Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka 3D--versiona (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.11.2011.

  1. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon vissiin sitten kivi. Toisin sanoen tuo tarinan lähtökohta on ehkä parasta koko trilogiassa (muutenkin ensimmäisen osan senaattiosiot ovat, kömpelyydestään huolimatta, elokuvan huippukohtia). Kaikki muu olisi toki pitänyt kirjoittaa uusiksi ja pyrkiä tekemään oikea elokuva eikä nippua videopelien cut scenejä.
     
  2. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    George Lucasin suunnalta, kyllä. En yksinkertaisesti voi kuvitella, miten kukaan yli 12-vuotias voi pitää prequeleista. Ja suuri osa lapsistakin varmaan miettii että "mitääh? Avaruusveroja?".

    Voisin antaa asian olla, koska meillähän on vielä se alkuperäinen trilogia, joka on täydellinen. Mutta kun Lucas on viemässä senkin meiltä pois:

    http://www.youtube.com/watch?v=27RVJJfny4I

    Lucas pitäisi heittää Sarlaccin kitaan.
     
  3. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avaruusverot ei vain ole kovin kiinnostavia. Ja tietääkö kukaan oikeasti, että mitä eri tahojen motiivit oikein oli? Kannattaa katsoa ne linkittämäni arvostelut. Ne on spot-on oikeassa, ja ne on noin 200 kertaa viihdyttävämpiä kuin prequelit oli.
     
  4. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    heh, ainakin naurua sait aikaiseksi, kiitos siitä :)
    Niin, kenties jotain hyötyä expanded universumiin paneutumisesta sitten on, tosin varmana en muista olenko lukenut jotain joka johdattaisi episode 1:een, mutta eipä tuossa epäselvyyksiä ollut. Darth Sidiouksen juonittelua koko prequel. En aio katsoa linkittämiäsi arvosteluja, koska en perusta muiden mielipiteisiin. Minulle riittää kun itse pidän kyseisiä elokuvia tähtitieteellisen loistavina ;)
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pimeän voima on hurja:
     
  6. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä hauskaa siinä on, että Lucas ensiksikin pilasi prequelit, ja nyt sitten vielä pilaa alkuperäisen trilogiankin?

    Aika surkeita elokuvia, jos niiden tajuamiseen vaaditaan joiden kirjojen lukemista. Ei alkuperäisen trilogian ymmärtämiseen vaadittu joidenkin kirjojen lukemista, elokuvat selittivät itse itsensä. Elokuvan tulee kyetä seisomaan omilla jaloillaan, ilman että sen tajuamiseen vaaditaan jonkin opuksen lukemista etukäteen.

    Niin, mitä ne juonittelut olivat? Mikä se sopimus oli, jonka Sidious halusi allekirjoitettavan? Sitä ei allekirjoitettu, mitä olisi tapahtunut, jos Amidala olisi allekirjoittaniut sen?

    Se on sinun ongelmasi. Tunnet viehtymystä töksähtelevää dialogia, typerää tarinaa ja paperinohuita henkilöhahmoja kohtaan? "nokun se näyttää niin hyvältä!".

    Kannattaisi oikeasti katsoa ne arvostelut, ne kertoo aika hyvin, että mitä prequeleissa on vikana. Ja vieläpä viihdyttävästi.
     
  7. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikun hei... äh, elämä on tosiaan epäreilua. Jollakin midichlorian arvot ovat korkeammat kuin toisella, täytyy siis rautalangasta vääntää. Olen pahoillani siitä. Muuta siis naurut sai aikaiseksi sinun tekstisi... :)
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaikka Luca$ julkaisisi BD-levyllisen pelkkää kohinaa, hänen seuraajansa opastaisivat meitä kapinallisia näkemään voiman pimeän puolen kauneuden ja hyväksymään sen, vaikka tunteet ja järki pistäisivätkin vastaan. Kapinallisilla tarkoitan vain kolmesta ensin julkaistusta leffasta pitäviä, sillä muuthan eivät asiasta jaksa stressata. No, meillä on sentään se yhteistä, että pidämme vähintään kolmea SW-leffaa kohtalaisen hyvänä tai jopa erinomaisena.
    Jos Luca$ vain olisi jättänyt vanhasta trilogiasta raiskaamattomankin version, edes lisähintaan, olisi nurina paljon nykyistä vähäisempää. Eli minulle on kyse melkein samasta, kuin jos mihin tahansa suosittuun klassikkoleffaan laitettaisiin jonkun tutuksi käyneen hahmon tilalle vaikkapa Ben Affleck, muutettaisiin vuorosanoja jne. Vieläpä niin, että niitä alkuperäisiä klassikkoleffoja ei saisi enää laillisesti mistään uutena hankittua. Sellainen on mielestäni väärin ja idioottimaista. Riippumatta siitä, kenellä on mihinkäkin juridiset oikeudet.

    Enenevä määrä nuoria ei ole edes yhtä ainoata SW-leffaa nähnyt. Sellainen tuli mieleen, että pelkän Episode I:n aikoinaan nähtyään - tai tuon tulevan 3D-version siitä - he hylkäävät puistattavan ajatuksen katsoa vielä viisi SW-leffaa lisää. Tietämättä, että se alkuperäinen trilogia on todella monien mielestä aidosti hyvää ja monenikäisille sopivaa seikkailua. IMDb:ssäkin se pysyttelee sitkeästi uuden trilogian yläpuolella. Kaksi ensimmäistä osaa 8.8/10 vs. Episodi I:n 6.4/10 (sekin aivan liikaa IMHO).
    Tuon perusteella Episodit I-III olisi pitäisi muuttaa lähemmäs alkuperäistä trilogiaa ja Hayden Christensenin naama tulisi digitaalisesti korvata. Kuten myös Jar Jar Binks, vaikkapa C-3PO:lla ja/tai R2-D2:lla jos ei muutakaan keksittäisi. Takuuvarmasti tulisi toimivampi ja yleisöltä paremmat & tasaisemmat arvosanat saava leffakuusikko. Luonnollisesti Luca$ ei saisi ohjata tai edes osallistua kuvauksiin, vaan hän keskittyisi pankkitilin saldon seuraamiseen ja käsikirjoittajan esittämiin kysymyksiin vastaamiseen. Vasta sitten pitäisi alkaa pohtia mahdollisia 3D-versiota.

    3D-versiota Episodi I:sta en mene katsomaan, ellei siitä makseta reilusti. Sillä niin valtaisa pettymys se aikoinaan oli 2D-versiona. Nykyistä Luca$ia pidän järkensä menettäneenä ja nololla tavalla epäpätevänä. Mutta sille aiemmalle vain hieman oudolle Lucasille olen edelleen kiitollinen SW-maailman luomisesta. Sen ensimmäisen leffan ohjauskin oli ok, varsinkin kun vertaa uuden trilogian tähtitieteellisen tökkivyyteen. Steven Seagalin heikoimmissakin straight-to-video -leffoissa on nähty luontevampaa dialogia, kuin noissa megalomaanisen kalliissa pökäleissä "romanttisessa" kohtauksessa. Pahoin pelkään, että sitä ei edes 4D-tekniikka kykene muuksi muuttamaan.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kauhistuttava ajatus, että olisi olemassa jokin ulottuvuus, jossa uusi episoditrilogia alkaisi toimia. :eek:
     
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Savon Sanomien kriitikon arvosana tälle: 1/5. Samalla sivulla oli hyvä juttu elokuvien eri versioista. Kirjoittaja ei näyttänyt olevan liian ihastunut kaikkiin muutoksiin versioiden välillä. :)
     
  11. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jaa, nytkö kun remake-buumi alkaa hiipua niin tulee semmonen phase että joka vanhaan leffaan isketään 3D:t ja teatteriin kuin uutena? Hohhoijaaaa
     
  12. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    Tämä oli ensimmäinen 3D-konvertoitu elokuva mitä olen nähnyt mutta mukavasti homma oli minusta hoidettu. Kuvan suttaantuminen liikkeessä on tietysti riesana. Sen ohella selvästi tuli ilmi "out-of-focus" ongelma eli 3D-kuvassa pitäisi olla periaatteessa ääretön syväterävyys kun taas 2D-elokuvassa ei-fokuksessa olevat kuvakerrokset antavat syvyysinformaatiota. Hologrammit näyttivät hyviltä 3D-muodossa, samoin alun skrollaavat tekstit. Avaruusnäkymissä oli siistiä se että tähdet ovat tosi kaukana.

    Heikoin Star Wars mutta silti minusta mahtava elokuva josta nautin kerta toisensa jälkeen. :thumbsup:
     
  14. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kaverini oli käynyt tämän katsomassa. Sanoi, että lähes ainoa asia, joka tässä uudessa trilogiassa on hyvää, komeat maisemat, oli zoomattu ja cropattu pilalle. Ilmeisesti ratkaisulla oli haettu 3D-kuvalle sopivia kompositioita.