Rare Exports (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 09.09.2009.

  1. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Lyhärit oli luonnollisesti nähtynä etukäteen ja pieni epäilys vaivasi, voiko niiden idealla tehdä toimivan täyspitkän leffan. No voi tehdä, se on nyt itse nähty ja koettu. Rooleihin oli valittu hyviä näyttelijöitä, eivätkä lapsinäyttelijät ärsyttäneet, mikä on harvinaista. Juoni oli riittävän yksinkertainen ja selkeä. Lisäkiitokset siitä, että onneksi tekijät olivat osanneet olla venyttämättä tarinaa yhtään tämän pidemmäksi. Ja kun kaiken lisäksi elokuva näytti upealta, joten tässäpä on kiva jouluelokuva kaikille meille joulumielisille. Joulupukki ja tontut on oikeasti aika ikävää sakkia, ja tähän tulee palattua vielä monta kertaa. 4½/5.
     
  2. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Ei kyllä kolahtanut ollenkaan vaikka tästä halusinkin pitää kovasti. Alku vaikutti hienolta ja maisemat oli maagisia mutta yhdeltä pitkältä lyhäriltä tämä silti vaikutti. Tuli perään katsottua uudestaan alkuperäinen ensimmäinen lyhäri ja olihan se kaikinpuolin tunnelmallisempi kuin tämä täysi versio. Jostain syystä elokuvan outo huumori ei kolahtanut (tarkoitan isän ja pojan suhdetta) ja puolen välin jälkeen homma lässähti totaalisesti kuin alkoi valkenemaan juoni. Jorma Tommilakin voisi vähän keksiä uusia ilmeitä ja kehittää ulosantiaan yrmeänä äijänä.

    Se ikivanha hirviö sarvineen oli melkoisen perseestä mielestäni, odotin jotain suurta ilkeää itse pukkia. Vanhojen ukkojen paljastuminen tontuiksi oli sinänsä ihan hauska juttu joiden tehtävät menikin uusiksi sitten lopussa ja siinä mielessä ideaan oli saatu edes jotain uutta.

    2/5. Sanomattakin selvää että petyin.
     
  3. Laakeri

    Laakeri Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2006
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pettymyshän tämä oli enkä ymmärrä kehuja. Ennen katsomisen aloittamista totesin leffan kestävän 1h 22min ja 50 minuutin kohdalla ei ollut vielä oikeastaan mitään kummoista tapahtunut. Ärsytti myös, että oli pitänyt tunkea lastenelokuvamaista lässynläätä mukaan, aikuistenelokuva aikuistenelokuvana. Huumorikaan ei muutamaa hörähdystä enempää napannut. Odotin mainosten ja trailerin perusteella parasta suomileffaa vuosikausiin, mutta romuksipa meni ne odotukset kun leffa oli ihan erilainen (huonossa mielessä) kuin ajattelin sen olevan.
     
  4. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse pidin elokuvasta. Kerrankin suomalainen elokuvassa oli kunnon score musiikki, joka sopi erinomaisesti ja lisäsi tunnelmaa. Annan elokuvalle 8/10.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  7. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tuon leffan jälkeen vieläkin hymyilyttää kun joulukalenterin luukun 24 takaa löytyy aina joulupukki. :D
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tulipa katseltua tämä jouluaaton ajanvietteenä digitv-tallenteena. En siis ennen tätä ollut leffaa nähnyt. Oli liian rankka koko perheen viihteeksi, mutta toisaalta liian höpsö aikuisten pelotteeksi. Jokseenkin ihan OK hulluttelu kuitenkin, ja joitakin hauskoja hetkiä ja oivalluksia löytyi. Ne lapsinäyttelijät olivat tosiaan jonkin verran ärsyttäviä, kuten edellä onkin jo mainittu.Yritys oli ihan hyvä, mutta jotenkin töksähtelevä oli stoori ja täyttymyksen tunne jäi ehkä puuttumaan. **½/*****. IMDB:ssä näyttää yhä olevan arvosanana 6.6, eli kaipa tuosta sitten ihan oikeasti on ollut vientituotteeksi.