Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Angry Birdsin suosiota ja etenkin sen kehittäjän arviointia yli miljardin dollarin arvoiseksi mahdollisesti ensi vuonna tapahtuvaa osakeantia pohjustettaessa. Laitetaan nyt vielä samaan ämpäriin myös Rovion suuruudenhullut höpinät Angry Birdsin 20-vuotisesta elinkaaresta sekä vertaamisesta Mikki Hiireen ja Nintendon Marioon. :OI
     
  2. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Turhuuksien rovio. Ottaisin rahat ja juoksisin :)
     
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Niin tekisin minäkin ja vielä röhönauraisin makeasti päälle. Rovion hepuilla taitaa olla jotakuinkin sama suunnitelma, puheiden perusteella.
     
  4. opluoto

    opluoto Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän vaivaa ihmistä, joka kehottaa muita vastaamaan "mahdollisimman nopeasti, eikä odottamaan sitä viidettä yhteydenottopyyntöä" ja vastaa itse kaksi viikkoa yhteydenoton jälkeen?
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    AL: Autoilija unohti katsastuksen – oikeus tuomitsi maksamaan 18 400 euroa

    IS: Kolmevuotiaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdollista vankeutta. Ehdollinenhan ei käytännössä tarkoita yhtään mitään. Toisaalta, lapsihan oli jo 3-vuotias, eli olisi ollut vain 15-vuoden kuluttua täysi-ikäinen. Ja kenties hän kiusoitteli miestä. Eli ilmeisesti oikeus piti miestä uhrina, eikä suinkaan tuota 3-vuotiasta vamppia (vrt. kissa & lihapala). Sakkoa kuitenkin rapsahti. "Tuomittu määrättiin maksamaan lapselle 3 500 euroa".


    Yhteiskunnan tälläisillä tuomioilla antama viesti on tässä se seikka, joka minua huolestuttaa. Eli pedofilia pikkulasta kohtaan on meillä varsin mitätön pikkurike. Ei vain tämän, vaan kymmenien muidenkin tapausten perusteella. Muissa (länsi)maissa sellainen taas on yleensä karmea ja erityisen häpeällinen rikos.

    Liikenneaiheisten juttujen kanssa taas on päinvastoin, eli jopa jenkitkin kauhistelevat rajuja tuomioitamme. Jos minä saisin valita, olisi asia meilläkin toisinpäin (siis näistä kahdesta asiasta puhuttaessa, kaikkia jenkkien lakikäytänteitä en siis kannata). Eli konkreettiseen tekoon saakka edennyttä pedofiliaa, ruumiinpaloittelua yms. tulisi jatkossa pitää vakavina rikoksina, joista ei koskaan yksinumeroisilla vuosilla selviäisi. Ehdollisesta tuomiosta ja suhteelisen pienestä sakosta puhumattakaan.
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Suomessa liikennerikkeistä sakotetaan tulotason mukaan joten miljonäärien sakot päätyvät maailman otsikoihin. Tavallisen duunarin sakot ovat aivan toista tasoa tietysti.
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tavallinen duunari joutuu maksamaan ne kokonaan, ei neljäsosaa niin kuin tämä miljonääri. Taas siinä mielisteltiin ylirikkaita... En vain tajua. Lain mukaan pitäisi mennä.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Otin kantaa vain siihen miten rikkaiden sakkoja esitellään maailman lööpeissä. Oikeudenmukainen maailma ei tietenkään ole.
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    *Huokaus* No niin sakotetaankin, sen tietäminen nyt kuuluu ihan yleistietoon. Jopa minäkin sen tiesin em. viestiä kirjoittaessani. Taas kerran missaatte täysin koko jutun pointin.
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jep jee. Halusin vain lisätä... Tietenkin tuo tuntuu todella suurelta sakolta, mutta jos tulot on super-isot niin ei maailma siihen kaadu. Maailma toimii hassulla tavalla - jos mies olisi joutunut maksamaan summan kokonaan, ehkä osa rahoista olisi mennyt pedofiilien linnareissuihin (käsittääkseni maksaa vankia kohden 500-1000€/päivä). Nykyiset tuomiot on kansan oikeustajun vastaisia, mutta kun rahaa ei ole...

    Edit: Pakko korjata vankilapäivän hinta. Googlen ekan sivun mukaan yksi vanki maksaa jotain 150-250€ päivää kohden. Psykiatristen vankisairaaloiden tasokas hoito jota tarjotaan mielisairaille vangeille lienee tossa 500-1000 välillä (mutu)
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2011
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sorry "Groke", minäkin kommentoin näitä erillisinä tapauksina...

    Kuinka paljon tulot on oltava jos yksi päiväsakko on lähes 10te? Ja se topikin mukainen kyssäri: kuinka joku Suomen rikkaimmista ihmisistä voi alentua ajamaan katsastusikäisellä autolla, mauton ihminen kun kyseessä ei ollut edes arvomuseoauto, en voi ymmärtää?

    Toisessa tapauksessa pelottavaa on, että nämä pedofiilien sympatiseeraaja -tuomarit on päässyt leviämään Itä-Suomesta jo pohjoiseenkin... pian kai koko maahan? Kuinkahan paljon tuollainen tuomari miettisi lieventäviä asianhaaroja ja epäillyn / syyllisen syrjäytymisen ehkäisyä iltakonjakillaan jos olisi juuri saanut tiedon että joku on raiskannut tuomarin oman lapsenlapsen?
     
  12. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Paitsi tietysti jos satut ajamaan kännissä jonkun sivullisen kuoliaaksi. Siinä tapauksessa löytyy ymmärrystä...
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Pointtisi varmaan oli että sinulla oli taas kerran tarve tulla demonstroimaan ylivertaista moraalista käsityskykyäsi vertaamalla oikeistajusi vastaisia oikeiden päätöksiä keskenään? Olet tehnyt näitä vertailuja tällä foorumilla pilvin pimein ja olemme kaikki aivan varmasti tajunneet jo niiden pointin. :)

    Kun kerran Suomessa sakotetaan liikennerikkomuksesta tulojen mukaan niin totta kai löytyy joku äveriäs tollo jonka saama sakko saa pedofiilille langetetut korvausvaateet näyttämään pieniltä.
     
  14. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kesällä pääsin tätä peliä kokeilemaan, ja vaikka olikin ihan hauska, samaa ihmettelin. Lähinnä siksi, että ei tuossa nyt ainakaan omasta mielestäni mitään niin uutta ja ihmeellistä ole keksitty.

    Ei se tosin minua haittaa, vaikka miten menestyisi. Ottakoot Rovio irti kaiken mitä saa minun puolestani.
     
  15. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    No, ovat nuo pedofiilien korvaukset Suomessa joka tapauksessa järkyttävän pieniä. Tässä unohdetaan jopa se taloudellinen seikka, että laskennallisesti jokainen ihminen on yhteiskunnalle n. 2 miljoonan arvoinen (elinikäinen työpanos jne.). Pedofiili käytännössä tuhoaa yhden tällaisen työpanoksen kokonaan ja pääsee siitä pälkähästä muutamalla tuhannella eurolla.

    Sitten tietenkin se humaani puoli, että edes 3-vuotias ei pysty tuollaisesta toipumaan kokonaan koskaan. Tuossa iässä opitaan vielä luottamusta ja turvallisuutta ja kun se on riistetty, ei ihmisen kehitys palaa enää koskaan entiselleen. Käytännössä se vaikuttaa koko loppuelämään.

    Vankilakin on noille miekkosille liian helppo rangaistus, saati sitten pelkät sakot.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    En voi ymmärtää tv-sarjojen dvd-julkaisuja, joista ei mistään selviä jaksojen alkuperäisiä nimiä. Esim. Veronica Mars -boksit: kotelossa on jaksojen epämääräinen suomenkielinen käännös, joka ei useimmissa tapauksissa korreloi lainkaan alkuperäisen nimen kanssa. Dvd-valikossa jaksojen kohdalla pelkkä loota, jossa numero, esim. 1. Miksei siihen valikkoon ole voitu laittaa jakson alkuperäistä, englanninkielistä nimeä? Samoin Walking Dead -dvd:ssä sama homma, valikossa vain "Episode 1" jne. ja olikohan Scrubs-bokseissa ihan sama juttu. Ei missään jaksojen nimiä. Surkeaa toimintaa.
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Miten hel*etissä jokin ulkona pelattava jääkiekkopeli voi olla talviklassikko, kun vastaavia on tasan kerran aikaisemmin - ja taisi olla jo ensimmäselä kertaa nimeltään sama. Käsittääkseni klassikkostatukseen vaaditaan sellainen 30-40 vuotta ainakin...
     
  18. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noku NHL:ssäki on tietty Winter Classic! Ja se on sentäs ollut jo vuodesta 2008!
     
  19. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näkisin kyllä homman vähän toisella tavalla. Tilannehan oli niin että vaikka heillä oli ollut jo aiemmin kanssakäymistä, niin tilanne ei edenny mihinkään ja tyypin olis ollut parempi ymmärtää että nyt ei herunu ja ottaen huomioon että aiemmin on herunut, niin suunta taisi olla siihen suuntaan ettei tulevaisuudessakaan heru.

    Ymmärrän kyllä selitykset että nainen oli kylvyssä alastomana jne. mutta hei herätys, kyllä se nainen siinä tilanteessa ehkä vähän aktiivisempi on jos panettaa. Silloin pitää vain miehen katsoa peiliin että tänään ei onnannut. Ja odottaa vaikkapa aamuun jos aamulla oliskin tilanne toinen.

    Niin siis uutisessahan vielä sanottiin niin että heillä oli aikaisemmin ollut 'intiimiä kanssakäymistä'. Sehän nyt ei selkeästi sano että olis mennyt ihan pohjaan saakka. Veikkaan että ei.

    Tuohan kuitenkin oli ehdollinen tuomio.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nainen antoi myös riisua itsensä ja kantaa itseään sylissä.