Monikanavääni YLEllä lähiviikkoina

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana PetteriJarvinen, 25.01.2008.

  1. SeppoAN

    SeppoAN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tämä nyt vaan varsinaista koelähetystä, kun lähetyksen vastaanottajat eli asiakkaat eivät saa tietää mikä ohjelma tuona lähetysaikana klo 17-23 on HD tavaraa mikä ei! Sama kun ajaisivat lähetteen suoraan keinokuormaan.

    Keksitkö jonkun epävirallisen lähteen Ylen sisältä, jolta voisi saada etukäteen tiedon odotettavissa olevista HD-ohjelmista?
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Monikanavaäänestä ja HD-sisällöistä YLEn jakelun teknologiapäällikön eilisessä blogikirjoituksessa.

    linkki
     
  3. keni

    keni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kun tämä teknologiapäällikkö blogissa jauhaa toimimattomista vastaanottimista. Eipä kuitenkaan suostuta kertomaan, että mitä vehkeitä se koskee, että ne tiedettäis vaihtaa uusiin. (no eihän niitä vikoja edes ole, mutta kun jotain pitää keksiä ja sen takia eivät voi kertoa.) Ihme salailua. Avoin Yle, in my ass.
    Tai, vähän asiasta toiseen, jos Ylivieskalaisille ei kerrottaisi, minkälainen antenni katolle pitää laittaa, että se telkkari taas toimii.

    Ne mitään enää kerro. Tuskin tietävät itsekään, kun ovat pihalla kuin lumiukot.
    Vähän sama, kun ohjelmissa Areenan logot, millä, lyhyesti mainiten, 'halutaan kertoa mm. ohjelmaa
    näkemättömille, että sen voi katsoa netistä'. Sitäkään ei voi etukäteen kertoa. YLE-logiikan huippu.


    Tuli mieleen, että eikös Ruotsissa ole sama digi käytössä kun täällä, ja he on lähettänyt ohjelmat DD:llä höystettynä liki 10 vuotta?
     
  4. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ruotsissa SVT:n HD-kanavilla myös EPG-tiedossa on merkintä (HD) niissä ohjelmissa jotka lähetetään aitona HD:na. Tämä toki on YLE:n tapauksessa aivan mahdotonta ja aiheuttaisi varmaan ongelmia jossain vastaanottimissa... :)

    Ja tosiaan myös SD-kanavilla on 5.1-äänet monissa ohjelmissa. Niissäkin se on mainittu EPG-tiedoissa merkinnällä (5.1).
     
  5. ämpeg4

    ämpeg4 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruotsin hdtv-ohjelmista saa kätevästi tietoa sivulta
    http://svt.se/2.8742/tv-tabla klikkaamalla jonkin ohjelman nimeä esimerkiksi tänään svt1:ssä

    18.15 Go'kväll lördag
    5.1-ljud
    Sänds i HD

    Vastaavasti sivulta http://svt.se/2.152191/ selviää, että siellä tuotantotekniikka on siirtynyt jo pitämään hd-signaalia normaalina pääsignaalina, josta tarvittaessa muodostetaan sd-signaali. Lisäksi todetaan, että jatkossa ei enää puhuta erikseen hdtv:stä vaan pelkästään tv:stä, samoin kuin aikoinaan tehtiin väri-tv:n suhteen. Toki osa hd-lähetyksistä on ylösskaalattua sd:tä eikä siten aitoa hd:tä.
    Ruotsissahan SVT1 HD ja SVT2 HD lähetetään samanaikaislähetyksinä vastaavien sd-lähetyksien kanssa. Käytössä on kaksi hd-kanavanippua.
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2011
  6. keni

    keni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2007
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä suomi on tv:n suhteen surkea kehitysmaa. SVT selvästi panostanut tv-lähetyksiin. Kuva ja ääni ohjelmatietoineen on kunnossa, toisin kuin täällä, missä Yle pitää itseään Media-alan Veturina panostamalla johonkin 320x240 pikselin nettilähetyksiin ja muihun verkkohömpötyksiin. Juuri oli lehdessä, hyvin pieni juttu, kuinka Yle siirtää lähetyspuolen (jo ennestään vähiä) resursseja verkkojulkaisuun. Olisi laitettu nekin varat tv-toimintaan niin voitaisiin hyvin olla samalla tasolla ruotsin kanssa.
    Kyllä ollaan niin Polleaa Poikaa ja henkseleitä paukutellaan, kun on vuosien ponnistelujen jälkeen saatu kursittua kasaan joku pari tuntia päivässä lähettävä jämäHD-kanava, minkä ohjelmistakaan (mitkä nekin koostuu lähinnä uutisista) ei kerrota käyttäjille mitään. Ja kun nyt kerran kansa on saanut tämän Uskomattoman Upean HD-kanavan, niin Johdon mielestä SD-puolta ei tarvitse enää kehittää.
    Suomessa jumitetaan kuvan puolesta 50-luvulla ja äänen jossain 80-luvulla.
    Saadaan Ylestä tällä menolla tv-tekniikan museo, ellei se ole jo. Säälittävää.

    e: Soppaan lisätään vielä se, että kun muut kanavat seuraa tekniikoiden käyttöönotossa Ylen tekemisiä 'ammattilaisista ylimpänä', niin Ylen mokatessa ja väittäessä, että Ei toimi, muutkin jättävät uudet asiat väliin. Ja näin kehitys polkee paikoillaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2011