Jamo E850 vs Yamaha NS-555

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana pinkz0r, 25.09.2011.

  1. pinkz0r

    pinkz0r Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantin supersunnuntaista näyttäisi saavan erittäin kilpailukykyiseen hintaan NS-555:t (254e postikuluineen, pari).

    Mulla on tällä hetkellä käytössä kaverilta taannoin saadut Jamon E850:t, joille en onnistunut löytämään speksejä. Basso tuntuu jokseenkin kumisevalta, yläpäät tosin ajavat asiansa. Ovat musiikki- (räpistä indie-rockiin), peli- ja leffakäytössä aktiivisesti. Pelkästään kahdet etukaiuttimet, ei muuta. Subbari on harkinnassa. Vahvistimena RX-V667.

    Nyt muuton yhteydessä on siis harkinnassa kaittimien päivitys alle 400 euron budjetilla ja nuo Yamahat tuntuisivat alustavien arvostelututkimusten perusteella olevan ihan pätevät.

    Olen aika noviisi teknisten yksityiskohtien suhteen, mutta korvakuulo on jonnin verran vuosien saatossa kehittynyt. Gigantin tarjous on voimassa vain tämän päivän.

    Jos jollakulla on jommasta kummasta mallista kokemuksia, niin onko näkemystä, olisi mallin päivittämisestä jotain konkreettista lisäarvoa?
     
  2. Kennedy

    Kennedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2000
    Viestejä:
    215
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. pinkz0r

    pinkz0r Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos spekseistä. Sen verran ennätin tutkiskella tuon Freq Response -luvun taustoja, että ihan hirveästi ei lopullisesta laadusta paljasta. Vaikea edelleen päätellä eroja noihin Yamahan kaappeihin, että kannattaako investoida.
     
  4. Tammenterho

    Tammenterho Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo sun bassojen kumina johtuu varmaan aika paljon kaiuttimien sijoituksesta ja siitä, millaisessa talossa asut. Kerrostalossa aika vaikea välttää kuminoita oli sitten kaiuttimet mitkä tahansa. Muistaa vaan että ottaa jonkin verran irti seinistä.
    Hyvä vaihtoehto ois ostaa jalustakaiuttimet + erillinen subwoofer, jolle sitten laittaa anti-mode. Pääsee eroon kuminoista.

    Ei noista kaiuttimien "spekseistä" pysty arvaamaan onko ne paremmat kaiuttimet vai ei, nuo taajuudet 20-20000hz ym, on laitettu lähes heittämällä noihin. Toistaa nämä mun 4" bassotkin 40hz asti, tosin -20dB vaimentumalla.

    Panosta ennemmin akustointiin, huoneella on isompi merkitys ääneen jos kaiuttimet ovat edes kohtuulliset, ja sanoisin ettei nuo Jamot ainakaan paljoa huonommat ole noita Yamahoita.

    Tai sitten osta noilla rahoilla erillinen subwoofer hoitamaan bassopuolta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2012
  5. Koss

    Koss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse omistan nuo ns-555 jammut ja enpä nyt osais alkaa niitä haukkumaan oikeen mistään. Todella selkeä ja kirkas ääni! Moni kaverikin ihmetellyt, että kuinka voi noi halvat kuulostaa noinkin hyvältä. Bassot ulottuu johonki 35hz tienoille vielä vahvasti. Sen jälkeen toisto aika heikkoa. Kaikinpuolin olen erittäin tyytyväinen kaiuttimiin ja tuskimpa olen niitä pitkään aikaan parempii päivittämässä :thumbsup: Suosittelen!
     
  6. asfyd

    asfyd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.09.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse omistan myös ns-555:set, rokkaa ihan hyvin peruskäytössä. Eivät kuitenkaan ole mitkään loistokaiuttimet, melko verhoutunut ja innoton toisto. Tuohon hintaan tosin ei voi hifiä saadakaan, eli hintaansa nähden näyttävä ja toimiva kaiutin. En kuitenkaan lähtisi päivittämään Jamoja näihin.