Tyttö sinä olet tähti

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Hurricane, 10.11.2005.

  1. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Avataanpa tällekin viime aikojen suosituimmalle Suomi-leffalle oma threadinsa.

    Kävin tuon tänään katsomassa ja ihan ok-leffaksi osoittautui. En oikeastaan mitään rap ym. -musiikista tai elämäntavasta tiedä, mutta uskoakseni ihan kohtuullisen oikeaanosunut kuvaus tämä sikäli oli. Parhaimmillaan leffa oli ehdottomasti toisen päähenkilö Sunen ja tämän räppääjäkaverien (Joonas Saartamo ja Eero Milonoff) välisissä kohtauksissa ja noin muutenkin käsikirjoituksen voi pintapuolisesti sanoa dialogin puolesta olleen onnistuneen. Tarina on kuitenkin taas kerran niin tuttu ja kliseinen, että aika ontto olo elokuvan lopussa oli.
    He saivat toisensa ja tytöstä tuli tähti jne. Sepä yllättävää.
    Lisäksi Nellin perhettä ja kaverisuhdetta käsiteltiin kyllä aika pinnallisesti. Näyttelijät olivat ihan hyviä (ja Pamela Tola söpö) ja muutenkin tuotannollisesti elokuva oli hyvää luokkaa ohjausta ja leikkausta myöten. Ainakin nuori väki tuntui teatterissa tykkäävän.

    Ajoittain varsin hauska leffa, muttei ihan niin hyvä kuin uskalsin odottaa. 3/5
     
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olet varmaan 8 Milen nähnyt? Oliko Tyttö sinä olet tähti vain 8 Mile käännettynä suomalaiseen maisemaan ja laitettu mimmi pääosaan. Pikaiseltaan arvosteluja katseltua kovin samankaltaiselta juonikuviot kuulostavat.
     
  3. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Olen toki nähnyt ja ei tuota nyt varsinaisesti kopiona voi pitää. Tuo rakkaustarina tässä tuntui ehkä enemmän olevan pääosassa, eikä tätä oltu samalla tavalla tehty rap-musiikin hengessä kuin 8 Mile.
     
  4. Muikku

    Muikku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2002
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri äsken tulin näytöksestä ja ennakko-odotuksia paremmaksi leffaksi osoittautui. Juoni nyt oli melko perinteinen ja tuhanteen kertaan nähty mutta ei se hirveästi ainakaan allekirjoittanutta häirinnyt. Näyttelijät olivat ihan hyviä ja silmä lepäsi Pamela Tolaa katsoessa. :)

    3,5/5 ainakin nyt näin ensituntumalta.
     
  5. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuskinpa tulee ikinä katsottua. Vaikuttaa niin ennalta-arvattavalta kuvalta. Voisin vaikka vannoa että leffan nimi paljastaa jo huikean "juonen". On se hyvä että tehdään tälläistä teinidraamaa, siinä se suomalainen elokuva kehittyy ja kasvaa. Näitähän ei ole tehty vielä montaa kymmentä vuotta.
     
  6. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Palataan asiaan ..
    Tyttö sinä olet tähti on tällä hetkellä vuoden viidenneksi katsotuin kotimainen. Varmaankin Timo Koivusalon flopin ohittaminen on mahdollista parin viikon sisällä.

    1. Paha Maa 170 357
    2. Äideistä Parhain 111 003
    3. Onnen Varjot 79 602
    4. Kaksipäisen Kotkan Varjossa 60 930
    5. Tyttö Sinä olet tähti 40 651
     
  7. javir

    javir Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    1 009
    Saadut tykkäykset:
    1
    Et taida tietää mitä sana "valittaa" tarkoittaa.

    Kerroin mitä mieltä olen kyseisestä elokuvasta. Jos en kehu sitä tai pidä siitä niin se ei ole valittamista. Itse asiassa hyvin harvat asiavat menevät valittamisen piikkiini. Esimerkiksi jos tilaat ravintolassa kalaa ja saat kanaa niin pyytäessäsi tarjoilijaa korjaamaan tilanteet et suinkaan valita asiasta. On tapahtuntu erehdys virhe ja pyydät korjaamaan kyseisen virheen.

    Samaan tapaan jos mielestäni tämä elokuva ei edesauta suomalaista elokuvaa mitenkään niin ilmaisen mielipiteeni. Jos taas katson leffan enkä pidä siitä niin silloinkin ilmaisen mielipiteeni.

    Jos taas kirjoitan uuden viestin joka ei liity mitenkään aiheeseen ja jossa esitän negatiivisen mielipiteeni jonkun toisen viestin tyylistä niin se on valittamista. Eli täysin turhanpäiväistä vikinää. Ei mutta niinhän sinä - Jarkko - taisit juuri tehdä.
     
  8. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kotiuduttiin juuri teatterista ja täytyy sanoa että oli varsin pätevä leffa. Yksinkertainen mutta todella elävän tuntuinen. Kertaakaan ei yksikään repliikki jäänyt ärsyttämään. Dialogi oli niin luonnollista että tosielämässäkään ei päästä samaan :) Tola ja Vauramo ovat pääosissa luontevia ja vakuuttavia, valovoimainen kaksikko, erinomaiset sivuhahmotkaan eivät varasta showta. Jos suomalainen elokuva on pääosin huteja ja suutareita niin tämä ainakin on täysosuma :love:

    4 / 5
     
  9. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuota, vähän canen linjoilla ja nyt ei jaksa kirjoittaa pitkästi joten kirjoitetaan, noh, lyhyesti. Pamela Tolaa oli kiva katsella, mutta missä ne kaikki näyttelijälahjat oli, joita niin kovasti oltiin hehkutettu? Myönnettäköön kuitenkin että tähän DJ:n verrattuna Tola on oikein pystyvä kaveri. Henkilöiden välille kirjoitetun dialogin taso vaihteli hirvittävästi, parasta oli tämä sivuhenkilöiden läpänheitto ynnä jotkut irtonaiset repliikit, sen sijaan kun oli herkkää tai yritettiin olla vakavia, mopo lähti täysin käsistä eikä hommasta tullut yhtään mitään. Väärällä tavalla myötähäpeää aiheuttavia kohtauksia oli liikaa.

    Tarina oli todella ohut ja kulki juuri niiden muutaman ennalta-arvattavan koukun kautta kohti väistämätöntä loppuaan. Jossain kohdin alkuvaihetta tarina nappasi ihan hyvin mukaansa, mutta päästi sitten aika nopeasti otteestaan eikä elokuvasta oikein muodostunut vahvaa kokonaiskuvaa. Lisäksi se määrittelemätön "jokin" puuttui osittain elokuvasta. Tällaisen rakkaushömpän kohdalla se kai olisi lähinnä samaistuttavat henkilöhahmot, nyt näiden kohtalo ei juurikaan olisi voinut kiinnostaa ja elokuvassa kaikki tapahtuu vähän turhan helposti.

    Ei se nyt kuitenkaan ihan totaalista kuraa ollut, Kondis / Isukki -duon jutut olivat oikein hauskaa kuunneltavaa, paikka paikoin tarinankerronnassa oli oikeaa yritystä ja kokonaisuudeksi jäi semmoinen jonkin verran viihdyttävä, harmiton suht' perinteinen suomiräpellys.

    About 2½, joustovaraa lähinnä alaspäin.
     
  10. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en tuosta juonesta välittänyt, aika kliseinen oli. Dialogi toimi erittäin hyvin. Näyttelijöistä en osaa sanoa mitään, eivät ärsyttäneet mutta eivät myöskään häikäisseet.
    Fiilis oli kuitenkin erinomainen läpi leffan. Siitä iso plussa.

    ***½ tai ****
     
  11. mlaine

    mlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffahan pääsi Berliinin elokuvajuhlille ja päässyt ilmeisesti jonkin italialaisen suht suuren leffamyyntiyhtiön suojiin, jonka vaatimaton tavoite on myydä elokuva teatteri, dvd ja tv-levitykseen Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Mitäköhän tämäkin sitten tarkoittaa...

    Mutta, mielenkiintoinen havainto elokuvajuhliin liittyen: Tyttö Sinä olet Tähti on englanninkieliseltä nimeltään "Beauty and the Bastard" :hitme: No, onhan tossa nimessä sentään huomattavasti enemmän asennetta kuin alkuperäisessä!
     
  12. petma

    petma Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2002
    Viestejä:
    1 710
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aikalailla muiden kanssa samaa mieltä että kliseinen juoni, mutta dialogi toimi. Muutenkin hyvin tehty (kuvattu, äänitetty) leffa. Pamela Tola oli erinomainen ja Samuli Vauramo sopi hyvin DJ:n rooliin. Kaikenkaikkiaan hyvin tehty ja roolitettu elokuva.

    4/5
     
  13. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erinomainen lopputyö ohjaajalta (Dome Karukoskelta) Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolle.:thumbsup: Elokuva on varsin hauska ja iso ansio on että yhtään laahaavaa tai junnaavaa kohtausta ei löydy, mikä sopii leffan henkeen.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kovin tuttu poika tapaa tytön -tarina oli kyseessä, mutta varsin raikkaasti toteutettuna. Samuli Vauramo Sunena oli kovin uskottavanoloinen roolissaan ja Tolaa oli kiva katsella.

    :):):)
     
  15. GX1

    GX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tämä elokuva julkaistu Suomessa VHS:nä?
     
  16. Albeckinho

    Albeckinho Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    -----------------------------------------------
     
    Viimeksi muokattu: 18.03.2013
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Keskivertoa parempi moderni suomalainen nuorisoelokuva, joka otti runsaasti vaikutteita 8 Milesta ja jonka moraali on se, että pettämisen ja harhaanjohtamisen saa paitsi anteeksi "sorilla" niin se myös palkitaan tuhkimolopulla. Toisaalta elokuvat tuppaavat heijastelemaan yhteiskuntaansa ja kun nyky-Suomessakin miehet taitavat olla jo vähemmistöä, mitä tulee eniten pettävään sukupuoleen, niin kaipa ohjaaja Karukoski on vain halunnut tätä tuoda esille. Eläköön girl power! :rolleyes:

    3 (-)/5 :naminami::naminami::naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2012
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri näin, loistava tiivistys sieltä jälleen. Sorruin itsekin tuon joskus tv:stä ohimennen katselemaan, ja olihan sellaista rappiokuvausta taas että huh... Nätti nuori tyttö ja millaista kielenkäyttöä ja käytöstä. Ja sitten sitä juhlitaan jonain inspiroituneena merkkitapauksena joillain ennätyspystiehdokkuuksilla! Aivan kauhea reaalidystopia. Leffahan oli toki muutenkin täysi pannukakku, jonka tarinasta tuo em. kertoo ihan kaiken oleellisen. Ehkä lyttäämällä foorumeilla jotkut onnekkaat eivät erehdy katsomaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2012