Breaking Bad (AMC)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 05.03.2008.

  1. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Mitäs sitä turhaan pulisemaan, kun voi seurata jännittävää sarjaa :king:

    Nyt voi taputella itseään olalle, että antoi kyseiselle sarjalle mahdollisuuden, sillä muistaakseni ekalla kaudella ja toisen alussa oli jokseenkin kuivaa menoa.
    Ne hyvät kohdat vain iskivät sitten lujaa ja jaksoi seurata ja viimeiset kaudethan ovat olleet mitä mainioimpia.

    Tästä tulikin mieleen, että varmaan täytyy aloittaa sarja alusta viimeisiä jaksoja odotellessa.
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    AMC aiheuttaa tiukat rajoitteet juuri tuon suhteen, shit voi sanoa ja pylly voi näkyä mutta that's it:mad: Alunperin jo vitutti ettei tämä tule HBO:lta, Starsilta tai Showtimeltä niin ei tarvitsisi sensuroida fuckeja tai sumentaa tissejä.

    Olihan tämä loppu hyvä mutta menin tyhmyyksissäni lukemaan jotain spoilereita finaalista joten mikään kohta ei oikein päässyt yllättämään, Waltin reaktioista myös näki heti kuka skidin oikeasti myrkytti joten lopun zoomaus oli lähes turha alleviivaus.
    Waltin näennäinen typeryys kiristystilanteessa myös vitutti suuresti, ihan kuin se muka olisi noin tyhmä.
     
  3. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nelosen Kino alkaa näyttäämään kakkos kaudesta eteenpäin. Alkaakohan tällä viikolla peräti.
     
  4. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Protip: Muuta foorumiasetuksista sivulla näkyvien viestien määrää. Vakioasetuksilla alkoi juuri 6. sivu. ;)
    Oisko tässä yksi syy edelliseen? Eli tosiaan vapailla kanavilla ei ole näytetty kuin 1. kausi vuoden 2009 alussa.
     
  5. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi oli kyllä joku aivopieru kirjoittajilta. Tuli oikein facepalmattua himassa.
     
  6. Kese

    Kese Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    159
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsitin ton niin, että Waltilla oli muut tärkeämmät asiat mielessä, ja sen takia meni minuutti ennen kuin hokas tilanteen.
     
  7. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkosta tykitystä oli neloskausi, viimestä odotellessa ja siinä varmasti walt vs hank vastakkain :thumbsup:
     
  8. Boz

    Boz Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkukausi oli tosiaan aivan toivottaman hidasta joten tuli heitettyä sarja hyllylle odottamaan...ja odotus onneksi palkittiin. Aivan uskomattomia jaksoja tähän loppun oli jätetty, esim. jokainen yksittäinen jakso tuntui päättyvän 10 minuuttisiin herkkukohtauksiin. Suorastaan balsamia tälläinen rytmitys nykypäivän ADHD-p*skaan verrattuna. Ja mikä juonen juoksutus kohti loppupamausta sekä vielä mausteeksi sopivasti kiero loppu. Aah, tähän olisi melkein voinut lopettaa, mutta mennään se yksi kausi vielä. Jäihän sinne vielä jotain pientä säätöä.

    Eli jos joku vielä tätä herkkua yrittää säilöä, suosittelen nauttimaan pikaisesti.
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli viimeinkin katsottua loppuun tämä runsaasti kehuja niittänyt sarja.

    Hieman ristiriitaiset fiilikset. Laadukasta draamaa, mutta ei tämä millään noussut hypen ja 9.4 IMDb-scoren asettamien odotusten tasolle. Hidastempoisuus ei minua sarjoissa haittaa, mutta sarjan juoni etenee todella epätasaisella nopeudella. Hidas etenemistahti ärsyttää varsinkin silloin kun ruudussa on joku sarjan epäkiinnostavammista hahmoista (Skyler, Marie..) Usein jaksot vain matelevat ja loppuun lyödään joku twisti, että katsojat palaavat ensiviikollakin sarjan ääreen. Epätasaisuus tekee katsomisesta niin turhauttavaa varsinkin sen vuoksi, että parhaimmillaan Breaking Bad on todella hyvä. Kolmoskaudella nähty Hankin ja kahden kaljupään mittelö (sarjan huippukohta) oli yksi esimerkki loistavan intensiivisestä tunnelmasta. Myös neloskauden loppupuolella nähtiin muutama varsin vakuuttava jakson lopetus. Välillä tosin pisti oudoksuttamaan sarjan tyyli loikkia realismista välillä bournemaiseen pomppimiseen. Mm. Gustavin kyky haistaa autopommi jäi täysin selvittämättä (vai missasinko jotain oleellista ?).

    Visuaalinen ilme Breaking Badissa on varsin omanlaisensa, siitä on annettava plussaa. Sarjan verkkainen elokuvamainen kuvaus tuntui ajoittain nerokkaalta, mutta toisaalta välillä se rupesi vain ärsyttämään. Varsinkin nämä toisen tuotantokauden mukataiteelliset foreshadowingit siitä uima-altaassa kelluvasta pehmonallesta, kahdesta ruumiista ja Waltin silmälasista evidence-pussissa, jotka osoittautuivat pääjuonen kannalta merkityksettömiksi katsojien huijauksiksi.

    Pääosan Bryan Cranstonia ei ole turhaan kehuttu, mutta loistotyötä jaksosta toiseen tekevät myös Pinkmania esittävä Aaron Paul ja Hankia esittävä Dean Norris. Ei vähiten loistavien näyttelijöidensä ansiosta Breaking Badin vahvuudeksi muodostuikin hahmot. Lipevä juristi ja lankomies ylimielisine letkautuksineen aiheuttivat naurut jos toisetkin ja Pinkmanin kehityskaari on koko sarjan läpi ollut todella kiinnostavaa seurattavaa. Hyvää tarkottava päähänpotkittu lowlife joutuu aina vain syvemmälle ja syvemmälle Walterin toimien seurauksena.

    Seuraava tuotantokausi on ilmeisesti viimeinen ja kai sekin on pakko katsoa, että saa tietää mitä Pinkmanille käy.
     
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Gusista nyt tunnetusti rakennettiin välkky ja tarkkanäköinen kaveri, joten hänhän pisti merkille Jessen asenteen yhtäkkisen muuttumisen ja alkoi siinä haistaa palaneen käryä. Katolla Gus muistaakseni huomasi välkkeen Waltin laseista kuikuillessaan ympärilleen - Walttihan oli nostanut lasit about päänsä päälle kun tähysteli parkkihallin suuntaan. Jakson näkemisestä on jo tovi vierähtänyt, mutta jotenkin näin muistaakseni itselleni selitin tilanteen kulun ja Gusin toiminnan.

    Mielestäni tuo oli herkullista foreshadowingia - vieläpä sillä kierteellä, että nuo pätkät tapahtuivat seuraavien jaksojen aluissa: Seven-Thirty-Seven, Down, Over ja ABQ :) Ja mites kausi loppuikaan... kakkoskausi on muuten käsittääkseni ainoa kausi, jonka koko juonikaari on suunniteltu ennakkoon valmiiksi. Kolmannen ja neljännen kauden kohdalla käsikirjoittajilla ei ole ollut kokonaiskuvaa valmiina kun kautta on lähdetty kuvaamaan, vaan osa on käsikirjoitettu sitä mukaa. Pääjuonen kannalta merkityksetön huijaus? Waltin hahmon kehittymisen kannalta hyvinkin oleellinen: minä katson Waltin luisumisen Heisenbergiksi ja hänen tekojensa seurauksien vaikutukset ja niiden kohtaamisen nimenomaan tämän sarjan pääjuoneksi. Sarja on muutenkin kunnostautunut noissa wtf-teasereissa, joten selvästikin toimii myös siinä mielessä. Ei haitannut minua.
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kieltämättä Gusista annettiin varsin velmu kuva koko sarjan aikana muutenkin, eikä tuo asia sinällään häiritsemään jäänyt :), eikä toki kaikkea välttämättä tarvitse alleviivatakaan.

    Lentokoneonnettomuus nyt oli naurettavan epätodennäköisen tapahtumaketjun summa eikä Waltkaan mielestäni missään vaiheessa varsinaisesti ajatellut sitä omaksi syykseen, sitä voi tietenkin pohtia että oliko tämä osa Walterin paatumista/moraalin vääntymistä rikolliselle puolelle selittäessään jatkuvasti omia tekojaan ja pistäen huonot seuraukset muiden syyksi. Mutta senlisäksi, että koko lento-onnettomuus oli mielestäni varsin kaukaa haettu juonikuvio, näyttämällä Waltin silmälasit poliisin todistusaineiston joukossa implikoitiin että Hank vs. Walter juonikuvio olisi viimeinkin etenemässä ja kaksi ruumissäkkiä jotka näytettiin Whiten pihassa, olivatkin jotain täysin random-ihmisiä. Toki tuota samaa metodia missä jakso aloitetaan sattumanvaraisen oloisilla välikuvilla tulevaisuudesta, käytettiin ihan onnistuneesti joissain jaksokohtaisissa juonissa, odotin vain kauden lopetukselta paljon enemmän kaiken sen katsojien kiusoittelun jälkeen.

    Ei tämä nyt huono sarja millään tapaa ole. Kehut vain ehkä nostivat odotukset liian korkealle, ei tämä ihan omaan top kymppiinkään kyllä mene.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Katsoin neljä kautta putkeen tässä kolmen viikon aikana ja pakko sanoa, että nousee Game of Thronesin ja OZ kanssa parhaimmat sarjat listalle. Nämä siis sarjoja, jotka ovat täydellisen loistavia. Mikä tekee Breaking Badista niin hyvän? Tarina ja näyttelijät ovat loistavia. Bryan Cranston on erittäin hyvä Watler Whitena ja hänen muuttumisensa aina vain kylmemmäksi Heisenbergiksi on jotenkin todella hyvin kuvattu sarjassa. Myös muutkin näyttelijät ovat onnistuneita rooleissaan ja nostetaan nyt Aaron Paul ja Dean Norris jalustalle kanssa.

    Se miten Walter muuttuu Heisenbergiksi ja armottoman väkivaltaiseksi tappajaksi vetää kylmäksi. Ei uskoisi, että kemian opettaja ajaa kahden henkilön ylitse ja ampuu toiselta aivot asfaltille... Veti kylmäksi todellakin, sillä ilmeestä näki, ettei kyseessä ollut enää se nössö Walter, vaan vittuuntunut tilanteen hallintaansa ottava Heisenberg. Muutenkin nämä "kovis" kohtaukset on onnistuneita ja ainakin tämän neljännen kauden aikana mies laittoi kaiken reilaan... Myrkyttämällä lapsen ja käyttämällä Pinkmania hyväkseen. Malttamattomana odotan miten viides ja viimeinen kausi sitoo sarjan kiinni. Hank varmaankin pääsee jäljille ja tuskinpa Pinkman jää tiedottomaksi, mitä kaikkea Walter/Heisenberg on mennyt tekemään asioiden laittamiseksi kuntoon. Saa nähdä kuka on pystyssä lopulta. Ja onko Walter nyt Heisenberg:nä ottanut Gus:n paikan? Tällä hetkellä annan sarjalle 5/5

    Viides kausi varmaankin alkaa aikaisintaan kesällä ja 16 jaksoa on luvattu... Tosin AMC saattaa laittaa kauden kahtia, jostakin pellemäisestä syystä tietenkin.

    Niin ja onko kenelläkään tietoa, missä on R2 alueen Blu-Ray julkaisut? DVD:lle löytyy kaksi ekaa kautta, mutta mitä minä DVD:llä teen, kun kerran vehkeet löytyy parempaankin. Ja miksi vasta kaksi kautta? Luulisi, että tällekkin on jotain kysyntää täälläkin päin rapakkoa?
     
  13. TKX

    TKX Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kanssa katsottua 4 kautta putkeen vajaassa kuukaudessa ja täytyy kanssa sanoa, että olipas loistavaa settiä.
    Hidas tempo ei haitannu yhtään kun katsoi pari osaa illassa.
    Kaikki jaksot ovat olleet mielestäni hyviä eikä sarjassa ole ärsyttänyt oikeastaan mikään.
    Vaikka sarjan genre ei olekaan itselle mieluisa, niin silti Tälle sarjalle on kyllä pakko antaa täydet viisi tähteä !
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    [​IMG]

    :king:
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^Clever, so clever.

    Tähän sarjaan ei ole oikein muuta sanottavaa kuin jäi aikoinaan kesken muutaman jakson jälkeen. Ehkä turhan inhorealistinen ja hidas omaan makuun kuten digiboksinikin.
     
  16. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Sunnuntaina käynnistyy viides kausi ja nyt traileriakin pukkaa: 3 minuutin traileri Vähän uutta, mutta jotain kuiteskin.

    Kovaa kamaa luvassa jälleen. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2012
  17. JuhaMy

    JuhaMy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan tämän sarjan R2 alueen blu-ray -julkaisusta vieläkään mitään uutta tietoa, 1-4 kauden boxi on tulollaan, mutta dvd:nä.

    Kerrassaan loistava sarja, NetFlixin kautta tuli 'löytö' tehtyä, itelle ainakin osu ja uppos samantien! :D
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 489
    Saadut tykkäykset:
    1 223
    Saksasta on saanut jo kesästä lähtien neljä ekaa kautta. Esim amazonilta, josta itse olen tilaillut mm. Luther S1,2.
     
  19. JuhaMy

    JuhaMy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, kiitti vinkistä, vielä kun olisi suomitekstit mukana. :eek:
    No positiivista että ylipäätään löytyy muualtakin kun amerikan suunnalta, toivottavasti Br-versiot seuraa dvd-julkaisuja tänne pohjolaankin kun lisää kausia tulee saataville!
     
  20. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viitoskausi näemmä alkaa 2.4. Nelonen Kinolla.