Sonyn 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 07.01.2011.

  1. Pelaaja 392

    Pelaaja 392 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni kuva säilyttää hyvin laatunsa, jopa sellaisesta katselukulmasta, josta en telkkaria katsoisi, vaikka olisi ihan samanlainen kuva kuin suoraan edestä. Kuulostaa vialliselta mallilta, vie takas.
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos se on aivan ehdoton vaatimus, että ei saisi lainkaan heikentyä todella hurjastakaan katselukulmasta, niin silloin varmaankin vain osa plasmoista riittää. Ne siis ovat katselukulmankin suhteen lähempänä perinteisiä kuvaputkitöllöjä. Siksi kummasta tahansa tekniikasta katselukulmiltaan suhteellisen hyvään LCD:een siirtyminen saattaa olla pettymys, jos ei ole riittävän kohtisuorasti sijoittunut. Mikä sitten vaihtelee mallikohtaisesti. Vai oliko se edellinenkin töllö LCD?
    LCD-töllön katselukulma määräytyy kait lähinnä LCD-panelin fyysisestä rakenteesta, joten ei sille siten mitään voi tehdä. Joten täytyy vain katsella sekä vaaka- että myöskin korkeussuunnassa riittävän pienestä kulmasta. Itse arvaan, että ei varmastikaan ole silminnähtäviä eroja yksilöiden välillä, mitä katselukulmaan tulee. Kunhan vain on varmasti samanlainen LCD-paneli kyseessä.


    Säädöillä ei asiaan järkevästi pystyne vaikuttamaan. Toki ilmiö lieventynee, jos laitat kaikki säädöt minimiin, mutta silloin kuva on kohtisuoraankin katsottaessa katselukelvoton. Televisiotestien säädöt ovat usein - eivät aina - tarkoitettu melko hämärään katselutilaan. Mutta jos itse katselee enemmänkin kaupan valaistusta vastaavissa olosuhteissa tms., täytyy tv:n taustavaloa ja todennäköisesti myös kirkkaussäätöä ruuvata selvästi suuremmalle. Olisi melkoinen sattuma, että sinulla olisi tismalleen sama valaistustaso, kuin testin tekijöillä.
    Clouding eli taustavalon epätasainen "pilveily" sen sijaan on varsin yksilökohtainen ongelma. Kuten vialliset pikselitkin. Jos panelissa on katselukulmaan vaikuttava vika, niin veikkaan, että todennäköisesti kuva on silloin joka tapauksessa silminnähden pahasti viallinen.


    Itselläni on pari vuotta vanha Sony X4500 (LCD), joka korvasi Panasonic PX70:n (plasma). Sony on melkein kaikessa parempi (ml. mustan taso), mutta katselukulmat ovat kyllä vaatimattomammat. Kuten odottaa saattoi. Toki Sonyn kuva näkyy mistä tahansa järjellisestä kulmasta, eli sikäli jopa tuota plasmaa laajemmin.
    Mutta ko. LCD-televisiossa mustan taso kuitenkin heikentyy selvästi, ellei ole riittävän kohtisuorasti sijoittunut sekä vaaka- että myöskin pystysuunnassa. Ilmiön häiritsevyys korostuu hämärässä katsottaessa, jolloin musta selvästi harmaantuu. Molemmissa tekniikoissa on omat huonot ja hyvät puolensa, mallikohtaisetkin erot ovat suuria.

    Parhaissakin LCD-televisioissa on usein lisäkommenttina - paitsi valmistajien esitteissä... - jotain tyyliin "Good/Excellent for an LCD TV". Eli että katselukulma on hyvä/erinomainen LCD-televisioksi.

    Alla HDTVTest:n näkemyksiä katselukulmista. Sonyn 723:n ja 724:n voisi arvata olevan paneleiltaan samat, mutta mistäs näistä koskaan varmaksi tietää. Sanallisista arvioista on vaikea sanoa mitään tarkkaa, mutta mallien suhteellista paremmuutta voi kuitenkin arvioida. Joskus kyllä yksikin ero mallinumerossa voi tarkoittaa erilaista panelia, varsinkin jos ei ole kyse mallimerkinnän viimeisestä numerosta.
    Joskus erikokoisissa versioissa on erilainen paneli, vaikka mallimerkintä olisikin sama. Ja ompa nettitietojen mukaan ainakin joillain merkeillä (esim. Samsungeissa, ainakin ennen vanhaan) sellaistakin ilmennyt, että jopa samankokoisissa ja saman mallimerkinnän omaavissa televisioissa/monitoreissa on ollut erilaisia paneleita.

    Nykyään joissain plasmoissakin on heijastuspinnoitteesta tms. johtuen jonkunlaisia rajoituksia, ainakin pystysuunnassa (ongelma vain jos tv on liian matalalla/korkealla). Ja pinnoittamattomissakin plasmoissa joskus muista syistä, ainakin todella suurilla katselukulmilla. Keskimäärin ongelma on kuitenkin aina ollut suurempi LCD-televisioiden kohdalla. Viewing angle:
    Samsung PS51D550: Perfect (Plasma)
    Panasonic TX-P50VT30: Excellent, but screen filter lessens vertical viewing angle (plasma)
    LG 50PK590: Excellent > 150° (plasma)

    Sony KDL-46HX923 Excellent for an LCD TV
    Sony KDL-40HX803 Very Good: slight loss of contrast and tint from sides
    Sony KDL-40EX723 Good for an LCD TV
    Sony KDL-40EX703 Good for an LCD TV; hue shift from sides
    Sony KDL-32EX713 Noticeable loss of colour when viewed off-centre

    Sony KDL-40X3500: 120°
    Sony KDL-40W3000 Contrast and colour start washing out from 45° off-centre (= 90°)
    Sharp LC42XL2E: 60°
     
  3. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tarjolla 46HX823 hintaan 1790 € !!!! Mitä ihmiset on mieltä? Kannattaako käydä hakemassa pois??
     
  4. Lost-Soul

    Lost-Soul Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tarvetta on, niin kannattaa.
     
  5. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinaisesti mitään akuuttia tarvetta ei ole. Olen vain odotellut riittävän hyviä tarjouksia ja pohdin joko tässä olisi sellainen.
     
  6. juha-pekka.jaas

    juha-pekka.jaas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    2
    Edelleen ärsyttää tuo 46EX724n katselukulmat pikkuisen ja kävin tänään pällistelemässä 46NX723sta verkkokaupassa. Vieressä siinä oli 55EX723 ja vertailin noita katselukulmia, tuo 55EX723 käyttäytyi aikalailla samoin kun oma 46EX723 kun taas 46NX723ssa en huomannut kyllä mitään ongelmia sivustakaan katsottuna.

    Eli aloin miettiä josko vaihtaisin NX723 tai HX723 malliin kuitenkin..mitkä noiden tärkeimmät deltat ovat EX724ään? Onko todellakin niin, että NX/HX tarvii 3D:hen lisälaitteen kun taas EX ei? Ainakin kun Sonyn sivujen speksejä katsoo niin molemmissa näin (ja EXllä lukee KYLLÄ (sisäänrakennettu)) :

    3D-kuvanäyttö
    KYLLÄ (vaatii lisävarusteen)

    Mihin hintaan olette saaneet tuota 46HX/NX723sta?
     
  7. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse palautin samaisen ( 40" ) tv:n takaisin liikkeeseen tästä syystä, plasmaan tottuneelle tuo kuvalaadun heikennys sivu/pystysuunnassa oli liikaa.
    Korvaavaa en ole vielä hankkinut tilalle, nyt on harkinnassa Panan plasma, mutta ehkäpä minunkin pitäisi vielä käydä läpi noita Sonyn paremman pään ruutuja. ( huomasin juuri tuon tuoreemman kommenttisi aiheesta )
     
  8. juha-pekka.jaas

    juha-pekka.jaas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo kyllä mulla oli edellinenkin töllö LCD, tosin 4.5v vanha 32" sony, mutta siinä oli kyllä hyvät katselukulmat, melkein sivusta pystyi katsomaan ja silti kuva näkyi hyvin :)

    Ei tässä EX724ssäkään nyt hirveän paskaksi tuo kuva mene sivuun siirryttäessä, mutta silleen väri haalenee ja harmaantuu että alkaa ärsyttään :S
     
  9. juha-pekka.jaas

    juha-pekka.jaas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen tässä alkamassa kääntymään tuon 46HX723 mallin suuntaan pikkuhiljaa, kuitenkin kuvanlaatu on se tärkein asia (kun sen takia EXstä olen luopumassa)..joten te joilla on HX kokemuksia niin laittakaapa tulemaan ASAP :) Ja myös NX omistajat voisitte laittaa kommenttia josko pää vielä kääntyy, erityisesti sen kiiltävän pinnan kommenteista olen kiinnostonut (kun ymmärtääkseni HXssä sitä ei ole)..
     
  10. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumpi noista on parempi paneli HX vai NX??
     
  11. juha-pekka.jaas

    juha-pekka.jaas Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jotenkin olen olettanut että HXssä olisi, mutta varmuutta ei ole joten mielelläni lisäinfoa kuulisin :)
     
  12. mjkoskinen

    mjkoskinen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kanavia aloin järjestelemään eilen...melkoinen savotta ainakin täällä Saksan kaapeliverkossa.

    Löydettyjä kanavia on n. 300. Sitä sitten sillä kapulalla sorttailet ja deletoit pois kaiken maailman salattuja tai muuten idiotteja kanavia...jotenkin jäin kaipaamaan että kun telsussa on WLAN/LAN, niin miksi ei siihen olisi tehty myös vaikka hallinnoitia varten pientä web palvelinta johon voisi vaikka läppärin browserin kautta näppärämmin hiirellä siirrellä tai deletoida kanavia???

    Vai onko tuohon jotain muuta keinoa kuin tuo oman kapulan kanssa kanava kerrallaan siirrellä yms??? No enään n. 50 kanavaa jäljellä, joten kyllä se tästä...

    Samoten eikä Sonyssa voi tehdä useampia favorit listoja tms. Esim. Maksu/movie kanavat, uutis kanavat, normi TV kanavat jne tai jotain jotenka voisi paremmin sitten organisoida noita jäljelle jäänyttäkin n. 150 kanavaa paremmin omiksi ryhmikseen?

    Onko siellä vain se yksi favorite lista?
     
  13. quin-

    quin- Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mienkäs tiellä EX72X(4) omistajille avautuu televisio kun käyttä avaukseen jotain tiettyä kanavan#. Aukeeko juuri se kanava vai viimeiseksi päällä ollut? Mielestäni aikaisemmin avautui normaalisti valittu kanava, mutta nyt televisio lähtee viimeksi jäänestä kanavasta, vaikka valitsisi käynnistyksen mistä napista tahansa. Muutenkin tuntuu, että kaukosäätimen valinnat tulevat hieman suuremmalla viiveellä kuin aikaisemmin ja valikot vaikuttavat tahmeammilta kuin aikaisemmin.
     
  14. jouniku

    jouniku Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin 40EX720 mallin kun halvalla sain: 699€ Expertin myyntimessuilla messukeskuksessa 3 viikkoa sitten.

    Havaintoja:
    Kakesta on unohdettu olennainen nappula eli vaihto kahden viimeisen kanavan välillä. TV tuntee kyllä ko. tempun, koska vanhan Sony-kapulan vastaava nappi kyllä tekee homman, mutta tässä uudessa kakessa sen tilalla on vain turha tekstityksenvalintanappi :mad:

    Miten "internet video" -napin pitäisi toimia? Nyt se avaa aluksi samantapaisen näkymän kuin menujen kautta voi avata esim. Areenan katsomiseksi (hetken
    aikaa näkyy 6*3 tyhjää "laatikkoa"), mutta sitten se haluaisi picasa-tunnukset??? Siitä ei pääse ohi eikä eteenpäin mitenkään. Ei ole picasa-
    tunnuksia enkä halua niitä tuon takia tehdä, koska täytyyhän systeemin toimia ilmankin!

    Muu nettisisältö menujen kautta mentynä (selain, nettivideot mm. Yle Areena) toimivat OK.

    Tarkkaan ottaen kun eilen kokeilin tuota nappulaa taas kerran, se avasikin yllättäen menun tuon internet-sisällön kohdalta. Eikä sitten muuta. Sain
    tämän myös toistettua pari kertaa, mutta jonkin ajan kuluttua (kun olin selaillut menuissa sitä sun tätä) se vei taas suoraan picasa-loginiin?? En ole
    koskaan valinnut picasaa sieltä missä Areenakin näkyy (ja jota olen siis katsonut). Picasa näkyy olevan ko. listan lopussa.

    Jos jollakulla tuo nappula tekee jotakin järkevää, kertokoon mitä oikein pitäisi tapahtua.

    USB-tallennus on kätevä, mutta tallennuksen katselu on aika kökköä, koska napit ovat pienet tai jos haluaa vähän pikakelata. Kun kelaus on päällä (1
    painallus) tallennus hyppii 10 sekuntia kerrallaan n. sekunnin välein. 2 painallusta on n. 30s, 3 on n. 2min. hyppyjä. Ymmärrän vielä että nuo 2 ja 3
    painallusta hyppivät, mutta en sitä, että siinä ei ole normaalia pikakelausta kuvan kanssa kuten ennen videonauhan kanssa tapahtui. Tällainen perusominaisuus toimii hienosti vanhassa tallentavassa boksissani, jossa voin pikakelata liian hitaasti etenevät kohtaukset helposti menettämättä
    kuitenkaan yhtään tekstiä tms, mutta tässä se ei onnistu kun kuva päivittyy vain noissa hyppykohdissa. Toki tällä tavalla hyppii mainoskatkot
    jotenkuten, mutta muu pikakatselu ei onnistu.

    Lisäksi pause toimii epämääräisesti. Usein kun pausen jälkeen jatkaa katselua, kuva hyppääkin 5-10 sekuntia taaksepäin.

    Tämä TV on näköjään selkeästi jo pelkkä tietokone, koska tuollaista epävakautta ilmenee. Sama vaikutelma tulee jo heti virran kytkennän jälkeen, koska volumen muuttaminen jää helposti jumiin joksikin aikaa ja sitten yllättäen ääni pamahtaa kovalle vaikka ei ole kakeen koskenut enää muutamaan sekuntiin. Jotkin muut toiminnot näyttävät vain herjan "odota" tms. kunnes TV on käynnistänyt itsensä kunnolla. Ja tulee ilmoituksia USB-laite löydetty jne. Kanava kyllä vaihtuu vaikka heti. TV:n ohjelmisto on päivitetty netin kautta.

    Ja selvyyden vuoksi, puhun koko ajan SD-tarkkuuksista vapailla kanavilla eikä mitään korttivirityksiä ole.
     
  15. quin-

    quin- Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todentotta tahmeamista on tapahtunu, Alkuun kaikki toimi sulavasti, nyt lagaa kun vanha tietokone.

    Miten tuo television avaus kanavan valinnalla (minun edellinen posti ylempänä) ?

    Minulla Internet Video -namiska avaa saman valikon kun Home -nappula, mutta Bravia Internet-video "välilehdelle". Tästä kun jatkaa OK:lla niin pääsee tuohon 5x3 ruudukkoon, josta voi sitten valita Youtubea, Areenaa jne.
     
  16. jannehi

    jannehi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2011
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ostettua tuollainen kdl-46ex724 gigantista ihan heräteostona, hintaa 1399. Menin katsomaan Samsungin malleja kun niitä oli tullut netissä tuijottua pitkät tovit, ei sitten ollut hyllyssä ja tv oli saatava. En sitten ollut tutkinut hintoja ks Sonysta ja tolla hintaa se sitten lähti mukaan, netissä kuitenkin samaa tuotetta myydään 1299 ja ilmeisesti halvemmallakin on saanut.

    No ei tämä mennyt oikein muutenkaan niinku elokuvissa, sillä toi ei löydä kaapelissa kanavia, on kokeiltu muuttaa asetuksia muihin maihin, mutta ei. Digiboksi kyllä löytää kanavat. Vienkö takaisin, hinnasta pitää ainakin käydä nurisemassa.
     
  17. Camry

    Camry Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin että ks. mallin päivitys on pariin kertaan vaihtunut .
    Sonyn sivuilla on uusi .
    sony_tvupdate_2011_3505_eua_auth.zip ( 70,196,476 bytes )
    Kysymys kuuluu :
    - kun tarkistaa tietokoneelta ladatun päivityksen koon se näyttää :

    Koko: (70*196*476 tavua)

    Koko levyllä : (70*205*440 tavua)
    Onko tuolla alapuolisella luvulla merkitystä ?
    :hitme: :hitme:

    Verkkokorttia koskeva , Sonyssako pitäisi olla oma verkkokorttisovitin ?
    Sony UWA-BR100 USB , 802.11a/b/g/n
    Kannattaako reititin laittaa 802.11n ja kolmella antennilla vai miten olette laittanut .
    Minultako kun puuttuu täysin ks. verkko , joten vähän suunitteluvaiheessa tarvikehankinnat .
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2011
  18. quin-

    quin- Guest Guest

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet varmaankin näin tehnyt, mutta itsellä kesti tuo kanavien löytyminen jumalattoman kauan, näin ainakin ensimmäisellä hakukerralla. Reilusti yli 10 minuuttia ja kaikki kanavat löytyivät vasta ihan viimeisellä minuutilla. Meinasin hakuvaiheessa tuskastua, että tuliko viallinen yksiklö kun ei tunnu löytyvän.
     
  19. jouniku

    jouniku Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla tuo namiska temppuilee edelleen. Yleensä heti TV:n avaamisen jälkeen se toimii näköjään OK, mutta jonkin ajan kuluttua ei. Sitten taas myöhemmin toimii ja sitten taas ei, ilman havaittavaa logiikkaa.

    Totesin eilen yllättäen, että kanavanipun vaihto vaikuttaa jotenkin. TV:n avaaminen ensimmäisen kerran (pitkän ajan kuluttua, asetuksissa valmiustila=2h) kanavalla 1 => toimii. Vaihto kanavalle 2 => toimii. Vaihto kanavalle 3 => EI toimi (eli menee suoraan Picasa-loginiin). Vaihto jollekin YLEn kanavalle (1,2,7) => toimii taas. Vaihto jollekin muulle kanavalle => ei toimi.

    Se siis sekoaa siitä, että kanavanippu vaihtuu. Tätä pitänee vielä kokeilla s.e. TV on sammutettu esim. kanavalla 3, jotta saan selville onko kyse kanavanipun vaihdosta vai toimiiko tuo oikein vain siinä nipussa, jossa YLE on.

    Ainakin tässä mallissa (EX720) "käynnistyskanava" on näköjään aina se viimeksi katsottu riippumatta siitä, millä kaken napilla TV:n avaa.

    Kokeilisiko joku jolla on tämä uusin päivitys ja EX72x saako tuota toistettua.
     
  20. jannehi

    jannehi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2011
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo olen odottanut ja säätänyt, viimeisimpänä seuraava eli tosiaan digiboksi löytää kanavat, mutta itse tv ei, jos on suoraan kiinni antennipistorasiasta. On soitettu Sonyn päivystykseen ja käyty niiden kanssa ongelmaa läpi, mutta tuloksetta. Kokeilinpa vielä sellaista joutessaan, että ajoin tv:n kanssa Vantaalle tyttöystävän luo, kokeilin siellä laittaa suoraan tv:n kiinni ja kas kummaa, ei mitään ongelmaa ollut löytää kaapelissa kanavia. Mutta täällä Porvoossa ei löydä mun kämpällä kanavia jostain syystä.