Tosimies ei itke...?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana rotsten, 10.09.2001.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuota edeltävä kohtaus,
    kun Ricky raaputtaa arpoja ja huomaa ampujansa, lähtee karkuun ja saa halikosta selkäänsä on mielestäni huomattavasti pysäyttävämpi kohtaus. Ei varsinaisesti itkettävä, mutta pysäyttävä. Se vieläpä tuli jotenkin niin yllättäen, ei juuri tuota osannut odottaa tapahtuvaksi, vaikka jotain alkunäytöstä sille olikin talolla.
     
  2. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen samaa mieltä, että tuo on todella pysähdyttävä kohtaus, varsinkin ensimmäisellä katselukerralla. Minulla tuli kuitenkin itku :D vasta noissa tuon jälkeisissä kohtauksissa. Ehkä kesti hetken toipua järkytyksestä.
     
  3. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    The Green Mile

    Mikä on aikuisen, neljääkymmentä kovasti käyvän miehen pitänyt erossa tästä? Miksi katsoin ekaa kertaa vasta nyt? Pitkästä aikaa eukko ja lapset ovat viikonlopun poissa ja ajattelin viimein korkata ja korkata. Itkuhan siinä tuli pariinkin kertaan ja ohhoh, omaan top kolmoseen meni että pamahti. Sinne Trainspottingin ja The Fountainin seuraksi. Herraisä sentään...
     
  4. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    American History X
    Danny ammutaan WC:ssä, elokuvan lopussa.
     
  5. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iltasanomien pätkä Topi Sorsakosken viimeisestä levystä/siitä tehdystä dokumentista räjäytti pankin pari päivää takaperin. Tuli aivan puskista kun ei ole Topin musaa tullut koskaan kuunneltua mutta jos kaveri happiviiksissä vetää viimeisen levyn pakettiin ystäviensä kanssa niin kyllä hattu nousee todella korkealle ja pala nousee kurkkuun.. RIP
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hieno mies. Tuo DVD on ihan pakkohankinta.
     
  7. Ruis-Antero

    Ruis-Antero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2006
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole koskaan itkenyt elokuvan takia, mutta kun vuosia sitten näin "The Elephant Man"in ensimmäisen kerran, se oli aika hilkulla. Tarina oli yksinkertaisesti niin surullinen, ja kun lopputekstit tulivat ruutuun, istuin pöllämystyneenä pala kurkussa paikoillani.
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Imitation of Lifen (1959) lopussa melkein itkin. Kannattaa elää hyvin ja rakastaa lähimmäisiä silloin kun siihen on vielä mahdollisuus.
     
  9. El Cohete

    El Cohete Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhtäkkiä ei tule mieleen teatterielokuvaa, joka olisi aiheuttanut kovinkaan voimakasta liikutusta, sen sijaan viime aikoina herkkä paikka ovat olleet brittiläiset Ken Loachin koulukuntaa (tai jotain) edustavat telkkarisarjat. Kadun (The Street) kolmatta kautta en jostain syystä katsonut eka esityskierroksella, mutta nyt joka jakso on pistänyt miehen ainakin lähes vetistelemään, jopa se ensimmäinen western-mukaelma.

    Samoin samaa tyylilajia (ainakin pinnalta) edustanut n. kuukausi sitten tullut Menneisyyden vanki -minisarja onnistui iskemään samaan heikkoon kohtaan, vaikka välillä oli vähemmänkin otteessaan pitäviä kohtauksia. Eilen loppunut, myös kolmiosainen The Children (Sinun lapset, minun lapset, tai jotain) tuntui aluksi osuvan samaan maaliin, mutta vaikka ensimmäinen jakso houkutteli katsomaan myös loput, ei henkilöhahmoihin kasvanut oikeastaan mitään sidettä, ja se vähäkin rapisi kohti loppua. Lisäksi loppuratkaisu oli sen verran hätäinen, ja siinä keskeisenä toimijana täysin yhdentekevä pelkäksi pinnaksi jäänyt hahmo. Jos jotain mielenliikutusta tapahtui se sijoittui aivan alkuun ja oli enemmänkin hetkittäistä herkistymistä kuin lähelläkään ison miehen itkua.

    Mistä lie johtuu, etteivät amerikkalaiset vastaavat elokuvat tai sarjat herätä juuri mitään herkistymisreaktioita, niissä on ehkä aina jotain kiillotusta joka vie päähänpotkituista sen vaadittavan tarttumapinnan, tai pakollinen niminäyttelijä jonka läsnäolo rikkoo vaadittavan illuusion. Ne eivät välttämättä ole sen huonompia, mutta ne eivät vain toimi samalla tasolla. Kumma kyllä joskus ruotsalaiset onnistuvat tavoittamaan lähes saman virityksen kuin britit.

    E: Eräs teoria sille miksi jenkkisarjat eivät aiheuta samanlaista henkilöhahmojen myötäelämistä, on se että niissä pienten väärien valintojen ja inhimillisten heikkouksien takia kelvollisesta elämästä horjahtavilla on aina liian hyvin hoidetut hampaat ja tiheä hiusraja. Tätä vastaan kyllä sotii se, että ne varsinaiset brittihevostelut, tyyliin Emmerdale ja Coronation Street eivät herätä mitään tunteita, vaikka ruudussa jäisi liekkeihin yksinhuoltajan ainokainen. Jotain muuta vinksallaan olevan purukaluston ja sosiaalipornoilun lisäksi vaaditaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2011
  10. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Tämä. Eilen tuli katottua pitkästä aikaa (piti näyttää muksuille laatuleffa) ja hanat aukes parissakin kohtaa aika huolella, eikä vähiten James Hornerin upean scoren takia. Osuvat musat oikeassa kohdassa saa aika usein aikaan roskia silmissä, esimerkiksi Huuliharppukostajan alussa kun
    Claudia Cardinalen esittämä naishahmo löytää kotitilaltaan perheensä murhattuna, Ennio Morriconen tunteikkaan musiikin soidessa taustalla
    .

    Tanssii susien kanssa, Karhu, Valkohammas, Beethoven ( :D ) ja ylipäätään kaikki leffat joissa
    eläimille käy (tai meinaa käydä) huonosti
    . Pieni talo preerialla sarjasta satuin kerran näkemään jakson, jossa
    Laura Ingallsin koira kuolee
    ja itkusta ei meinannut tulla loppua.

    Titanic, Highlander (Who Wants To Live Forever-biisin säestämä kohtaus), Saksikäsi Edward, Forrest Gump..monet täällä jo mainitut leffat.

    LOTR tai T2 ei kyllä koskaan saaneet meikäläistä itkemään, vaikkakin kyseisten leffojen tässäkin ketjussa mainitut kohtaukset kyllä vetivät hienoudellaan hiljaiseksi. Pakko se on silti myöntää, että näin varhaiskeski-iän kynnyksellä huomaan tulleeni tunteelliseksi vanhaksi hölmöksi, niin paljon herkemmin silmäkulmat nykyään kostuvat elokuvia katsellessa. :)
     
  11. ct-test

    ct-test Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2008
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Quantum Leap eli Aikahyppy -sarjassa oli kolmannen kauden ensimmäinen jakso "The Leap Home" minkä katsoin kun sarjaa ensimmäisen kerran lähetettiin. Kyseessä on jakso missä päähenkilö Sam "hyppää" takaisin menneisyyteen ja omaan kehoonsa ollessaan lukioiässä. Tämä on yksi sarjan parhaimmista jaksoista mutta olin jo tyystin unohtanut sen ennen kun katsoin koko sarjan äskettäin uudestaan. Kyseessä olevasta jaksosta muistan, kuinka silloin eka katsomisella mietin tilannetta omalta kohdaltani - millaista olisi palata tulevaisuudesta kyseiseen hetkeen. Ja sitten kun nyt noin 15v? myöhemmin katsoin jakson niin kyllä tuli pala kurkkuun ja silmissä kiilteli. Jo unohnut muistijälki iski voimakkaasti takaisin, sillä silloiset henkilöt sekä paikka, jossa katsoin sen ekaa kertaa, ei ole enää olemassa....että sillei!

    Muutenkin elokuvat jotka resonoivat omaan elämään ovat niitä kyynelrunkkareita (tearjerker)!
     
  12. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tiedä mistä johtuu, mutta jostakin syystä tuntuu alaleuka alkavan väpisemään hyvinkin herkästi telkkarin äärellä.
    Yksi takuuvarmimmista sarjoista Nelosen Hurja Remontti.
    :rolleyes:
     
  13. pstj

    pstj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.12.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leijonakuninkaan ja Bambin jälkeen pahin taitaa olla juurikin tuo aiemmin mainittu Highlanderin "Who wants to live forever"-kohtaus.
    Tippa on kyllä ollut linssissä monen muunkin leffan ja tv-ohjelman kanssa.
     
  14. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tää on aika paha...Love Actually leffa tuli tsekattua, ei ehkä ihan ensimmäinen valinta sinkuksi jääneelle miehelle :) Mut hyvä leffa silti :)
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Starmanin lopussa kun ne musiikit alkoi soida...
     
  16. mhm79

    mhm79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    11
    Toy Storyt tuli katottua just bluray:lta ja aikaisemmin jo eka osan katottua tuli kyynel silmäkulmaan, mutta kolmas osa pisti kyllä eniten nyyhkyttämään, voihan rähmä.
     
  17. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei elokuva, mutta TV-sarja Rimakauhua ja Rakkautta (Cold Feet) kaksi viimeistä jaksoa (etenkin toiseksi viimeinen) pisti miehen kyyneliin.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itkuleffojen lista sai uuden kärjen: About Schmidtin lopetus sai minut imitoimaan täydellisesti Jack Nicholsonin näyttelmistä ko. kohtauksessa. :weep::weep::weep::weep::weep:
     
  19. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    194
    Rautaristi jaksaa itkettää kerta toisensa jälkeen. On se niin koskettava. :king: