kokemuksia kaivataan jmlab cobalt 806s ja 816s + CC800s keskikaiutin

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana khaimera, 16.11.2011.

  1. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    paikallisesta hifimyyjältä sain tarjouksen kyseisistä kajareista, rovaniemellä ei hirveesti ole näitä "hifiliikkeitä" missä pääsisi vertailemaan eri kaiutinmalleja jotenka vertailut muihin malleihin täytyy tällä kertaa unohtaa. siispä tarvitsen teiltä kanssaharrastajat hiukan osviittaa että mennäänkö metsään jos tuollaisia kajareita hankkii? suuri parannus noista varmasti tulee nykyisiin pönttöihin verrattuna mutta jos samaisen parannuksen voisi tehdä halvemmallakin???

    lähtökohtana toimii onkyon 308 vahvari ja sillä kaverina on tb:n 4" laajakaistat cyburg stick pilarissa ja random keskikajari eli parannettavaa löytyy.

    806s jalustakaiutin olisi tämä, yksi priima pari löytyisi vielä laatikosta ja kaupanpäälle lähtis tälle kajarille tarkoitetut jalustat (tarkempaa mallia en kerenny kysyyn). kajari/jalusta setille sain hinnaksi 400€ mahdollisella tinkausvaralla ja jos pakettiin lisätään vielä tämä saman sarjan keskari CC800s niin hinnaksi muodostuisi 800€.

    samaisella reissulla kysyin myös isoveljestä tarjousta ja kyseessä on siis tämä malli eli 816s, priima pari irtoaisi hintaan 750€


    jonkinverran harrastin googlausta ja löysinkin testejä kyseisistä malleista mutta kaikki testit oli jonkinverran vanhoja ja mietityttääkin siis että onko tekniikka parantunu vajaassa 5-7 vuodessa niin radikaalisti että tuolla rahalla saisi kenties jotain parempaakin? (tarkoituksena ei ole hankkia siis kaikkia noita yllämainittuja kajareita, vaan pelkästään etupää ja keskari)


    myyjä lupautui antamaan kajarit vielä vkl testiin että pääsee omalla laitteistolla kuunteleen että miltä ne kuulostaa.


    aikaisemmin suunnitelmissa on pyörinyt q-acoustics:in 2010/2020 mallit ja tannoy:n f1/f2 mallit.
     
  2. mikko-s

    mikko-s Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2011
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noiden laadusta en tiedä mitään mutta jos myöhemmin on tarkotus täydentää settiä takakajareilla kannattas kattoa semmosta mallia jota helposti löytää. 5.0 setissä olis hyvä olla samanlaiset kaiuttimet joka nurkassa, myös keskikajari. Mareksilta näytti saavan Tannoyn Mercury v1 kaiuttimia tarjouksesta 180e pari. Lienee samaa luokkaa ku f1 tai parempi. Nuo jmlabit tietysti ainaki hinnan puolesta ihan eri luokkaa. Jos uusia kattelee niin Magnatilta saa vaikkapa 653:sia n. 430 e pari jokka ihan eri luokkaa kuin Tannoyt.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  3. khaimera

    khaimera Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    no se päivitettävyyshän on plussaa noissa mut vieläkin mietityttää et kuinka laadukasta ääntä saa tuommoisen hintaisesta kajarista...? sain tossa yvllä aika varteenotettavan tarjouksen qa:n 2020 kajareista ja pitää nyt kattoa et kaatuuko kaupat välimatkaan vaiko ei. taidan silti hakea noi jmlab:it kuuntelutestiin.