Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    P800 oli Symbian puhelin UIQ ui:lla varustettuna
     
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Tiedän. Eikä muistuttanut Nokian symbiania yhtään missään yhtään mitenkään.
     
  3. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    eli nokian ongelma oli enimmäkseen UIssa ei niinkään symbianissa itsessään.
     
  4. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    No toivottavasti ei ala kaduttamaan toi 500 €:n investointi kun Belle julkaistaan ehkä n. kuukauden kuluessa.

    Navtek tekee paljon muutakin kuin piirtelee karttoja. Ja tiedoksesi että Nokian kartoissa voi myös raportoida karttojen virheistä, ei toki sama asia kuin itse niitä piirtelisi ajantasaisuuden osalta, mutta parempi kuin ei mitään.
     
  5. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Paikkojen lisäys onnistuu myös www-saitin kautta. Itse lisäsin kesällä erään saaren ja pari kuvaa siitä.
     
  6. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Applen tuloskoneessa pientä yskähtelyä. Androidin niskaan hönkiminen alkaa vaikuttaa, vaikka Apple laittaa myyntinotkahduksen 4GS:n odotuksen piikkiin.

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20111098187

    Nokian ensimmäinen windowsphone julkaistaa 26.10.

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20111098223&ext=ltr

    Veikkauksia, koska julkaistaa Nokian ensimmäinen Android-phone? Oma veikkaukseni on 1.3.2013. WP:n huono myynti realisoituu ensi kesään mennessä, johtaja saa potkut ensi syksynä ja hätäisesti kokoon laitettu A-vitaminoitu puhelin voi nähdä päivänvalon siitä noin puolen vuoden päästä.
     
  7. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo edellyttäisi myös Androidin vyörymistä kotitietokoneisiin. 2012 yhdistyy puhelin, pc, (tv --> iso näyttö). Android 4 on myös tableteille mutta pitäisi saada täysiverinen pc-setti myös samalle alustalle.
    Android on niin paljon edellä "kaikenkattavuudessa" että uskoisin windowsin korvautuvan nopeasti androidilla kotitietokoneissakin joskin se kieltämättä aika vaikealta kyllä äkkiseltään kuulostaa. Jok.tap. homman nimi on se, että kaikkea ohjataan hyvin pian kännyllä ja tietokoneella ja se edellyttää että "kaikissa" on sama alusta ja yhteensopivuus. Autoihinkin Android on jo ehtinyt ja televisioon, joten Windowsilla ei ole oikeastaan millään osa-alueella etumatkaa. Toisaalta kun ajattelee kuinka monta sataa tuhatta ihmistä tekee ilmaiseksi Androidalustalle koodia niin ei se niin hirveän vaikeaa ole kuvittella tuon Windowsin korvautuminen.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2011
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tuo linukan päällä pyörivä javakikkarekaan sen parempi loppupeleissä kuin Winkkari. Lisäksi se olemassa oleva ohjelmatarjonta win <> android, toki noita ilmaisversioita vanhoista win ohjelmista propellipäät vääntelee androidille, mutta onko ne sitten samalla tasolla kaupallisten ohjelmien kanssa. Siinä se suuri este Androidin kotipuolen valloitukseen noin äkkiseltään ajateltuna. Myös, millä perustella Windows käyttäjiä vaihtamaan toimiva konfiguraatio Androidiin? Uusissa koneissa ei siis ongelma, mutta jo olemassa oleviin koneisiin sen kauppaaminen voi olla tuskaista.
     
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ai, samoin kuin oikea Linux korvasi Windowsin...

    Jospa tuosta Samsung:in oikeasta Linux-projektista eli Tizenistä tulisi jotain. Viimeinen asia mitä toivon on Android tv:ssäni lähettämässä tietoa googlelle siitä mitä milloinkin katson.
     
  10. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on vähän turhaa täällä keskustella kun porukalta puuttuu visiot.
    Linuxin tulon aikoihin ei ollut mitään syytä vaihtaa winukkaa linuksiin. Mitä uutta se olisi tuonut? Nyt sen sijaan yhdistyy puhelin, pc ja tv ja myös kaikki muu. Jos tuota ei tajua, on ihan turha keskustella tasolla windows vs linux. Ja avaapa vielä lisää tuota mielikuvaasi Googlen vakoilusta. Mielenkiintoista kuulla haitat vastaan hyödyt :)
    Eli haluat mieluummin katsella Tena-lady mainoksia kuin itseäsi kiinnostavien tuotteiden mainoksia?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2011
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mukavaa, että plazan Android-trollauskoneessa (nokkamiehenä tomppa1 ja säestäjänä McIce) ei kuitenkaan yskähtelyä havaittavissa tälläkään neljänneksellä.

    Todennäköisimmin se on ammattikoodarien softa, joka pelin ratkaisee eikä harrastelijoiden puuhastelu. Vaikea kuvitella, että Android on valloittamassa kenenkään työpöytää, kun vaikuttaa olevan jo tablettitasollakin ongelmia saada aidosti laadukasta jälkeä aikaiseksi. Apple vie Androidia kuin litran mittaa!

    Mitä jos odotettaisiin ensin vaikka se eka Nokian Windows-puhelin ennen kuin ollaan siirtämässä Nokiaa Android-leiriin. :rolleyes:
     
  12. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Just. Jos on eri mieltä niin sitten puuttuu visiot.
    Microsoftin tuotteet ovat köllötelleet tv:n vieressä jo vuodesta 2002, joten eiköhän sielläkin ole jonkinlaista näkemystä siitä, miten noiden laitteiden yhdistäminen viedään vielä pidemmälle. Ja se, että ne yhdistyvät, ei tarkoita sitä, että niiden täytyy rakentua samalle alustalle. Riittää, että ne ymmärtävät toisiaan.

    Minua ei kiinnosta katsella mainoksia. Siksi yleensä tallennan ohjelmat ja skippaan mainokset.
     
  13. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tämä on ainakin Microsoftin ja Nokian uusi strategia, että sama softa toimii kaikilla alustoilla. Eli koodaat yhden softan ja ajat sitä kaikilla em. alustoilla.

    Ja jos visioita ei puutu niin kerro ihmeessä oma versiosi tulevaisuuden visioista millaisia kokonaisuuksia tulee tai tuleeko mitään kokonaisuuksia ylipäätään ja laite- ja alustamäärät vain kasvavat ja mihin perustat mahdollisen visiosi?

    Pelkäänpä pahoin, että tällä palstalla ei pysty aiheesta keskustelemaan asiallisesti enkä syytä siitäkään ketään. 11 vuotta olen konseptia rakennellut omien visioideni pohjalta ja nyt vähitellen alkavat siihen suuntaan ainakin ms ja nokia kallistua, joten jotain näkemystä ainakin asiasta on itselläni ollut. Se mikä tässä lähinnä nyt on kiinnostavaa, on se, kumpi leiri toteuttaa lopulta ensin tuon kaikenkattavuuden. Itse veikkaan Androidia siksi, että siinä on enemmän porukkaa innovoimassa ja kehittelemässä, mutta MS+Noksun etuina on juuri tuo Windows-PC:lle valmiina oleva laaja softa- ja laitetuki. Pilvipalveluissa taas Google menee edelle. En siis julistele täällä "voittajia" vaan olen tuen sitä järjestelmää joka parhaiten vastaa omia visioitani. Jos juuri tätä hetkeä ajatellaan niin paras vaihtoehto on sekasikiö jossa älypuhelin on Android ja kotiserveri windows. Itse toivon, että Android ja sen myötä innovointi valtaisi myös pc-puolen. Erillislaitejärjestelmiin en usko laisinkaan. Ei kellään ole aikaa ja halua säätää rajapintojen kanssa ja kuitenkin halutaan saada kaikki ja kontroloida kaikkea - helposti.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2011
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Mainitsemasi yhdistelty käyttö on marginaalista kokonaismarkkinoiden kannalta.

    Linuxin tähän astinen menestys perustuu yhdistelmään LAMP, joka menestyi koska se oli luotettava (periaatteessa Unix-klooni), ilmainen ja ajoitus osui nappiin (Internetin synty ja kehitys sekä Microsoft oli aivan pihalla). Työpöytäkäytössä Linux on taas edelleen täysin marginaalissa.

    Ehkä olen viime aikoina katsonut liikaa Kanadan ja jenkkien leijonankitaa, mutta mikä on oikeasti 11 vuotta hieromasi systeemin markkinapotentiaali, jos se ei vieläkään menesty? Korjaa toki, jos se menestyy ja myynti on kannattavaa.

    Microsoft tuntuu pitkästä aikaa ajattelevan raikkaasti. Windows 8:n (ymmärtääkseni) yhteinen alusta on aito edistysaskel.

    Sitä tosiasiaa ei saa unohtaa, että ne oikeasti isot rahat liikkuu ja linjat muotoutuu yrityskäytössä. Microsoft jyrää kaikki täydellisesti (tietokoneiden puolella) sillä osa-alueella. Ja kun ihmiset tottuvat käyttämään jotain töissä niin sitä suositaan myös kotona.
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Lähes käsittämätöntä, että jengi liputtaa yksittäisen os:n puolesta jopa 10v eteenpäin. 10v ajanjaksolle voi hyvin mahtua androdin tuho, uuden os:n nousu ja senkin tuho... tällä ajanjaksolla tarkasteltuna ainoa ennustettavuus on toimintatavoissa ja ei aina sielläkään
     
  16. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trolli-korttia näytetty, seuraavaksi natsikortti? :) Seuraamme mielenkiinnolla miten Nokian uhkapelissä käy. Toivotaan parasta. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta kovin suotuisalta nykyiset ennusteet tai toteutuneet myynnit eivät Nokian kannalta näytä.

    http://www.bgr.com/2011/10/13/microsoft-smartphone-share-said-to-hit-new-low-in-q2/

    Huomaa erään mobiilikäyttöjärjestelmän räjähdysmainen kasvu. Miksi maailman kappalemääräisesti suurin matkapuhelinvalmistaja ei halua osaansa tästä kakusta, on aika hyvä kysymys.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vanjoki meni hienosti toteamaan vuosi pari sitten, että Androidiin siirtyvät firmat ovat kuin pikkupoikia, jotka pissaavat housuun, että olisi vähän aikaa lämmin.

    Nyt sitten Eflopin pitäisi alkaa noita selittelemään, jos nokia Androidiin lähtisi.
     
  18. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos viittaat tuolla tuohon 11 vuotta sitten luotuun visioon niin sillä visiolla ei ole mitään tekemistä minkään tietyn käyttöjärjestelmän kanssa. Liputan niiden puolesta jotka kulloinkin vastaavat parhaiten tuota visiota, joka tähän asti on osoittautunut täysin oikeaksi. Androidiin vaihdoin noin 3 vuotta sitten koska Nokialta ei tullut ulos mitään joka olisi tukenut noita visioita. Vuosia laittelin aiheesta Nokia-leiriin kyselyjä - ei mitään tuloksia. Androidilla kesti 2 viikkoa niin homma oli ratkennut ja samansuuntaiset intressit on edelleen.
    Ja mitä tulee tuohon Windowsin paremmuuteen juuri nyt, niin se edellyttää hieman konseptin speksien tarkastelua joka eroaa oleellisesti nykypäivän valtasysteemeistä (joka on voiton maksimointi välittämättä mistään muusta mitään):

    * Helppokäyttöisyys - Windows-PC on edelleen tutuin väline pc-puolella. Komentorivisäätö ei mahdu kuvioon. Turn-key, sovituilla ominaisuuksilla toimitettuna. (Ei mikään gigantin, se nyt vaan on tyhmää ostaa paskaa, viritys)

    * Alusta, joka on mahdollista mahdollisimman monen hankkia ja joka auttaa estämään syrjäytymistä tietoyhteiskunnasta. Suljetut ja kalliit järjestelmät rajaavat väkisin vanhat ja köyhät ulos kaikesta (tässä vaiheessa hinnan puolesta Linux voisi olla parempi mutta on liian rajoittunut eikä johda kokonaisedullisuuden ja helppokäyttöisyyden osalta parempaan tulokseen. Linux-kaverit joutuvat tällä hetkellä ostamaan enemmän erillislaitteita - tai ainakin kalliimpia sellaisia.)

    * Maksimaalinen hyöty käyttäjälle, ei jatkuvaa laitehankintaa, ei suunniteltua riippuvaista asiakassuhdetta ja pakotettua lisäostoajattelutapaa.

    * Alusta, jolla voi ottaa halutessaan uudet innovaatiot heti käyttöön (eikä tarvitse odottaa laitevalmistajien mahdollisesti joskus tuomaa tukea ko. ominaisuudelle)

    * Minimaalinen riippuvuus laitevalmistajista - nyt esim tv-valmistaja sanelee monille mitä nettipalveluita voit käyttää, samoin kaikki ihmeelliset dreamboxit yms turhakkeet.

    * Alusta, jolle voi helposti itse laajentaa ominaisuuksia taitojen ja tarpeiden mukaan ilman keinotekoisia rajoituksia (Jälleen paras vaihtoehto Windows - toistaiseksi). Esimerkkinä miksi maksaa kuukausimaksua Elisa-vahdista? Helpoimmillaan: laita usb-kamera kiinni. Asenna ilmaissovellus. Näe livekuvaa Androidluurista ja hälytykset saat max 3 min viiveellä. Ilmaiseksi.

    * Mahdollisuus etäkäyttötukeen (ei taaskaan etukäteen rajattua tahoa mistä tuen hankkii)

    * Mahdollisuus yksilöllisyyteen

    * Laatu ja pitkä käyttöikä laitteilla (softapäivityksillä pysyy ajantasalla), Varaosakirjat takaisin käyttöön - koko paskaa ei ole pakko uusia jos vain jokin pieni palikka on rikki.

    * Tämä ei edusta mitään ainoaa ehdotonta oikeaa ja parasta kokonaisuutta vaan edustaa muutosta parempaan suuntaan kaikkien elämänlaadun osalta niillä resursseilla joita tällä hetkellä on käytettävissä. (Elämänlaatu kun ei ole mitattavissa talouden mittarein). Tämä ei myöskään edusta voittoa maksimoivaa tuotekonseptia vaan ensisijainen tavoite on lisätä elämänlaatua, jälleen huomioiden realiteetit, eli muutto luomuelämään intiaanileirille tms. ei ehkä ole se paras vaihtoehto vaan yritys saada hieman järkeä asioihin.

    Tuossa nyt vain muutamia kohta. Niitä löytyy pari A4-sivua lisää.
    Jokaisessa järjestelmässä on loputtomasti kohtia joihin voi takertua jumittamaan ja harvoin sitä rakentavaa kritiikkiä missään (Suomessa) näkee.

    Kannattaisi ihan oikeasti miettiä mitä noidenkin (linkit alla) ilmiöiden taustalla on. Suomessa ei vielä asiat ole ehkä ihan niin pitkällä, että täällä olisi pakko alkaa toimia, mutta esim jenkeissä alkaa olla ja kyllä täälläkin välinpitämättömyys on aika roimasti noussut. Eikä itseasiassa itseänikään kiinnosta talousmittariaivopestyjen asiat ja mielipiteet paskan vertaa :)
    Esimerkkinä ja yhtenä argumenttina nyt vielä miksi hehkutan Androidin ja Googlen puolesta: Google tasaa tuloeroja ja se tuo taviksille ja pienituloisille (jotka hekin ovat ihmisiä) käyttöön asioita, joihin aiemmin oli varaa vain suurituloisilla.
    Niin ja se osasyy Androidinkin suosioon löytyy tuosta dokkarista ja tuosta alimmasta mikä on paras väline missäkin tuotekentässä toteuttamaan noita:

    http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w
    http://occupywallst.org/
    http://www.livestream.com/occupynyc
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Maslow'n_tarvehierarkia

    MOT: Suomalaisilla palstoilla ainoastaan torpedoidaan - ei rakenneta mitään. Siksipä täällä on ihan turhaa esittää mitään asioita. Jännä miten asia on täysin päinvastoin jo vaikka länsinaapurissa...
    1. "Jössös et osaat kyllä olla sinisilmäinen..." (sinisilmäisyyttä ei siis ole käyttää nokiaa ja microsoftia? Mikä on pointti? Taidan olla paitsi sinisilmäinen niin myös tyhmä kun en tajua)
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2011
  19. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanjoking again.. mitäs huumoriheittoja selittelemään. Muilla pikkupojilla menee nyt aika kovaa :)

    Niinkuin aiemmin postaamastani graafista käy ilmi, on Nokia Windows Phonen viimeinen toivo. Nykyinen Windows Phone markkinaosuus on 1.6% laajalla valmistajatuella (Samsung - LG - HTC etc). Näin marginaaliseen järjestelmään ei kannata tuotekehitysvaroja satsata, ja sen tietää myös Microsoft. Villinä veikkauksena sanoisin, että ilman Nokian mukaantuloa MS olisi heittänyt pyyhkeen kehään seuraavan vuoden aikana.

    Jos ja kun MS ei heitä mobiilikäyttistä roskakoriin, niin seuraava evoluutioversio (Mobile 8) on mielenkiintoinen. Ennakkotietojen mukaan käyttöjärjestelmä nojaa vahvasti html5:een, mikä tarkoittaa MS:n omien tekniikoiden (Silverlight, XNA) jäämistä taka-alalle tai kokonaan pois. Tämä tuo mahdollisuuksia Nokialle, esim. Qt-kehitysympäristöllä on jatkossa mahdollista kattaa myös Windows Phone (Symbianin, S40:n, Meegon ja Androidin lisäksi).
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2011
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jössös et osaat kyllä olla sinisilmäinen...

    [​IMG]