Kaikkiko ne yhä pilveilee ??

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Makro, 27.04.2011.

  1. Makro

    Makro Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    :OI:OI Eikö tästä vieläkään tule mitään, kun tässäkin threadissä näköjään Sampat ja Sonyt pilveilevät ja palloilevat mikä enemmän ja mikä vähemmän. Ja Philipsikin on siirtänyt konkan uhkaaman tv busineksen johonkin yhteisyritykseen, mitähän laatua sieltäkin alkaa tulla. Minkä tässä siis arvaa hankkia 40" kokoluokassa, mieluimmin tausta- kuin reunaledin ?
     
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Osta mahdollisimman halpa telsu. Harmittaa vähiten, kun sen arvo vähenee heti myymälän kassan ohituksen jälkeen. Ja vielä vähemmän harmittaa, jos siinä onkin jokin takuun ulkopuolinen "ominaisuus".
     
  3. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osta plasma
     
  4. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa tässä tuskailen itsekin juuri ostetun pilvi-mallisen sonyn kanssa! Mielessä kävi jo vaihtoehto että jätän koko telkkarin uusimisen parin vuoden päähän ja pysyn vanhassa 46" sonyssa jossa ei näitä uusien telkkujen ongelmia tunnu olevan.. :hitme:

    Ja naurettavintahan tässä on se, että maahantuojien/valmistajien virallinen kanta tuntuu olevan että nämä ihan oikeasti käyttöä häiritsevät "ominaisuudet" on aivan hyväksyttäviä ja "normaalia". Sonyn tuen puheistakin päätellen tämäkin ongelma on aivan tiedossa.. en ilmeisesti ollut ensimmäinen joka asiasta tiedusteli.
     
  5. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonicin GT30 plasma vaikuttaa tosiaankin olevan ns. varmin vaihtoehto - vaikka onhan siinäkin joitakin ongelmia.
     
  6. Ana76

    Ana76 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2006
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvisin telkkarin "kuntosaliini" ja vaihtoehtona on ostaa olohuoneeseen uusi tv ja viedä vanha 32"-kuvaputkitelkkari soutulaitteen eteen. Nyt taas kuitenkin närästää tää sama vanha ongelma, kun telkkareissa laadunvalvonta on edelleen mitä on ja kuitenkin pelaan ja katson leffat tykillä, niin en kai sitten viitsisi sijoittaa telkkariin hirveästi.

    Mikä telkkari kannattaa ostaa 32" ja 42"-46"-kokoluokissa nykyään? Kriteereinä halpa hinta, FullHD ja valovuotoa ei saa olla. 3D:tä tai nettiin kytkettävyyttä en tarvitse. 32" saa maksaa 300 euroa, joten mikähän noista mahtaisi sitten olla paras. 42"-46" voin jo ehkä tavoitella hieman laatuakin ja hintaakin saa olla hieman enemmän, esim. 600-800 euroa.
     
  7. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itse ostin pari vuotta sitten Samsungin edullisen 40-tuumaisen: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=76690 Ei valittamista ole juuri ollut. Kaukosäätimeen se vastailee hitaasti, mutta muuten ihan ok. Valovuotoa ei ole kuin ihan pikkiriikkisen kokomustalla kuvalla minun yksilössä ja ei häiritse mitenkään katselua. Tuosta olettaisin olevan uudempaa malliversiota tarjolla. sanoisin hyvän hinta-laatusuhteen telkkariksi - toki uusi malli ei aina vastaa vanhaa.
     
  8. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä oman sonyni pilveilyyn liittyen. Suora lainaus sonyn tuen mailista kun kysyin heidän kantaansa tuohon pilvihuttuun, ja onko mahdollisesti hyvityksiä tästä paskasta tulossa kun expert ei konetta halua takaisinkaan ottaa:

    "Taustavalon epätasaisuus on normaalia, varsinkin tämän kokoisissa televisioissa. Tämä lasketaan ominaisuudeksi emmekä voi hyvittää tästä. Tietenkin on mahdollista että television paneli, sen kiinnitys, tai muut osat ovat viallisia mutta nämä tapaukset tutkitaan erikseen huollossa."

    Ja kyseessä siis 55EX720.
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oma Sonyni on selvästikin siis epänormaali, sillä se ei pilveile tms. Kyseessä tosin on pari vuotta vanhempi 46" X4500. Liekö joku tiistaikappale, vaiko peräti suurempikin valmistusvirhe, kun se noinkin epänormaalisti toimii. Pitäisiköhän minun nyt oikein tosissaan huolestua asiasta? Miten ihmeessä saisin oman Sonyni normaaliksi? Vinkkejä?

    Hassu juttu, että Sony(kaan) ei noita täysin normaaleja perusominaisuuksia kuitenkaan esitteissään muista koskaan mainita. Miksiköhän ihmeessä, kun kerran kyseessä on normaali ilmiö. Sen sijaan UltimateTurboProAdvancedMegaBlack+ tms. mustan tasosta vastaava hypertekniikka mainitaan aina ja joka paikassa. Vaikka maksimaalisesta mustan tasosta nauttiminen vaatisi aina tietenkin hämärretyn katselutilan. Jolloin ne päivällä lievät pilveilyt näyttävätkin jo todella törkeiltä ja pistävät silmään aivan jatkuvasti, pilaten katselunautinnon. Mutta se siis on televisiolle normaalia...



    PS.
    Myös edellinen plasmani oli epänormaali, koska siinä ei näkynyt pilveilyä. Kuten ei edesmenneessä kuvaputkitöllössäkään. On melko noloa vasta tässä vaiheessa huomata, että olen jo vuosikausia katsellut epänormaalia, eli siis täysin pilveilemätöntä tv-kuvaa. :eek:
     
  10. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hehhehe.. näinpä juuri! Taidankin laittaa vielä vastauksen sonylle päin ja kysyä miksi tätä ominaisuutta ei ole mainittu kaikkien muiden hienouksien ohessa, kun se kerta nyt virallisesti ominaisuus on. Onko wanha telkkusi perus loisteputkilla valaistu laite? Edellinen 46V4000 oli myöskin maanantaikappale, eli täysin epänormaalin tasainen taustavalo perus loisteputkilla.

    Mutta aikuisten oikeasti, tämä on jo vähän huolestuttavaa kun forumilla on vastaavia keskusteluita kymmeniä, millon mistäkin ongelmista joista valmistaja kiertää vastuunsa tällä maagisella määritelmällä "ominaisuus".

    Noh, katsotaan nyt millainen vaihtokappale on jota olen tässä 4vko odotellut. Ja tosiaan vaihtokappaletta en saa pilveilyn takia, vaan koska sony oli ryssinyt ja laittanut väärän maa-alueen telkun AEP-merkinnän sisältävään boksiin... huoh!
     
  11. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdota niille tosiaan uuden 'pilvipalvelun' lanseeraamista, nythän Applekin on tuomassa iCloud -palvelun joka esitellään ensiviikon maanantaina, niin Sonykin voisi tv-myyntilaatikoihin painattaa jonkun mukavan pilvisymbolin kuvaamaan, että ovat tässä päivässä mukana. :D

    Ei sen puoleen, oma 723 ei järin kauheasti pilveile (enää), olen sitä nyt pitänyt päällä noin 30h ja ilmiö on pienentynyt huomaamattomaksi ja tilanteita missä sen oikeastaan voi nykyään havaita ovat pelien lataushetket missä ruutu on täysin mustana tai harmaana, mutta telkkari ei ole alentanut taustavaloa. Yhdessäkään elokuvassa tai tv-ohjelmassa en vielä ole sitä havainnut missään vaiheessa.
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei, vaan LED-malli. Tarkemmin sanottuna tasaisesti LCD-panelin taakse asetelluilla ledeillä varustettu (RGB LED). Olisikohan reilun vuoden verran mainitsemaasi V4000:aa tuoreempi. Joka tapauksessa muutamia kuukausia V4500/W4500:aa tuoreempi. Eli vuoden 2008 loppupuoliskolla taisi olla X4500:n julkaisu. Sitä myytiin reilun vuoden verran. Itsekin sain omani joulukuussa -09, eli puolisentoista vuotta olen wanhaa telkkuani siis katsellut.
    Netistä on muuten löytynyt kuvia, joissa myös X4500 tai sen jenkkiversio (XBR8) joko pilveilee tai on nurkissa ns. valoviuhkat. Ymmärtääkseni myös niinkin, että Local Dimming on käytössä (taustavalon osat säätyvät erikseen, ei kuitenkan pikselikohtaisesti tai edes lähellekään sitä). Sama huomattiin myös Samsungin kilpailevissa LED LD -malleissa, joten ikävä johtopäätös on, että LCD-tekniikan kanssa on aina riski jonkunlaisille epätasaisille valovuodoille. Plasmoissa taas on omat moninaiset heikkoutensa ja CRT on jo museotekniikkaa.


    Taustavaloa ja LCD- panelia tarvitsematon OLED -tekniikka toivottavasti syrjäyttää nuo kaikki viritelmät lähitulevaisuudessa. Tosin parhaimmassakin tapauksessa siihen menee vielä useita vuosia. Siihen saakka paras konsti kuluttajan kannalta on täysi palautusoikeus. Eli jos tv siinä määrin pilveilee, pörisee, kohisee tms. että se asiakkaan mielestä ei täytä valmistajan/myyjän lupauksia kristallinkirkkaasta kuvasta, fantastisen syvästä mustasta jne. --> palauta liikkeeseen.
    Suomen ns. kivijalkaliikkeistä ilmeisesti vain Gigantti tarjoaa moisen mahdollisuuden, vai onko muitakin? Netistä tilaamalla se saattaa myös onnistua, joskin etenkin kotimaan nettikaupoissa käytännön tulkinta saattaa olla melkoisen raju (esim. 'Ei saa ottaa käyttöön').

    Ostin em. Sonyni Saksasta, koska tuli niin hyvä hinta eteen ja silloinen töllö harmitti joka päivä (Panasonic PX70 -plasma). Jonka taas ostin Gigantista, mutta onneksi ei tarvinnut palautusoikeutta käyttää. Yhden mikroaaltouunin olen kyllä palauttanut vuosia sitten, eikä sen suhteen ollut ongelmia.
    Olen ymmärtänyt niin, että valtaosa tämän maan ns. kivijalkakaupoista ei hyväksy minkänlaisia palautuksia, siis syystä riippumatta. Osa taas hyväksyy, mutta vain niin, että saat esim. 85 % rahoistasi takaisin.
    Mikäli kuluttajat riittävän laajasti rupeaisivat karttamaan tälläisiä liikkeitä, rupeaisi kauppiaita pikkuhiljaa hermo pettämään ja sitä kautta myös valmistajat saisivat kuulla kunniansa. Siis ilman, että valitus menisi automaattisesti roskakoriin, kuten yksittäisen Pentti Peruskuluttajan kohdalla suurella todennäköisyydellä käy. Valtaosahan ei tietenkään tee mitään virallista valitusta, mikä luonnollisesti tulkitaan tyytyväisyydeksi ostettuun tuotteeseen. Joten niitä tehdään lisää.

    Jos kerran kauppa käy ja rahaa tulee, niin miksi ihmeessä kukaan muuttaisi yhtään mitään toiminnassaan. Olipa kyse kauppiaasta tai valmistajasta. Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan bisneksestä. Ja toki on niinkin, että moni katsoo televisiotaan vain suhteellisen kirkkaassa valaistuksessa, jolloin pilveily ei juurikaan haittaa. Paitsi jos se on on oikein todella hirvittävää, jolloin jopa merkkihuolto sen rekisteröi. Muutoin on kyseessä ns. ominaisuus, esitteiden hurjista lupauksista huolimatta.
     
  13. wom

    wom Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannoin eilen kotiin Sonyn KDL-NX813:n (2010) malli. Kävin Sony centerissä kyselemässä. Tarkoitus oli ostaa 2011 NX tai HX malli, mutta tuo 813 lähti hyvään hintaan (ilmestyessään lienee ollut vajaan 3000e, nyt 1700e).

    Pettymyksekseni huomasin, että loistaahan ne valot sieltä reunoista ja keskelläkin sillon tällön näkyy valkea alue kun syöttää mustaa kuvaa. Eihän se normisti haittaa, mutta pelatessa on kaikenlaisia mustia latauskuvia joissa nuo häiritsee. Lisäki letterbox leffojen ylä ja ala surureunat eivät ole tasaisin mustia. Vaikka näin myyjän mukaan pitäisi Intelligent LED millä lie kukkuu tekniikalla olla.

    Käyn tänään juttelemassa aiheesta Sony centerissä. Mutta kyllä, siltä vaikuttaa ettei tuota ongelmaa ole vielä missään korjattu. Onneksi en ostanut mitään 3000e telkkaria. Se vasta olisikin harmittanut :)
     
  14. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnea matkaan kun menet Sony Centeriin valittamaan pilveilystä. Sitä siellä tarvitaan.

    Paras ratkaisu (oma mielipide) tällä hetkellä ovat nuo 50-tuumaiset, noin 600-700 euroa maksavat Full HD plasmat, joita saa ainakin Sampan ja LG:n tekeminä.

    Itselläni Sonyn valovuotopaskeen jälkeen LG:n 50-tuumainen plasma ja ai että voikin kuva olla Sonyn jälkeen hyvä. Eikä maksanut paljon mitään, alle 700 euroa.
     
  15. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    LCD töllöjen tekniikka ei selvästikään ole vielä "valmista". Itse vein 8005 Samsungin takaisin kauppaan ja otin Panasonicin VT30 plasman tilalle. Ei pilveile ja kuva on muutenkin huimasti parempi.
     
  16. wom

    wom Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo näinhän se taitaa olla. Ei siitä mihinkään pääse, että nykytekniikalla valot loistaa ja pilveilee.

    Sanovat Sony Centerissä, että jos vielä viikon päästä on pilveilyä (kuulemma ajan kanssa paneeli "tottuu". Tiedä sitten) niin ottaa kuvia ja pistää heille. Jännästi ostohetkellä kuvan piti olla mustaakin mustempi, mutta eilen se olikin jo tavallista kaikille LCD telkuille että pilvee on ja valoa paistaa.
     
  17. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinasin kirjoittaa, että myyjän kyllä kannattaisi kertoa lcd:n ongelmista ja ehdottaa plasmaa, mutta sonyhan taisi hätäpäissään lopettaa plasmojen valmistuksen jo aikoja sitten. :)
     
  18. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta itse en kyllä plasmaa ottaisi koska suuri osa töllön käytöstä on myös pelaaminen sekä konsoleiden että pc:n(ajosimuruutuna) käyttö. Joten niitä pysäytyskuvia/valikkoja on monestikin pitempään ruudulla.
     
  19. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole ainakaan Pansun VT30:n kanssa ollut mitään kiinnipalamisongelmaa jos sitä tarkoitat. Eikös noissa plasmoissa ole parempi vasteaikakin juuri pelikäyttöä ajatellen.
     
  20. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan, ei tunnu VT30 jättävän mitään jälkiä.