aw-6i parin päivittäminen 5.0 settiin

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana konefriikki, 24.11.2011.

  1. konefriikki

    konefriikki Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajatuksena rakentaa aw-6i parin lisäksi pääkaiuttimiksi pari aw-25i kaiuttimia ja keskikaiuttimeksi yksi aw-6i lisää. Mistä kannattaa pk-seudulla lähteä hakemaan sopivaa mdf-levyä? Kuinka vaikeaa helppoa upotukset on tehdä yläjyrsimellä? Kannattaako ostaa yläjyrsin upotusten tekoa varten vai teettää ne jollain ammattilaisella? Mikä epoksi olisi hyvää kun ajattelin kasata ilman tappeja tai ruuveja.

    Levyt olisi tarkotus hakea/tilata nyt lauantaina joten apua kaivataan :). Kuvia projektista tulee kun saan sen käyntiin.

    Kaipaisin myös rautalanka ohjeita miten yläjyrsimellä saa helpoiten tehtyä upotukset.

    E: Saako tälläsellä esim. tehtyä upotukset http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Sahkotyokalut/Jyrsintakoneet/Ylajyrsin-1200-W-17221/ ?
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2011
  2. Ikidur

    Ikidur Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2009
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pienten hyllykaiuttimien elementtien ja suuntaimien upotukset onnistuvat kyllä, mutta saattavat vaatia hieman lisänäpräämistä. Koneen mukana tuleva pyöröohjain soveltuu isojen ympyrämuotojen tekemiseen, mutta pienten kaiutinelementtien kanssa ympyrän keskipiste jää jyrsimen pohjalevyn alle tai liian lähelle jyrsintä. Ostoreissulla kannattaa kysyä, että onko pienten ympyräupotusten tekemiseen valmiita lisävarusteita saatavilla. Itse taisin aikanaan väkrätä jostain vanerista oman pohjalevyn, jossa oli ruuvin/naulanreikiä erisäteisten pienten ympyröiden tekemistä varten.

    Linkkaamasi kone näyttää suhtkoht asialliselta. Listalla ei mainita erikseen jyrsinsyvyyden hienosäätöä, mikä olisi kyllä syytä löytyä. Käyttöä mukavoittava ominaisuus on pehmeä käynnistys mitä myöskään ei mainita. Molemmat saattavat koneesta hyvin löytyäkin, mutta hinta on sen verran edullinen, että jotain voi oikeasti olla karsittukin koneesta pois. Joitakin vuosia takaperin esim Clas Ohlson myi kahta harrastajakonetta, joista edullisempi oli tässä hintaluokassa ja kalliimpikin oli vielä alle satasen. Nyt taitaa valikoima olla jo muuttunut.

    Muihin DIY-askareisiin kannattaa harkita jyrsinpöydän ostamista (tai tekemistä) niin että koneesta saa alajyrsimen. Jos kaiuttimet aikoo maalata ja kulmia pyöristää niin nuo pyöristykset syntyvät näppärästi alajyrsimen avulla.

    Perusneuvot:
    - kiinnitä jyrsittävä kappale aina kunnolla,
    - muista kuulosuojaimet (jonkinlaisia suojalasejakin voisi suositella),
    - jyrsi maltilla 1...2 mm kerrallaan, älä liikaa,
    - alkuun kannattaa aina kokeilla aiottua toimenpidettä ensin joutopuuhun.

    Ja kaikki puutavarahan muuttuu sitten erinomaisen hienojakoiseksi pölyksi, joka leviää joka paikkaan...

    Askartelun iloa!