Kumpi näistä? Vai jokin muu? 1000e FullHD projektori

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana aa-hoo, 01.11.2011.

  1. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ekaa tykkiä hommaamassa telkkarin tilalle. Aivan osaamaton näiden kanssa, ja liikaa tekstiä ja numeroita opeteltavaksi. Juuri kun jotain on taulutelkkareista jäänyt päähän niin sitten iskee tällainen turhanpäivänen kuume hommata hyvän ja ison taulutelkkarin tilalle jotain vastaavaa:

    https://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product/Epson-EH-TW3200-FullHD-videotykki/240757?

    https://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product/Optoma-HD20-Full-HD-videotykki/178643?

    Kumpi parempi? Jokin muu paikka missä tonnilla parempi tykki? Käyttö painottuu pleikkarin pelaamiseen ja elokuviin tietokoneelta, Löytyy jo toinen ruutu television katseluun.
     
  2. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Epsonissa on linssinsiirto-ominaisuus, eli voi asetella projektorin vapaammin. Optomassa voi esiintyä sisäisen väripyörän aiheuttamia sateenkaaria. Joillain tulee silmät kipeäksi Optoman DLP-tekniikasta. Epsonin malli on vanha ja poistuu markkinoilta.

    Tykittelyn hintaa nostavat vielä mahdollisesti kangas, tykkiteline ja johdot. Jos saat tykin asetettua hyvälle paikalle ilman että tarvitset linssinsiirtoa, niin miettisin itse ainakin uutta Epsonin TW5900-projektoria, jossa on 3D-ominaisuudet ja uudempaa tekniikkaa. Tältä palstalta löytyy tietoa. Hinta taisi olla karvan korkeampi (Esim. AV-Rajala 1150€).

    Tykkikuume! :thumbsup:
     
  3. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos infosta! Täytyy lukea siitä uudemmasta epsonista. :thumbsup:

    Tykkikuume se on paha kuume ku iskee. Monta vuotta sitä on suunniteltu ja kavereiden luona kuolattu, mutta tähän päivään asti telkkareihin on joutunu tyytymään. Ei se haittais kyllä yhtään jos ois 3D valmiuskin siinä noin tonnin hintaisessa tykissä. Vaikka tuskin se kovaan käyttöön pääsisi, mutta onpahan kuitenkin. 3D-telkkaria koekatsonut muutamassa liikkeessä, eikä ne nyt oikein hirveitä ostovimmoja aiheuttanut.

    Tottakai HDMI johtojen pituus pitenee reilusti, laitteille pitää näillä näkymin ostaa/tehdä laiteräkki, valkokangas täytyy saada ja teline tietysti. Ei ole vielä oikein varmaa sijoituspaikkaa, koska muutto uuteen asuntoon on tämän kuun lopussa. Siellä sitten uudet vehkeet ja kujeet.

    Jotenkin ei tuo vanha tekniikka tullut yllärinä, kun kyse on kuitenki hobbyhallista. Täytynee katsoa kuitenkin osamaksupaikoista, sillä esikoinen syntymässä piakkoin ja kaikkea euroja ei voi tykkiin sijoittaa.

    Onko noissa tonnin tykeissä tarkka ja värikäs kuva? Yltääkö LED-telkkareiden laatuun tai lähellekään?
     
  4. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vajaan kolmen kuukauden ikäisen tytön isänä voin sanoa, että tykittelyt ovat jääneet viime aikoina vähiin. Sinulla ei ole tykkikuumeesi kanssa mitään hätää, jos jaksat odottaa vaan lapsesi syntymään asti. Sen jälkeen tykki on aivan samantekevä laite huushollissa ainakin muutamia kuukausia.

    Kuvassa ei ole tonnin tykeillä suurempaa valittamista (musta voi olla aina tietysti mustempaa). Uskon että myhäilet tyytyväisenä kuvaa. Lähdemateriaali pitää tietysti olla kunnossa.
     
  5. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnea perheenlisäyksestä!

    Kyllä sillä bluraytä toistetaan ps3:n kautta, tai pelejä. Ehkä läppärin kautta jotain elokuvia. Digiboksin hankinnan olin unohtanut täysin, sehän pitää myös hankkia lisäksi. Jos sitä pääsis samalla tallentavaan aikaan. HD kanaviin ei taida olla vielä varaa. Boksin varmaan joutuu muutenki hankkimaan myöhemmin ettei tuu liian isoa pinoa laskuja. Äänestä onneksi huolehtii jo kelvollinen kotiteatteri johon tulossa uusi subbari lähipäivinä.

    Ja joo tietoinen olen siitä, että aikaa ei itselle heti alkuun riitä, mutta on kuitenki mahdollista tykki hommata. Ajattelin kaiken nyt koittaa rakentaa ennen lapsen syntymää valmiiksi, sillä sitten tuskin ehtii. Muutto kuun lopussa tosiaan uuteen asuntoon. Kiire ei missään nimessä ole tykkiä ja muita hankkia. Sen aikaa pärjää plasmallakin että osuu hyvä tykki edullisesti kohalleen. 3D tykeistäkin varmaan tulee tonnin tarjouksia vielä lähi aikoihina. Seurailen tilannetta.

    Ja onhan meillä tosin toinenkin telkkari nyt, vielä tuota isoa plasmaa laadukkaampi Samsungin LED.

    Eli siis musta noissa tuppaa olemaan harmaata, vähän niinku noissa plasmatelkkareissakin? Miten valkoinen, onko sekin usein harmahtavaa? Noita seikkoja en ole tykkien kuvasta osannut panna merkille. Tuo samsungin led-tv on tosiaan aivan eri kaliiberia kuvaltaan kun toi lg:n plasma. Tykiltä kuitenki odotan parempaa kuvaa ku plasmasta, ainakin värien kohdalla.
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2011
  6. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on sellainen mielikuva, että tykkeissä ei kovin paljoa ole tarjouksia. No ehkä voi ajatella että näiden Epsoneiden hinta vielä tipahtaisi, mutta uskon että nykyisillä hinnoilla mennään lähes ensi syksyyn.

    Esimerkiksi vertailun vuoksi Epson TW-3200 hintakehitys.

    Mitenkäs käytetty? Joku 500-600€ sopivasti käytetystä FullHD tykistä, jossa olisi vielä takuuta jäljellä. Mitä katsoi tuota osto/vaihto/myynti ketjua niin siellä oli ollut ihan sopivasti myynnissä tykkejä ja luulisi näiden halpojen 3D Epsonien tiputtavan vanhojenkin hintoja edelleen.
     
  7. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä yhtään tiedä mihin hintoihin nuo asettuu. Yleensähän noi isot ketjut on noita testimenestyjiä koittanu saaha pyöristettyä tasarahaan. Jos fullhd tykkejä nyt, niin miksi ei 3d tykkejä kohta puolin?

    Olen seurannut noitä käytettyjä melkein päivittäin. Ei ole vielä sattunut kohdalleen. Tuntuu vaan olevan niin hirveitä hintoja ja ei mitään takuuta, ja lamputki tuntuis melkein heti tarvivan vaihtoa.

    On mulla vaihtoilmoituskin tuolla kauppaketjussa. Telkkari periaatteessa alustavasti myyty kaverille, jos sopiva tykki löytyy.
     
  8. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin tykkiamatööri heittää taas tyhmän kysymyksen ilmaan. Minkälaisia vasteaikoija näissä tonnin tykeissä on? Näkyykö nopeatempoiset pleikkaripelit ja formulakisat suttuna niinku noilla leditelkkareilla?
     
  9. megaman_87

    megaman_87 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän vasteajalla ole mitään tekemistl "sutun" kanssa? :S Crt-tykki pelaamiseen ;)
     
  10. Mlatvala

    Mlatvala Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ainakaan ei mitään muuta ollutkaan, kuin aikaa, pojan ollessa alle puolivuotias. Nyt kahden vuoden iässä saa kokoajan juosta perässä ääni kimeänä että elä juokse niihin tykkikaapeleihin! elä nojaile kaiuttimien kankaisiin! Elä...!
     
  11. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Offtopic// Meillä illat ja päivät menevät pikkutytön kanssa ihmetellessä. Iltaisin ja päivisin neiti nukkuu noin tunnin kerrallaan jonka jälkeen ollaan hereillä reilu tunti. Leffoja ei ehdi yksinkertaisesti katsoa, kun jompi kumpi vanhemmista hoitaa vauvaa.
     
  12. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kai sillä jotain tekemistä on?