Yamaha RX-V 771 vai Marantz AV7005?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Satujumppa, 25.09.2011.

  1. Satujumppa

    Satujumppa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes kaikki!

    Geneleccien (2x8040) kaveriksi pitäis saada sovelias vahvistin ja noita kahta olen lähinnä miettinyt. Hintaeroa noiden välillä on huimat ~1000€ ja nyt kysynkin, että kannattaako satsata noin paljon enemmän vahvistimeen?
    Mitä saan enemmän jos hankin tuon Marantzin?
    Vai olisko jotain muita parempia vaihtoehtoja Marantzin tilalle?

    t: satujumppa

    Edit: ps tällä hetkellä kaiuttimet kiinni vanhassa yamahan vahvistimessa kuuloke liitännässä :/
     
  2. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    AV7005:ssa on XLR-liittimet aktiivikaiuttimia varten. Niiden avulla saadaan ääni siirtymään laadukkaammin kun kaapelit ovat pitkiä (>25m) tai ympäristössä on voimakkaita sähköisiä häiriöitä. Muuta käytännön äänenlaadullista eroa noissa vahvistimissa ei ole. Sinulle voisi käydä hyvin myös stereovahvistin, jos kaiuttimia ei ole tarkoitus tulla enempää.
     
  3. Satujumppa

    Satujumppa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta.

    Tällä hetkellä ei ole aikomus ostaa enempää kaiuttimia, mutta ehkä joskus vielä. Stereovahvistin ei kuitenkaan ole täysin pois suljettu idea.
     
  4. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Jos a/v-vahvari on vaihtoehto, niin miten istuis settiin uusi tulokas Marantz NR1602? Löytyy pre-outit pääkaiuttimille (Genet näihin kiinni) ja subille. Muita ominaisuuksiakin on ihan riittävästi (hdmi 1.4, 7.1-kanavaa, AirPlay, DLNA-tuki, nettiradio, iPod-tuki suoraan usb-liitännästä, musiikkitoisto usb-tikulta/-kovolta myös flacina, Audyssey ym ym). Plussana vielä slim-kotelo (korkeus 10,5 cm) ja vähäinen lämmöntuotto. Genejen kaverina olisi varsin versatiili vaihtoehto, mahdollistaen vaikka minkämoisen setin kasaamisen ympärilleen :)

    Itse vaihdoin Onkyo TX-NR807:n tähän Marantziin toissapäivänä, enkä ole katunut päätöstä. MRHifiltä (http://www.mrhifi.fi) saa NR1602:n sangen asialliseen 584 euron hintaan. En tätä halvemmalla löytänyt laitetta mistään EU-alueelta (Saksastakin melkein 100€ kalliimpi kun rahti mukana) ja tämä on tarjous on viralliselta jälleenmyyjältä Suomessa :thumbsup:

    Speksit: http://www.marantz.co.uk/uk/Product...Products&SubCatId=AVReceiver&ProductId=NR1602
     
  5. SeppoAN

    SeppoAN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pärjäät varmaan Yamahalla, jos kuunteluhuoneesi ei ole akustisesti kovin hankala. Muussa tapauksessa (esim. betoniseinäinen huone kerrostalossa) joutuu parantamaan tilannetta vahvistimen taajuuskorjaimella, ja noista maineikkaimpia taitaa olla Audyssey, josta uusin (ja tehokkain) versio on MultEQ XT32.

    Yamahan omaa versiota ei pidetä aivan yhtä tehokkaana. Tuossa Marantzin AV7005-mallissa on Audysseyn edellinen versio MultEQ XT, ja uusin XT32 löytyy mm. Denonin mallissa AVR-4311.

    Toivon että asut puurakenteisessa omakotitalossa, jolloin ei akustiikka aiheuta pahoja ongelmia!

    Terveisin asukas betonibunkkerista