Panasonic PT-AT5000

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Pati, 19.09.2011.

  1. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakkohan se oli tännekin tilata viistonninen. Pitäisi hankkia tälle myös kattoteline, mikä olisi hyvä? Vanhassa asunnossa oli hylly takaseinällä, joten minulla ei ole kattotelineistä mitään kokemuksia. Uudessa huoneessa takaseinällä on ikkuna niin ylös, että kattoasennus on ainoa vaihtoehto.

    Vanha tykki oli siis "muutaman" mallin vanhempi Panasonic ae-700:)
    Odotan kuvanlaadun parantumisen olevan dramaattinen jokaisella osa-alueella.
     
  2. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko olette saaneet Firshandiltä tykkiä tai lähetysvahvistusta?
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    En vielä. Olin viime viikolla yhteydessä heihin ja sanoivat, että tykkiä saavat nyt alkuviikosta. Joten pitää vielä vähän aikaa odotella.
     
  4. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Tulipa kokeiltua Xpand X103-universaalilaseja 5000:n kanssa ja varoituksen sana on paikallaan: crosstalkin määrä on aivan kauhea kaikilla kolmella projun tarjoamalla lasiasetuksella. Pansun omat lasit tuottavat paaaaljon haamuttomampaa kuvaa.
     
  5. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Eli ainakin tällä hetkellä kannattaa suosia niitä pansun omia ja niitä varmaan jostain saa lisää? Tuskin niitä projektorin mukana kaksia saa vai saako niitä ollenkaan mukana?
     
  6. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jeps, tänään lähti oma tykkini Firsthandista matkalle tännepäin. Jännää... :thumbsup:

    Pate
     
  7. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Jep, pansun omissa on huomattavasti pienempi crosstalk kuin Xpandeissa. Saatavuus Suomessa on ilmeisesti varsin huono; tilasin testailua varten saku-Amazonista (puoleen hintaan).

    Ei taida tulla mukana lainkaan (= silkka arvaus).
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Minä sain ilmoituksen, että toimitus viivästyy ensi viikolle. Ei sinänsä kiirettä ole, joten tuo ei kauheasti haittaa. Kunhan vain jossain vaiheessa tulee, etten vain ehdi Mitsua tilata ensin. :p
     
  9. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hain just tykin postista. Yhdet TY-EW3D3ME -lasit olivat mukana, niin kuin FirstHand lupasikin. Sen sijaan keskimääräistä suurempi yllätys oli että paketista löytyi myös Avatar 3D Blu-ray -levy (saksankielisellä kannella)!

    Pidemmästi en nyt malta kirjoitella ennenkuin olen saanut tykin asennettua ja jotakin kuvaa näkymään...

    Edit: No niin, parin tunnin katsomisen jälkeen on varsin positiivinen vaikutelma tykistä! Vanhaan AE-1000:een verrattuna tuossa on niin paljon uutta ja ihmeellistä että ihan kaikkea en vielä edes ennättänyt kokeilla, mutta tässä jotain päällimmäisiä tuntemuksia:
    - Ekaksi tietysti tuo surullisen kuuluisa lens shift joystick... Tuntui vielä onnettomammalta kuin muistan ekan AE-700 -tykkini vastaavan olleen. Kärsivällisyys on koetuksella kun sen kanssa äheltää.
    - Normaali-lamppumoodissa tykki ei tuntunut yhtään hiljaisemmalta kuin vanha AE-1000, joka minusta on aina pitänyt melkoisen kovaa ääntä. Kun laitoin lampun Eco-moodiin, puhina hiljeni selkeästi vaikka en huomannut kuvan juurikaan himmenevän. Vanha AE-1000 piti täsmälleen samaa ääntä sekä Normal että Eco-moodissa. Kämppäni on varsin hiljainen kun tietokoneissanikaan ei ole mitään muita liikkuvia osia kuin Blu-Ray -asema, joten tykin puhina kuuluu kyllä varsin selvästi myös Eco-moodissa. Erikoista oli se että aina kuvasignaalia vaihtaessa tai virkistystaajuuden vaihtuessa tykki vetää hetkeksi puhaltimen isoille kierroksille myös Eco-moodissa.
    - Seuraava huomio oli mustan taso, joka oli ihan toista luokkaa kuin vanhassa, vaikka samalla kuva oli paljon kirkkaampi. Kontrastissa siis merkittävä parannus.
    - Ensin piti taistella vähän aikaa että sain 3D:tä ollenkaan näkymään. Ekalla 3D-testilevylläni Blu-Ray-soitin (Sony BDP-S580) väitti että ei minulla mitään 3D-näyttölaitetta ole. Samalla se kyllä kertoi että uusi ohjelmistopäivitys olisi ladattavissa, joten latasin sen, ja sillä välin tutkin vahvistimen asetuksia. Vahvistimessa olikin Picture Modena jokin ihmeen "Custom" -tila. Vaihdoin sen "Through" -tilaksi, ja sitten näiden kahden toimenpiteen jälkeen Blu-Ray-soitin huomasi minulla olevan 3D-näyttölaitteen.
    - Koko 3D oli minulle varsin uutta ja ihmeellistä, en ole edes yhtään 3D-leffaa käynyt teatterissa katsomassa. Ainoat kokemukset 3D:stä tätä ennen ovat olleet Nintendo 3DS:n pikkuiselta ruudulta, joten oli aika jännää katsoa Avatar 3D:tä toista tuntia. Paikoin 3D-vaikutelma oli todella vakuuttava, paikoin taas vähemmän. Lasit eivät tuntuneet painavan yhtään, mutta kun silmät eivät muuten ole tottuneet tuollaiseen niin silmät alkoivat kyllä väsyä tuon reilun tunnin katselun jälkeen. Ja havaitsin crosstalkiakin! Kuva Normal-moodissa, lamppu Eco-moodissa ja lasit Light-moodissa, niin tekstiyksessä tuntuu näkyvän usein pientä haamukuvaa, varsinkin yöllisissä kohtauksissa. Muualla kuin tekstityksessä en kyllä haamukuvia nähnyt.
    - Vanhassa tykissä ei ollut mitään Frame Interpolaatiotakaan, joten senkin kanssa piti leikkiä. Napit kaakkoon tietysti ensiksi, ja 3D:ssä se on tosiaan aika kiva, mutta perus-2D:n kanssa tulee tosiaan hassunkurinen "tosi-TV-efekti" kun frame interpolaatio on täysillä. En ole vielä tutkinut saako jotenkin muistiin eri oletusasetukset 2D:lle ja 3D:lle, ainakin tarvetta olisi.
    - HTPC:n näyttöä en jotenkin tuntunut saavan täysin tarkaksi. Voi olla että linssi hakee vielä vähän lopullista asentoaan, jostain lämpölaajenemisesta sun muusta olen lukenut AVS-forumilta juttua. Saapi nähdä muuttuuko tarkkuus paremmaksi vielä jatkossa. Katseluetäisyydeltä kuva on ihan OK, mutta kankaan vierestä kun katsoo niin kaikissa kirjaimissa on ikäänkuin yhden pikselin verran haamukuvaa oikealle ylöspäin. Voi olla joku pieni panelien alignment-ongelmakin ehkä...

    Kaiken kaikkiaan kyllä hyvältä vaikuttaa, kunhan vielä silmät paremmin tottuvat tuohon 3D:hen ja ehdin testata enemmän 2D leffojakin, niin vasta paljastuu miten paljon parempi tuota vanhaa tämä oikein on. :)

    Pate
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2011
  10. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Pääsi tänään muutama ärräpää tuota ilotikkua veivatessa. Mitä ne pansun insinörtit ovat oikein ajatelleet...

    Mikä vahvistin?

    Törmäsit säädettävällä ajoituksella varustettujen lasien kompromissiin. Light-asennossa sulkimet pysyvät pidempään auki ja kuva on kirkkaampi, mutta crosstalk kasvaa. Dark-asennossa sulkimet ovat auki lyhyemmän ajan, jolloin crosstalk vähenee, mutta kuvasta tulee pimeämpi.
     
  11. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ai niin, unohdin mainita tuon, samoin kuin tiedot kankaasta. Vahvistin on Onkyo TX-SR608, valkokangas on 90" perinteinen Tikkurilan Harmony (olikohan X73 tms värikoodi) maalattu levy, gain on kai jotain 0.8 luokkaa tai semmoista.

    Edit: tuosta kummasta focus-ongelmasta jonka mainitsin edellisessä postauksessani.. Yritin nyt ottaa digikameralla kuvan sekä vanhasta AE-1000:sta että uudesta AT-5000:sta, kun näkyvissä on HTPC:n resurssien hallinta. Tässä kuvat, ensin vanha AE-1000 ja sitten uusi AT-5000 (kellertävämpi kuva, ilmeisesti johtuu Normal-picture moodista):
    [​IMG][​IMG]

    Edelleenkin minusta tuntuu että vanhan AE-1000:n kuva on kyllä tarkempi, mutta en osaa oikein mitään varsinaista vikaa väittää olevan tuon AT-5000:n kuvassakaan. Se vaan on jotenkin pehmeämpi kuin vanhan tykin kuva. Onko täällä experteillä mielipidettä? Olen kyllä surkea valokuvaaja mutta minusta nuo kuvat kuitenkin paljastavat tarkkuuden eron ihan samalla tavalla kuin ero näkyy "elävänä".

    Pate
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2011
  12. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin sain viestin, että toimitus viivästyy ensi viikon alkupuolelle. Pitää vaan toivoa, että alkupuoli ei ole torstai tai perjantai, jolloin joutuu taas odottamaan seuraavaan viikkoon. Alkaa jo odottaminen kyllästyttää kun tilauksesta on kohta kaksi viikkoa.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Näinhän se vähän on, mutta yleensä uusien tuotteiden kanssa homma menee enemmän ja vähemmän samalla tavalla. Jospa sitä hyvää jaksaisi odottaa. :)
     
  14. ALeC

    ALeC Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tämän kuvan perusteella pitäisi valita tykki niin valitsisin AE-1000:n. Kuva on selkeästi tarkempi/terävämpi.

    Etkö ole millään ilveellä saanut pansun PT-AT5000:sta yhtä tervää kuin AE-1000?

    Oman logiikan mukaan pitäisi olla vähintäänkin yhtä terävä kuva tykkejä verratessaan!
     
  15. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Saadanx me muutki (ensimmäisten 5 joukossa tilanneet) tollanen, kainosti kyselee hän... :confused: No, ensi viikolla se selviää, toivottavasti.
     
  16. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kokeilin kyllä focus-säädöllä useampaan kertaan pistää kuvan mahdollisimman teräväksi, mutta tuota tarkemmaksi en sitä saanut. Uudessa tykissä tuo focus-säätökin on paljon tarkempi (pienemmät askeleet) kuin vanhassa tykissä, eli ei sen ainakaan siitä pitäisi olla kiinni.

    Sellaisen jännän huomion tein, että kun vaihdoin Picture Moden tuosta Normal-moodista Dynamic-moodiin, kuvasta tuli vielä pikkuisen epätarkempi. En huomannut testata miten käy kun vaihdan vähemmän valovoimaiseen kuvatilaan, saattaa olla että kuva silloin tarkentuisi.

    Mutta kaikkiaan uuden tykin kuva on kyllä huimasti parempi kuin vanhan, valovoimaa on tuplasti, kontrastia monin kerroin enemmän, ja väritkin ovat paljon paremmat. Blu-Ray-soittimella kuva on veitsenterävä, eikä tuo HTPC:n työpöydän "epätarkkuus" ei sekään näy katselupaikalle. Eli ei kannata kovin suurta painoa antaa tuolle pelkälle tarkkuudelle.

    Minusta alkaa tässä pikkuhiljaa tulla ihan 3D-käännynnäinenkin. Tätä ennen pidin 3D-kuvaa tarpeettomana jippona, mutta nyt alkaa oikeasti harmittaa ettei 3D-materiaalia ole tehty enempää. Molemmat "oikeat" 3D Blu-Ray-leffat jotka toistaiseksi omistan, Avatar 3D ja Despicable Me 3D, sisältävät paljon tosi hienoja 3D-kohtauksia, ja muutama IMAX-pätkä jotka olen saanut katseltavaksi ovat nekin olleet varsin vaikuttavia. Paitsi "Ultimate Gs, Zac's Flying Dream". Jostain syystä tuossa viimeeksi mainitussa on ihan järkyttävästi crosstalkia melkein joka kohtauksessa, niin paljon että sitä on jo vaikea katsoa. Erikoista että samoilla asetuksilla samantyyppisissä kohtauksissa noissa muissa leffoissa ei näy crosstalkia käytännössä yhtään, ainoastaan joskus tekstityksissä kun oikein tarkkaan katsoo.

    Eli hurjan tyytyväinen olen uuteen tykkiini, toivottavasti muutkin saatte oman tykkinne pian niin pääsette tekin nautiskelemaan hienosta kuvasta! Tulisi nyt vaan Verkkokauppaan viimein noita 3D-laseja, yksillä laseilla on aika hankala demota kavereille tuota tykkiä...

    Edit: Silläkin uhalla että menee jo vähän mainostamisen puolelle, FirstHand näköjään jatkaa lasit-kaupan-päälle-kampanjaa: "Kaupan päälle 149,90 € arvoiset 3D-lasit (TY-EW3D3) ja Avatar Blu-ray (3D)!"

    Pate
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2011
  17. tuomas2

    tuomas2 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin itselleni kyseisen tykin. Alustavan testailun jälkeen tykki kuulostaa epälyttävän äänekkäältä. Normaalimoodissa tuulettimen melu on suorastaan häiritsevä ja eco-moodissakin tuuletin kuuluu selvästi kauempaakin. Kyseessä on ensimmäinen omistamani tykki, joten äänekkyydelle ei ole kunnon vertailupohjaa. Onko syytä epäillä että olen saanut viallisen yksilön, vai olenko vain ottanut mainospuheet huomaamattomasta käyntiäänestä liian sanatarkasti ja videotykin kanssa pitää vain tottua pieneen taustahuminaan?
     
  18. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mitä signaalia pusket HTPC:stä? 1080p 60Hz? Meinaan, ei toi kyllä hyvältä näytä. Liekkö vika HTPC:n päässä tms.? Mitä muita laitteita siinä matkan varrella mahdollisesti on? Onko jonkinlaista prosessointia, vai meneekö signaali suoraan HTPC:ltä digitaalisena tykille?
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2011
  19. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ettei nyt olisi esim. HTPC:ssä ATI/AMD näyttis, joka oletuksena tekee 10% undescannin, jonka tykki sitten venyttää koko ruudulle. Ajureiden ohjauspaneelista katselemaan vaan.
     
  20. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    @tuomas2: Joo, kyllä kaikki tykit pitävät puhinaa, ja olen samaa mieltä että tämä AT5000 on kyllä normaalimoodissa häiritsevän äänekäs. Eco-moodissa se on ainakin itselläni mukavan hiljainen (kuuluu selvästi samassa huoneessa, mutta toisesta huoneesta vaikka ovi olisi auki se ei enää juurikaan kuulu jos ei seiso näköyhteydessä tykkiin). Jos tykistäsi ei kuulu ylimääräisiä rutinoita tai kolinoita, luulisin että tykkisi on ihan kunnossa ainakin tuon tuulettimen metelin suhteen.

    @aapol: Joo, 1080p/60 signaalia. Matkan varrella on vain Onkyo TX-SR608 vahvistin, eikä mitään ylimääräisiä prosessointeja pitäisi olla mukana (tästä en kyllä ole ihan varma, kun ainakin se Frame Interpolaatio oli päällä jossakin vaiheessa, enkä ihan kaikkia tykin valikoita käynyt läpi kun otin nuo valokuvat). Ja jos vika olisi HTPC:n päässä, kuvittelisin että epätarkkuus näkyisi myös vanhalla tykilläni.

    @lanchez: Näytönohjain on emolle sisäänrakennettu Intel GM45, eikä se minusta näytä overscanin aiheuttamalta ongelmalta. Näytönohjaimen asetuksissa ei tuntuisi olevan mitään säätöjä tuolle, muutenkin nuo Intelin säätömahdollisuudet ovat kyllä aika vaatimattomat. Resoluution ja virkistystaajuuden saa säätää, kaikki loput ovat jotain turhia värisäätöjä.

    Pate
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2011