Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä katoin äskön semmossen leffan ku Frozen. Voin sanoa, että pätkä oli ehkä huonoin ikinä katsomani leffa! Teinit roikkuu hiihtohissisä puoltoista tuntia ja hupi on taatu! Katsokaa ja itkekää ja katsokaa.
    http://www.imdb.com/title/tt1323045/
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tucker & Dale vs Evil

    Ihan hauska komedia splättermausteilla. Sopiva kieliposkella-asenne ja vittuilu nykykauhugenrelle sai muutamat naurunpyrähdykset.

    3,5/5

    Trolljegeren

    Turskapoikien tuotos oli onnistunut käsivaralla toteutettu peikkojahti. Parissa kohdassa jänskätti ihan oikeasti. Äänimaailmasta plussaa. Peikotkin oli tuohon budjettiin nähden tehty ihan uskottaviksi. Jenkki remakeakin näyttää olevan suunnitteilla...

    4/5
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olipas toimiva toimintaelokuva. Eastwood oli itse miehuuden määritelmä ja Sheen veti kanssa hyvin. Viihdytti ja nauratti, tuntui että puolet elokuvan budjetista oli käytetty Eastwoodin hahmon sikareihin.

    Loppupuolella oli yksi paha juoniaukko, joka nakersi vähäsen
    Miten se Sheenin hahmo löysi rosvojen piilopaikan? Ykskaks vain käveli sinne?

    Annetaan perjantain kunniaksi 3/5. Viihdyttävä buddycop -leffa hyvillä näyttelijöillä, joskin kovin arvattava ja kliseinen eikä uudelleen katsomisarvoa ole juurikaan. Musiikit olivat kovin ponnettomia.

    Suosittelen katsomaan porukalla pienessä nousuhumalassa.
     
  4. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lola rennt (1998) [DVD]

    Eli ystävällisemmin Run Lola Run. Ja tässäpä olikin nopeatempoinen elokuva. Franka Potente, tuo kaunotar Jason Bournen rinnalla, juoksee punainen tukka hulmuten saksanmarkkojen perässä. Tarinassa on mahdollisuuksia monia. Kerrassaan hieno eurooppalainen toimintatrilleri.

    ****- / *****

    The Rookie (1990) [MTV3 HD]

    "There's gotta be a hundred reasons why I don't blow you away. Right now I can't think of one."

    Eastwood teki sen taas, tosin parikymmentä vuotta sitten, mutta taas! Niin.. mites tässä nyt näin kävi, tämänhän piti olla oikeesti hyvä. Oliko hopea tummunut vai aika syönyt kultaista muistikuvaa? Raul Julia (R.I.P) oli kuitenkin ihana oma ittensä, tosin esittikö hän tässä oikeesti saksalaista? Ja Eastwood tietenkin polakkia. Näppärä idea. Toihan tämä nyt hieman muistoja mieleen, ehkä sitten 15 vuoden kuluttua uudestaan.

    **+ / *****

    Kick-Ass (2010) [Blu-ray]

    No niin, tämä räjäytti sitten potin! Rooky tykkäs ja siitä ei sitten sen enempää. Rooky tykkäs jopa Nicolas Cagesta! Mahtava, pelasti saunanjälkeiseltä uupumukselta!

    ***** / *****

    Syriana (2005) [HD-DVD]

    Jaaha, jassoo vai niin... vaikuttava elokuva, tapahtumia ja ihmiskuvia riitti. Solmut menivät välillä ristiin ja syyllistä etsittiin tai pikemmin arvailtiin (tai päätettiin). Loppujen lopuksi eihän näissä asioissa mitään yksittäistä syyllistä edes ole, ei ole mitään syyllisiä kun puhutaan öljy-bisneksestä IMO. Laadukasta jälkeä sai hieman tuntemattomampi ohjaaja , Stephen Gaghan, aikaan.

    ***+ / *****
     
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Leonin näin viimeinkin ja olin hieman pettynyt. Näyttely on hienoa, varsinkin Portman oli paikoin loistava eikä Oldmankaan pettänyt. Reno veti perushyvin. Portmanin roolista tuli kovasti mieleen Kick-Assin Hit-Girl, joka oli hahmona samanlainen rääväsuu. Onhan siinä aina jotakin huomiota herättävää, kun pikkutyttö kiroilee, mutta Mathilda oli moniulotteisempi hahmo ja vaikeampi näytellä. Pisteet Portmanille.

    Kuvaus, musiikki, toiminta ja ohjaus kaikki toimivat, mutta juonellisesti vähän tökki. Olisin kaivannut jotakin, joka olisi jättänyt sellaisen "Wau" olon, mutten sellaista koskaan saanut (paitsi tietenkin paikoin näyttelyn osalta). Ei missään nimessä huono, taisi vain odotukset olla suhteellisen korkealla.

    3,5/5 :thumbsup:. Katso, jos olet päähenkilöiden näyttelijöiden fani.
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2011
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Asfalttiviidakko (The Asphalt Jungle)
    Rikoksen suunnittelu, toteutus ja jälkipuinti. Asfalttiviidakko on keikkaleffojen kärkeä. Mainion hahmogallerian johdolla tapahtumat etenevät sujuvasti ja jännitys pysyy yllä loppuun saakka.
    :):):):)½

    Irina Palm
    Lapsenlapsen vakava sairaus saa leskirouvan tarjoamaan auttavaa kättä seksiklubin asiakkaille. Luvassa siis peribrittiläistä kitchen sinkiä ja runkkausta, hetkittäisten huumorinpilkahdusten maustaesssa surumielistä pohjavirettä. Marianne Faitfullissa on juuri tarvittavaa elämää nähnyttä uskottavuutta elokuvan nimirooliin.
    :):):)½

    Idän pikajunan arvoitus (Murder on the Orient Express)
    Agatha Christien klassikkomurhamysteeri Sidney Lumetin ja nimekkään näyttelijäkaartin versiointina. Nokkela juoni kuljetetaan varsin humoristisena salonkivaunudraamana, mainiota murhaviihdettä.
    :):):):)-
     
  7. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsenikin tuli tämä katsottua viimeisimmäksi; pitkästä aikaa. Kieltämättä silmäkulma tuossa värähtää, helpostikin.
     
  8. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    We Were Soldiers
    Vietnamin sodan ensimmäiseen suurempaan amerikkalaiseen sotilasoperaatioon perustuva elokuva, joka vilisee tutun näköisiä naamoja joiden nimiä ei ihan muista. Mikä mielestäni onkin täydellinen castingi tämän tyylisiin sotaleffoihin. Mukavan tiivis paketti, joka normaalista poiketen valottaa myös vähän vastapuolen sotilaiden tarinaa. Sam Elliotin naamalta kadonneiden miehekkäiden viiksien lisäksi elokuvaa katsoessa jäi kaipaamaan niitä wanhoja hyviä aikoja kun Mel Gibson vielä tunnettiin actionroolien näyttelijänä ja (hiukan kidutuspornoon taipuvaisena) ohjaajana, eikä juutalaisvastaisena vaimonhakkaajana.

    3,5/5

    The Town (150 min Extended versio)
    Kiitettävillä roolivalinnoilla täytetty pankkiryöstötarina, jossa varsinkin Mad Menin Jon Hamm on kuin tehty rooliinsa. Alunperin peräti nelituntinen tarina kulkee ensimmäisen tunnin todella sujuvasti, sen jälkeen alkoi välillä hiukan jo vilkuilla kelloa. Vahva suoritus Ben Affleckiltä, toivottavasti vaan osaa pitää tämän tuplaroolinsa kurissa ennenkun alkaa eksymään tuonne Waterworld/Postman-linjalle.

    3,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2011
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Muistakaa, että jos elokuvalla on oma viestiketjunsa Elokuvat-alafoorumilla, niin kommentit mielellään sinne.

    Rambo - taistelija 3 (Rambo III)
    Rambo tempaistaan rauhallisista raksahommista Afganistaniin Trautmania pelastamaan. Elokuvan alkupuoli toimii yllättävänkin hyvin, havaittavissa on jopa pienoista seikkailuntuntua. Ei loppupuoliskon toimintakaan kehnoimmasta päästä ole, mutta menee kuitenkin jo puuduttavan puolelle - pieni karsiminen olisi ollut paikallaan.
    :):):)-

    Unelmien Manhattan (Maid in Manhattan)
    Menestyvä poliitikko erehtyy luulemaan siivoojaa varakkaaksi hotellivieraaksi. Tuttu juonikuvio tutulla toteutuksella, mukana tietenkin hullunkurista tanssia ja vaatteidensovitusmontaasi, kuten näissä aina tuppaa olemaan. Mikä lie Wayne Wangiin mennyt, kuin näin tasapaksun hattaran on tehnyt. Kaukana ollaan Smoken tai vaikkapa A Thousand Years of Good Prayersin tunnelmasta. Ja John Hugheskin on vielä ollut mukana tarinaa väsäämässä, voi voi.
    :):)½
     
  10. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli tv2 kova leffa, se oli pakojuna. Oli aika karski pätkä:) Tykkäsin kyllä kovasti. Unstoppable oli täysin kopioitu täst pakojunasta! http://www.imdb.com/title/tt0477080/
    Pakojunalla anatasin pisteitä 4 ja tolle unstporrarille 1 tai maks 2.
     
  11. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itte oli kanssa kovin yllättyny, kuinka kovin samanlaiset leffat olikaan. Hyvä elokuva oli.
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Itsellenikin tämä oli tosi positiivinen ylläri. Todella hauska väkivaltaisuudesta huolimatta, ja runsasti hauskoja one-linereita.

    Hit Girl: Mhmm... but getting shot, Daddy... it hurt a lot more than when you did it.
    Big Daddy: That's because I used low velocity rounds, child... he... he...
    Hit Girl: You're the kindest Daddy in the whole world.
     
  13. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä taas toisenlaiset ajatukset. Keskivertoa huonompi elokuva oli tämä.
    Eihän tässä ollu mittää jännitystä koko leffassa ja hahmotkin oli nyt mitä oli. Yhtä junaa nyt seurattiin ja siinäpä se oli.
    Paras hahmo Rebecca DeMornayn Sara.
    2/5
     
  14. Jantheri

    Jantheri Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2009
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dirty Harry - deathpool

    Clinttimäiseen tapaan hirvee kasa ruumiita ja vähän varsinaista näyttelemistä :D hyvä sadepäivän leffa. ei lähelläkään ensimmäistä callahanin seikkailua mutta katsomisen arvoinen.

    3/5
     
  15. 5trummer

    5trummer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tulee Neloselta ensi viikon sunnuntina.

    Onko tosiaan epäeettistä väittää että
    elämä paranee jos on varaa hankkia paikassa jossa asua? Joo, ehkä jos on katsonut sata kliseistä Hollywood-leffaa joissa julistetaan että "heillä on sentään toisensa"..

    Hieno leffa kyllä, varsinkin se kuorolaulu kirkossa. Ja vessakohtaus.
     
  16. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Runaway Train - Voihan *kirosana* mikä elokuva. Vaikka luulin kaikki kasaripätkät nähneeni, jostain käsittämättömästä syystä tästä en ollut kuullutkaan.
    Original Screenplay by Akira Kurosawa - WTF. Niin, kaikki muukin tässä leffassa vetää hiljaiseksi. Speechless.
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Miten vietin... tänä kesänä (Kak ya provel etim letom)
    Kaksi miestä, nuorempi ja vanhempi, valvovat arktista sääasemaa jäämeren rannalla. Paljoa ei puhuta, mutta sen vakuuttavampaa on karun ympäristön kuvaus. Jännityskin kohoaa varsin mukavasti elokuvan edetessä hitaaseen tahtiinsa.
    :):):):)

    Terve menoa! (The Great Outdoors)
    Mökkeilykomediaa taattuun 80-luvun tyyliin. Huumori on hölmöä, mutta kyllä näissä oma viehätyksensä on. Candy ja Aykroyd ovat kumpainenkin hyvässä vedossa ja karhukohtaukset toimivat - nykyään cgi-nallet olisivat itsestäänselvyys.
    :):):)½

    Wonder Boys
    Parin päivän silmäys kirjailijaprofessorin elämään. Vahvat hahmot, nokkela käsikirjoitus ja erinomainen rytmitys tekevät elokuvasta yhden Curtis Hansonin parhaista.
    :):):):)

    Trust the Man
    Kaksi pariskuntaa tuskailevat parisuhdeongelmissaan. Tällainen lähes juoneton fiilistely kyllä parhaimmillaan toimii oikein hyvinkin, mutta Trust the Manin tyhjänpäiväinen merkityksettömyys meni jo liian pitkälle. Paikoitellen elokuva huvitti, mutta kyllä tämä olisi kaivannut lisäsisältöä tai vahvemmin luonnosteltuja hahmoja todella toimiakseen.
    :):)½
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Find me guilty - uskomaton oikeudenkäynti (Find Me Guilty)
    Yhdysvaltojen historian pisin mafiaoikeudenkäynti. Sidney Lumetin toisiksi viimeinen elokuva ei saanut julkaisunsa aikoihin erityisemmin huomiota osakseen, mutta on mukavan leppoisasti etenevä nokkela oikeussalidraama(komedia). Suurin yllätys on oikeastaan se, kuinka Lumet on tukan lisäksi saanut Vin Dieselille myös näyttelijänlahjojakin pääroolia varten. Ohjaajan elokuvissaan käyttämä tiukka harjoittelujakso on tainnut purra erityisen hyvin.
    :):):)½

    Dear Frankie
    Äiti huijaa pojalleen tämän isän olevan merillä. Ongelmia syntyy kun tämän oletettu laiva saapuu paikalliseen satamaan. Elokuva kertoo tarinansa mukavan lämminhenkisesti ilman sen kummempia koreiluja tai sortumisia ylitunteiluun. Karu skottinaapurusto toimii varsin iättömänä tapahtumaympäristönä, kuvattu aikakausi voisi jokusta yksityiskohtaa lukuun ottamatta olla useiden vuosikymmenien haarukasta.
    :):):):)-

    Moby Dick - valkoinen valas (Moby Dick)
    Klassikkotarina John Hustonin versioimana. Komea toteutus, jossa huonoiten aikaa ovat kestäneet sinänsä ihan ymmärrettävästi valasefektit. Richard Basehart Ishmaelina muistutti kovin Ewan McGregoria.
    :):):)½
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Anvil! The Story of Anvil Oli todella masentavaa katsottavaa. Dokumentti sinällään oli hyvä, mutta kyllä nämä tosielämän Spiidi ja Saku vetivät mielen alakuloiseksi. Onko kaikki hevimiehet noin tyhmiä ja kyvyttömiä myöntämään tosiasioita. Onneksi suomalaiset ovat henvikansaa. 4/5

    RV - Runaway vacation Jos Robin Williams on kiva mies, joka tahtoo kaikille vaan hyvää, niin miksi hän tekee tällaisia elokuvia. Tässä ei ollut mitään, ei yhtään mitään. Elokuva oli niin mitätön, että sen katsominen ei edes harmittanut. 1/5
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Julmat, vahvat ja röyhkeät (Emperor of the North Pole)
    Lamavuosien junapummeilua. Vallan mainio vastapari on saatu Lee Marvinista ja Ernest Borgninesta. Vanha mielikuva elokuvasta osoittautui vääräksi, ei tämä aivan niin väkivaltainen ollutkaan kuin muistin. Aikansa toimintavalioita.
    :):):)½

    American Pimp
    Hughesin veljesten parittajadokumentin olisi voinut olettaa olevan hieman kunnianhimoisempi, mutta aika kepein eväin tässä edetään. Musiikkivalinnat sentään toimivat, mutta muuten parittajien paasaus on sangen tympeää seurattavaa.
    :)½

    Kapteeni Horatio Hornblower (Captain Horatio Hornblower R.N.)
    Komea vanhan tyylin meriseikkailu. Elokuva sopii varsin hyvin Hornblower-sarjan rinnalle, vaikka Gregory Peck Hornblowerina eroaakin melkoisesti Ioan Gruffuddista. Tehosteet ovat uskottavia eikä romanttinen sivujuonnekaan nouse liiaksi etualalle reipashenkistä merimeininkiä häiritsemään.
    :):):)½

    Korva (Ucho)
    Kommunistivallan Tsekkoslovakiassa isoveli valvoo varaministeriäkin siihen malliin, että juhlista kotiinpaluun jälkeen tunnelma kiristyy melkoisesti kotona, kun sähköt ovat poissa, puutarhassa näkyy outoja hahmoja ja asunnossa on selvästi käyty. Paranoidi tunnelma tässä on oivallinen eikä silloisen ajan hengen huomioiden laisinkaan ihmetytä, että elokuva sai odottaa julkaisuaan valmistumisesna jälkeen peräti kaksi vuosikymmentä.
    :):):)½