Pahinta mitä olet maistanut

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana ElvisThePelvis, 13.04.2007.

  1. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    [​IMG]
    What's not to love? :)
     
  2. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sipseihin? :confused: Juuri oikea vahvuus / koostumus / maku, sitä kun alkaisi kokeilu-erehdys -menetelmällä etsimään aidosta homejuustosta, niin tulisi aiheutettua vain mielipahaa homejuuston ystäville kipatessaan kilokaupalla homejuustoa roskiin epäonnistuneissa kastikkeissa.

    Knorrin ruskeakastike on muuten yksi kamalimmista asioista mitä suuhuni on joutunut. Yleensä aina puoliso laittaa ihan itse omin kätösin kastikkeet, mutta tämä mikä lie hätävara -ostos aiheuttaa painajaisia ja pelkotiloja vieläkin. Taidan heittää lopun siitä roskiin vaikka korville tulisikin ja saisin kuulla "ruuan" tuhlaamisesta päiviä, kun kuitenkin olen itse valittanut perheyhteisön jäsenille turhasta tuhlaamisesta.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Enpä ole varma olenko jo kirjoittanut tähän ketjuun aiheesta, mutta reilut 10 vuotta sitten tuli Italiassa syötyä espanjalaisten laittamaa jotain perinneruokaa, jossa uunissa kypsytettiin paprikaa. En muista oliko siinä mitä sisällä. Aika littana se oli. Ja maistui aivan järkyttävältä.

    Tosin eipä tuo simakaan oikein espanjalaisille uponnut.
     
  4. iguana

    iguana Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Reissusta" tarttui mukaan pari laatikkoa Rekorderlig MAKEAA päärynäsiideriä, maustettuna kiwillä ja metsämansikalla :sick:

    Ei tuota litkua pystynyt juomaan sellaisenaan.
    Päätin kuitenkin kokeilla lantrinkina, pari sormenvahvuutta Tapio-viinaa ja johan alkoi toimimaan :)
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä legendaarinen lämmin kananmunakastike kouluajoilta on suorastaan "syöpynyt" mieliin:sick: Tätäkin osa syö kun hullu puuroa:D
     
  6. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itselleni taas maksalaatikko on lempiruokia, siihen vaan päälle voisulaa ja kylkiäiseksi puolukkahilloa niin avot! :)
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joku ravintolassa eteen kiikutettu etikkasinappisillielämys. Jäi syömättä ensimmäisen suupalan jälkeen. :sick:
     
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Huomannut, että noita vanhoja perinne(?)ruokia saa syötäviksi mausteilla ja tarjoamalla ne muutenkin kuin esim pelkästään keitettyjen perunoiden tai jonkun kuivan kalan kera. Ei ihme, ettei maistu, kun ei mausteta tai tehdä ruuasta mehevää, vaan kaikki on lähinnä mautonta mössöä, ettei kukaan vaan ala valittaa liioista mausteista.

    Siis minun muistikuva tuosta oli, että kananmunakastike, kera keitetyt perunat ja keitetty kala. Mausteena pelkkä suola. Eipä tollainen kamalasti uppoa, mutta kera perunamuusin ja kunnolla maustetun kalan tuon kastikkeen nostaa jo syötävien joukkoon.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2011
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    http://www.saarioinen.fi/tuotteet/tuotehaku/?TUOTEID=3002

    Saarioisten Maksalaatikko ja siihen lisukkeeksi Al Denteksi keitettyä Unkkelin Penis -riisiä niin saa enemmän syömistä, napakampaa purtavaa ja maksan maku samalla hieman laimenee. Näin minä modaan maksalaatikkoni, joka siis on hyvää safkaa, vuh. Muun merkkisiä maksalaatikoita en voi sietää, ne kelpaavat lähinnä lattian pesemiseen, jos joku pahvipää ylipäänsä haluaa pestä lattioita maksalaatikolla. Minä en. BTW: liikaa sitä omaa riisiä ei saa maksalaatikon joukkoon lisätä, ettei maku laimene liikaa. Eikä tarvitsisi lisätä mitään, jos Saarioisilla osaisivat keittää riisinsä napakaksi eikä limaiseksi tahnamössöksi.

    Lämmitys tapahtuu parhaiten kiertoilmauunissa laajassa astiassa, johon maksalaatikko on pilkottu pieniksi palasiksi. Grillivastustakin voi osan ajasta käyttää, silloin palasiin tulee rapea ruskistettu pinta. Nämä lämmitetyt biitit lopuksi kaadetaan kattilaan, jossa lisukeriisi odottaa juuri keitettynä. Sitten aletaan kauhoa lärviin riisiä ja maksalaatikon palasia. Jos omistaa tiskikoneen, voi liata lisäksi erillisen syömälautasen, mutta maksalaatikon pahan hajun vuoksi minä likaan minimimäärän astioita. Käyttäisin mieluiten kertakäyttöisiä astioita (alufoliovuokia) niin ei tarvitsisi pestä kuin haarukka/lusikka. Vaikean pesemisen (maksan haju EI lähde pois kuin saatanallisen ihmetappomyrkyn avulla) vuoksi en jaksa maksalaatikkoa toistaiseksi syödä ennen kuin olen kertakäyttövuokametodin opiskellut. Noin 30 cm kokoisia kertakäyttöisiä foliovuokia pitäisi jostain löytää halvalla.

    .
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Juu, tämän suhteen Saarioinen on kyllä ihan omassa luokassaan. Muiden valmistajien maksalaatikot yksinkertaisesti vaan maistuvat pahalle.

    Edit: Täällä kanssa suurta herkkua siis tuo Saarioisten perinteinen maksalaatikko. Rusinat tosin nypin aina pois... :D
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2011
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Saarioisten maksalaatikko on todella herkullista. Koulussa muistaakseni oli joskus maksalaatikkoa ja kyllä se sielläkin maistui aina hyvälle. Kun pistää vähän makeaa puolukkahilloa sekaan niin ollaan lähellä taivasta.

    Olen syönyt paistettua maksaakin ja vaikken siitä varsinaisesti pitänyt niin ei se nyt pahaakaan ollut. Maksalaatikossa maksan maku on paljon miedompi ja pehmeämpi.
     
  12. ElectricBoogie

    ElectricBoogie Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Talkkunajauhoa olen maistanut joskus jogurtin kera ja se makuelämys jäi kyllä kauheudellaan mieleen. Anjovis menee samaan kategoriaan.