Lukija (Reader, The) (2008) (Ralph Fiennes, Kate Winslet)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.02.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]
    Lukijan tapahtumat alkavat toisen maailmansodan jälkeisestä Saksasta, jossa äkillisesti tulirokkoon sairastuneen nuoren Michaelin auttaa kotiin tuntematon, kaksi kertaa hänen ikäisensä Hanna. Parannuttuaan Michael etsii Hannan käsiinsä kiittääkseen tätä. Pian he ajautuvat intohimoiseen mutta salamyhkäiseen suhteeseen.

    Michael huomaa Hannan pitävän siitä, että tälle luetaan, ja heidän suhteensa syvenee. Hanna kuuntelee lumoutuneena Michaelin lukiessa hänelle "Odysseiaa", "Huckleberry Finniä" sekä "Nainen ja sylikoiraa". Heidän voimakkaasta siteestään huolimatta Hanna katoaa mystisesti eräänä päivänä jättäen jälkeensä hämmentyneen Michaelin ja särkien tämän sydämen.

    Kahdeksan vuotta myöhemmin, Michaelin ollessa tarkkailijana natsien sotarikosoikeudenkäynneissä huomaa hän yllätyksekseen Hannan palanneen elämäänsä, tällä kertaa syytettynä oikeussalissa. Samalla, kun Hannan menneisyys alkaa paljastua, saa Michael selville salaisuuden, jolla on vaikutus heidän molempien elämään. Lukija on koskettava tarina totuudesta, anteeksiannosta, ja siitä, kuinka yksi sukupolvi alkaa pikkuhiljaa hyväksyä toisen tekemät rikokset.

    Lukijassa ovat pääosissa Ralph Fiennes, David Kross ja Kate Winslet. Elokuvan on ohjannut Stephen Daldry (Oscar-ehdokkuus elokuvasta Tunnit). Käsikirjoituksesta vastaa David Hare, ja se perustuu Bernard Schlinkin palkittuun samannimiseen romaaniin, jota on käännetty 40 kielelle, ja joka ensimmäisenä Saksalaisena romaanina pääsi The New York Timesin Bestseller listalle.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 27.03.2009 (USA:ssa 10.12.2008)

    Lukija on Oscar-ehdokkaana 5 kategoriassa:
    • Paras elokuva
    • Paras ohjaus
    • Paras näyttelijätär
    • Paras kuvaus
    • Paras muokattu käsikirjoitus
     
  2. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin hieno elokuva ja näin vähän huomiota tällä palstalla. Hämmästyttävää. Tämä oli vahvaa rauhallista draamaa ja olisi aivan hyvin ansainnut parhaan elokuvan oscarin. Varmasti ainakin ennemmin kuin pystin voittanut tekele mutta vielä on Benjamin Button ja Milk näkemättä. Naispääosan voitto meni todnäk oikean osoitteeseen. Kyllä tämä jäi mieleen kummittelemaan.

    4,5 / 5.
     
  3. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin elokuvaa kyllä hyvänä,mutta ei se tuonne loistavien kategoriaan päässyt omassa arvosteluasteikossani. Elokuvan siirryttyä loppupuolelle tuntui hieman kuin se olisi jäänyt paikalleen ja homma lässähti kasaan. Ja koko loppu vaikutti jo hieman tylsältä verrattuna elokuvan vahvaan alkuun. Hyvä tekele kuitenkin ja katsomisen arvoinen. Oscari meni myös varmasti oikeaan osoitteeseen, olihan tuo suoritus hyvin vedetty. Ehkä hieman välillä taas tuntui että tuolla alastomuudella mässäiltiin,mutta se tuskin on mitään uutta tämän pienen pallon päällä:)

    3/5
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Alastomuus on luonnollista saunakansalle, mutta amerikkalainen moraalikäsitys vaan tulee turhan paljon esille viihdetuotannon kautta. ;)
     
  5. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Tuo pitää kyllä paikkansa, sillä kovin venytetyltä tuo loppu tuntui ja leffa tuntui menettävän samanlaisen otteensa, joka alkupuolella vallitsi. Ehkä tuossa sitten piti Fiennesillekin saada riittävästi ruutuaikaa, kun loppua ei millään tuntunut tulevan.

    No haukuista kehuihin. Tuosta ylläolevasta huolimatta kyseessä on hyvä elokuva. Tarina on kiehtova ja hieman samanlaista tunnelmaa tässä oli varsinkin sen alkupuolen osalta kuin mitä ohjaaja Daldryn toistaiseksi tunnetuimmassa leffassa The Hoursissa. Kyllähän Winslet rutiininomaisen hyvin oman roolinsa veti, mutta suuntaisin kehuja myös nuorta Michaelia näytelleen David Krossin suuntaan. 4/5
     
  6. The F1nn

    The F1nn Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.07.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satuin katsomaan tämän leffan ihan vaan tyttöystäväni ehdotuksesta ja täytyy myöntää, että erittäin hyvin tehty leffa, jonka takana tietysti oli hyvä kirja.

    Mielestäni leffa ei lässähtänyt loppua kohti vaan eteni ihan rauhallisesti koko ajan. 4/5