Uusi Monitor Auodio BX-sarja

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Mikko81, 05.12.2010.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Havaittu pääkanavista poikkeavan mallinen center-speaker (kaksi elementtiä vs. pääkanavien yksi), joka pötköttää vielä siten tasolla (muualla, kuin etureunassa), että taso aiheuttaa heijastumia.

    Vaan miltä kuulostaa? Oma keskikaiutin alkoi :OI koska kumisi ollessaan vastaavalla tavalla sijoitettu.
     
  2. Adamant

    Adamant Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2010
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella hyvän näköinen setti!

    Olin jo kertaalleen päättänyt että otan pähkinän väriset kajarit ja hopeiset jalustat.. Nyt joutuu tuon mustankin livenä tarkistamaan.
     
  3. woffen

    woffen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se täydellistä ollut tuolla centerillä mutta menetteli. Mulla oli jopa keskikaiuttimena testissä myös BX2 mutta silloin oli eri TV-taso eikä se BX2 siihen oikein sopinut. TV ei ollut seinällä silloin jne.. Jos tilaa on, ehdottaisin tuota BX2:sta myös keskikaiuttimeksi sekä takakajareiksi.

    Nyt on tuo koko setti vaihtunu Genelec 8250A stereopariin. Norstonet löytyy vielä nurkista.. Välillä kyllä ikävä tuota 5.0 settiä vaikka äänenlaadussa ollaankin menty parempaan suuntaan.

    EDIT: Kiitokset Adamant:ille kehuista.
     
  4. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mites onko BX2:ten omistajilla kokemusta Maganatin 503:sta? Täällä nimittäin muhii ajatus, että pitäisi nuo 503:set vaihtaa noihin BX2:siin. Onko päivitys parempaan vai huonompaan? Vahvistimena toimii Onkyon 609. Onko kellään tuota settiä? Hulluahan se on kuulematta kaiuttimia ostaa mutta eipä noita BX2:sia pääse missään päin Savoa kuulemaan joten ei ole vaihtoehtoja jos nuo pöntöt haluaa.
     
  5. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsehän en mistään mitään tietä enkä ole kumpaisiakaan kuullut, mutta mitä tässä foorumia selaillut kohtuu ahkerasti, niin mielipide tuntuisi olevan että BX:t tarjoavat hieman kirkkaampaa soundia. Tästä kertonee joku lisää/vahvistaa mutuiluni :)
     
  6. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitetaanpas pientä käyttökokemus rapsaa nyt kun Monitor Audio BX2-kaiuttimet ovat pari viikkoa olohuoneessa soineet:

    Edellisiä kaiuttimia, ennen kyseisiä, ovat olleet Amphion Helium 2, Elac BS63, Qacoustic 2010i, DLSR60, DLSR50, Genelec 6010. Eli tietyllä tavalla sitä tottakai vertaa aikaisempiin.

    WhatHifin testin (joille en nyt yleensä kovin suurta painoarvoa anna) allekirjoitan kyllä aikalailla kaikilta osin. Eli ääni on värittymätön ja puhdas, hifistynyt, jos sellaista "kirosanaa" nyt saa käyttää. Neutraali hyvällä tavalla. Kaiutin toistaa äänitteen sellaisena kuin se on. Kuten joskus aikaisemminkin on todettu, niin loudness tyyppistä rokkitykkiä näistä ei saa, mutta ääni on hyvin yleispätevä ja mm. klassisella ja akustisella materiaalilla toimii erittäin hyvin. Rock, funk, soul, rap, dubstep, reggae, country, blues, ovat kaikki sellaisia tyylilajeja joita tulee kuunneltua ja tyytyväinen olen ollut BX2:n kykyyn toimia näillä kaikilla.

    Mikään osa-alue äänessä ei nouse häiritseväksi pitkilläkään kuuntelusessioilla. Ainoa asia mitä jäin kaipaamaan verrattuna edellisiin DLS:n R60 kaiuttimiin on äänen läsnäolo, avaruus. BX2:t toistaa kaiken hyvin, mutta tiettyä voimaa ja läsnäolon tuntua, kuunteljan fyysistä paikallaoloa "konsertissa", jää kaipaamaan. Joskus kun tulee tehtyä seuraava päivitys, niin täytyy varmasti tähän kiinnittää selkeästi huomiota.

    Kokonaisuutena, hinta-laatusuhteen osalta, väitän, että parasta mitä markkinoilta löytyy. Pärjää myös astetta kalliimpiin pönttöihin vertailtaessa.
     
  7. PMM81

    PMM81 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onkos kukaan verranut vanhaa BR sarjaa tähän uuteen BX sarjaan? Itellä löytyy 3x BR2 ja 2x BR1 ja oon muuttamassa isompaan omakotitaloon. Himottaisi BR6 kaiuttimet, mutta ei niitä saa enään mistään, niin pitäiskö päivittää koko systeemi bx-sarjaan vaiko ostaa noi MX sarjalaiset. Toki käytettyjen metsästys on myös vaihtoehto. Anyway, olisi kiva tietää BR, BX ja MX sarjojen erot äänenlaadussa.
     
  9. Marek

    Marek Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    22.05.2004
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    MR sarja on lähin tässä ja perustuu pitkälle BR sarjaan. Käytetään paljon samoja elementtejä.
    BX on sitten taas vähän parempi joka osa aluessa.
     
  10. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aivan, siis mr ei mx :p

    Tällästä löysin netistä:

    The MR range, being a cheaper version of the good old BR range, won't quite come up to the standards of the BR range. And as we know, the BX range is quite a step up from the BR's

    MR is a range that has been requested by certain export markets and is very similar in its material content to BR, which was produced from 2006-2010."

    Kaipa aikoinaan päivitän koko setin BX sarjaan tai sitten metsästän käytetyn BR6 parin.

    Marek, voisitko kertoa tarkemmin BR vs BX äänenlaadullista eroa? Onko soundissa paljon eroa? Ite kyllä tykkään erittäin paljon tuosta BR2:n soundista.
     
  11. ConceptHifi

    ConceptHifi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo löytämäsi teksti ei aivan vastaa todellisuutta. Luulenpa, että siinä on pieni typo. Uusi MR-sarja todellakin pohjautuu entiseen BR-sarjaan, mutta toisin kuin yllä olevasta viestistä voisi päätellä, niin itse asiassa kyseessä on "viritetty" versio vanhasta BR-sarjasta. Ohessa suora lainaus Monitor Audiolta itseltään:

    "We’ve taken the hugely successful, award-winning Bronze Reference
    Series back to the blue print and re-tuned, optimising every detail to re-define our meaning
    of entry-level."

    Tämä MR-sarja ei yllä BX-sarjan sointiin millään osa-alueella, mutta on täysin verrattavissa BX-sarjaa edeltäneeseen BR-sarjaan ja kuten yllä oleva lainaus Monitor Audiolta kertoo, niin itse asiassa MR-sarja on "viritetty" versio vanhasta BR-sarjasta -- eikä tämä viritys tarkoita äänenlaadun heikentämistä suhteessa edelliseen BR-sarjaan. Hinta/laatusuhde näissä kaiuttimissa on kohdallaan, mutta kuten jo mainitsin, niin BX-sarjan sointiin ne eivät kykene.

    Edit: Monitor Audio MR-sarjan esite on nyt ladattavissa sivuiltamme:
    http://www.concepthifi.fi/file/Monitor Reference 2011 brochure-LR.pdf

    Kyseisestä esitteestä löytyy mitat, speksit yms.

    - Martti Liikala
    Concept Hifi
    Monitor Audio maahantuoja
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2011
  12. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    ok, kiitos infosta. Voisitko vielä vähän tarkentaa BR/MR sointia verrattuna tohon BX:ään? Itse kun olen ollut siinä käsityksessä, että siinä on vähän erilainen ääni, mutta ei mitenkään erityisesti parempi. Kaverilla on kyllä Täysin vastaava setti kasattuna BX sarjasta kun mulla BR sarjasta ja sama vahvistin, mutta kun subbari ja huoneisto on eri, niin eroa ei ehkä niin osaa hahmottaa.

    MR6 on noin 600€ ja BX6 noin 1000€, onko noilla muka noin suuri ero myös äänenlaadullisesti? Onko BX hifistyneempi? Ite ainakin pidän BR2:n dynaamisesta ja munakkaasta soinnista varsinkin leffoilla.

    EDIT: Avforumilta luin, että diskantti olisi parempi BX:ssä, mutta basso ja keskiääni samaa tasoa. Onko tuo fakta?

    EDIT: Samalta palstalta:

    Bronze BR was always behind their other ranges as far as driver design was concerned, but now they follow the same design and construction techniques as the RS/RX series and the Radius HD range. One of the features is that each drive unit bolts to the back of the cabinet, something which MA use in their top Platinum range. This stiffens the cabinet and secures the drive units better too.
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2011
  13. ConceptHifi

    ConceptHifi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    BR/MR sointi on verhoutuneempi kuin BX sarjan. BX sarjan toisto on myös erottelevampi kuin MR/BR sarjan tuotteiden. Itse olen kyllä sitä mieltä, että ääni BX-sarjassa ei ole vain "erilainen" vaan oikeasti jokaisella osa-alueella parempi. Toki joku voi pitää joissain tapauksissa jopa MR sarjan soinnista enemmän, kyse on kuitenkin aina kokonaisuuksista ja käytetty elektroniikka yms. vaikuttavat aina lopputuloksen sointiin. AVforumin "tiedot" keskiäänen ja basson osalta ovat mielestäni virheellisiä, kyllä eroja on näillä osa-alueilla siinä kuin muutenkin. Suosittelen, että käyt itse kuuntelemassa ja toteamassa erot jollakin jälleenmyyjistämme.

    - Martti
     
  14. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eilen sitten kaverin luona koekuuntelin bx sarjaa tuolla blu-ray demolevyllä. Erot on kyllä sellasia, että melkein side by side testiä tarvii vetää, että huomaa eroja. Musiikki käytöstä en sitten tiedä.
     
  15. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt on sitten vaihtumassa br sarja bx settiin. Onko keskariksi parempi vaihtoehto bx2 kyljellään vai bx lcr, joka on tarkoitettu oleen kyljellään? Muutenkin tuo keskari tulee mulla tv tason sisälle, joka on lähes suljettu tila, joten kumpi kaiutin toimii noissa olosuhteissa paremmin? Tällä hetkellä mulla on br2 juuri tuollain ja on siinä vähä erilainen ääni, kuin pääkaiuttimissa, mutta en sen huomaan vain esim. audysseyn kalibrointiäänessä.
     
  16. Bucum

    Bucum Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pieni vinkki bx2 modaukseen, jos kromirenkaat häiritsee.

    Lähtevät ihan rapsuttamalla pois. Ite käytin ohuen mattoveitsen terän päätyosaa. Pitää vaan olla hellä eikä upottaa terää muoviin. Vaatii myös tarkkuutta ettei tule ylimääräisiä naarmuja tai vahingoita elementtejä. Kannattaa alottaa diskantista, joka on helpoin.

    Lopputulos
    katso liitettä BX2 Modsmall.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2012
  17. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään kellä on bx2 kajarit nyt niin ollu or 160hi kaijuttimia,itse olen todennäköisesti tillamassa juuri nuo bx2:t mutta jotenkin takaraivossa kummittelee se muisto kun mulla oli nuo or 160hi:t ja ne oli minusta melko hyvät pikku pöntöt,onko kellään ollut noita ennen bx2:sta
    muotoilun ja ulkonäön puolestahan nuo OR mööpelit häviävät 6-0 mutta entä äänellisesti? entä miten nuo bx:t kestää kovempaa luukutusta?
     
  18. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tässä foorumia selatessa tullut siihen tulokseen, että seuraavat kaiuttimet tulisi olemaan 3x bx-2 ja 2x bx-1, mutta itse en ole päässyt kyseisiä kaiuttimia kuulemaan, joten sikaa säkissä oltaisiin ostamassa. Nyt tuli vastaan käytettynä Amphion Helium 2:set, mitäs olette mieltä, menisikö huonompaan suuntaan? Laksu1 tuossa mainitsikin aiemmiksi kaiuttiimikseen helium kakkoset. Näitäkään en ole kuullut, mutta Helium 3:sia olen kuullut ja ne miellyttivät todella paljon, hintaa viidelle sellaiselle tosin kertyy pahasti liikaa. Genelecit varmaankin olisivat eniten mieleen, mutta hinta tulee niissäkin vastaan...
     
  19. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvä että kävin kuuntelemassa nämä bx2 kajarit,ei todellakaan ole minun kaijuttimet,ulkonäkö on hieno sitä ei käy kiistäminen mutta siihen se sitten jääkin. Bassoa näistä ei saa puristamallakaan esiin joten jos minä nämä joutuisin johonkin tarkoitukseen itselleni hommaamaan niin johonkin erittäin pieneen huoneeseen soveltuisivat mutta jo normaaliin olohuoneeseen ei muuta kuin nippa nappa surround/tehoste kaiujuttimeksi.
    Varmasti moni kultakorva on erimieltä kanssani ,mutta jos on tottunut pikkasen muhkeampaa soudiin niin älä edes harkitse taikka sitten vähintään yksi subwoofer mukaan korvaamaan tätä korvalappu stereo maista pihinää.
     
  20. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Täällä taas täysin toisenlaisia tuntemuksia BX2:sta, piti tulpata noi refleksiaukot kun tuli liikaa bassoa (kaiuttimet kirjahyllyssä olohuoneessa)