Dali Ikon 1 vs. Lektor 1

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana L-Janne, 16.10.2011.

  1. L-Janne

    L-Janne Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin aikoinani Dalin Lektor ykköset, koska tilasta ja järkevistä sijoituspaikoista oli pulaa. Myöhemmin täydensin pakettia vielä subwooferilla, joka tosin jäi aika vähälle käytölle.
    Nyt muuton myötä subwooferin jouduin kantamaan vintille säilytykseen, koska olohuoneeseen se ei nykyisellään mahdu (eli unohdin emännälle yhteenmuuton yhteydessä huomauttaa että se pitää jonnekin mahduttaa) ja toisaalta paperinohuet seinät tässä kerrostalossa eivät oikein mahdollista ison mökälaatikon huudattamista. Niinpä tällä hetkellä mennään pelkkien Lektoreiden varassa. Sijoituspaikka on edelleen kaikkea muuta kuin hyvä.
    Mietin, että olisiko järkeä hankkia itselle joululahjaksi Ikon ykköset noiden tilalle. Onko kokemuksia? Kuinka kranttuja nuo Ikonit ovat vahvistimen (Cambridge Audion Sonata) tai sijoituspaikan suhteen. Kaiuttimet joudun siis sijoittamaan melkein lattiantasolle, TV-tason alahyllylle.
    Huomaako äänessä isoa eroa, jos vaihtaa Lektoreista Ikoneihin?
     
  2. Gunz

    Gunz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse vaihdoin juuri Tannoy Mercury F1 Customeista Ikon 1 (mk1) ja niissä ainakin oli valtava ero. Liikkeessä kuuntelin sekä Lektorit että Ikonit, ja kyllä niissäkin sen verran oli eroa, että päätin sijoittaa Ikoneihin. Ei ole kaduttanut. Varsinkin se diskantti on selvästi kirkkaampi ja erottelevampi Ikoneissa.

    Itsellä ne on (suosituksen mukaan) seinällä, ja vahvistimena Onkyon perus 2-kanavainen integroitu, eikä mitään moittimista.
     
  3. L-Janne

    L-Janne Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäpäs B&W CM1 verrattuna Ikoneihin?
     
  4. L-Janne

    L-Janne Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten, taitaakin valinta kallistua Amphion Helium 510:een. Tänään kävin pikaisesti koekuuntelemassa CM1:n ja 510:n ja tykästyin Amphionin selkeyteen, varsinkin rauhallisella äänenvoimakkuudella.
     
  5. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni huonolla sijoituksella pystytään ulosmittaamaan täysin päivityksen tuomat edut. Jos pystyt hommaamaan asialliset jalustat Ikoneille, ja sijoittamaan ne järkevästi, go for it. Muuten kannattaa unohtaa koko juttu, ei ole kuluvan rahan väärti.
     
  6. L-Janne

    L-Janne Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2011
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tietysti on yksi näkemys asiaan, mutta ihan purematta en suostu nielemään. Totuus on kuitenkin se, että tukevampaa alapään toistoa pitää saada, sijoituspaikasta riippumatta. Kuinkas se sitten tapahtuu, kun subwoofer ei sovi kuvioon?
     
  7. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saat luultavasti tukevampaa toistoa, joka puuroutuu täysin, jos sijoituspaikaksi tulee hylly tai tv-taso. Sen takia esimerkiksi Geneleceissä on dippikytkimet, joilla voidaan valita desktop- säätö, joka vähentää bassojen määrää.

    Voithan tietysti harkita genelecien hommaamista. Se taas tietty saattaa tuoda omia ongelmia äänenlaadun suhteen, mutta sehän selviää vain testaamalla. Kysele paikallisista hifikaupoista testilaitteita kotiisi, kaikki kunnolliset kaupat suostuvat tähän.

    Jos eivät suostu, vaihda liikettä. Ainakin Sound Factor, Audio Pori ja MR Hifi toimittavat laitteita kotikuunteluun postin kautta.

    Edit: ei sinun tarvitse purematta niellä mielipidettäni edellisessä viestissäni. Ikävä kyllä totuus kuitenkin on se että kaiuttimen sijoitus sekä huoneen akustiset ominaisuudet ovat äärimmäisen suuri osa soundin hyvyydestä/huonoudesta. Valitettavasti.