Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

  1. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Miksi niin monet ihmiset kuvittelevat että DRM:llä kuristetusta boksista muka ikinä voisi siirtää jotain ohjelmia johonkin toisenlaiseen boksiin (tai edes toiseen samanlaiseen!).

    Se vain ei tule onnistumaan ikinä näinä "cable/antenna hd ready"-systeemien aikana.
     
  2. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilman muuta ihmiset odottavat voivansa tehdä maksamastaan tallenteesta varmuuskopion tai siirtää sen uuteen toistolaitteeseen entisen "kypsyessä".
    Tässähän se koko jutun clue on; että kyse on vain varmuuskopiosta tai korvaavalle laitteelle siirrosta - piraattitehtaan tuotantolinjan sijasta.

    Vastoin kaikkia elokuvayhtiö-, hallitus-, terroristi- tai maan ulkopuoliset oliot -salaliittoteorioita, DRM:n tarkoitus on varmistaa, että hän ja vain hän, joka tallenteesta on maksanut, saa tallennetta katsoa/kuunnella. Ei yhtään enempää eikä vähempää.

    Millä vekottimella tämä maksaja sitten lopulta tallenteen katsoo, siihen tekijänoikeuksien haltijalla ei pitäisi olla mitään sanomista, kun vain korvauksen työstään - tai alkuperäiselle tekijälle itse maksamastaan korvauksesta hyvityksen saa.
    Valitettavasti vain tekniset rajoitukset yhdistettynä aikataulu- ja tulospaineiden takia huonosti hallinnoituun tuotekehitykseen ja vajavaiseen testaukseen sitten saattavat markkinoille keskentekoisia väkkineitä - ottamatta kantaa, onko tämän ketjun vimpain sellainen.
    Itse olen pongannut ainakin yhden kohtuu tyytyväisen Wbox HD2 -käyttäjän, ihan livenä.:p
     
  3. pjsinc

    pjsinc Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän kun lisätään se fakta että ne elokuvat joita sieltä HD puolelta tulee, ja joita tässä käsittääkseni yritetään suojella, ovat yleensä vähintään pari vuotta vanhoja ja niistä on BluRay versiot julkaistu noin puoli vuotta ensi-illastaan. BluRay versioden salaushan on murrettu jo aikoja sitten ja ne ovat huomattavasti laadukkaampia (1080p ja vähemmän pakattuja) kuin TV:stä tuleva HD, joten mitä merkitystä puolitoista vuotta myöhässä tulevilla mahdollisilla piraattiversioilla on kun se ko. elokuva on ollut laadukkaampana piraattina jaossa jo pitkän aikaa?! Jos joku sen piraatin tahtoo niin kai hän sen laadukkaamman version käy lataamassa? :OI Ja tältä meitä suojellaan siten että maksamme ylihintaa laitteista jotka tulevat meille rampautettuina, viallisina ja myöhässä?
     
  4. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen jo suosiolla luopunut ajatuksesta säästää ja kerätä tallenteita televisiolähetyksistä. VHS-nauhuriaikana tuli kerättyä kaapit täyteen turhia tallenteita jota ei koskaan ehtinyt eikä viitsinyt katsella. Tänäpäivänä tulee ohjelmia ja elokuvia joka tuutista sellaisia määriä ettei kertakaikkiaan enää huvita kerätä niitä mihinkään. Ohjelmista tulee uusintoja ja yleisimmät leffatkin tulee vuoronperään eri kanavilta, usein sama leffa jopa 3-4 kertaa vuodessa.

    Eli tallentava boksi on kyllä ahkerassa käytössä ja tälläkin hetkellä kymmenkunta leffaa odottaa katselua. Onneksi tilaa riittää kun tuli muutama vuosi sitten vaihdettua Humaxin 160 gigan levy 500 gigaiseksi. Mutta käytönnössä käytän boksia siis ajansiirtotallennuksiin ja poistan 98 prosenttia tallennuksista heti kun olen ne ehtinyt katsella. Ei tarvitse stressata eikä käyttää aikaa turhien tallenteiden siirtoon ja arkistointiin. Tämä on sitä "helppoa elämää" ja nautin siitä. :D
     
  5. Icso

    Icso Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitetään nyt tännekkin mikäli tavoittaa jonkun etsijän silmät paremmin:

    Itseltä löytyy Lappeenrannasta topicin mukainen laitos uutena ja käyttämättömänä (voitettu arvonnasta tällä viikolla). Itsellä ei ole tarvetta joten voin luopua 400€:llä ja voin toimittaakkin lähialueille tai voipi myös noutaa. YV:llä voipi tiedustella kuvia taikka kysellä lisää. Tarjotakkin saa.
     
  6. HilloMunkki

    HilloMunkki Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite tuli takaisin ehjäämöstä ja toimii eikä oltu tallenteita hävitetty, vaikka huollossa oli laite resetoitu, tehty tehdasasetusten palautus ja testattu.

    FW versio on 1.9rc7 ja boot menee aiemman 001 - 040 sijaan 059 asti. Nyt myös näyttää jäljellä olevan tallennusajan hyvin vuolaasti "noin 358 tuntia jäljellä, noin 134 tuntia HD-tallennusaikaa jäljellä". En vielä osaa sanoa, päivittyykö tallennusten välillä. Mitään uutta en valikoista pikaisesti löytänyt (Järjestelmän alla nyt "vianselvitys" ja sen alla suomeksi "Ei A/V vika - Luo vedos" ja "Ei A/V vika - Resetoi laite"). Toistaiseksi ei ole vielä esiintynyt sitä ärsyttävää kuvan hetkellistä hyytymistä :thumbsup:

    USB:ta kokeilin etupaneelista, ei ainakaan mitenkään näyttänyt tunnistavan FAT32 levyä, NTFS:n ja ext3:n ikäänkuin olisi osannut ottaa käyttöön, mutta ei tuonut mihinkään mitään uutta tai en ainakaan löytänyt.
     
  7. Eponex

    Eponex Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    FW versiossa 1.9rc7 esiintyy vielä sitä ärsyttävää kuvan hetkellistä hyytymistä.
     
  8. Woukka

    Woukka Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkein tekisi mieli sanoa, että boottailun tarve ym. epämääräiset hyytymiset loppuivat signaalitason parannuttua. Tämä parin viikon kokemuksella. Eli laitteella on olematon oikeasta signaalinsyötön ongelmasta toipumiskyky, mutta en nyt väitä tätä tuotevirheeksi tietenkään.

    Ajastukset ovat koko ajan muuten toimineet tyydyttävästi, täydellistä en osaa digiboksilta edes odottaa. Oikeastaan häiritsevin ongelma on nyt suosikkilistan putoaminen aika ajoin pois päältä "kaikki kanavat" tilaan. Tätä ongelmaa on tietääkseni useammassakin HD-sertifioidussa laitteessa.
     
  9. Eponex

    Eponex Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosikkilista todellakin putoaa aika ajoin pois päältä, mutta fav näppäimestä saa sen nopeasti taas päälle.
    Versiossa 1.9rc7 fav näppäin jo toimii.
     
  10. GoDi81

    GoDi81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.05.2011
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ei suosikkilista oo koskaan lähteny ellen oo bootannu etupaneelista.
    Mut kelaus pomppii tallennuksen loppuun, ja sit toinen aivan hvetin paha ongelma minkä bongasin siitä ekasta updatesta, jos esim pidän MTV3HD kanavaa päällä, ja sieltä kanavalta lähtee ajastuksella nauhoitus päälle, niin kuva menee mustaksi, tekstillä Ei kanavaa, ja tallennus ei koskaan edes lähde päälle...
    Eli joutuu aina joko sulkemaan boxin tai valitsemaan jonkun kanavan mistä tietää ettei nauhoita koskaan mitään :(
     
  11. esat

    esat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joku tuota 1.9 versiota on saatavilla ilmasta/netin kautta? Tekeekö muilla samaa? Jos boksi sammutettu laitteen virtakytkimestä, niin heräilee itsekseen päivittäin, eli käynnistyy, päällä n. 10min ja sitten sammuu itsekseen :confused:
     
  12. GoDi81

    GoDi81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.05.2011
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mikäs tossa vialla on?
    Hakee EPG tietoja, hakusanatallennus kun on ominaisuuksissa...
    Enkä kyl kirveelläkään tajua miks porukat sammuttelee laitettaan kokonaan, onko hankalaa tajuu et se on sama ku vanhasta boxista repis piuhan irti seinästä?
     
  13. esat

    esat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokainen tehköön tyylillään tarpeidensa/halujensa mukaan :)
    EPG tietojen haku oli kyl tiedossa, mut ihmetytti et tekee useita kertoja päivässä, vaik boksi sammutettu boksin virtanapista.
     
  14. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    No eihän tuo ole sama asia. Mieti nyt vähän itsekin. Jos vetää piuhan irti seinästä niin ei varmasti tapahdu mitään. Vai onko sun vanhat boksit ollut akulla varustettuja :)
    Kaveri puhui että laite käynnistelee itsestään ja jos piuha on seinästä vedetty niin kyllä käynnisty itsestään, ei sitten millään. Kokeile vaikka jos et usko.
    Vai ymmärsinkö kaverin tekstin täysin väärin.
    Itse ihmettlin samaa asiaa mutta tuo EPG päivitys oli hyvä tieto. Eipä ajatus kulkenut kun mietin asiaa :D
    Onko tässä boksissa jokin nappula jolla saa virrat kokonaan pois siis samalla tavalla mitä piuhojen vetäminen ??
     
  15. GoDi81

    GoDi81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.05.2011
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pointti oli että tässä boxissa ei kuulu katkaista virtoja etupaneelista tai boxi ei toimi niinkuin olisi tarkoitus, tä kun on suunniteltu pysymään "täydessä valmiudessa" eikä niin että koko järjestelmä suljetaan.
    Esim turha olettaa että kaikki nauhoitukset pelittäisivät jos etupaneelista sulkee laitteen.
     
  16. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toistaiseksi on kaikki tallennukset onnistuneet aivan normaalisti, vaikka laite on sammutettu etupaneelista. Laite osaa käynnistää itsensä EPG-lukua ja ohjelmien tallennusta varten.
     
  17. esat

    esat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoin kaikki tallenukset onnistuneet, vaik on sammutettu etupaneelista. Härveli heräilee itsekseen n. 5min ennen ajastuksen alkua.
    Onko muilla sama ongelma, ainakin musta ongelma. Nauhotus EPG kautta, jättää joskus esim. sarjoista muutaman min. lopusta, eli lopettaa liian aikaisin. Muokkasin nauhoitusaikaa, laitoin 5min lisäaikaa, ei nauhoittanut sitä 5min. Laitoin asetuksien kautta myös 5min ns. yliaikaa, ei nauhoittanut myöskään silloin :mad:
    En myöskään ole onnistunut muuttamaan EPG kautta laitettua ajastusta viikkoajastukseksi. Ei herjaa mitään, hyväksyy tallennuksen, mutta kun käy katsomassa uudelleen, ei ole muuttunut viikottaiseksi ajastukseksi :OI
     
  18. tättärää

    tättärää Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosi ärsyttävää kun lisäaika ei toimi, monesta tallennuksesta on jäänyt loppu pois.
     
  19. oggu

    oggu Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokos olet saanut digiboksin takaisin huollosta? Mietin vain, että kauankohan sitä suunnilleen saa odotella..hieman turhauttavaa maksaa canal-paketista ilman boksia ja olisihan niitä tallennuksiakin kiva saada.
     
  20. HilloMunkki

    HilloMunkki Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1462078&postcount=866

    Jep, kerroin siitä jo maanantaina :) Toistaiseksi toiminut hyvin, en ole vielä nähnyt niitä ärsyttäviä hetkellisiä kuvan pysähtymisiä.