kyseisellä paikalla on?). Tulee itselläkin korvaamaan 5100PVRC boksin.

    Mikä firmis tuohon kannattaa laittaa sisään? Saksan toppyn sivuilta sen saanee ladattua?

    Pitää vielä hankkia myöskin CI+ kortinlukija, jotta saa tuon soneran kaapelikortin toimimaan boksissa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2011
  6. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo uudempi beetaversio ainakin toimii.

    Viikossa tuli Ouluun eteiseen asti :)
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2011
  7. kt5339

    kt5339 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tulipas edellisellä päivitityskerralla lukastua huolimattomasti nuo versiot. Itsella olikin maaliskuun versio (mar) kun uusin oli toukokuulta(may). Päivitin uusimman version ja parilla pikatestin perusteella vaikuttaisi, että salattujen kanavien tallennusongelmaa on tuossa korjattu. Edellisellä versiolla sai äänen tai kuvan katoamaan lähes joka kerta kun vaihtoi hd-kanavalta toiselle kesken tallennuksen. Uudella versiolla kanavan vaihdosta jää tallennukseen edelleen hetkellinen häiriö kuvaan, mutta kuva ja ääni palaa heti. Sain äänen häviämään vasta kun ramppasin testimielessa kanavalta toiselle n. 10 kertaa. Uusi firmis ei näköjään osaa purkaa edellisellä versiolla tallennettuja salattuja tallennuksia, joten sekin puoltaa, että jotain korjausta salauksen purkuun on tehty.

    Kävin clasulta hakemassa antennivahvistimen, jolla sai signaalitason nostettua 65 --> 95 %:iin, mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta tallennusongelmaan.
     
  8. TKe_

    TKe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli boksi. Tietää miten ilta menee tänään :D Suosituksia tapeista? JAG's EPG menee sisään heti, kun muut säädöt on tehty ja tämän lisäksi kaipailisin skip-it tyyppistä tapia?
     
  9. SNOW69

    SNOW69 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiemmin minulle kerrottiin, että kaapeliverkon (TTV) signaalin voimakkus on parhaimmillaan n.70
    Oma vastaanottosignaali on SONERA:n valokuituverkossa on nyt vahvuus 71-77 % ja laatu 99-100% eri taajuudet ova erilaisia.
    Oma ajatelmani on, että syötät liian voimakasta signaalia omiin vastaanottimiseesi juuri nyt.
    ONKO MAHDOLLISTA, ETTÄ TÄLTÄ PALSTALTA LÖYTYISI ASIANTUNTIJA JOKA HALUAISI KERTOA, MIKÄ OLISI PARAS TAPA OTTAA KAAPELIVERKON SIGNAALIA JA MITKÄ NE OLISIVAT TEKNISET TIEDOT.
    HALUAN YMMÄRTÄÄ, ETTÄ PERUSLÄHDÖT OVAT TEKNISESTI SAMAT KAIKILLE KAAPELIVERKON PALVELUJEN TARJOAJILLE.-
     
  10. TKe_

    TKe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on pari päivää kokemusta boksista ja toistaiseksi olen kyllä tyytyväinen hankintaan. Vanhaan 5100PVRc boksiin verrattuna SD kuvanlaatu parani, mistä olen vähän ihmeissäni. Kanavat vaihtuvat sukkelammin kuin vanhassa (käytössä on toukokuun beta firmware). Soneran kaapelikortin linkitys laatuantennin kortinlukijaan kävi näppärästi.

    Ainut mikä on selkeästi huonompi on kaukosäädin. Se on jotenkin rimpulan oloinen. Pitänee hommata logitechin yleiskaukosäädin.

    Pitääkö se tuuletin minkä verran ääntä muilla? Hiljaisessa huoneessa sen huomaa valitettavan selvästi omassa yksilössä.
     
  11. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa hommattua viimeinkin ja toimii hienosti lähes kaikilla herkuilla.
    Aluksi PiP toimi normaalisti ja PiP_TMs tap toimi. Nyt kuitenkin jotain on mennyt sekaisin kun PiP näyttää vain nykyisen kanavan siinä PiP-ikkunassa ja toinen ikkuna on kateissa kokonaan. Kun yrittää vaihtaa pip-ikkunan kanavaa siihen tarkoitetuilla napeilla se vaihtaa vain kolmen kanavan välillä eikä kanavanimen liäksi mikään muutu. Jos vaihtaa pääkanavaa niin kanava vaihtuu siellä pip-ikkunassa. Tämä kaikki siis Pip_tms-tapilla. Jos tap ei ole päällä toppy ei reagoi pip-nappiin mitenkään. Mikähän mahtaa olla homman nimi... onko kellään aavistusta tai kokemuksia vastaavasta?
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos vanhakin toppy on HDMI:llä varustettu, niin kenties uudemmassa on selvästi parempi skaalain. Kenties aiemmin kuvan skaalasi tv ja nyt toppy. Tai sitten HD-boksi on muuten vain jonkun komponentin ansiosta parempi. Onhan testeissä havaittu eri valmistajien SD-reson boksienkin kesken kuvanlaadullisia eroja.

    Tai kenties nyt vaihtui liitäntäkin, eli analoginen SCART (RGB) digitaaliseksi HDMI:ksi. Vaiko analoginen komponenttivideo (3xRCA) digitaaliseksi HDMI:ksi? Kenties vasta nyt, eli digikuvalla saat töllöstäsi overscannin eli ylimääräisen zoomauksen pois päältä. Jolloin kaikki on pikkuisen pienempää ja pikkuisen terävämmältä näyttävää. Tai kenties wanhan boksin kuvanlaatu vain on vuosien varrella pikkuhiljaa hieman heikentynyt. Tuollaisia tuli mieleen.
     
  13. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä siitä hurina kuuluu ~ metrin päähän. Mulla on kyllä kuulo vähän huonontunut ;)
     
  14. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käsittääkseni itse boksissa ei ole pip-toimintoa. En ole myöskään saanut tuota PIP TMS –tapia toimimaan. PIP-ikkunan saa näkyviin ja asetuksista voi muutella ikkunoiden määriä, kokoja, sijainteja, mutta itse ”pääkuvaa” ei näy. ”Pääkuvaan” se hakee väkisin jonkun salatun kanavan, eikä sitä pääse muuttamaan. Kanavan vaihto vaikuttaa tosiaan vain tuohon PIP-ikkunaan. Myöskään pääkuvan ja PIP-ikkunan vaihto ei toimi.
     
  15. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    niinhän tuo näkyy olevan... ilmeisesti kuvittelin sen että se aluksi toimi:) Ehkäpä ne saksalaiset muuttavat tuota PiP-TMSää siten että toimisi kun tuo laite on lähinnä sinne saksan markkinoille. Sikäli kun se on mahdollista toteuttaa ohjelmallisesti.
    Siitä PiP-asiasta näkyy olevan keskustelua saksankielisellä saitilla jota olen yrittänyt tulkita mutta ei tuo käännös järin hyvä ole englanniksikaan.
    http://translate.google.com/transla...europe.com/forum/showthread.php?t=38597&tl=en
    Oletko muuten saanut jotenkin laitteesta ulos asetukset. Esim SetEditTMS ohjelmassa neovotaan kuinka asia tapahtuisi SRP-versioissa mutta tämä laitepa kun ei kysele mihin se backup tallenetaan. Eli oliskohan olemassa joku tap/pc-ohjelma jolla pääsisi käsiksi tuon laitteen flash-muistiin. FTP:llähän ei näy muin normaalit hakemistot, ei edes niitä index.hml yms tiedotoja joille pääsee http:n kautta... ja on värit siinä liittymässä sellaiset että ei paljon selkoa saa:)
     
  16. TKe_

    TKe_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli se tärkein unohtui omasta viestistä. Scartilla on telkkari liitetty, kun tollainen nykyaikainen telkkari on vasta ostoslistalla :D

    Kyllä minä sen hurinan kuulen neljän metrin päähän missä sohva on. Pitää vissiin laittaa tv tason lasiluukku kiinni niin ei ainakaan häiritse.
     
  17. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laitteen asetuksiin en ole vielä sekaantunut ollenkaan. Mutta sen verran mielenkiinto heräsi, että mikä noissa laitteen asetuksissa kiinnostaa?
     
  18. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan vain kanavien järjestely ja nimeäminen. Homma toki onnistuu Toppyn omasta käyttiksestä (toisin kuin näistä suomalaisista "cable ready"-laitteista) mutta olisi SetEditillä hiukka helpompaa. Kanavat toki jo järjestelin ja uudelleen nimeäminen koskee vain muutamia kanavia mutta ihan mielenkiinnosta että onnistuuko tuo ylipäätänsä. Toisaalta kun kaapelitv ilmoittaa että nyt olisi se-ja-se uusi kanava tarjolla niin voi joutua tekemään saman urakan uudelleen kun on tehnyt kanavahaun. Miksihän tässä laitteessa systeemi ei kysy mihin tallennetaan kun se SPR-versioissa niin kuulemma tekee.
     
  19. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ok. Ohje tuosta SetEdit TMS -tapista näyttää löytyvän ja 3a kohdassa selostetaan jotakin noista asetusten tallentamisista. Mutta ilmeisesti ne eivät vain toimi tässä kaapeliboksissa.

    www.seteditfiles.de/SetEditTMS/SetEditTMS_en.pdf
     
  20. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä juuri tarkoitin. Tai siis asetusten tallentaminen kyllä toimii mutta boxi ei kysy mihin ne tallennetaan ja millä nimellä vaan tallentaa ne jonnekin flashmuistiin ja kirjoittaa edellisen tallennuksen päälle. Sama asetuksia palautettaessa, se lukee automaattisesti ne tallennetut jostakin mitään kyselemättä.