Kuulokevahvistinta haeskelemassa

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Muhku, 03.11.2010.

  1. Muhku

    Muhku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellaista vielä kyselisin, että kannattaisiko minun vetää tuolle kuulokevahvarille tietokoneen äänikortista 3,5mm - 2x rca kuin, että digitaalisena av-vahvistimen kautta? Jäisi ainakin se yksi signaalin muunnos täten pois.
    Onhan tuossa Swingissa muuten normi 6,3mm kuulokelähtö?
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    AV-vahvistimella syöttämisessä tulee härväämistä kahden volumesäätimen kanssa joten kannattaa syöttää kuulokevahvistinta suoraan äänikortista.

    Swingin Neutrik -runkoliitin näyttää hieman omituiselta sivukoloineen, mutta kyllä se ihan tavallinen 6,3 millinen kuulokeliitin on.
     
  3. Muhku

    Muhku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin noita sivukoloja ihmettelin ja päätin varmistua asiasta :D
     
  4. FiTekno

    FiTekno Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään kokemusta Schiit Valhallasta?
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Olen kuunnellut opiskelupaikkakunnalla asunnossa musiikkia luureilla suoraan emolevyn integroidusta äänipiiristä nyt kuukauden ajan ja alkaa tulla mitta täyteen siitä kohinasta ja häiriösirinästä. Joten mikä edullinen dacillinen kuulokevahvistin? Meierin kaikki dacilliset mallit ovat pikaisesti katsottuna myyty loppuun ja ovat ne vielä liian kalliitakin mokomat.
    Vaatimukset: Toimittava windows seiskalla ja maksettava alle 300 euroa.
    Eräs vaihtoehto olisi emu 0404, se tosin ei toimi täysin windows seiskalla mutta pystyn elämään sen kanssa. Emu 0404 minulla on käytössä kotonani, aktiivimonitorien kaverina. Olen ollut siihen pääsääntöisesti tyytyväinen myös kuulokekäytössä. Ehkä tehoa tehoa ja kontrollia saisi kuitenkin olla enemmän, nyt tuntuu kuin tehot loppuisivat kovemmilla tasoilla. Ääneen tulee epätarkkuutta ja säröä volumenappien ollessa ääriasennossaan. Kovien tasojen särön ei käsittääkseni tässä tapauksessa pitäisi johtua kuulokkeista, (Beyerin DT990 Edition 2005) sillä niissä pitäisi piisata reserviä reilumpaankin menoon. Samat kuulokkeethan säilyvät käytössä vastaisuudessakin, niin loistavan mahtavat ne ovat ääneltään ja päähänistuvuudeltaan. Niille "sopivuus" olisi siis kolmas vaatimus tälle hakemalleni dac-kuulokevahvistimelle.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Vahvistin on edelleen hankkimatta.

    Meierin uutuus Corda Jazz lupaa että "market-release August". Eikös augusti olekin loppumassa nyt tässä viikon päästä?
    Entistä mallia ei saa enää, eikä uutta mallia vielä, joten joudunko vain odottelmaan että uutta alkaa saada?
    Yltääkö esim Beresford Caiman kuulokelähdön osalta lähellekään meieriä? Ottaen nyt huomioon että luurit ovat edelleen korkeaimpedanssiset Beyer DT990 Editionit, joille esim Emu-0404 ei riitä alkuunkaan kovilla tasoilla.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Nuforce icon hdp on nyt ostettu Beyer DT990 Editionien kaveriksi.

    Melkoinen pettymys on koko laite hintaansa, ja siihen kuinka jotkut käyttäjät sitä esim head-fissä hehkuttavat, nähden.
    Alkaen ulkoisista puutteista; säätönumikat ovat köykäiset, halvan ja kopisevan tuntuiset. Itse laitteen yleistuntuma on kauttaaltaan melko heppoinen. Pöytästandi on valkoista silikonia ja erittäin epämiellyttävän näköinen. Sen pinta on melko nihkeä, joten se varmaan imee pölyäkin aika hyvin. Mukana tullut usb johto oli arviolta vain noin 60cm pitkä. Jouduin tekemään tämän takia fillarilla erillisen yht 8km kauppareissun uutta usb-kaapelia varten, josta gigantti vieläpä ryösti melkein 17euroa. Ohjekirja oli täysin mitätöntä puolustelupuhetta aiheesta kuinka nuforce suunnittelee kaikki laitteet kuulostamaan niin ja niin hyvältä ja kuinka aloittelevat hifistit voivat aluksi pettyä laitteessa jos vaikka mihin. Pohjimmiltaan asioiden kuuluu kuitenkin puolustuspuhe-manuaalin mukaan (mahdollisista käyttäjän kokemista puutteista huolimatta) olla juuri niin kuin nuforce on tehnyt.

    Varsinaiset vakavat ongelmat alkavat sitten varsinaisessa kuuntelussa. Pienillä volumeasetuksilla ääntä kuuluu vain oikean puoleisesta kupista. Onneksi ongelmaa esiintyy vain alhaisemmilla asetuksilla, enkä aivan hirveän usein kuuntele noin hiljaa. Kun volumea kääntää kovemmalle, niin vasenkin kuppi tulee yht'äkkiä mukaan ja kuuluu täysin normaalisti.
    Keskimääräisillä äänitasoilla äänenlaatu on ihan menettelevä, suunnilleen samaa tasoa kuin Emu0404 kuulokelähdönkin laatu. Bassot tuntuisivat toistuvan nuforcella aivan aavistuksen verran muhkeampina (korostuneena?) Emuun verrattuna.
    Maksimivolumea (pääasiallinen syy uuden vahvistimen hankintaan Emun tilalle) sentään irtoaa enemmän kuin Emusta. Tämäkin tosin alkaa särkemään lopulta, jonka jälkeen enää vain korkeat äänet kovenevat nuppia kääntämällä. Matalien taso jää tästä kovemmalle kääntämisen jälkeen ennalleen, tai jopa vaimenee. Äänenvoimakkuuden lisäys ei välttämättä ollut aivan tämän rahan arvoista. Nyt maksimitaso riittää minulle jatkuvaan kuunteluun, mutta hetkellisiä muutaman sekunnin db-spurtteja varten olisi kiva olla vielä rutosti enemmän headroomia.

    Hintaan ja odotuksiin nähden olen nyt ensimmäisen illan jälkeen jokseenkin pettynyt nuforceen. En suosittelisi nuforcea ensimmäiseksi kuulokevahvistinvaihtoehdoksi, ei ainakaan kokeilematta. (Vaikka minä tämän kivijalkaliikkeestä ostinkin, niin kokeilumahdollisuutta ei siellä järjestynyt.)

    Vastaavia daceja saa halvemmallakin, eikä tästä toisaalta oikein kunnon kuulokevahvistimeksikaan ole. Olisi pitänyt kuitenkin ottaa joku Lehmann Rhinelander/Meier Corda Jazz + HRT Music Streamer yhdistelmä. Tämä yksilö sattui olemaan paikallisessa musiikkiliikkeessä hyllyssä, kun menin kyselemään kuulokevahvistinta Lehmann mielessäni, niin ostin tämän kun sai heti mukaansa. Toki olin tutustunut tähänkin etukäteen yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona.

    Ehkä jonakin päivänä vielä hankin Lehmann Linear USB + Sennheiser HD800 ultimatepaketin. Toistaiseksi koetan kuitenkin hyväksyä tämän pettymyksen ja järkyttään rahanmenon, sekä koettaa tyytyä tähän settiin toistaiseksi.
     
  8. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Enpä kyllä ihmettele jos Nuforce saa pelkkää kehua head-fi:ssä. Ilmeisesti foorumin politiikkana on karsia sponsoria kritisoiva materiaali pois, tai ainakin tämä kaveri bannattiin palstalta pysyvästi vähän sen jälkeen kun uskaltautui kritisoimaan Nuforcea. :rolleyes:
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Juu, tuon jutun olin lukenutkin. Tuossa käsiteltiin jotain eri mallia, tosin en tiedä onko tässä "lippulaivamallissa" mitään muuta eroa tuohon kuin hintalappu..
    Kuultavasti huonompaan päin ei Emuun verrattuna sentään menty, eli päivitys oli sikäli onnistunut.

    Tämä laite on todellakin malliesimerkki mielikuvamarkkinoinnista ja mystisen muita arvokkaamman imagon luomisesta vailla kovia perusteita. Oikeastaan tämä on aika kuvaavasti apple -tyylistä suunnittelua; "hienosti muotoiltu", monien hehkutuksen sokaisemien fanien varauksetta kehuma ja hehkuttama, huomattavan hintava, mutta kuitenkin teknisesti lopulta korkeintaan keskiverto laite. (aloitetaan "applea ei saa haukkua" -paskamyrsky, in 4, 3, 2, ..)

    E:
    Nyt tiedetään tuokin. Samaa paskaa ovat kalliimmatkin. Kanavatasapainon ailahtelun volumesäädön asennon mukaan, sekä clippaamisen jo kuvailinkin tuossa edellä, ihan kuulopohjalta, ennen kuin nyt luin tuon jutun hiukan tarkemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2011
  10. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistetäänpäs amatöörimäinen kysymys johon kuitenki toivon asiallisia vastauksia.
    Elikkä periaatteessa siirryin vasta nyt kuulokkeiden pariin kun ostin
    Sennheiser HD 598 kuulokkeet.
    Tiedän toki että varmaan parempiakin on. Minun budjetilleni nuo olivat kuitenkin ihan hyvä valinta.

    Kuulokevahvistimiin en ole oikein ikinä perehtyny ja ei kovin hyvin infoakaan löydy. Tällä hetkellä kuulokkeet kiinni Yamahan vahvarissa. Käsittääkseni kuitenkin saisin kuulokkeista enemmän irti käyttämällä niille tarkoitettua vahvistinta.

    Budjetti moiselle mielestäni voisi olla 0-150e, kuulokkeita kuitenkaan toviin olen uusimassa.

    Kertoisiko joku onko kuulokkeilla jotain erityisvaatimuksia vahvistimelle?
    Valmistaja ilmoittaa että kuulokkeet ovat 50 Ohm, käsittääkseni tuo vaihtelee vahvistimissa? Optimaali varmaan olisi tuo 50 Ohm.

    Olisiko joku näistä kelvollinen kuulokkeilleni, lisää ehdotuksia kuulisin mielelläni.

    Zalman ZM-RSA - Headphone amplifier

    Pro-Ject Box-Design Head Box II
     
  11. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kiitos hyvästä raportista aheikkinen, itsellänikin on beyerdynamicin DT990-luurit ja kuulokevahvistinta olen harkinnut ostaa, kun tuosta soittimena käyttämästäni iPodista ei lähde tarpeeksi ötyä 250 ohmisten kuulokkeiden soittamiseen ja pöytä-cd-soittimessani on vain kiinteä kuulokelähtö joka taas on tasoltaan liiankin voimakas ja erillistä vahvistinta minulla ei tuolla makuuhuoneessa jossa pääosin kuulokkeilla kuuntelen edes ole, joten siksi kuulokevahvistin on ollut harkinnassa ja NuForce ollut vahvana vaihtoehtona. Mutta täytyykin harkita muita vaihtoehtoja...
     
  12. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noista kahdesta mielummin Pro-Jectin vahvistin. Lisätietoa kuulokkeista vahvistimineen on tarjolla ->http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=21.0. Jos englanti sujuu, niin tarjolla ->http://www.head-fi.org/.
     
  13. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapas vielä tietämättömälle mistä otan signaalin vahvistimelle?
    Kaikki laitteeni on kytketty tällä hetkellä kotiteatterin vahvistimeeni. Siitä tietysti johonkin out puttiin mutta mihin?

    [​IMG]

    Pleikkarin kuvakin menee vahvarin kautta joten se aiheuttaa ainakin mielessäni jotain ongelmia..

    DVR Out?
    OUT/REC?
    Zone 2 OUT?

    Itse veikkaisin tuota Zone 2, jotta myös kuva näkyisi. Kertokaa toki :)

    Onko singnaali piuhalla mitenkään suurta merkitystä? Muuta kuin tietty oikean pituinen.
    Eli tämmönen varmaan välttänee?

    Hama HighEnd 2RCA Phono - 2RACA digital 1,5m
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2011
  14. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan hyvin veikattu. Oikea kytkentä on yamahan ZONE 2 OUT kohdasta rca-kaapelilla pro-jectin IN liittimiin. Valitse yamahan etupaneelin näytön alla olevista näppäimista vasemman puolimmaisimmalla "ZONE 2 ON/OFF" tuo ulostulo käyttöön eli ON asentoon.
     
  15. Pertsa66

    Pertsa66 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tuon textin mukaan yhdistäminen on mahdotonta. Zone kakkosesta sain ääntä ulos vain todella hiljaisella. Pakkasin jo vahvistimen pakettiin takaisin lähetystä varten.
     
  16. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi vaihtoehto sisältää optical ja coaxial digital in kuin myös kuulokevahvistimen.Valittu muuten vuoden D/A muuntimeksi.