Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    N9:n käyttis on MeeGo/Harmattan joten se on ollut pidempään markkinoilla kuin Android. Maemo oli käytössä jo vuonna 2005 julkaistussa kosketusnäytöllisessä 770 tabletissa.

    Harmattanin piti olla Maemon 6:s versio. Maemo 5:sta käytetään N900:ssa.

    "Even though MeeGo was initiated as collaboration between Nokia and Intel, the collaboration was formed when Nokia was already developing the next incarnation of its Maemo Linux distribution. As a result, the Maemo 6 base operating system will be kept intact while the Handset UX will be shared, with the name changed to “MeeGo/Harmattan”.[9]

    On June 21st 2011, Nokia announced its first MeeGo/Harmattan smartphone device, Nokia N9. "
    - wikipedia
     
  2. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, saivarteluksi menee. Jos Meego on vain Maemon päivitys, niin minkä ihmeen takia eivät saaneet Meego-puhelimia valmistukseen saakka ajoissa? Androidilla on takana 3 vuotta intensiivistä suurien volyymien käytännön testausta ja bugien korjausta. Android on ihan eri tasolla kehityskaaressa. Vilkaiseppa huviksesi Meegon to-do bugilistaa; sieltä löytyy vaikka mitä peruskauraa.
     
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nokian kilpailija heitti pyyhkeen kehään ja luopuu laitevalmistuksesta.

    http://www.kauppalehti.fi/5/i/talou...id=20110887913&ext=ltr&request_ahaa_info=true

    HP luopuu tablet ja kännykkäbisneksestä. Laitteet eivät käyneet kaupaksi. HP osti Palmin liiketoiminnot 2010, ja päätös merkinnee loppua Palmin kehittämille käyttöjärjestelmille. WebOS:n tulevaisuus on tosin vielä auki.

    WebOS sai kriitikoilta suopean vastaanoton. Vaisu menestys kuvastaa miten vaikea on saada jalansijaa Androidin ja iOS:n hallitsemilta USA:n markkinoilta. Meegolla tuskin olisi ollut mahdollisuuksia jenkkimarkkinoilla ilman erittäin suurta panostusta.

    Microsoftin pohjaton kassa takaa tiettyä "brute force"-markkinapenetraatiota Windows Phonelle. Tällä menetelmällä Microsoft sai aikanaan jalansijaa pelikonsolimarkkinoilla. Xbox oli alkuun pohjaton rahareikä Microsoftille, vuosina 2001-2006 tappiota tuli todennäköisesti miljardikaupalla. Vasta toiminnan käännyttyä voitolliseksi 2007 tuloslukuja alettiin julkaisemaan. Windows Phone ja Xbox ovat saman divisioonan tuotteita (Entertainment and Devices).
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Puhelinvertailu.com:

    Nokia palkkasi Polar Mobilen kehittämään sovelluksia Symbianille, N9:lle ja Windows Phonelle

    Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.8.2011 12:10


    Nokia on palkannut kanadalaisen Polar Mobile -ohjelmistotalon kehittämään sovelluksia sen käyttämille mobiilialustoille. Ohjelmia kehitetään niin Symbianille, Nokia N9:lle kuin tuleville Windows Phone -puhelimillekin.

    Polar Mobilen on tarkoitus tehdä Nokialle 300 sovellusta seuraavien 12 kuukauden aikana. Ensimmäiset 50 ohjelmaa julkaistaan ensi kuussa ja ne on tarkoitettu Symbian-puhelimille. Lehdistötiedotteessa ei kerrota missä suhteessa sovellukset tulevat jakautumaan alustojen kesken, joten esimerkiksi Nokia N9:lle tilattujen sovellusten lukumäärää ei tiedetä.

    Ohjelmistotalo on julkaissut tähän mennessä yli 1200 ohjelmaa ja yhtiön 300 asiakkaasta tärkeimmät ovat media-alalla. Polar Mobilen kehittämät ohjelmat painottuvat uutisiin ja urheiluun.
     
  5. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuon strategian tyyliin kuuluu, että kun tietty markkinaosuus on saavutettu, niin uskollisille asiakkaille aletaan näyttää keskisormea ja kehittää jotain vammaisia jokapoikaan uppoavia sovelluksia(kinect). Samalla siis pistäen ns.ei-niin-mainstream exlusiivit roskakoriin. :mad:

    PS. Kyllä Applen softatarjonta on vaan hienon laaja. Varsinkin pelit. Toisaalta paras mobiilipeli ever on edelleen N-gagen Pathway to Glory. Nyt noksulla herätys ja kulttuuritekona remake lisäosineen uudemmalle symbbarille. Nyt se toimisi kuin unelma kosketusnäytön takia.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2011
  6. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jonkinlainen "vuoto" http://networkedblogs.com/m0S4T


    We have managed to grab the leaked image of Flagship Nokia Windows Phone – Nokia 900 code name Hydra. This device is powered by stunning fast 1.5 GHz dual core processors, 12 Auto Focus camera (Carls Zeiss), Nokia Maps, Swipe Gesture, NFC and more. Technical Specs of this device are after the break.


    Technical Specs of Nokia Windows Phone
    4 inch Gorilla Glass oleophobic screen
    CBD AMOLED with improvedreadability
    Fast 1.5 GHz dual core processor
    Dedicated graphic adapter
    720p Screen resolution
    12 MP AF Carls Zeiss camera (2.8/28) with dedicated shutter key
    Front VGA camera for video calling
    1080p video recording with 30fps
    Swipe Gestures integrated with OS , Multitouch
    Bluetooth 3.0
    USB 3.0
    Wi-Fi b/g/n
    NFC
    GPS , A-GPS
    Nokia Maps with lifetime free navigation
    4 Stereophonic loudspeakers
    Windows home key, Volume key, Shutter key
    32 GB internal memory, Expandable to 64 GB via micro SD card
    1600 mAh non removable battery
    Estimated price 500 EUR
    Available worldwide in the Q1 2012

    Kyllä noilla spekseillä pärjää?
     
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Luulisi ainakin. Itse olen hämmästellyt Belle-videoita ja sitä mitä kunnollisella koodin optimoinnilla saa aikaan.
     
  8. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    MeeGo to be folded into Linux-based Tizen OS, slated to arrive in 2012

    Tizen projektin taustalla hääräävät mm. Intel ja Samsung. Samsung ei tainnut pitää Googlen viimeisimmästä ostosta (mikä tuskin tuli yllätyksenä kenellekään muulle paitsi vannoutuneimmille Android-faneille).

    Qt:n kohtalosta uudessa Tizen OS:ssä ei ole juurikaan tietoa, paitsi nomovok -nimisen Espoossa majailevan yrityksen ilmoitus tuottaa Tizen buildeja Qt:lla höystettynä.
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vaihdettua Nokian c7 HTC:n sensationiin ja on kyllä ero kuin yöllä ja päivällä.

    Vaikea tästä on kuvitella enää Nokian asiakkaaksi siirtyvänsä ellei windowskoklailujen seurauksena synny jotain todella mehukkaan näköistä hedelmää.
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    No, eroa on kyllä hinnassakin - C7 258 €; htc 495 € (gigantti)

    Itse ainakin odottelen mielenkiinnolla N8:iin Symbian Belle päivitystä.
     
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Nokia on kyllä tämän vuoden aikana selvästi ruvennut kilpailemaan hinnalla, kun käyttöjärjestelmä ei enää houkuttele. Ihan hyvää rautaa saa varsin edullisesti.

    Itse vaihdoin vanhan E71:ni Samsung Galaxy S II:een hiljattain. Ainoa, mitä on ikävä, on kartat ja navigointipuoli. Googlen kartoilla ei juhlita.
     
  12. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Google maps ei tue toistaiseksi ääniopastavaa reittinavigointia (taitaa olla vain jenkkimarkkinoilla tämä ominaisuus aktivoituna).

    Androidille on monia puoli-ilmaisia navigointisoftia, joiden kartta-aineisto perustuu "open source" karttaprojektiin. Itse käytän Navdroidia, jonka hinta oli päätä huimaavat 4.99€.

    http://www.openstreetmap.org/

    Ilmaiset opensource-kartat tekevät Nokian Navteq-ostoksesta (ja yhtiön holdaamisesta) vieläkin vähä-älyisemmän. Mutta Navteqin kartat ovat luotettavampi ja ajantasaisempia, ehkä.
     
  13. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    OpenSatNavilla päivität open source kartan kuntoon jos jotain on väärin tai jokin tie puuttuu. Täysin selvä asia, että parhaiten ajantasalla tulee olemaan open street map + siinä näkyy myös polut ja tietyypit paljon tarkemmin eroteltuina yms.
    Miten jotkut tahot (Nokia ja ms) kuvittelevat että heillä on houkuttelevimpia tuotteita jotka tekee muutama ylipalkattu ja kaavoihin kangistunut inssi vs. sadat tuhannet aktiiviset ja innovatiiviset vapaaehtoiset*, jotka mm. päivittävät kartat kuntoon reaaliajassa ja tuovat saataville koko ajan uusia kiinnostavia ja hyödyllisiä sovelluksia vapailla alustoilla?

    Ei muuta kuin kaikki trackaamaan ja contributeamaan :)

    (*helpompi myydä eurolla 100 000:lle Androidkäyttäjälle softa kuin 80 eurolla kenellekään mitään - varsinkin kun sillä 80 €:llä ei saa mitään jatkuvuutta / tukea, mutta tuo euron softan käyttäjä saa usein suoran kontaktin kehittäjään välittömästi)
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2011
  14. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jepjep. Navteqin ja TeleAtlaksen leipä tulee ohenemaan jatkossa. Nokian olisi hyvä hankkiutua eroon Navteqista, tai ainakin listata Navteq pörssiin erillisenä yhtiönä ja dilutoida omaa omistusosuutta.

    Eilen julkaistiin tämä pitkään hypetetty iPhone "5" (aka 4GS). Melkoinen floppi, alkuperäisen 4G:n suunnittelumokia hieman korjailtu ja vähän refreshattu kameraa ja prosua. Apple alkaa olla samanlainen norsu kuin Nokia aikoinaan, on huipulla vielä pari vuotta mutta sitten alkaa alamäki. Tämmöiset höpöhöpöjulkaisut enteilevät tuhoa. Nokian kannalta Applen koneen yskähtely hyvä asia. Toki mummot, papat ja iUskovaiset ostavat iPhonea hullun raivolla vielä pari vuotta, mutta nuorempi polvi suuntautuu ehä enemmän Androidiin. Windows Phonen ja Nokian kohtalosta olemme paljon viisaampi vuoden päästä, pelkään edelleen että ilman Androidia Nokia on tuhoon tuomittu.
     
  15. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    MS saa vuodessa n. 400 miljoonaa dollaria royalteja myydyistä Android puhelimista, viimeisimpänä maksajien joukkoon liittyi Samsung. Tämän lisäksi Motorolan osto ajoi Samsungin kehittämään aidosti avointa Tizen käyttistä. Myös htc:n on huhuttu etsiskelevän toista OS:ää. Nämä kaksi firmaa käytännössä nostivat androidin siihen asemaan missä se nyt on. Motorolan osto teki googlesta näiden yhtiöiden kilpailijan vrt. Nokia ja symbianin osto, joten tällä hetkellä mikään ei ole varmaa.
     
  16. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on totta tuokin. Motorolahasardi saattaa aiheuttaa vielä jonkin muun täysin avoimen järjestelmän nousun hyvin pitkällä aikavälillä, mutta ei edelleenkään noksu/ms -osaston.
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2011
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jos Nokia olisi tajunnut panostaa N9 markkinointiin ja tuotantoon, niin nyt olisi ollut loistava tilaisuus mennä Applesta ohi. Tuoreen näköinen puhelin, jossa on hyvä ja toimiva käyttöjärjestelmä, ja laite jota ei jo ole jokaisella narikkavahdillakin, niin olisi varmasti markkinoita löytynyt.

    ...vielä viikko pitää pärjätä pilalle päivitetyllä iPhone 3g:llä, josta Home-näppäinkin alkaa temppuilla...
     
  18. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko, että Androidin melko vähäisiksi luokiteltavat patenttirojaltimaksut aiheuttavat suurta painetta omaan ohjelmistokehitykseen. Motorola-kauppa on myös myrsky vesilasissa, ei Google muutu ohjelmistoyhtiöstä hardisfirmaksi yhden pienehkön laitevalmistajan oston myötä. Google tarvitsee laitevalmistajia vähintään yhtä paljon kuin laitevalmistajat tarvitsevat Googlea. Laitevalmistajien omat pienet projektit ovat luonnollisia tulevaisuuden optioita ja warrantteja epätodennäköisten yllätysten varalle. Normaalia ja rationaalista tuotekehityspolitiikkaa. Samsung ja HTC ovat viisaita yrityksiä, jotka eivät halua jättää yrityksen tulevaisuutta yhden kortin varaan. Varmaa tällä hetkellä on vain Androidin ylivalta, joka tulee jatkumaan näillä näkymin hyvin pitkään. Todellisia kilpailijoita ei ole; iOS on laskevan tähden järjestelmä eikä WP:stä ei ole Androidin kanssa kilpailijaksi.
     
  19. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin moni sanoi kun android tuli markkinoille... että varmaa on Symbianin ja Nokian ylivalta... :cool:
     
  20. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei kai kukaan jolla vähänkään järkeä päässään ole Symbianin ylivallasta puhunut? Sehän oli aivan kaamea käyttöjärjestelmä, jonka näki jokainen, joka sitä joutui "kylmiltään" käyttämään tai oli jotain parempaa systeemiä päässyt kokeilemaan.
    Itselläni oli SonyEricsson P800 kosketusnäyttöpuhelin, joka oli käytössä varmaan melkein viisi vuotta. Kun se alkoi olla "hieman" vanhan aikainen, vaihdon Nokian E90 kommunikaattoriin. Oli aika järkytys, käytettävys oli aivan kertakaikkisen kamala verrattuna siihen aikaisempaan, jo viisi vuotta vanhaan puhelimeen. En käyttänyt sitä kuin reilun vuoden, ennenkuin siirryin iPhoneen.