Mediatoistin digivirittimellä?

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana hau, 27.10.2011.

  1. hau

    hau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    XBMC on houkuttelevan monipuolinen ja OpenELEC vielä paransi osaltani houkuttelevuutta. Kohtuuhintaisen olohuoneeseen istuvan raudan löytäminen vaatii turhan paljon työtä, enkä välttämättä tarvitse kaikkea XMBC:n muokattavuutta/toiminnallisuutta, vaan aloin katselemaan mediatoistimia.

    Mediatoistin-toiminnoissa tarpeeni on lähinnä (DVD)-ISO-tiedostojen toistaminen levypalvelimelta. YouTube ei kiinnosta, mutta TED Talks -esitysten katsominen sohvalla nojaillen voisi voittaa kirjoituspöydän ääressä istumisen.

    Gigaisen verkon ulottuvilla on Debian-levypalvelin, joten samba/nfs onnistuvat, kuten myös DLNA jne. Toki myös ISOjen muuttaminen tarvittaessa MKV-muotoon on mahdollista, kun tuo leffakirjaston siirto hyllystä palvelimen nurkalle on vasta alkutekijöissään.

    Nettiä selatessa törmäsin myös digivirittimellä varustettuihin laitteisiin, joten tuli luonnollisesti mieleen wanhan Humaxin (PVR-8000T) korvaaminen samalla raudalla. Laitteita, jotka tulivat vastaan ovat ainakin:
    - AC Ryan: Playon!DVRHD
    - Ellion/o2media/nexus/?: HMR-600
    - Nexus HMR-2000 (tuplaviritin)

    Onko kenelläkään kokemusta/tietoa edellä mainittujen (tai muiden) toimivuudesta? Lähinnä tulee tietysti Suomessa eteen Ylen DVB-tekstityksen toimiminen? Ohjelmaopas (EPG) ja sen kautta ajastaminen?

    FW-päivitysten tekeminen ja muu virittely kyllä luonnistuu, mutta tarkoitus olisi saada laite, jota myös puoliso ja lapset voivat käyttää ilman kikkailuja.
     
  2. perttala

    perttala Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2002
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    1
    Moro

    Mulla on mediatoistimena / tallentavana digiboksina Dvico Tvix Slim S1 DUO. DVB-tekstejä se ei tue, eikä tunne suomen kieltä ainakaan nykyisillä softilla. Muuten toiminut ihan asiallisesti. Toistaiseksi se on toistanut kaikki formaatit, joita olen sinne tunkenut iso-imageista lähtien.
     
  3. hau

    hau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    AVForumsia ja AVSForumia kahlaten sai kohtuullisen (huonon) käsityksen noiden yhdistelmälaitteiden osalta. Dvico näytti kohtuullisen lupaavalta, joten kiitos vastauksestasi - ei sekään sovi minulle.

    Dune näyttää julkaiseen 301:n, mutta ei ilmeisesti kauhean montaa vielä toimitettua. Täytynee se vielä katsoa ja sitten todeta - kuten UK-palstalla joku taisi tehdä - että parempi pitää DVR ja mediatoistin kahdessa eri laatikossa.
     
  4. perttala

    perttala Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2002
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, täytyy myöntää, ettei tuo mediapurkki mitään tallentavaa digiboxia korvaa ominaisuuksillaan. Sen käyttötarkoitus onkin lähinnä toimia virittimenä + mediatoistimena. Se virittää tv-kuvan tykille ja saan sen kautta soitettua musiikkikirjastoni + dvd / bluray -ripit. Sen tallennusominaisuudet ovat ihan ok, jos ei tallenna yleä, jossa on tekstit. Ohjelmaopasta se ei myöskään näytä suomeksi vaan ruotsiksi (niiltä osin kun on kaksikielinen) :)
    Kokemuksia ei muista vastaavista laitteista vielä ole, mutta ei tuo dvico varmaan se kaikkein helppokäyttöisin ole...