Pahinta mitä olet maistanut

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana ElvisThePelvis, 13.04.2007.

  1. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piña Colada on ihan jees, tiedä sitten lonkeroversiosta :hitme: :thumbsup:
     
  2. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rybb & Deckers Greippimehujuoma. Ananas-appelsiini oli aivan loistavaa, joten ajattelin kokeilla greippiversiota. Se oli virhe. hyi olkoon :sick:
     
  3. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etelä-Ranskassa välimeren rannalla tilasin lautasellisen kaikenlaisia mereneläviä. Ajattelin että kaikkea pitää kokeilla. Siinä lautasella oli jättikatkarapujen lisäksi ostereita, erilaisia simpukoita jne..

    En ole todennäköisesti aikaisemmin koskaan maksanut jostain ruoaksi tarkoitetusta joka maistui niin etovalta. Kyseessä oli jokin iso simpukka taikka osteri, se oli kylmä, limainen ja maistui suolaiselta merivedeltä tuon kaiken limaisuuden keskellä.

    Selvennykseksi että yleensä en purnaa mistään, menee ihan kaikki normi etanat, simpukat, vahvat homejuustot jne...

    Juu, näitä ne oli:
    http://www.ruokablogi.fi/ruoat/osteri2.jpg



    Iso
     
  4. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    :eek:

    Sehän on helvetin hyvää :thumbsup:
     
  5. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut minunkaan suunmukaisia nuo osterit. Juurikin limainen kylmä klöntti mikä maistuu merivedeltä. Sitruuna tai samppanja ei tuonut mitään parannusta makuun. En oikein ymmärrä mikä näistä tekee hyviä... hinta (vaikka onkin kaukana kaviaarista) millä voi brassailla kavereille? Olen kyllä samaa mieltä Ison kanssa siitä, että kaikkea pitää kyllä ennakkoluulottomasti maistaa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2010
  6. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eikä ole. Eniten siinä hirvittää se erittäin karvas, metallinen jälkimaku, joka juomasta jää suuhun pitkäksi aikaa.:mad:
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kaikki Rybb & Deckersit on kamalia aspartaamimyrkkyjä.
     
  8. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pirkka Rogan Josh ateriakastike. Kamalaa huttua.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Estrella Blue Cheese -dippi. Aurajuustodipin ystävänä päätin tehdä kotona ristikkoperunoita ja sinihomejuustodippiä. Valitettavasti erehdyin ostamaan Estrellan sinihomejuustodippiä, joka maistui muoviselle ja keinotekoiselle sinihomejuustolle. Piti oikein pyristellä, että sai muutaman ristokkoperunan dipillä suuhun ja sen jälkeen dippi lensikin roskiin. On tajunnanräjäyttävää, että joku Estrellella pitää ilmeisesti tällaista dippimakua hyvänä.
     
  10. johan

    johan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    niin eipä noissa pulvereissa mitään juustoa olekkaan, vaan pelkästään makuaineita samoin kun lähes kaikessa aasialaisessa ruoassa, soija hyvä esimerkki.
     
  11. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Foie Gras. Maku ja koostumus on kuin toiselta (ällöttävältä) planeetalta. Tuotteen laittaminen suuhuni sai aikaan monenmoisia reaktioita. Nielemisrefleksi ei ollut yksi niistä. En koske toistamiseen. Lopettaisivat moisen sonnan tuotannon kokonaan.
    EDIT: Porukat toivat meille tätä ulostemössöä purkillisen Unkarista. Sanoivat olevan suurta herkkua. Kiitin kohteliaasti ja heidän poistuttuaan purkki meni roskikseen.


    Tässä säikeessä on mainittu eri ihmisten eri reagoinnit makuihin. Suun kemiallinen koostumus on eri ihmisillä erilainen ja jotkut vain eivät siedä tiettyjä makuaineita. Tätä on sitten ympärillä olevien muiden ihmisten joskus vaikea ymmärtää.

    Muija on ihmetellyt miksi en suostu koskemaan homejuustoon. Sanon vain ettei ihan heti tule mieleen alkaa vapaaehtoisesti syömään pilaantunutta (homehtunutta) safkaa.
    (EDIT: Mutta muijan kemiat kohtaa omieni kanssa sen verran, että molemmat olemme samaa mieltä tuosta mainitsemastani hanhenmaksasta.)

    Lakka (marja) on toinen sellainen. Ei kulje meikäläisen leipälävestä, enkä voi käsittää miten ihmiset maksavat siitä suuria summia. Tai no. Voin mä. Jos niiden turpavärkit ovat kemiallisesti täysin mun turpavärkkini vastakohtia.

    Toisaalta, voi se mennä toisinkin päin. Kesäisin ostan aina jääkaappiin Dr Pepperiä kauheat satsit. Ne saan juoda ihan itse, koska kukaan muu perheessä ei siitä diggaa :love:
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2011
  12. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Homejuusto ja lakka ei mene alas, mutta teollinen sokerilitku on herkkua? Nykynuoriso on pilalla.
     
  13. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ja Foie gras ei kelpaa?
    Parasta mitä planeetalla on. On ihan yhdentekevä miten niitä hanhia kohdellaan, kun tulee sellaista ambrosiaa tulokseksi. Ei sulla se purki vielä sattuisi olemaan siellä roskiksessa, ottaisin kyllä mielelläni. Voissa paahdetun paahtoleivän päälle tuota, mmm. Kuola valuu näppäimistölle.
    Kokeilepas sitä lakkaa sen homejuston kanssa, on tosi hyvä yhdistelmä. :D
    Muutenkin tuollaiset kategoriset inhot aina ihmetyttävät. Homejuustojakin on satoja eri tyypisiä ja erimakuisia, brie ja stilton eivät kovin samalta maistu. Samoin keitetty lakkahillo ja tuore lakka ovat ihan eri "elukoita".
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2011
  14. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Öh, mitähän tuo tarkoittaa? Puhutko soijakastikkesta vai tofusta. Molemmat ovat periaatteessa ihan luonnontuotteita, miten ne ovat "pelkkiä makuaineita".
     
  15. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Marsalkka Mannerheimin herkku ruokaa Vorschmackia tuli syötyä syntymäpäiväjuhlilla hänen entisessään neuvottelu/ruoka huoneessaan Mikkeli Klubilla :sick:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Vorschmack

    Vorschmack on itäeurooppalainen alun perin juutalainen liharuoka. Se valmistetaan jauhetusta lihasta ja anjoviksesta tai sillistä, sipulista ja vedestä. Suuritöisemmissä ohjeissa liha ruskistetaan ensin ja jauhetaan sitten, helpommissa ohjeissa käytetään jauhelihaa. Liha voi olla lampaan- tai naudanlihaa, ja joissakin ohjeissa mukaan jauhetaan myös sikaa. Vorschmackia haudutetaan uunissa useita tunteja, ja se tarjotaan uuniperunoiden tai perunamuusin kanssa. Lisukkeisiin kuuluvat myös smetana, etikkasäilykkeet ja snapsi.
    Vorschmack mainitaan usein C. G. E. Mannerheimin lempiruoaksi. Mannerheimin kerrotaan tuoneen sen Puolasta,lähde? mutta ruoan alkuperästä on muitakin käsityksiä.
    Alkuperäinen vorschmackin valmistustapa on saanut rinnalleen erityisesti retkeilyssä ja veneilyssä käyttökelpoisen nopeasti valmistuvan "veneilijän vorschmackin", jolloin liha korvataan purkitetulla kypsällä lampaan-, poron-, sian- ja naudanlihalla sekä tähän lisättävällä sipulilla, valkosipulilla, smetanalla, anjoviksella ja tomaattisoseella.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  16. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ikää tällä nuorukaisella on 41 vuotta. On ollut aikaa tutustua eri makuihin. Jotkut eivät vain yksinkertaisesti toimi meikäläisellä.



    Kuten täällä jo on mainittukin, niin kaikkea ei tarvi ymmärtää. Kyse on yhteensopimattomista kemioista. ;)
    Vaimokin jo lakannut ihmettelemästä, eikä ole enää aikoihin tyrkyttänyt homejuustoa.
     
  17. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää muistaa, että alunperin kyse oli keinotekoisesta kastikkeesta, jossa tuskin on muuta yhteyttä oikeaan homejuustoon kuin nimi. Itse tosin olen pitänyt kaikista homejuustodipeistä, tai (ilmeisesti) niitä molemnmista, Taffel ja Estrella. Niitä vaan on aika harvoin hyllyssä, luulisin pientä tilausmäärää syyksi ennemmin kuin suurta menekkiä, tiedä sitte.

    Ja myöskään itse en pidä lakkamarjoista, syön kyllä jos on esim kakun päällä, mutta en voi käsittää miksi ne muka on niin paljon parempia kuin ihan tavalliset vadelmat ja mansikat. Hinta johtunee hankalammasta saatavuudesta, mutta sekin silti ihmetyttää.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2011
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Mihin muuten tarvitsee jotain homejuustodippijauhetta? Tai ylipäätään mitään dippijauhetta? Kuuluu niihin käsittämättömiin ruokakaupoissa myynnissä oleviin tuotteisiin. (kuten ruskeakastike valmisjauheet, Bolognese-kastike valmispaketit ja guacamole jossa on 1.8% avokadoa)

    Parempaa dippiä saa aikaiseksi, kun sekoittaa murustettua homejuustoa sinne kermaviiliin suoraan tai puristaa parit valkosipulinkynnet sekaan pienellä sokeri + suola - sitruunalisällä, tai tujauttaa sopivaksi katsotun määrän sopivaksi katsottua chilikastiketta sinne sekaan. Ja vaiva on osapuilleen sama, kuin sitä kemianteollisuuden tuotteista sekoitettua jauhetta kermaviiliin kaatessa.
     
  19. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri voitti aikoinaan isojen juhlien jälkeen pidetystä muutamen euron "yllätyslaatikko" myynnistä useita purkkeja hanhenmaksaa. Vaikka kaveri on kova laittamaan ruokaa ja inhokkeja ei juuri löydy niin maksasta alkoi muodotua ongelma sen määrän vuoksi. Sanoi vain, että kyllä se alkaa pikku hiljaa tökkiä kun sitä koittaa tuhota lusikalla suoraa purkista. Lopputulema oli, että koirat söivät hanhenmaksaa viikonpäivät :)

    Luulin että tuon olisi kovinkin kallista kamaa, mutta ei 400g/34€ nyt mitään ihan tähtitieteellistä ole.
    http://www.delideli.fi/fin/?sivu=tuote&id=548

    Itsetehty Vorschmack punajuurilla, suolakurkuilla, perunamuusilla ja stolichnayalla oli kyllä herkkua.
     
  20. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maksalaatikko. Meillä ainoastaan koirat söivät sitä. Maksa kaikessa muodossaan, suuhun joutuessaan aiheuttaa yökkäämisreaktion.