The Thing (2011) (Matthijs van Heijningen Jr. / Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Jonathan Lloyd Walker, Adewale Akinnuoye-Agbaje)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 19.07.2011.

  1. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli yllättävän hyvä! Luulin alunperin että tämä on remake ja lähdin katsomaankin sillä mielellä että luultavasti on aivan kamala uudelleen versio legendaarisesta elokuvasta mutta tämähän oli prequel ja vielä hyvä sellainen. Enpä olisi uskonut ja varmaan se vain vielä paranti elokuvaa kun odotukset oli täysin nollassa ellei jopa pahasti miinuksella. Voisin antaa 4-/5. Ainoa joka pisteitä laski oli toi lopun "ufo" juttu mutta muuten kyllä täysin pätevä genrensä edustaja. Se on aina hyvä merkki kun ei tarvitse katsella kelloa ja odotella elokuvan loppumista vaan uppoutuu siihen "jännitykseen" ja maailmaan niin täysin että unohtaa kaiken muun ympäriltä. Todellakin mukava yllätys.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  2. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No joo...ei tämä nyt sysipaska ollut, mutta oikeastaan varsin turha remake (kutsukaa miksi kutsutte, mutta kovasti vanhan toistolta tämä tuntui). Turhan tästä tekee minusta se pikkuseikka, että siinä Carpenterin versiossa kaikki vaan toimii oikeastaan paremmin. Se on esim. paljon jännittävämpi ja pelottavampikin kuin tämä. Leffassa oli yritystä, mutta ei vaan tarpeeksi. Saapan nähdä jos tätä tulee hankittua. Samalla rahalla voisi hankkia kunnon version siitä vanhemmasta versiosta, kun sitä ei näköjään leffahyllystä löydy. Ehkä sellaiselle, joka ei ole Carpenterin versiota nähnyt tämä uppoaa hieman paremmin, koska silloin tässä nyt on edes joku uutuuden viehätys.

    2,5/5

    PS. Luulisi muuten, että hirviötä jopa pelottavampaa on joutua antarktikselle Adebisin kanssa.
     
  3. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tämä on ihan varmasti niin superhyvä kauhuelokuva, että oksat pois. Aivan kuten edeltäjänsäkkin. Tai sitten kyseessä on taas yksi tusinatuote, josta ei jakseta puhua enää parin kuukauden päästä. Toisin kuin edeltäjästään.
     
  4. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kenties, mutta faktat on silti metsässä. Ja toiset näyttää leffasta tykkäävänkin :)
     
  5. kaketus

    kaketus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.11.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    3/5. Alku oli lupaavaa tarinanrakentelua, mutta puolenvälin jälkeen lähdettiin liikaa revittelemään ja oliota näytettiin liikaa, unohdettiin että "less is more". Lopputekstien aikana nähdyt pätkät jotka yhdistivät leffan Carpenterin versioon olivat ihan jees.
     
  6. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäisen käsinkosketeltava tunnelma oli tipotiessään. Myöskään CGI ei sopinut ollenkaan filmiin. Nyt monsteri näytti lähinnä halvalta kumiankalta.
    Selvästi tämä oli alunperin tehty PG-13 yleisöä varten.

    1/5
     
  7. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Aika PG13-tasoisena pitävät norjalaiset ja ruotsalaiset (vai oliko tanskalaiset?) tuota Carpenterin versiotakin. Meinasin tipahtaa penkiltä kun näin, että blu-rayn takakansi kertoo näiden antaneen ikärajaksi 11. Se on aivan liian vähän.
     
  8. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juu, noissa CGI-möykyissä on aina jotain töksähtävää muovista steriiliyttä joka syö niistä uskottavuuden täysin ja tuovat mieleen lähinnä jonkun tietokonepelin välianimaation. Vaan minkäs teet kun nykyään ollaan niin laiskoja että klikkaillaan vaan tiezikalla leffoihin helppoja ja halpoja CGI-efektejä, aidon hirviömallin muovaaminen ja liikutteluhan vaatisi muutakin kuin etusormen heiluttelua, kauheaa!
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 094
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei ne CGI-tehosteet aina ole helppoja eikä halpoja, moni juttu olisi varmasti helpompaa ja nopeampaa tehdä 60/70-luvun tapaan. En muista mistä mutta jostain joskus luin tätä asiaa käsittelevän jutun jonka mukaan laadukas CGI on kalliimpaa ja vie enemmän aikaa tehdä kuin mitkään wanhan ajan työmenetelmät. Ongelma on kai osaajien löytämisessä, tietokonetaiteilijoita on joka puska täynnä... Lisäksi nykyään usein halutaan tehdä niin epärealistisia leffoja että CGI jää melkein ainoaksi vaihtoehdoksi, muunlainen toteutus ei onnistu ollenkaan uskottavan näköisesti kun fysiikan lait tulee vastaan eikä mm stunttimiehiä/naisia saa tappaakaan...
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2011
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipahan aikamoista huttua koko leffa! Ei vedä vertoja alkuperäiselle teokselle millään osa-alueella.

    1/5
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Vaikea tähän oli suhtautua kun tämä koitti olla sekä esiosa että uudelleenfilmatisointi eikä osannut päättää kumpi. CGI ei vaan toimi ja oliota paljastetaan aivan liikaa.

    juuri ja juuri 2/5.
     
  12. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Katsoin juuri tämän. Ei minusta se niin huono ollut kuin joissakin arvosteluissa väitetään ainakaan näin äkitseltään. 3/5 Minusta oikeastaan alku ja loppu puoli oli ihan kohtalaista katsottavaa keskivaiheilla ehkä enemmän välttävämpää.
     
  13. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika pitkälle samaa mieltä kuin Crockett yllä: liian paljon yhtäläisyyksiä Carpeterin elokuvaan toimiakseen uutena itsenäisenä esiosana, mutta alku ja loppu kuitenkin selvästi kertovat ettei re-makestakaan ole kyse. CGI oli jotenkin valjua ja häviää pahasti kasarileffan perinteisille efekteille. Jännitystä ei paljon rakenneta, vaan turvaudutaan "yllättäen" esiin ponnistaviin otuksiin.

    2/5
     
  14. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    No olipas paska. Ei minkäänlaista jännitystä ja muutenkin oli kokoajan ilmassa tunne että tekijät ovat tienneet ettei tästä saa hyvää. Carpenterin Thin goli hyytävä, pelottava, jäätävä, ällöttävä... Tää oli perinteinen krapulaelokuva, katsotaan ja unohdetaan.

    1/5
     
  15. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
  16. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Ihan jeeshän tämä oli. Ei nyt sentään Carpenterin klassikon veroinen, mutta ihan ok. Faija sattuu olemaan tanskalainen, niin oli hassua kuulla sen Halvorsonin molottavan aitoa tanskaa muiden puhuessa norjaa (Halvorsonia näytellyt Ulrich Thomsen on tanskalainen). Se tuplanaama oli aika jäätävä ja kyllä tuossa pari kertaa vähän tuli irvisteltyä ja sanottua "holy shit" ja "jesus christ" ihan ääneen leffaa katsellessa, vaikka tehosteissa ei alkuperäisen hyisaatanafaktorille odotetusti päästykään. Lopputekstijaksosta plussaa Morriconeineen. Ja Winsteadia panisin. 3/5
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan laadukasta viihdettä. Tehosteet olivat kauttaaltaan ihan hyvin reilassa, mikä ilmeisesti olikin koko leffan pääasia. Toki tuota örkkiä olisi voinut näyttää paljon vähemmänkin, niin teho olisi voinut olla parempi. Erityismaininta avaruushärvelin todella hienosta ulkoisesta toteutuksesta (vaikka se sitten sisältä olikin taas sitä tuttua hieroklyfikoristeltua ahdasta sokkeloa).
    Juonta, dialogia ja sisältöä olikin sitten vähän vähemmän. Kyllä tämä silti toimintapäräytysten ylempää keskiluokkaa on, eli 3/5 arvoinen.
     
  18. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jos elokuvassa ei ole yhtään kiinnostavaa henkilöä johon voisi samaistua, juoni on täysin ennelta-arvattava, örkit typerän näköisiä ja 1 h 37 min kesto on pitkä kuin nälkävuosi, niin pitänee rehellisyyden ninissä sanoa, ettei tämä leffa ollut mulle. Ei se 1982-vuoden Thing mikään suursuosikkini ole, mutta katsokaa mielummin se. Alkuperäisen näkemisestä on aikaa, ja luultavasti sen voi myös unohtaa. Tälle 1½/5 siitä että sakki oli norjalaisia.
     
  20. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Ulkomailta sai kohtuuhintaan (11,99 £) tuplapakkauksen, joka sisältää molemmat The Thing -elokuvat BD:nä, joten sellainen hankittiin ja katsottiin. Vuoden 1982 versio on paikoin aivan ylittämätön, mutta pidin myös vuoden 2011 versiosta: kohtalaisen onnistunut prequel, joka säilyttää yhteytensä Carpenterin visioon. Juoni on sujuva ja kokonaisuus paljon mukaansatempaavampi kuin Whiteout. Pohjoismaiset näyttelijät ja norjan kieli toivat vaihtelua amerikkalaistuotantoon.

    En ymmärrä viestejä, joissa tätä väitetään uusintaversioksi tai hirviöitä CGI-tekeleiksi. Kuten taustadokumentista näkyy, kuvauspaikalla oli monenlaisia silikoninukkeja käytössä, ja niitä on lähinnä täydennetty tietokonegrafiikalla. Joissakin kohdissa epäsikiöt olisivat tosin saattaneet olla pelottavampia, jos niitä olisi näytetty vähemmän.

    3/5

    Kuvanäytteitä brittiläisestä blu-raysta (jossa myös suomenkielinen tekstitys)...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]