Edullinen yleiskake kahdelle eri näyttölaitteelle?

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana dazler, 21.10.2011.

  1. dazler

    dazler Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro, Pioneerin kotiteatterivahvistimen (VSX-D814) oma oppiva kake (XXD3074) meni yhden illan/yön aikana täysin mykäksi. Ensiksi katosi kyky vaihtaa ohjattavaa lähdettä vaikka kake vielä suostui sammuttamaan ja käynnistämään valitun lähteen (videotykki) sekä omasta virtanappulastaan myös viritinvahvistimen. Aamulla ei enää mikään nappula toiminut minkään funktion tai laitteen kanssa.

    Oon käyttänyt tuota kakea viimeiset 6 vuotta menestyksekkäästi ohjaamaan kotiteatterivahvistinta itseään, Topfield 5100PVR -digiboksia, Panasonicin plasmatelkkaria ja Panasonicin videotykkiä. Muitakin laitteita on, kuten Pioneerin DVD-soitin ja Panasonicin VHS-nauhuri, mutta ovat käytössä niin äärimmäisen harvoin, että noiden neljän ensiksimainitun saaminen yhden kaukon taakse riittäisi. Uusi kaukosäädin tohon Pioneeriin maksaisi noin 80 euroa, mitä pidän vähän turhan tyyriinä hintana näytöttömälle kapulalle, jolle jokainen yksittäinen näppäinkomento muista laitteesta on opetettava erikseen.

    Eli tarkoitus olisi keksiä korvaaja tuolle kakelle. Mielellään mahdollisimman edullinen ja yksinkertainen laite, jonka kuitenkin tarvitsee osata seuraavat asiat:

    - Pioneer VSX-D814 kotiteatterivahvistimen kokonaisvaltainen ohjaaminen ilman että alkuperäistä mykistynyttä kaukosäädintä voi käyttää opettamiseen
    - Neljän eri laitteen ohjaaminen yhtäaikaisesti joista kaksi on näyttölaitteita (videotykki ja televisio)

    Pääseekö tästä tilanteesta mihinkään millään järkevänhintaisella yleiskaukoratkaisulla, vai onko paras ratkaisu kuitenkin ostaa se alkuperäinen uusi kaukosäädin että saa ne vähän erikoisemmatkin toiminnot ohjattua? Samalla hinnalla taitaisi toisaalta saada koko laitteen kaukosäätimineen käytettynä huuto.netistä.

    Kaukosäätimen korjaus olisi tietysti vaihtoehto sekin, jos se olisi mahdollista. Vaan kun ei ole hajuakaan mikä sieltä on voinut poksahtaa. Avasin kaken, puhdistin piirilevyn kontaktipinnat, enkä ainakaan silmämääräisesti nähnyt mitään outoa kummallakaan puolella piirilevyä. Vedin juuri muutama viikko takaperin muutamissa eniten käytetyissä nappuloissa olleiden huonojen näppäinkontaktien vuoksi uudet grafiittilakatkin kuminappuloiden takapuolelle, jolloin tuo vehje alkoi toimia kuin uusi. Ei ole siis näppäinkontaktivika.
     
  2. dazler

    dazler Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikesta päätellen speksit täyttävää vehjettä ei oikein taida olla olemassa. Darnit.
     
  3. Sonyisti

    Sonyisti Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Logitechin yleiskaket (löytyy moneen hintaan), luulis täyttävän toiveet paremmin kuin toivot. Tarinaa kyseisistä kakeista löytyy täältä toisista topiceista.