Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

  1. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eilen boksi sekosi jotenkin. Ensin omia aikojaan alkoi joku tallennus, jolla ei ollut nimeä, joka ei edennyt sekuntiakaan eikä näkynyt tiedostoluettelossa. Pysäytin tallennuksen ja menin tallennettujen luetteloon, jossa näkyivät nyt juuritason hakemistot (DataFiles jne). Boottasin boksin ja totesin, että kansiot näkyvät taas normaalisti, mutta kaikki tallenteet olivat hävinneet. :hitme:

    Aiemmin päivällä olin päivittänyt SmartEPG:n ja IQTunerin uusimpiin versioihin Tap2Datella. Liekö tällä sitten jotain yhteyttä asiaan.
     
  2. Immu

    Immu Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman samoja ongelmia oli itselläni aiemmin ja erityisesti SmartEPGn kanssa, mutta nyt homma toimii kuten pitääkin. SmartEPG ei oikein pitänyt kun ensin Welho ja sitten minä järjestelin kanavia uudelleen (myös iQTuner on käytössä).

    Tein siis seuraavaa:
    Poistin kaikki TAP koneesta ja palautin laitteen tehdasasetuksille. Tämän jälkeen tein uudelleen kanavahaun ja poistin kanavalistasta kaikki ne kanavat mitä en katsonut tarpeelliseksi säilyttää. Järjestin sen jälkeen kanavaluettelon haluamaani järjestykseen, asensin kaikki TAP uudelleen, käynnistin koneen ja homma toimi. On toiminut tämän jälkeen aika moitteettomasti itse asiassa, vaikkakin EPG ohjelmatiedot iloisesti sikin sokin Suomen ja Ruotsin kielellä ainakin osassa kanavia.

    Toivottavasti saat tästä jotain ideaa ongelmien ratkaisemiseksi. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2011
  3. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Syy tallennusten ongelmiin saattaa olla selviämässä.

    Yleensä signaalin taso on 70% ja laatu 100% ilman heittelyjä, mutta huomasin, että ensimmäisen virittimen tallentaessa taustalla ohjelmaa, toisella virittimellä tiettyjen kanavien signaalin laatu heittelee ajoittain sadasta muutamiksi sekunneiksi alaspäin, jopa nollaan, palatakseen taas takaisin sataan. Tyypillisesti tämä ei aiheuta livekuvassa häiriöitä, mutta voisin hyvin kuvitella viallisten tallenteiden aiheutuvan tästä.

    Onkohan kyse yleisesti heikosta signaalista, jonka laatu heikkenee entisestään kiertäessään konepellin alla virittimeltä toiselle vai onko toinen virittimistä yksinkertaisesti viallinen?
     
  4. SNOW69

    SNOW69 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    On luonnollista, että vastaanotin vaatii myös virhettömän tulosignaalin AINA.
    Minulla on TTV:n verkko ja lähetystehot ovat taso 99% ja laatu 100%. On kohtuutonta vaatia laitteen virheetöntä toimintaa mikäli "kaikki piuhat" eivät ole hyväksyttävällä tasolla tai viallisi.Suomalaisen kuluttajan tapa kytkeä laite ensin ja katsoa käyttöohje, normaalisti 3 kk jälkeen käyttöönoton. Yleiset tulo signaalitasot ko laitteelle ovat vaatimattomat ja tämä vaati huolellista asennusta ja TODELLA HUOLELLISIA KYTKENTÖJÄ myös.
     
  5. protesti

    protesti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäinen kerta digiaikana kun ajastukset hoituivat kivuttomasti ja nopeasti.
    Yhdellä napilla vanhojen ajastusten poisto, boksi hetken päällä,voila! Uudet ajastukset oikeilla paikoilla.
     
  6. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vielä ennen Topfield CRP-2401CI+ tilausta mietityttää tuo kortin linkitys. Minulla on vanha kortti ja kysyin operaattorilta kortin linkityksestä LA Digital CAM-Conax CP v2 kortinlukijaan. Operaattori ilmoitti, että ilmoitat vain kortinlukija Chip ID –numeron.

    Laatuantennin ohjeessa lukee, että ”Kortinlukijan ja ohjelmakortin linkitys vie aikaa muutamasta minuutista muutamaan tuntiin operaattorista riippuen. Tänä aikana kortinlukijan ja ohjelmakortin on oltava asennettuna vastaanottimeen ja vastaanottimen tulee olla päällä. Kun korttilinkitys on valmis, tilaamasi maksukanavat näkyvät.”

    http://www.laatuantenni.fi/ladigital/tuotteet/pdf_esitteet/CAM_ohje_CPv2_2011b (2).pdf

    Pitääkö tuon lukijan ja kortin todella olla linkityksen aikana laitteessa paikallaan? Onko teillä ollut? Itse ajattelin ensin ostaa tuon kortinlukijan ja ilmoittaa Chip ID –numeron ja varmuuden vuoksi vasta onnistuneen linkityksen jälkeen tilata laitteen. Jos lukija ja kortti pitää olla linkityksen aikana laitteessa, niin voikohan operaattori tässä vaiheessa tunnistaa CRP-2401:n ja alkaa purnaamaan siitä?

    Harmi kun telkkari on CI-, niin ei voi sitäkään käyttää. Vakoilin jo anopinkin telkkarin, niin sekin oli CL- :)
     
  7. SNOW69

    SNOW69 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linkitystä varten tarvitset ainoastaan LA digital CI+ modulin ja sen CHIP-ID:n ja kaapelikortin.
    Ei ole väliä mihinkä vastaanottimeen asennat ko. CI+ modulin.
     
  8. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitos, näin se on ymmärrettävissä operaattorinkin vastauksesta. Ei muuta kuin lukijan ostoon, Chip ID ilmoitukseen ja laitteen tilaukseen.

    Outo on tuo Laatuantennin ohje. Ohje noudattaa ilmeisesti kieltolan (Suomi) periaatteita. Uudet laitteet pitää aina ensin yrittää kieltää, jos se ei onnistu, niin ainakin siitä pitää riisua kaikki hyvät ominaisuudet (TAP) ja jollei sekään riitä pitäähän operaattorin vähintäänkin laitteet linkittää.

    Kieltola on täysin käsittämättömällä tiellä HD –kanavien kanssa. No pitää lähettää eurot sitten Saksaan.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä nyt ihan täysin ymmärrä, mitä ajat takaa tällä analogialla, mutta vahvistetaan nyt vielä, että kyllä, kortin pitää olla kiinni lukijassa ja lukijan kiinni jossain CI+-hyväksytyssä laitteessa (esimerkiksi tämän otsikon Topfield on sellainen), jotta "linkitys tapahtuu" eli linkitystieto voidaan verkosta vastaanottaa. Moduulin toki ei tarvitse olla laitteessa juuri silloin, kun operaattorin aspa painaa nappia ja laittaa linkitystiedon eteenpäin verkkoon, mutta varsinaisesti moduuli ja kortti eivät toisiinsa linkity, ennenkuin moduuli on vastaanottanut linkitystiedon verkosta.

    Moduulin ei tosiaan tarvitse olla kiinni siinä vastaanottimessa, missä sitä myöhemmin käytetään, kunhan kyseessä on joku CI+-hyväksytty laite, mutta operaattori ei myöskään missään vaiheessa saa (CI+-tapauksessa) tietää, missä laitteessa moduuli on. Kommunikaatio moduulin suuntaan on yksisuuntaista, operaattorilta lähetetään linkitystieto moduulille, eikä mitään lähde takaisinpäin.

    Kannattaa ottaa vielä huomioon, että linkitystieto ei pyöri verkossa loputtomasti ja käsittääkseni tuo aika vaihtelee operaattoreittain, eli jos ilmoitat linkitystä varten kortin ja moduulin tiedot operaattorille kovin paljon aikaisemmin, kun laitat lopulta moduulin kortteineen kiinni verkkoon, saattaa linkitystieto olla jo poistunut verkosta. Ei tuo aika nyt varmaan kellään operaattorilla niin lyhyt ole, etteikö linkityksen ilmoittamisen jälkeen ehtisi hyvin tilailemaan boksin saksasta ja laittamaan sen toimintaan ja jos niin sattuisikin käymään, että linkitystieto ehtii välissä verkosta poistumaan, niin voi vain siinä tapauksessa ottaa uuden puhelun aspaan ja kertoa, että ei onnistunut, laittakaapa linkitys uudelleen, kiitos.
     
  10. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitos, tätä juuri tiedustelin. Tiedustelin tätä koska minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä tuosta korttilinkityksestä. Kiitos kun selvitit vielä tuon koko linkitystapahtuman. Ostin jo lukijan ja kyllä minä näillä tiedoilla uskallan tilata boksin ja ilmoittelen Chip ID:n myöhemmin.

    PS. Eikös tämä ole digilogiaa?
     
  11. juha-pekka.jaas

    juha-pekka.jaas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko muilla sellaista ongelmaa, että jos digiboksi on valmiiksi jollain salatulla kanavalla (esim mtv3 hd) kun sen käynnistää niin tulee että "kanavalla ei ole ohjelmaa tai se on salattu". Sitten kun käyttää toisella kanavalla ja takaisin niin jo toimii..
     
  12. zinkku

    zinkku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2011
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Homma toimii juurkin näin. Tosin ole tätä kokenut ongelmaksi, kun boksi tuosta kuitenkin tokenee.
     
  13. Immu

    Immu Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin se minullakin toimii. Syynä lienee hieman hitaammin toimiva kortin/kortinlukijan/kanavan keskinäinen varmistus.

    Mutta suurempi ongelma itselläni tällä hetkellä on, kun boxin käynnistää, niin se saattaa useammankin kerran sulkea itsensä ja käynnistyä uudelleen (loading). Samoin sitten kun katsoo tallennuksia, niin tätä tapahtuu aika usein. Tylsää on odottaa ja vielä tylsempää että silloin myös käynnissä oleva tallennus katkeaa ja alkaa uudelleen tallentamaan keskeytynyttä ohjelmaa. Mikä tähän voisi auttaa?
     
  14. zinkku

    zinkku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2011
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudellen käynnistymisongelmaa ei ollut. Mulla boksi pysyy aina käynnissä niin kauan kuin se erikseen sammutetaan.
     
  15. SNOW69

    SNOW69 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2011
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0

    UNREAL: Olen seurannut myös "analyyttisiä" viestejäsi jo vuodesta 2006/2007, TOPFIELD laitteistoista. On hyvä, että kirjoitat jälleen.
    Jos Sinulla ei ole vielä CRP-2401CI+,mielestäni ei huono sijoitus. TTV:n verkossa toimii hyvin, ainoastaan suomalainen tapa toteuttaa sitä "softasta" puuttuu, koska tätä "uudenpolven" C-verkkoon soveltuvaa laitetta sisältäen TAP ei ole Suomessa.
    Uskon, että TOPFIELD pitkäaikaiset "fanit" eivät halunneet CRC-2400 tai TRC-2400 malleja, mutta nyt niitä tuodaan Suomeen..huhuhuhuh.

    Osaltani viestitän edelleen CRP-2401CI+ paremmuutta TOPFIELD:n nykyisiin tuotaviin mallistoon verrattuna. Totta, ko. laitteen totaalinen TUKI ei ole käytössä täällä Suomessa, koska suomalainen jakelija on kieltäytynyt huoltamatta sitä ja muutakaan tukea ei myöskään löydy. (ks:aiempia viestejäni)
     
  16. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämä on kyllä harmillista kuulla. Tilasin CRP-2401CI plussan juuri tämän ongelman vuoksi, koska vanha kunnon sotaratsu TF5100PVRc-HDMI alkoi tehdä tuota samaa käynnistyksen yhteydessä. Tallenteita katsottaessa ei ole ollut ongelmia. TF5100 poistaa usein vielä kaikki kanavat, ajastukset ja asetukset.

    Millään en ole onnistunut TF5100 saamaan tuota ongelmaa korjatuksi. Toivon mukaan CRP-2401CI plussasta saa. Kunhan vain ei menisi takuukorjauksen puolelle, sillä Saksaan lähettäminen taitaisi olla edessä.
     
  17. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kyllä kirjoittanut aktiivisesti foorumille yleisesti, mutta Topfield-asiat eivät ole olleet lähellä sydäntä, koska myin topparin jo vuosia sitten ja siirryin Dreambox-maailmaan. Sen jälkeen laite vaihtui VU+:n (Dreambox-johdannainen), eli edelleen mennään avoimissa linux-purkeissa. Työhommien puolesta nykyisin on aktiivista kiinnostusta yleisesti HD- ja CI+-laitteisiin, siksi tulee tätä topparin ketjuakin seurattua ja silloin tällöin kirjoiteltua, jos on johonkin asiaan jotain inputtia annettavana.

    Topfieldin CI+-versio tosiaan lienee kelpo peli ja on myös merkittävästi käyttäjäystävällisempi, koska CI+-speksi ja -testaus tuntuisi sallivan merkittävästi kevyemmän tason sisällönsuojauksen verrattuna sisäisen Conaxin vaatimuksiin. Täysin selväähän se tosiaan on, että useat vanhaan vapauteen tottuneet topparikäyttäjät eivät ole halukkaita siirtymään tiukoilla turvallisuusvaatimuksilla kuristettuihin HD-versioihin, koska noissa vanhassa hyvässä boksissa olleita ominaisuuksia on jouduttu kovalla kädellä karsimaan.
     
  18. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Näin se toimii täälläkin, mutta ei edellytä kanavan vaihtoa - kuva alkaa näkyä, jos malttaa odotella kymmenisen sekuntia.
     
  19. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näin on. Kerron omat kokemukseni. Olen katsellut tv:stä vähän vajaa kolme vuotta nelosen HD-kanavaa ilman minkäänlaista kortinlukijaa, korttia tai linkityksiä. Nelosen HD:n jälkeen ovat näkyneet vielä SuomiTV HD , Yle HD ja vähän aikaa näkyi myös MTV 3 HD. Digiboksilla kaikkine mausteineen olen nauhoitellut maksuttomia ja maksullisia SD-kanavia.

    Viime kuussa MTV 3 HD:n lisäksi lakkasivat nelonen HD ja SuomiTV HD näkymästä. Enää näkyy pelkästään YLE HD iltaisin. Minkä ihmeen vuoksi HD-kanavat, jotka näkyvät myös maksuttomina SD-kanavina, pitää HooDeenä laittaa maksullisiksi, salata, linkittää ja estää kopiointia kaikin mahdollisin keinoin? Elokuvakanavapakettien kopiointi estoja vielä jotenkin ymmärrän, mutta mitä järkeä noiden ”tavallisten” HD-kanavien katselu ja kopiointi estoissa oikein on? Maallikko käsitykseni on, että kaikki nykyiset kanavat tulevat menemään vielä jossakin vaiheessa HD-kanaviksi. Aiotaanko jatkossa todella kaikkien kanavien katselu laittaa salatuiksi, linkitetyiksi jne. Mielestäni on selvää, että tämä ei tule onnistumaan. Kalliiksi tulee kuluttajille tällainen käsittämätön välivaihe.

    Viime kuussa alkoi myös digiboksi reistailla siinä määrin, että oli aika alkaa katselemaan uutta boksia. Katselin HD boksia Topparin sivustolta. En ollut uskoa todeksi, kun lueskelin juttuja CRP-2400 boksista. TAP-ohjelmien tuki ja kaikki muukin kopioiden käsittely on tehty todella vaikeaksi, vai onko se tehty jopa mahdottomaksi. Onneksi sitten fiksut heput olivat löytäneet tämän CRP-2401 CI+ boksin ja olivat rohkeasti niitä hankkineet sekä jakavat täällä tietoa niistä avoimesti. Iso KIITOS tästä.

    Minä olen maallikko näissä, mutta Unreal kirjoittaa sisäisestä Conaxista ja CI+ kortinlukijasta. CRP-2400 boksissa on ilmeisesti tuo sisäinen Conax ja CRP-2401 on CI+ kortinlukija. Onko nyt jo käymässä niin, että tämä CRP-2401 CI+boksin myötä on murtumassa nuo aivan käsittämättömät suojaus yritykset ja kieltolan CABLE HD READY hyväksytyn CRP-2400 boksin ostaneet ovat jääneet jo tämän käsittämättömän hölmöilyn väliin putoajiksi? Olisi mielenkiintoista kuulla lisää näiden sisäisen Conaxien ja CI+ lukijan salauseroista ja muutoinkin tästä hölmöläisten hommasta.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2011
  20. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jahas, tämä ongelma iski uudelleen. Tulin töistä kotiin ja boksilla pyöri jälleen tällainen nimetön "tallennus" jonka pituus on 00:00:00 eikä aika myöskään etene. Kanava on aina 1 ja tallennuksen numero punaisen pampulan keskellä muistaakseni 3. Tulos kuitenkin sama eli archivessa näkyvät juuritason kansiot ja kaikki tallenteet on tuhottu. Tällä kertaa harmittaakin, kun oli kertynyt useampia tallenteita. :grr:

    Taidan vielä kerran resetoida laitteen, säätää kanavat ja asentaa kaikki kilkkeet uudelleen. Tämän jälkeen on aika harkita CRC-2400:n palauttamista takaisin käyttöön tai seuraavan boksin metsästystä. CRP-2401CI+ on yksinkertaisesti huonosti toimiva ja epäluotettava laite.