Black Swan (2010) (Darren Aronofsky / Natalie Portman, Mila Kunis)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 31.10.2009.

  1. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Intensiivinen olisi kai termi mikä tästä jäi päälimmäisenä mieleen, ja toisena 'suoraviivainen', elokuva ei oikein sen kummemmin yllättänyt, tarina oli aika tarkalleen sen mitä tästä oli etukäteen kuullut.

    Hiukan jäi sellainen olo että elokuvassa lähinnä raapaistiin erinäisiä juonielementtejä, ja suurin osa ruutuajasta oli tuota Portmanin vikinää ja ahdistusta.

    Vähän ristiriitainen tapaus, jos tästä jotain sai irti se oli tuo vahva kuvaus ihmisen täydellisestä omistautumisesta yhteen asiaan, varsinkin kun aiheena oli vielä niinkin abstrakti taidelaji kun baletti, joka ei minulle ainakaan ole ihan niitä tutuimpia lajeja.

    Jos elokuvan summaa siihen mitä jäi mieleen kun lopputekstit alkoivat pyöriä, niin tämä menee kategoriaan hieno elokuva, jota en todennäköisesti halua nähdä enää toista kertaa.
     
  2. Boz

    Boz Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoinkin tämä tuli tsekattua kiekolta. Ja mitä tästä nyt tyhjentävästi osaisi sanoa, aivan huikea veto. Täysin ansaittu Oscar, kerrankin.

    Uskomattoman intensiivinen matka hulluuden syövereihin ja ... ei tällä kertaa takaisin. Armoa ei annettu kulisseissa eikä myöskään kotikatsomoissa. Portmanin kasvavan hulluuden aisti todella hyvin leffan komeaan finaaliin saakka. Todella painostava ja jännittävä tunnelma kesti poikkeuksellisen hyvin. Miten voikin vääntää näin hyvin jännitystä ja painostavaa kauhua jostain niinkin vieraasta aiheesta kuin baletti. Noh, ehkä juuri siksi. Bravo!

    Todella paljon hypetetyt seksuaalielementit tuntuivat kyllä todella kesyiltä mutta hyvin markkinoitiin tämäkin elementti.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  4. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loppuhuipennus hakee vertaistaan, ei minulle ainakaan tule yhtäkkiä mieleen toista elokuvaa, jossa lopetus olisi näin huikean onnistunut. Leffan jälkeen piti hetken aikaa vain olla ja makustella fiilinkejä.

    Minusta taas Natalien soolosessio oli todella kuuma, pisti kalpeaksi monen muun eroottisemman elokuvan kohtaukset.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin joo, ehkä olisi ollut jos sitä ei olisi nähnyt maileja etukäteen? Teknisesti ok mutta muuten lässähti ainakin täällä päässä. Korostui vielä kun tuota pedattiin sillä koko leffan kestäneellä ahdistuskuvauksella, no kiva kun tyttö pääsi vihdoinkin pois siitä. Pinnallinen teiniangstimainen fiilis leffasta vaan tuli, mutta näkyihän tuo toimivan teatterissakin vieressä istuneille aikuisille.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Leffan parhaat kohtaukset on nähty netistä ja voin hyvin antaa viisi tähteä viidestä. Näitä lisää! :)
     
  7. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Natalie Portman teki varmasti elämänsä roolin täydellisyyteen pyrkivänä balettitanssijana, mutta elokuva oli liian synkkä minun makuuni. Toteutuksessa ei ole mitään moitittavaa, koska elokuva on niin ohjaajansa näköinen kuin olla ja voi.

    ***
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2012
  8. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin juhannuksen parin päivän putken jälkeen pienessä kankkusessa katsottuna erittäin ahdistava kokemus heti siitä lähtien, kun äidin taulussa olleet silmät liikkuivat. Lopputulos oli kyllä itselläkin ajatuksissa ennen finaalia, mutta itse toteutus ei niinkään, joten pieni yllätys siellä kuitenkin oli.
    Mustaksi joutseneksi muuttuminen ja itse tanssinumero
    oli huikeaa katsottavaa.

    Kevyesti 4/5.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 697
    Saadut tykkäykset:
    351
    Hyvin pitkälti hukkaan heitettyä aikaa oli Black Swanin katsominen, on kai se jo pikkuhiljaa uskottava ettei Aronofskysta ole oikein mihinkään. Pi tosin ansaitsisi toisen katselukerran liki kymmenen vuoden jälkeen, mutta muutenhan nää tuotokset on ihan selvää kauraa. Black Swanissa häiritsi se, kuinka ilmiselvä koko kuvio oli. Ei tämän jälkeen enää mitään tarvitse ajatella, vieläpä kun elokuvan ajan Aronofskylle tuttuun tapaan alleviivattiin ja moukaroitiin sanomaa ja henkilöhahmojen kokemuksia/tuntemuksia oikein turtumukseen saakka. Hienovaraisuuttahan tällä ohjaajalla ei juurikaan ole, vaikka teknisessä taituruudessa löytyykin. Pintakoreita kurvailuja, vaan tunnetasolla niin etäisiä eli hirveän tosikkomaista ja ylidramatisoitua angstimasturbaatiota. Hyvää masturbaatiota tässä toki oli, eli se yksi tietty kohtaus, vaan siinäpä se.

    Niinpä oikeastaan kaikki Aronofskyn elokuvat liitelevät siellä 1,5-2 tähden tuntumassa eikä mustalle joutsenellekaan voi antaa kuin 2/5.

    Oli tämä nyt sentään karvan verran parempi kuin Requiem for a Dream, joka on todella huono ja rasittava.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Umm, mmm mitä?? :confused:

    Anteeksi mutta on pakko tähän väliin todeta että ollaan kyllä ihan eri linjoilla Aronofskyn leffoista... ja varsinkin näistä kahdesta yllämainitusta olen juurikin pitänyt eniten. No, tokihan kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä. Jopa vääriin. :)

    Natalien mielipide asiasta: http://www.youtube.com/watch?v=qN2C7qkYQdE
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2012
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samankaltainen reaktio mutta hymyilevämmällä naamarilla. Ilo huomata ettei julmeton hypetys ole sekoittanut sentään kaikkien päitä täälläkään.

    Todella osuvasti todettu. :thumbsup: Nämä vaan on niitä leffoja joita ei saisi arvostella... Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten, kun näistä on tosiaan vaikea minkäänlaista syvällisyyttä repiä joten arvonnousuakaan tuskin tapahtuu.
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ei tämä oikein minullekaan uponnut, piti katsella muutenkin parissa irtonaisessa pätkässä:hitme: Noh, ohjaustyö sentään oli kelvollista tasoa, mutta loistavan Wrestlerin jälkeen tämä oli selkeä pettymys. Baletti aiheena on kuitenkin sen verran harvinaista isomman mittakaavan leffassa, joten suotaneen kohtuullinen arvosana. Ja niin...tälläisestä vikinästä sekä ilmeikkyydestä tuli sitten Oscar..Loppupuolen visuaalinen loisto ja "muuttuminen" oli toteutettu todella hienosti. Casselin rooli melko niljakkaana mentorina jäi myös hyvin mieleen.

    3/5
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tulee tänään Subilta 21:00.
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Se on ehkä kaikista suurin elokuvan ansio, että baletti taidemuotona jopa alkoi ihan oikeasti hieman kiinnostaa. Oscarista en osaa sanoa, mutta Portman oli hyvä ja kieltämättä yllätti tanssitaidoillaan. Niin, "se yksi kohtaus" Mila Kuniksen kanssa oli kyllä kuuma! Että kiitos siitä, tytöt ja Darren.

    Nämä sekoamiset harhanäkyineen ja kauhukuvastoineen sitten tuntuivat aika tutulta kamalta, en niistä niin vakuuttunut, koska nähty juttu on nähty juttu, vaikka hyvinhän nekin oli toteutettu. Oli tämä kokonaisuutena sen verran onnistunut, että 4/5 pystyy heittämään.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaan miksiköhän useissa kohdissa näytettiin vain jalkoja, tai jotain muuta kohtaa ruumiista eikä koko näyttelijää? Tätä sopii tuossa kohdin miettiä.

    Darren voisi tosiaan alkaa enemmän ohjailemaan muutakin kuin ahdistuspornoa, tuskin jäisi lahjoista kiinni.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2013
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594