Brave (2012) (Disney/Pixar-animaatio) (Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Kevin Mckidd, Craig Ferguson, Robbie Coltrane)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 30.06.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Disney/Pixarin uusin animaatioseikkailu Brave sijoittuu Skotlannin ylämaille, jossa sijaitsee prinsessa Meridan (Kelly Macdonald), kuningas Fergusin (Billy Connolly) ja kuningatar Elinorin (Emma Thompson) hallitsema kuningakunta.

    Eräänä päivänä Merida - joka on taitava jousiampuja, mutta täysin vailla kuria - tulee uhmanneeksi erästä maan pyhää rituaalia ja tämän seurauksena kuningaskunta joutuu suureen vaaraan.

    Merida yrittää korjata tapahtuneen ja lähtee matkaan yhdessä hieman erikoisen vanhan Wise Womanin (Julie Walters) kanssa. Meridan johdattamaan joukkoon liittyy vielä kuningaskunnan kolme lordia: jättimäinen lordi MacGuffin (Kevin McKidd), huonokäytöksinen lordi Macintosh (Craig Ferguson) ja epämiellyttävä lordi Dingwall (Robbie Coltrane).

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 22.06.2012)
     
  2. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Nyt alkaa näkyä pahoja merkkejä mitä on jo pelätty siitä hetkestä kun iso D osti Pixarin. Teaserin perusteella tämähän on puhdas Disney leffa, hahmoista alkaen.

    John Lasseterin nyt ilmeisesti siirryttyä virallisesti kokonaan emoyhtiön puolelle, on Pixarin asema yhtiön sisällä selkeästi menettämässä merkitystä. Cars 2:n tuotannosta liikkui huhuja että Lasseterin ja muiden vanhojen Pixarlaisten välillä olisi ollut riitaa ja jopa siitä kuka nimetään Cars 2:n ohjaajaksi ei ollut selvyyttä pitkään aikaan. Onko tämä lopun alkua Pixarille, toivottavasti ei.
     
  3. p0de

    p0de Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy kyllä sanoa, että ei tuo traileri herättänyt kiinnostusta. Näyttäs aika peruskamalta kaikin puolin, harmi sinänsä, kun on Pixarilta tottunut näkemään kuitenkin aina jotain uutta ja innovatiivista joka leffassa.
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Urhea on paljolti tyypillinen Pixar-elokuva: viihdyttävä, humoristinen, paikoin vakavakin, sujuvasti kerrottu. Pixarin ensimmäinen prinsessatarina on taattua tavaraa, ei ehkä yhtä unohtumaton kuin Nemo tai Monsterit mutta katsottava ja kuunneltava mainioiden näyttelijöiden ja aksentin ansiosta (katsoin englanniksi puhutun version). Kolmiulotteisuus on hienosti toteutettua, eikä sillä pyritä erityisesti "säväyttämään" vaan se sopii tarinaan niin ettei kolmiulotteisuutta pian oikeastaan huomaakaan. Tennispalatsin uudet Dolby 3D -lasit toimivat paremmin kuin aikaisemmat, painavammat lasit.

    Ensimmäisessä viestissä esitetty juonikuvaus ei vastaa elokuvan sisältöä. Tarina kertoo prinsessasta, joka ei halua suostua valtapoliittiseen avioliittoon
    vaan nousee varsinkin äitiään vastaan ja hakee apua noidalta. Seuraukset ovat vakavammat kuin tytär tarkoitti, ja tältä osin tarina on tragedia.

    Oivaltavaa on se, että saduista tuttua asetelmaa — kolme prinssiä kilvoittelee prinsessan kädestä, ja prinsessan on voittaja puolisokseen otettava — tarkastellaan vaihteeksi prinsessan näkökulmasta. Ei ehkä olekaan kovin ylentävää olla "palkintovaimo".

    Että äiti muuttuu karhuksi, tuo mieleen Karhuveljeni Kodan. En ole varma, oliko se omaperäisin mahdollinen juonenkäänne.

    Aluksi muodonmuutoksesta seuraa huumoria, mutta lopulta katsoja joutuu jännittämään, saako äiti ihmishahmonsa takaisin. Karhuveljessähän Kenai päätti jäädä karhuksi, joten sellaiseenkin vaihtoehtoon on Disney-elokuvassa varauduttava.
    Lopputekstit kannattanee katsoa kokonaan
    — lopussa on lyhyt kohtaus, jossa puuesineet vihdoin toimitetaan.
    3½/5
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2024
  6. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Eipä ole tullut katsottua paljonkaan Pixar-leffoja, muuta tämä kiinnosti edes hieman tuon fantasia-skottilaisuutensa takia. Kyllähän tämä oli ihan hauska ja loppua kohden jopa ihan jännittävä aikuisempaankin makuun. Myös tarinan ns. pahis oli ihan hienosti ja vakuuttavasti tehty, vaikka sille olisi kaivannut hieman enemmän ruutuaikaa. Kaipa tämä on tyypillinen Pixar leffa niin hyvässä kuin pahassa, mutta onneksi itselleni ei ole tullut ainakaan vielä yliannostusta näiden suhteen.

    3,5/5
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Disney osti lafkan ja sen mukana katosi Pixarin elokuvista "se jokin". Siisti, nätti, kiva. 2½/5.
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämä oli Pixarin tuotoksista ripauksen lähempänä perinteistä Disney-animaatiota, mutten Urhean kohdalla näe sitä lainkaan negatiivisena seikkana. Skottiympäristö toimi, tarina oli sujuvasti kerrottu ja päähahmokin onnistunut.

    :):):)½
     
  9. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Olin vältellyt tätä Pixaria sen julkaisusta lähtien. Jotenkin vaan näytti niin tylsälle tarinalle että ei kiinnostusviisarini värissyt ollenkaan.
    Tänään katsoin kuitenkin vihdoin ja niinhän siinä kävi että yllätyin kuin lapsi jouluaamuna.
    Tarina osasi olla muuta kuin odotin ja se riemastutti. Naurahdin useasti äidin ja tyttären puuhastelulle.

    3.5/5