Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^tarkoitan asennusta lähes uuteen kerrostaloon eli ilmeisesti betonilaatan ja askelvaimennuksen päälle kuten parketti on. Vai miten se ny onkaan uusissa taloissa?

    Parasta kai on sahalla hioa lankut asennuspinnasta hyviksi ja ajaa pontti jos mahdollista.

    Mahtaako vaan tulla typerän näköinen vanhaa huokuvalla lattialla jos talo on muuten aika uusi?
     
  2. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Eipä taida ihan helpolla onnistua. Joutuu sahaamaan ne muutamat sentit ovien alareunoista pois, mitä lautalattia pintaa nostaa.
     
  3. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...tai nostaa ovenkarmeja lattian vaatiman korkeuden verran ylöspäin?
     
  4. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Niin no. Kumpi nyt sitten on helpompaa. Itse en ehkä karmeja rupeis irroittelemaan tuon takia. Etenkään jos ei ole kunnon takeita, että ne saa noston jälkeen kunnolla taas kiinni (riippuu seinärakenteesta). Tollasesta projektista rupeis jo ehkä isännöitsijäkin kiinnostumaan.

    Ovesta jos sahaa pari-kolmekin senttiä alalaidasta, niin vaarana on, että sahaa puukehyksestä liikaa materiaalia pois. Saattaa paljastua oven pahvinen kennorakenne sieltä alalaidasta.

    Tuollainen wanha lautalattia nostaa lattiapintaa usealla sentillä. Kyllähän siihen alle vaaditaan koolauksetkin (22mm) lautojen paksuuden (??mm) lisäksi. Varovainen arvio: Yhteensä vähintään 50mm. Oletko valmis nostamaan kämpän lattiaa sen verran? Sisäkatto tulee operaation myötä saman verran lähemmäs pälvikaljua.

    Oven aukeamisen estämiseksi riittää usein yhdenkin millin liian paksu parketti. Silloin ei ovi enää aukea jos sen tiellä on esimerkiksi matto lattialla.

    alspelle vinkiksi: Löytyy noita "lauta"lattioita myös laminaattikuvioina. Säästyisi aika moni hikipisara sillä tapaa.
     
  5. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pientä kotiteatteria olisi tarkoitus väsätä kellarihuoneeseen, joka tällä hetkellä näyttää likimain tältä, kännykkäkameran panoraamatoiminnon virheitä lukuunottamatta:
    [​IMG]
    Huoneen mitat ovat 260 x 470 x 196, eli laskettu katto ei ainakaan tule kysymykseen :rolleyes:, mutta muuten tuossa pitäisi olla kankaalle tilaa. Tulevan kankaan leveyden mittailen varmaan sitten kun tavarassa alkaa muut tavarat olemaan paikallaan, kaiuttimina tulee toimimaan Magnatin 503:set, 501:set ja 513, ja postissa olisi tulossa (toivon mukaan) BK:n XLS300.

    Katto on ihan siistiä paneelia kuten kuvassa näkyy, seinät kaipaavat ainakin perusteellista pesua ja uutta maalikerrosta. Pitänee ammattimiehiltä kysyä mitä mieltä ovat eristyksistä sun muista, onko niissä uusittavaa, paneelin ja ulkoseinän välissä näytti olevan styroksit. Oviaukko on 130 cm leveä joten siinä ei nykyisellään ole minkään sortin ovea, yksi ehdotus olikin jo tehdä siihen villalevyistä valeovi toimittamaan bassoansan virkaa. Ehkäpä tuossa menisi jokin liukuovi-tyylinen ratkaisu, rimoista, villalevyista ja kankaasta toteutettuna. Laminaattilattia näyttää paikoitellen aika kovia kokeneelta, pitänee ottaa moppi ja sanko, ja kurkata mitä tuolta paskan alta löytyy.

    Kevyttä akustointia tuohon voisi suunnitella, riippuen tosiaan vähän siitäkin mitä tuonne tarvii uusia. Seinille tulee muutamia dvd/kirjahyllyjä, ja mielessä kävi ainakin jonkin sortin rimoitukset, joilla saisi vähän ilmettä huoneeseen. Toinen ajatus tuon panelin monotomian rikkomiseksi oli purkaa tuon päätyseinän paneelit ja vetää vaikka kipsilevyä tilalle, olisi edes yksi tasainen seinä huoneessa.

    Aivan puhdas kotiteatteritila tuosta ei siis tule, nykyisessä huoneessa on peräseinällä tietokonepöytä, niin että valkokangas laskeutuu pöydän eteen, ja sama patentti olisi tarkoitus toteuttaa tuonnekin. Nyt kun pääsee tyhjästä aloittamaan niin tiedä mitä pellepelottomuuksia tuohon keksii, yksi ajatus oli kiinnittää näyttö seinään vaikka varren varaan, niin että pöydän saa työnnettyä mahdollisimman kiinni seinään, jolloin kangas ei jäisi niin paljoa irti seinästä. Kattoo mitä tässä vielä keksii kun tuo tuosta alkaa muotoutumaan :D
     
  6. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka isoa pyöröpuuta löytyy? Siis tätä esim. verhotangon näköistä puupulikkaa?

    Olis meinaan käyttöä todella isolle, 150 mm halkaisija:D Puun runkon kokoista.
    Mistä saisi leikkaukseltaan puoliympyräiset tangot, R noin 150 mm?
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Honkahirrestä tai jostain muusta pyöröhirsiä sorvaavasta firmasta varmaankin kannattaisi kysellä. Esimerkkinä vaikkapa www.tervakoskenhirsi.fi/tuotteet.php "Sorvikone sorvaa Sinulle haluamasi vahvuista hirttä (halkaisija 130 mm – 250 mm) joko mänty- tai haapapuusta." Hirsifirmoja tai -yrittäjiä löytynee lähes jokaiselta paikkakunnalta. Samasta firmasta saattaa tuurilla löytyä myös jokin isompi saha jolla hirsi halkeaa siististi.

    E:
    R tarkoittaa sädettä. R 150 mm tarkoittaisi että halkaisija (d) olisi 300mm.
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2011
  8. ChiKung

    ChiKung Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaakohan joku sanoa paljonko tulisi hintaa alas lasketun katon teettämiselle? Tai osaako joku vinkata sopivaa firmaa Jyväskylän alueelta?

    Noin 15 neliötä olisi kattopinta-alaa ja noin 15-20 cm lasku olisi mahdollinen. Kannattaako tehdä itse vai ostaa suosiolla työ muualta?
     
  9. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ikkunoihin uudet tiivisteet. 3-kerros ikkunat ja keskimmäisessä lehdessä kiertävät kumiset tiivisteet alkavat olla tiensä päässä, irronneet lasista ja muutenkin ominaisuudet varmasti kadonneet. Mistä tuollaista tiivistettä löytää?

    Muutamat kuvat selventämään, jos noista jotain selvää saisi.

    Eli kuminen tiiviste jossa hahlo, johon tuo ikkunalasi tulee. Jos ennen talvea saisi kaikki tiivisteet uusittua..

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  10. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  12. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama vinkki ohessa.

    Ikkunatiivisteet voi korvata silikonitiivisteellä, joka kestää käytössä seuraavat 20-30 vuotta. Kotimaista huipputiivistettä on tarjolla eri malleineen OT-kumilla http://www.ot-kumi.com/fi/info.html. Olen upottanut talomme ikkunoihin OT-kumin silikonitiivistettä muutaman sata metriä ja lisää menee jahka saan viimeisimmän tilaukseni käsiini.

    Ikkunatiivisterempasta ja ikkunarempasta kannattaa lueskella pohjiksi kirja "Valoa ikkunoista", jonka saa kirjastosta tai Alfamerilta. Kun tavaa tuon pohjiksi, niin ei mene tiiviste, eikä muutkaan ikkunaremonttihommat persiilleen. Siin on meinaan muutamia oleellisia asioita, jotka on tiedettävä/osattava. Kirja on loistava tiivistelmä ikkunaremppa-alan konkarilta.

    Silikonitiiviste kiinnitetään massalla (ei kuitenkaan etikkapohjaisella, koska se syö puuta). Tiivisteen malli ja paksuus osattava valita oikein. Pohjatyöt tehtävä kunnolla.

    Yt. Bee

    PS. Perustuu käytännön kokemukseen, ei ole mainos, en saa provikkaa näistäkään.
     
  13. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kiitos. Missä hinnoissa tuo käyttämäsi tiiviste liikkuu?
     
  14. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Plan C pitää kehittää. Domukselta sain mallipätkän tiivistettä, jota niiltä löytyi varaston perukoilta, mutta se oli liian kapeaa eli ainakaan tuota alkuperäistä vastaavaa tiivistettä ei mistään enää saa.
     
  15. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso oma tiivistemallisi OT-kumin sivulta, josko sieltä vaikka löytyisi sopiva tiiviste. Meitin ikkunoihin sopiva malli on P-tiiviste, tuotekoodi 2101-07. Valkoinen silikonitiiviste, 7 mm, 100 metriä, 28 euroa + postit 8,50 euroa. Hintalaatusuhde sarjassa erinomaisen loistava.
     
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuossa purettua kellarihuoneen ovenpuoleinen päätyseinä, koska seinän sisässä menee yläpuolella olevan vessan viemärinputki johon pitää päästä käsiksi. Seinä oli rakennettu harkkoseinää vasten, jonka takana on öljykattilan huone.

    Nyt tulikin mieleen että tuossa olisi potentiaalia akustoinnille, koska tuon viemäriputken paksuuden takia seinän sisään jää noin 20 senttiä tyhjää tilaa. Tilan tietysti täytän villalla, mutta mitähän siihen laittaisi päälle? Jokin hiukan ääntä läpäisevä levy olisi varmaan se hifein ratkaisu, mutta mieluummin laittaisin jotain vähän käytännöllisempää (ja halvempaa).

    Oli muuten taas aika mielenkiintoinen ratkaisu tuossa seinän rakenteessa, puupaneelin alta löytyi sekalaista lastu- ja massiivipuulevyä, jotka ovat varmastikin jotain vanhoja hyllylevyjä. Levyt oli naulattu koolauksiin ja paneelit siihen päälle.. Ja koolauksissakin oli aika mielenkiintoinen designi:
    :rolleyes:
    [​IMG]
    Kierrätys tuntuu ylipäänsä olevan kova sana talon rakenteissa, ikinä ei tiedä mitä mistäkin seinästä tai lattiasta löytyy.. Niinhän se taitaa noissa 60-luvun taloissa tosin olla.
     
  17. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kuvat vielä ikkunatiivisteen profiilista.

    [​IMG]


    Suoraan vastaavaa en löytänyt OT-Kumin kataloogista.
     
  18. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tutkin noita kuviasi tarkemmin. Kuvien perusteella näyttää siltä, että sisälehti ja ulkolehti nojaavat suoraan keskilasiin. Tämän perusteella sinulle käy tavallinen P-tiiviste, jonka kiinnität massalla sisälehteen ja toisen vastaavan satsin ulkolehteen. Keskilasista voit poistaa vanhat tiivisteet, koska niillä ei tee enää mitään. Lasin kannatus hoidetaan kuvien mukaisilla metallisaranoilla. Tällöin keskilasi on tiivistetty molemmin puolin aivan kuten asiaan kuuluu. Keskilasin pesu helpottuu myös, koska vesi ei enää valu tiivisteväleihin.

    Valitse tiivistepaksuus oikein. Tiivisteen tulee painua 1/3 halkaisijastaan kasaan kun ikkunat ovat kiinni. Tiivistekuvien perusteella OT-Kumin malli 101 paksuudeltaan 10 mm (A) on ikkunaasi sopiva ja B-mitalla ei ole käytännössä muuta merkitystä kuin se, että sen alle mahtuu sopivasti massaa.

    PS. Aiemmin ilmoittamani hinta oli ALV 0%, Sorit tästä. ALV 23% hinta, jonka olen itse maksanut, on 34,44 euroa 100 metrille 7 mm valkoista silikonitiivistettä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.10.2011
  19. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän haisee nyt mainonnalle, kun samaa tarinaa pitää veivata edestakaisin ainakin kahdella foorumilla...

    Niin eikö tiivistyksessä saa käyttää ollenkaan omaa päätänsä? Varmaan noihin ikkunoihin pystyy rakentamaan täysin toimivan tiivistyksen ihan niillä joka marketista löytyvillä tarrakiinnitteisillä tiivisteillä. Kiinnityksen voi halutessaan (ja kannattaakin) varmistaa nitojalla. Nyrkkisääntö on, että tiivistys heikkenee ulospäin mentäessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uloimman lasin ja karmin väliin tulevasta tiivisteestä jätetään osa pois.

    Tuolla tavalla olen itse toiminut ja hyvää on tullut. Veto on loppunut, eivätkä ikkunat ole huurtuneet. Tiivisteiden paikat pystyy ihan itsekin päättelemään aika helposti.

    Eipä sillä, etteikö valmistajalta kannattaisi kysellä.
     
  20. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos minun kirjoituksiini viittaat, niin en mainosta. Kerron vain omasta kokemuksestani. Kokemukseni puolestaan perustuu asioista selvään ottamiseen ja käytäntöön talomme ikkunoiden kunnostuksen osalta.

    Nuo tarratiivisteet toki toimii, mutta vain hetken. Kirjasuositukseni med silikonitiiviste toimii 20-30 vuotta putkeen. En nyt ala tässä enempää luennoimaan tiivistysasioista, mutta positiivisen kettuilun hengessä seuraavaa. En missään nimessä käyttäisi omaa päätäni tiivistämiseen :rolleyes:. Päätiivistettä ei taida saada päästä irti siten, että sen saisi myös asennettua. Ja jos sen saisi asennettua, niin sehän mätänisi aikas pian. Notta tämmöstä tällä kertaa. Ihme porukkaa kun tarjoaa tietoa, niin heti ollaan nillittämässä :hitme:.