Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

  1. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Olen antenniverkossa, joten tähän en pysty vastaamaan
    2. Bugittomalla CI+ -moduulilla tallennukset toimii moitteetta
    3. Ainakaan minä en ole havainnut bugeja enää 1007.0-firmikseen päivityksen jälkeen, lukuunottamatta kohtien 5 ja 6 kommenttejani.
    4. Minulla ainakin Finnsat pelaa antenniverkossa. Uudempien Dilogienkin pitäisi toimia - samoin kuin vanhempienkin softapäivitettynä. Nämä kun ovat tiemmä yksi ja sama, eri teipit vaan päällä.
    5. BD tai DVD-elokuvien katselu ei vaikuta tallennuksiin. Kuvaan tulee kuitenkin popup-viesti 5 min ennen tallennuksen aloitusta, johon pitää vastata OK, jotta tallennus aikanaan käynnistyy (ja jotta viestin saa pois häiritsemästä).
    Aiemmin tehtyjä tallennuksiakin voi toistaa tallennuksen aikana, mutta toisto katkeaa tallennuksen käynnistyessä. Toiston saa kyllä uudelleen päälle. Tämän voisi tulkita bugiksikin.
    Yksi huomioni; Sampan voi sekä "sammuttaa" että "käynnistää" kesken tallennuksen, tallennuksen häiriintymättä. Ei siis tarvitse odotella tallennuksen päättymistä laittaakseen Sampan standby-tilaan eikä toisaalta tarvitse odotella poissaollessa käynnistyneen tallennuksen valmistumista, että pääsisi vaikka "käsissä polttelevaa" BD-elokuvaa katsomaan. (Lainausmerkit siksi, että tämä vaikuttaa käytännössä vain Sampan etupaneeliin tallennuksen ollessa käynnissä)
    6. Vain yhtä kanavaa kerrallaan voi tallentaa - valitettavasti! Tallennuksen aikana voi katsella vain salaamattomia kanavia, riippumatta siitä, onko tallennuksessa oleva kanava salattu tai salaamaton - valitettavasti, jälleen.
    Tämäkin vaikuttaa "ominaisuudelta", pelkästään ohjelmallisesti ratkaistavissa olevalta rajoitukselta.
    Edit: Siis ohjelmallisesti ratkaistavissa, että salattua kanavaa voisi katsoa salaamattoman kanavan tallennuksen aikana.
    Useamman kanavan tallennus voi olla vaikeampi ratkaistava.

    DNA:n antenniverkon YLE HD, kanavapaikalla 22 on salaamaton. Ymmärtääkseni DNA:n kaapelissakin YLE HD on salaamaton. Kaikki muut HD-kanavat, kuten myös DVB-T2-lähetysverkoissa välitettävät SD-kanavatkin, ovat salattuja.
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2011
  2. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin omassa Samsungissa T-puolen digiviritin on luokattoman epäherkkä. Kanavat, mitkä näkyvät muilla vastaanottimilla, näkyvät surkeasti tällä Samsungilla. Onko tuohon mitään apuja? Voiko viritintä jotenkin "modata" herkkyyden parantamiseksi?
     
  3. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    En voi antaa virittimien herkkyydestä todistusta puolesta enkä vastaan, mutta mitä täällä foorumilla olen lueskellut, niin käytetyt piuhat, laitteiden jakokytkennät tai ketjutusjärjestys vaikuttavat myös merkittävästi vastaanottoon.
    Heikkolaatuinen antennijohto voi toimia ensin hyvin, mutta vain muutaman irrotuksen ja kiinnityksen jälkeen ongelmat alkavat. Kokemusta on!
     
  4. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kokeiltu on monilla johdoilla. Samassa antennijohtoketjussa myöhemmin oleva tv näyttää kanavat paremmin. Samsungin viritin on vain huono. Lähinnä C- ja E-muksit tuottavat tuskaa, niiden näkyvyys on siinä "rajoilla", jolloin virittimen herkkyyden merkitys korostuu. Omista laitteista Canal Digitalin Grundig DSR-6450 on virittimen herkkyyden osalta ihan omaa luokkaansa, vaan kun sillä ei näy T2..
     
  5. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, uskotaan!
    Päivitin mastovahvistimen samaan menoon Sampan ja VHF-antennin hankinnan kanssa, mikä näin jälkikäteen katsoen oli hyvä veto.:)
    No, mastovahvistin piti joka tapauksessa uusia, että sain VHF-antennin signaalille erikseen säädettävän vahvistuksen.

    Digitan ja Anvian UHF-kanavanippujen kanavissa ei ole ollut mitään ongelmaa.
    DNA:n VHF-taajuuksilla signaalinvoimakkuus on Sampan oman mittarin (löytyy Tools-valikon kautta) mukaan siinä ja siinä. Matalampitaajuisen kanavanipun kanavat välillä pätkivät. Syy on siis ehkä enemmän Sampan virittimien epäherkkyydessä kuin antennikokoonpanossa.

    Tuttu antenniliikkeen heppu kyllä sanoi, ettei asia välttämättä ole niin suoraviivainen. Pelkkä signaalin vahvistuksen kasvatus ei välttämättä paranna tilannetta. "Sopivaa" radiopörinää kun voi tulla nykyisin vähän joka vehkeestä.
    Näin siis antenniverkossa, kaapeli on vähän eri juttu, vaikka voi sinnekin häiriöitä esim. kaapeli-, liitos- tai operaattorin laitevioista ilmaantua.

    Toistaiseksi DNA:n kanavien näkyvyydellä ei tosin ole väliä, kun minulla ei ole YLE HD:n lisäksi enää mitään DNA:n välittämiä kanavia katselussa syyskuun "uudistuksen" jälkeen.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Onpas hienoa. Kaapelikotiin hd-boksin löytäminen näyttää olevan aikalailla hankalaa. Soneran KotiTv tuntuu aina vain paremmalta vaihtoehdolta.
     
  7. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta töriset!
    Ja vaikka tämä menee jo ohi tämän ketjun aiheesta, niin sanon kuitenkin, että netti-TV-ratkaisuissa ollaan sitten taas operaattorin nettiyhteyden toimivuuden varassa, missä siinäkin on koko lailla kaikilla ainakin ajoittain sanomista.
     
  8. leikkim

    leikkim Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ollut nyt kuukauden päivät antenniverkossa tuo 8900N. Seuraavat huonot ominaisuudet olen löytänyt (tai sitten en vaan osaa ja jos joku voisi neuvoa):

    1. Kun telkkarin laittaa päälle, niin tuo boksi on laitettava vielä erikseen, hidasta

    2. Kun tuon laittaa päälle, niin tulee joku kortin löytymisilmoitus, tuohon turha näppäys

    3. HD-kanavan ja tavallisen välillä siirtymä kestää perussurffailussakin 8sekuntia, aivan liikaa

    4. Tiedostojen poistossa pitää painaa ainakin 5 nappia tietyssä järjestyksessä, käsittämättömän hankalaa

    5. Jos katsoo jotain tallennetta ja nauhoitus käynnistyy samaan aikaan, niin ensin tulee joku turha ilmoitusikkuna joka pitää klikata pois.

    6. Kun edellisessä kohdassa sanottu nauhoitus alkaa, niin katsominen loppuu ja kone siirtyy tv-tilaan

    7. Kun haluaa aloittaa kesken katsotun nauhoitteen, niin vanhaa kohtaa ei löydä mitenkään nopeasti vaan ainoa tapa on pikakelaus

    8. Ei voi nauhoittaa edes kahta kanavaa yhtä aikaa vaan kone kysyy haluanko korvata edellisen nauhoituksen tällä uudella

    9. Ei voi aloittaa katsomaan nauhoitusta, ennen kuin nauhoitus on päättynyt

    Erittäin huono ostos ellei softa parane tai joku opeta korjaamaan ylläolevat jotenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2011
  9. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite on tallentavana digiboksina luokattoman huono, ohjelmisto on ihan kauheaa kuraa jossa perustoimintojen käyttäminen on tehty mahdollisimman vaikeaksi. En voi suositella kenellekään. Nerd-tason käyttäjä tulee toimeen noiden omituisuuksien kanssa, mutta laitteen älyttömän kopiosuojaustekniikat ja sairaanloinen hitaus yms. karkoittavat myös tämän ryhmän. Bluray-soittimeksi laite on varsin kallis. Itseäni raivostuttaa erityisesti listan kohdat 4, 6 ja 7.
     
  10. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, minä kai sitten olen semmoinen Nerd-tason käyttäjä. Olisin toki onnellisempi, jos nämä vaivat korjattaisiin!
    "Superuserin" voin toisaalta hyvin ymmärtää polttavan proppunsa näiden kanssa, paitsi kohtien 1 ja 2 osalta. Jos nuo kerran illassa näkee, ei kai se nyt niin kamalaa ole?

    Kohtaa 7 en kuitenkaan allekirjoita. Kesken jäänyttä katselua voi jatkaa edellisen katselun pysäytyskohdasta painamalla sinistä D-nappia heti ao. tallennuksen toiston käynnistyttyä.

    Edit: Niinkuin tässä ketjussa joskus aiemmin on jo mainittukin, niin tätähän ei ole edes sertifioitu tallentavaksi boksiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2011
  11. leikkim

    leikkim Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nuo kohdat 1 ja 2 tosiaan itsessään ole pahoja, mutta kuvastaa softan huonoa toteutusta ja samantyyppistä turhaa näpyttelyä on koko käyttö. Luulin vaan käyttöliittymän kehittyneen siitä, kun edellinen boksi oli joku 6 vuotta vanha procaster.

    Tuo 7-kohdan vinkki on loistava jos toimii, kokeilen illalla kotona :) Käyttöohjeesta en tuota löytänyt.

    Toivon sitäpaitsi, että tuota softaa vielä kehitetään joten ei vielä lopullista sanaa tästä värkistä...
     
  12. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Typeriähän ne ovat, sitä en ollenkaan kiistä! Fiksun käyttöliittymän toteutus tuntuu olevan kovasti vaikeata.:mad:

    Aivan satavarma tämä ei ole. pari kertaa Samppa on pysäytyskohdan jostain syystä unohtanut.:confused:
    Tällä viimeisellä 1007.0 firmiksellä en ole näitä unohduksia vielä havainnut.

    Toivotaan, toivotaan tosiaan!
     
  13. pategen

    pategen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä oon edelleen sitä mieltä, että tää 8500 on hintaansa nähden kelpo laite. Mulla ei tosin ole mitään ohjelmakorttia tässä, enkä siten katsele myöskään HD-kanavia. Niinpä tuon vikalistan 2. ja 3. kohta on kokematta. 1. kohtaa taas en ymmärrä boksin viaksi.

    Muut kohdat on totta. Tosin keskenjääneen tallenteen kohdan löytämiseen on muitakin keinoja kuin vain pikakelaus. Ok-napin (vai onko se nyt sitten enter tässä) takaa löytyy jonkinlainen kappalejako, jolla pääsee suunnilleen oikeaan kohtaan suoraan eli vain hienosäädön joutuu tekemään kelauksella. Tools-napin takaa taas löytyy aikahaku, joka nopeuttaa sekin oikean kohdan löytymistä. Tuo kirjanmerkin lisäämismahdollisuus toiston jo katkettua oli mullekin uusi tieto, pitää kokeilla.

    Virittimien käytössä, tallentamisen alkamisessa, tallenteiden katselussa ja näiden yhdistämisessä toisiinsa on kyllä monta sellaista kankeutta, joille ei ole varsinaista teknistä syytä. Toisin sanoen lapsuksia. Mutta nykymaailma on niin täynnä sellaisia, etten mä juuri näistä jaksa repiä pelihousujani. Toivottavasti firmispuolella kehitystä tapahtuu, mutta ei tää käyttökelvoton ole nykyiselläänkään.

    Tämä laite on siis käytännössä yhden virittimen tallennin (joka ei jostain syystä taivu tallentamaan kahta kanavaa samasta nipusta), normaali digiboksi, käsittääkseni heikohko HD-boksi/tallennin, monipuolinen levytoistin ja perustason mediatoistin WLANilla. Siinä on kuitenkin aika paljon toimintoja siihen nähden millä hinnalla näitä on parhaimmillaan myyty. Pelkästään se, että kaikki ei toimi kuin elokuvissa, ei tee tästä "erittäin huonoa ostosta". Pitää vain tietää mitä on ostamassa ja myyvältä taholta ei tämän laitteen osalta kannata odottaa kattavaa näkemystä aiheesta.
     
  14. yliz

    yliz Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tällä voi siis tallentaan USB-levyllekin? :eek:
    Tarviiko levy formatoida vai käykö normaalistikin käytössä oleva levy?
    Näkyykö tallennukset jos levyn laittaa tietokoneeseen kiinni?

    Osaako laite toistaa tekstitykset, jos yrittää leffaa katsoa USB:n kautta?

    edit: onko kovalevyn vaihtaminen mahdollista? eli voinko ostaa 250gb version ja laittaa tilalle esim 1.5tb kovalevyn?
    edit2: voiko laitteen liittä tietokoneen 3d näyttöön? Näyttönä benq xl2410t


    Kiitos taas paljon, jos joku jaksaa vastailla :)
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2011
  15. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis kyllä, voi tallentaa USB-levylle - ja toistaa USB-levyltä, asetuksissa tallennushetkellä määritellyillä tekstityksillä. En ole kokeillut, löytyisikö tallenteesta myös muut tekstitykset. Tekstityksen saa kyllä pois päältä toistossa, jos niin haluat.

    Samppa ei suostu tekemään USB-levyn kanssa yhtään mitään, ennenkuin sen on annettu formatoida levy XFS-formaattiin. En ole toistaiseksi löytänyt konstia, jolla tietokone tätä formaattia ymmärtäisi.
    Ja vaikka ymmärtäisikin, voisin lyödä aika ison tukun rahaa, että tallennetta ei tietokoneessa pysty toistamaan. CI+ -vehkeiden tallenteiden kopiointisuojausta on tällä foorumilla vähintäänkin tyhjentävästi selvitetty, joten turha sitä on tässä jatkaa.

    Luultavasti levyn pystyisi vaihtamaan isompaan. Muista kuitenkin, että takuu raukeaa siihen, kun koppa avataan.

    Mikä tahansa telkkari tai näyttö, missä on HDMI - tai DVI HDMI-sovittimen kanssa käy. Ja jos 3D:tä haluaa katsoa, niin telkkarin tai näytön pitää tietenkin myös 3D:tä tukea.
     
  16. Samjokin

    Samjokin Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2004
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neuvokaas vähän tyhmää; saan kyllä AllSharella jaettua kansioita ja voin niitä toistaa soittimella (BD-D8500N), mutta mihin tarvitsen tuota TVMobilia?

    Tietokoneella näkyy kyllä tuo TVMobili omana laitteenaan eli "yhdistetty jaettu laite", mutta soitin ei sitä näytä. Soittimessa näkyy vain nuo AllSharella jaetut. Kuuluisiko tuon TVMobilin näkyä jotenkin soittimessa?

    Muutama tiedosto on tullut vastaan, joita tuo soitin ei ole osannut näyttää/soittaa. Ajattelin vaan, että olisiko tuossa vielä säätämistä...
     
  17. yliz

    yliz Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin tässä sitä, että jos on jokin videotiedosto jo valmiina USB-levyllä (gigantin mukaan tukee divx, avchd ja mkv tiedostoja) ja tekstitystiedosto on levyllä .sub-tiedostona?
     
  18. poissaoleva

    poissaoleva Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.01.2007
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikohan ulkomailta tilattu D8900 tai D6900 (ilman "N" loppua) meillä normaalisti? Sen verran halvemmalla saisi tilattua...

    Mitä olen netistä yrittänyt tutkia, niin en ole saanut vastausta. Joissakin suomalaisissa liikkeissäkin myydään kylläkin ilman "N" loppua, niin siitähän voisi päätellä että toimii.
     
  19. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minkälainen virtapiuha näissä on (lähinnä D6900 käyttäjät huom!)
    Lähinnä jos UK-kaupasta tilaa, niin saako vaihdettua virtajohdon....
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2011
  20. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin tämmöisellä saat UK-plugin sovitettua meikäläiseen pistorasiaan. Samaa sähköä (230 V, 50 Hz) briteissä käytetään. Kuitenkin, STUKin mukaan tämä "ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön", mutta BD-soittimen/digiboksin virrankulutus on niin pieni, että tuskinpa siitä kummempaa palovaaraa aiheutuu.

    Joskus kyllä näin jossain halpahallissa myös itse asennettavan 2-nastaisen plugin, mutta eipä nettihausta nyt sellaista löytynyt.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2011