Pioneer VSX-921 vai Onkyo tx-nr609

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana ve11u, 12.11.2011.

  1. ve11u

    ve11u Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha Yamaha tarvitsee päivitystä. Kumpaakos suosittelette? Pioneer pärjännyt hyvin Eisan testeissä, mutta Onkyotakin kovasti käyttäjät kehuneet. Vai tuleeko mieleen jokin muu vaihtoehto samaan 400-500e hintahaarukaan? (Leffakäyttö 80%, musiikin kuuntelu 20%)
     
  2. kalle76

    kalle76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin kyseisen Onkyon. Katselin myös Denonia mutta tehojen ja hinnan puolesta valitsin Onkyon (pääsääntöisesti leffakäytössä). Valitse kumpi vaan niin en usko että metsään pahasti menet :thumbsup:
     
  3. ve11u

    ve11u Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuskinpa niitä turhaan on kehuttu...Onko tuo spotify tuki kuinka käytänöllinen? Meinaan jos on jo tietokone samassa huoneessa muitten AV-laitteiden kanssa niin siinä samallahan Spotifyta pyörittää tietokoneen kautta. Minkälainen kaiuttimet olet onkyon perään lattanut? Itsellä tällä hetkellä boston aqusticin 5.1 sarja eli tuo 7.1 huutaisi vielä yhtä paria kaiuttimia ja mielessä olisikin lähinnä laadukkaiden etukajareiden osto.. Samassa hintaluokassa pyörii vielä Harman Kardonin AVR165, vähän pienemmillä tehoilla ja jos ei tuon 7.1:sen perässä juokse niin olisi myös mielestäni hyvä peli.
     
  4. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota Spotify-tukea on turha pitää myyntivalttina, sen saa toimimaan missä tahansa muussakin vahvistimessa jonka vaan saa verkkoon kiinni ja tukee dlna:ta, eli tietokoneeseen vaan jamcast tai airfoil ja streemaa sieltä. Osta syksyn hifimaalilmat niin siellä ne on arvosteltu kaikki, eli pioneer vsx-921, denon 1912 ja onkyo 609, ei noissa suuria eroja ole, denonissa jäivät kaipaamaan parempaa liitettävyyttä, oli aika paljon karsittua analogisia tuloja, ääntä kehuttiin rasittamattomaksi, onkyossa oli kait heikonlaisesti tehoa, pioneerissä eniten. Noi lehdet voi hankkia hifimaailman nettisivuiltakin digiversioina edullisesti. Näyttäs olevan Onkyon vuoro olla ensi viikolla gigantin 399€ tarjouslaitteena. Osta noista mikä vaan, varmaan kaikki ihan kelvollisia tuossa hintaluokassa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2011
  5. MetalJone

    MetalJone Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko näin? Eikös vahvistimen pitäis tukea nimenomaan Airplaytä, että tuo onnistuu?

    Osta Denon
     
  6. Frequnator

    Frequnator Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen lähti 921 tilaukseen Markantalon verkkokaupasta kun eilen oli tarjouksena -20% kaikista tuotteista ja kaupan päälle ilmainen kotiinkuljetus. Airplay ja kontrollit iPadilta olivat oikein suuria valttikortteja kun valintaa tein ja kun hinnasta sai satkun pois eli alle neljään sataan niin ei tarttenut kauaa miettiä. Toivotaan että sen kanssa pärjää :)
     
  7. Tonppa1

    Tonppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tehoilla ei taida käytännössä olla merkitystä. Jokaisesta irtoaa tavalliselle tallaajalle paljon meteliä. Käytettävyydessä ja ulkonäössä on eroja, ehkä vähän äänessä. Esim. Denonissa esim. vain yhdet optinen ja coax digitulot, mutta bunkkerissa asuja arvostaa parasta huonekorjainta.

    609 testissä HM 5-6/2011, tehoa "riittävät" 158-367W hetkellistä välillä 8-2ohm. TM testissä kaikki kanavat kuormitettuna tais olla 24W/kanava, tms.?
    921 testissä HM 7/2011, tehoa "riittävät" 165-277W hetkellistä välillä 8-4ohm. 2ohm alkaa menemään kyykkyyn.
    1912 testissä HM 8/2011, tehoa 152-176W hetkellistä välillä 8-4ohm. 2ohm menee jo täysin kyykkyyn.

    HM mittausten mukaan näiden kolmen tehonkulutuksessa vain n.15% heittoa, Onkyon ollessa tuhlaripoika/lämpöpatteri.
     
  8. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    DLNA on se taikasana joka tarvitaan tuon spotifyn kanssa + tietokoneelle jamcast tai airfoil. Onkyossa ei tarvita tuota tietokonetta kun osaa suoraan kirjautua spotifyyn mutta kuten sanoin en tekisi valintaa vain tuon spotify tuen vuoksi. Airplay on pelkästään IPOD, IPAD, IPHONE, ITUNES käyttöä varten.

    TM:n 17/2011:ssa oli noista jatkuvista tehoista seuraavasti.. stereo DENON 115w, Onkyo 113w, Pioneer 118w,
    5 kanavaa kuormitettuna(etu/keski/taka): Denon 77/76/73, Onkyo 23/23/23, Pioneer 73/75/73, onkyossa suojapiiri rajoittaa tehoa mutta hetkellinen teho on kuitenkin vertailluista suurin
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2011
  9. MetalJone

    MetalJone Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Airfoililla voi puskea mitä tahansa ääntä Windowsin tai Applen tietokoneesta johonkin Airplayta tukevaan laitteeseen, mm. Airtport Express, Denon 1912. Tuossa listaa laitteista mihin Airfoililla voi ääntä striimata http://www.rogueamoeba.com/airfoil/speakers.php

    Tuossa ehdotuksia miten mm. Spotifyn ääntä voi striimata langattomasti vahvistimelle http://www.simpleeditions.com/8001/how-to-stream-spotify-wirelessly-to-your-stereo Ei tuota Jamcast-vaihtoehtoa ainakaan liikaa kehuta. Vähän kun tutustuin tuohon JamCastiin niin kyllä oli sekavaa verrattuna Airfoiliin.

    Mitä tulee käytettävyyteen, kyllä IMO ainoa oikea tapa striimata musiikkia koneelta langattomasti vahvistimelle on se, että painan läppäriltä "play" ja piisi soi stereoissa. Tähän pystyy Airfoil + Airplay-tuettu vahvistin.
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2011
  10. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei tuo Jamcast mikään sekava ole: softa käynnistyy taustalle ja streamaa Virtual soundcardille kaiken mitä oikean äänikortin kautta menee esim. Spotifyllä kuunneltu matsku. Sitten vastaanottavassa päässä valitaan/etsitään tuo Jamcast virtuaalipalvelin ja valitaan oikea "soittolista" eli tuo Virtual soundcard. Myönnän että tuo soittolistan valinta voisi olla nopeampi ja puskurointi soiton alussa kestää n. 10 sekuntia, mutta muuten tuo on todella vakaa ja helppohoitoinen softa. Airfoilia en ole nähnyt, mutta se vaatii kai tuon Airplay tuen (?) mitä taas Jamcast ei vaadi.
     
  11. ve11u

    ve11u Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    tässä pari viikkoa pähkäiltyäni on veronpalautusrahat jo käytännössä suunniteltu menevän pioneeriin, kunnes...paikallinen expertin myyjä haukkui pioneerin laadultaan selkeästi huonommaksi ja kertoi pioneerin 921 menneen huoltoon enemmänkin. Lisäksi ylisti onkyon THX sertifikaattia sekä liitettävyyttä aktiivikajareihin. Tosin sen olen vuosien varrella huomannut, että oli myyjä sitten vakuutus, auto tai viihde-elektroniikka, niin aina jää kusetuksen maku suuhun. Mutta sen verran pisti mietityttämään että joutuu vielä viikon verran nettisivuja kahlaamaan...

    Noista tekniikan maailman testeistä...onkyo oli jatkuvassa tehossa selkeästi pioneeria jäljessä, mutta hetkellisissä tehoissa oli parempi. Ymmärtääkseni yhdellä watilla soittaa esim omiani system audion 85db:n herkkyyden kaiuttimia kaiuttimia 85 db:n voimalla eli mitatut reilut 20wattia riittää jo valituksiin naapurista. Eli, kun puhutaan hetkellisistä tehoista niin paljonko niitä pitää löytyä ja ovatko hetkelliset tehot loppujen lopuksi merkittävämmät kuin jatkuvat? Ymmärtääkseni aina kehuttu harmar kardon suuunnittelee vahvistimensa juuri niin että eivät pärjää jatkuvissa tehoissa saman sarjan kilpailijoille, mutta hetkellisissä tehoissa kyykyttävät ne mennen tullen.

    Niin ja langattomasta ohjauksesta niin kuinka lähellä vahvistin pitää olla reititintä että homma pelittää ja toimiikos se iphone tuki wlanin kautta vai bluethootilla. Meinaan jos laitan vahvistimen erilliseen av huoneeseen ja esim olohuoneeseen vedän kajarit zone kakkosesta niin voinko olohuonessa ollessani toistaa musiikin iphonesta vai onkose oltava tyyliin samass huoneessa?

    Muutaki olis mieles mutta kysytään myöhemmin lisää...
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Sertifikaateilla ei ole mitää muuta arvoa kuin hieno logo mainosjulisteessa. Äänen kannalta tärkeintä on tuki ääniformaattien purulle, tästä pioneerista se tietysti löytyy. Aktiivikaiuttimien tuki on kätevä asia jos sinulla on nyt, tai aiot hankkia välittömässä tulevaisuudessa aktiivikaiuttimet (noin 2vuoden aikana, sen jälkeen vahvistimesi on auttamattoman vanhentunut ja käyttökelvoton muutenkin, olipa merkki mikä tahansa).
    Tehoilla ei ole mitään väliä kotikäytössä. Ei jatkuvalla eikä hetkellisellä. "Teho" on jälleen vain lukema mainosjulisteessa. Mikä tahansa nykyinen av-vahvistin riittää tavanomaisten kaiuttimien kanssa häätöön seinänaapureita sisältävissä asuinmuodoissa.
    Ohjaus toimii wlanilla lähiverkossa. Vahvistimen pitää olla kiinni verkkopiuhassa. Kaukosäädin toimii missä tahansa wlanin kuuluvuusalueella. Kaukosäädin eli i/androidlaite kommunikoi wlanverkon ja reitittimen kautta piuhalla kytketylle vahvistimelle. Vahvistimenkin saa wlaniin, mutta erikseen myytävällä lisäpalikalla. Vahvistimen toimintaetäisyys reitittimestä on verkkokaapelin mitta ja kaukosäätimen toimintaetäisyys reitittimestä on sama kuin millä tahansa muullakin wlan laitteella.
     
  13. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa Expertillä olla Onkyon myyntikisat menossa. ;D

    Eihän TX-NR609 malliin saa aktiivikaiuttimia mitenkään järkevästi - 709 ensimmäinen malli, missä joka kanavalle erilliset pre-outit.
     
  14. ve11u

    ve11u Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo huomasin saman, vieres hyllys oli tuo 709 niin oliskohan puhunu siitä...tai sitten se myyntikisa menossa.. :D
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2011
  15. ve11u

    ve11u Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs mullistavaa kahdessa vuodessa tulee tapahtumaan. Kolme vuotta vanhaan vahvistimeenko on turha ostaa uusia genelecejä?

    Löytyykö mitään pääkaiutinsuosituksia kyseiseen Pioneeriin? Muuttamassa puurunkoiseen omakotitaloon, jonne olisi tarkoitus rakentaa erilliseen 15m2 huoneeseen kotiteatterin alkua...hintaluokka 300-600e.
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ääniformaatit ovat hiljattain päivittyneet vauhdilla. Kuvassakin muutoksia tapahtuu, esimerkiksi 3D tekee parhaillaan tuloaan (vaikka se ei minuakaan kiinnosta). Parin vuoden takaiset vahvistimet eivät osaa välttämättä dekoodata hd/lossless/master audio formaatteja. 3D-kuvakaan ei mene läpi. Eihän tämä välttämättä haittaa, jos haluaa ostaa omalla dekooderilla varustetun soittimen, jonka sitten kytkee esim rca-piuhoilla vahvistimeen ja vie kuvan suoraan näytölle. Silloinhan päätteet saavat olla vaikka 80-luvulta. Onhan se kuitenkin mukavampi omistaa ajan hermolla oleva laite joka hallitsee kulloinkin tarpeelliset formaatit suoraan. Todennäköisesti blurayn seuraajakin on muutaman vuoden päästä tuloillaan, joka taas saattaa vaatia uusia liitäntöjä, tai vähintäänkin uusien sisällönsuojausjärjestelmien tukea yms. 4k resoluution tuki tulee myöskin tarpeen.
    Joudut siis kuitenkin uusimaan vahvistimesi seuraavassa laitepäivityksessä, oli nykyisessä sitten pre-outtit tai ei.
    Hienosti päätelty. Mutta kuten suurin osa yleisöstä varmaan ymmärsi, niin tarkoitin ettei ole järkevää maksaa ekstraa pre-outeista nyt, mikäli on melko varma ettei tule käyttämään niitä vuosikausiin. Tuolloin "mahdollisen päivityksen aikaan" nimittäin voi se vahvistimen vaihto poltella jo muutenkin, kun toiminnoissa on menty muutama sukupolvi eteenpäin. Todennäköisesti (ja toivottavasti) et tee analogisilla pre-outeilla enää vuonna 2015 yhtikäs mitään, vaan silloiset genelec mallit kytketään av-prosessoriin digitaalisesti ;)