Sony KDL-55HX92x vs Samsung UE55D8005 vs Panasonic Panasonic TX-P55VT30

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana TaP, 04.10.2011.

  1. TaP

    TaP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2003
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä kolme mallia lienevät tämän hetken parhaat tv:t koko ja hintaluokassaan, mutta luettuani tämä forumin asiantuntijoiden arviot, muutamien testien tulokset, olen todennut että mikään näistä ei ole kuitenkaan täydellinen. Ominaisuuksia ja ylimääräistä toiminnallisuutta näissä kaikissa on riittävästi, mutta minulle tärkein on nyt miltä se näyttää (niin päällä ollessaan kuin sammutettunakin).

    Samppa on näistä pois päältä kaunein, mutta missä on paras kuva ?

    Kaupassa vertailu on vaikeaa, huippumallit eivät ole toistensa vieressä, jos nyt kahta niistä sattuu olemaan esillä. Eli etsin kommentteja niiltä, jotka ovat näitä päässeet vertailemaan paremmissa olosuhteissa, ja miksi päädyit omaan valintaasi ? Plussat ja miinukset per vaihtoehto kiinnostavat myös.

    Ja sitten se ultimatum, onko jotain vielä parempaa ?
     
  2. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut noista Samsung ja Panasonic. Samsungin vein takaisin kauppaan ja tilalle otin juurikin tuon Panasonicin. Pansun kuva on aivan selkeästi parempi eikä tarvitse murehtia valovuodoista tai panelin pystyraidoista mitä Samsungissa on. Myös saippuaoopperaefektin saa Panasonicista eliminoitua kytkemällä liiketoiston parannuksen pois ilman että liiketoisto juurikaan kärsii. Sampassa tätä ei saanut millään pois ja parannusten pois kytkeminen teki liiketoistosta aivan kuraa. Mustan taso on molemmissa hyvä mutta Samsungin mustissa näkyy jostain syystä joissain tilanteissa ihmeellinen "huntu" mustien kohtien päällä. Panasonicin kuva on selvästi luonnollisempi ja pehmeämpi. Samsungin kuva on luonnottoman yliterävä eikä tähän auta edes terävyysasetuksen säätäminen nollaan. Pansun kuva on himmeämpi tai ei yhtä valovoimainen kuin Samsungissa mutta Sampan kuvaa ja taustavaloa piti ainakin omaan makuun himmentää reilusti. Sitäpaitsi näyttää että Panasonicin kuva olisi kirkastunut jonkin verran kun on vähän "ajettu sisään". Ihan hyvin näkyy päivän valossakin.

    Pansussa ei ole nettiselainta mutta sen käytettävyys telkkarissa on muutenkin niin onnetonta ettei tuolla ole ainakaan minulle merkitystä. Nettiselaimen saa kun tökkää läppärin HDMI:llä töllöön kiinni. Videovuokraamo puuttuu Panasonicista mutta nettisivujen mukaan sellainen on tulossa tämän vuoden aikana.

    Panasonic kuluttaa tuplasti enemmän sähköä mutta sillä tuskin Suomen ilmastossa on juurikaan merkitystä.

    Panasonicin 3D laseissa on omituisen pienet linssit ja ainakin minua häiritsee kun linssien reunat tulevat näkökenttään. Laseja on kylläkin eri kokoja enkä tiedä korjaantuuko hankkimalla isommat lasit. Ei ole 3D:lle ollut vielä juurikaan tarvetta.

    Jotkut ovat valittaneet että Panasonicin kuvassa olisi kirkkausvaihteluita tai välkyntää ja että virtalähde pitäisi ääntä. Mitään näistä en omassani ole huomannut. Kuvalle on ilmeisesti jotain tehty myös softapäivityksillä.

    Sonya kävin myös kaupassa katsomassa ja näyttää todella hyvältä. Tuossa mallissa on kuitenkin ollut ongelmana panelin valmistusvirhe. Ruudun reunoilla näkyy sentin levyiset mustat (liima) raidat joten tästä syystä jäi kauppaan. Onhan se aavistuksen hintavampikin.

    Ulkonäöllisesti Panasonic ja Sony taitavat olla samaa sarjaa. Tosin Panasonicissa ruutu ei sammutettuna mene aivan täysin mustaksi. Omasta mielestäni Pansu on varsin tyylikäs laitos. Kaukosäädinkin on laatua vastaava eikä onneton muovihimmeli kuten Sampassa.

    Pansu plasmana painaa tuplat verrattuna lcd-telkkareihin jos sillä nyt jotain väliä on.

    Kiinnostaisi itseänikin tietää onko parempaa? Itse olisin varmaan päätynyt alunperin Sonyyn jos osaisivat valmistaa panelin oikein.
     
  3. Tommy200rs

    Tommy200rs Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    1
  4. TaP

    TaP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2003
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä mustaakin mustempi paneeli. Mihinköhän hintatasoon tämä tulee asettumaan ? Olisiko 9G Kuron hintataso aikoinaan sopiva verrokki (~5000 USD) ? Vai tuleeko OLED nopeammin kuin uskommekaan ja hinnat laskee ?

    Ostaako nyt vai ei koskaan, siinäpä pulma. Taidan mennä ostamaan tuon Samsungin webistä, niin saa sitten palautella, jos sattuu maanantaikappale kohdalle tai jos vaikka pilvee myyvät erehdyksessä. Tässä kohti yhdyn tuohon toiseen ketjuun, kuluttajahan on hullu tai tavattoman rohkea, jos noita malliston lippulaivoja ostaa, kaikista vios...ominaisuuksista huolimatta.