Kodin ilmanvaihto

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana tuce, 12.10.2011.

  1. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa pitää ilmanvaihtoa päällä kuten ennenkin. Seuraavaksi menet juttelemaan hallituksen jäsenen kanssa ja sanot, että teillä ei patterit lämmitä tarpeeksi. Kannattaa mitata huonelämpötiloja jostain muualta kuin ikkunoiden vierestä. Uskoisin, että huonelämpötilat ovat keskimäärin suuremmat kuin 17-astetta.
     
  2. tuce

    tuce Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2011
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mun ymmärtääkseni imuri pitää olla jatkuvasti päällä. Jos on neljä tehoaluetta niin ykkönen on poissa-olotila ja kakkonen ja kolmonen niitä joita pitäisi käyttää muuten. Tuollaset ohjeet on omassa imurissani. Jos sen laittaa kiinni niin ei ilma kierrä ja huoneilma heikkenee, kosteutta kertyy, radon jutut ym ilmeisesti.
    Milloin rivari on rakennettu? Onhan vanhemmissa omakotitaloissa kyllä sellaisiakin huippuimureja joita käytetään vain tehostamaan. En kyllä tiedä miten ilma voi kulkea sieltä putkista jos putkenpäässä oleva imuri ei pyöri... Onko asunnossa asianmukaiset korvausilma reijät? Itse olen pitänyt niitä nyt auki vaikka pystyy myös sulkemaan. Kyllä oon ymmörtöny että nekin pitäis olla aina auki, ehkä sitten pakkasilla jotain vois sulkee. Mutta vetääkö asuntoon ikkunoista tai ovista? Kuulostaa oudolle että noin alas lämpö laskee...

    Niin uusissa liesikuvuissahan ei edes pitäisi olla nolla vaihtoehtoa, eli ei saa edes kiinni kokonaan...
     
  3. mixa76

    mixa76 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lämmitysjärjestelmässä "vikaa", jos ei minimi-ilmanvaihtomäärällä lämpötila pysy korkeammalla, esim. mitoitettu tai tasapainotettu väärin. Lämmitys (Kaukolämpö/öljy? Sähkö?) pattereilla, joissa termostaatit? Termarit kunnossa? Ilmavuotoja rakenteissa? Syitähän voi olla monia, mutta yleensä selviää tutkimalla. :confused:

    Voit yrittää pienentää tulo/korvausilma-aukkoja, jos mahdollista, mutta pidä huipparia päällä.

    Otat yhteyttä isännöitsijään ja valita asiasta! :cool: